Amaron 36

Bateri Kereta Tahan 3 Tahun | Amaron

April 23, 2020,2 Comments



Hey guys! Okay musim musim PKP ni mesti semua stay at home je tak dapat gerak memana kan? Tapi jangan lupa dengan kereta anda semua okay!, Pastikan kereta anda sihat.
Perlu diingatkan bahawa, walaupun teknologi kenderaan berkembang pesat, namun ada satu fakta iaitu kenderaan perlu dihidupkan secara berkala (tempoh disyorkan adalah setiap tujuh hari) untuk mengekalkan fungsinya. Satu dari komponen asas adalah bateri. Bateri akan menghidupkan kenderaan dan menyediakan kuasa elektrik ke bahagian lain. Jadi, jika enjin tidak dihidupkan secara kerap, alternator tidak dapat mengecas bateri.
Bagi mengelakkan masalah ini, hidupkan enjin selama 10 minit bagi membolehkan alternator melaksanakan tugasnya. Tetapi jangan menghidupkan pendingin hawa kerana cara itu akan menarik kuasa dari bateri dan mengurangkan proses pengecasan.



Okay macam mana pula kalau bateri kereta dah rosak? Kat sini I nak share untuk kemudahan anda semua iaitu AMARON.  Pilihan bateri kereta terbaik.  Bila musim Covid19 ni semuanya perlu dijaga. Dengan AMARON boleh jimatkan duit. 



Kenapa I syorkan AMARON untuk you guys, sebab dapat jaminan selama 3 TAHUN.  So kat sini tak perlu lagi you guys berbelanja 2-3 bateri kereta dalam tempoh 3 tahun dengan jenama lain. Dengan AMARON hanya 1 bateri je dapat bertahan 3 tahun taw. Mana lagi berbaloi? 





Okay kat bawah ni ada tips bagaimana untuk memilih bateri kereta terbaik:
A)   TEMPOH JAMINAN
Tempoh jaminan dikaitkan dengan keyakinan produk. Biasanya jaminan yang diberikan di pasaran untuk pengguna masing-masing dengan tempoh jaminan 12 bulan atau 18 bulan dengan kata lain, semakin lama semakin lama tempoh jaminan diberikan, semakin baik produknya.
B) SPESIFIKASI BATERI
Spesifikasi bateri kereta yang berkualiti adalah berdasarkan berat serta modelnya, iaitu pembenaran langsung amp-hour (AH) dan kapasiti simpanan tenaga (RC) yang terkandung dalam bateri kereta.



ADAKAH ANDA TAHU?
Lebih daripada 70% kereta di Malaysia biasanya menggunakan bateri kereta yang bersaiz di antara model 38b20l (berat: 10kg +/-) yang berharga RM250 +/- atau model 46b24 (berat: 12kg +, berharga RM295 +/-)

JADI ANDA BERHAK UNTUK DAPATKAN KUALITI YANG TERBAIK
AMARON 36 bulan Jaminan pro-rata di seluruh negara boleh dapatkan melalui Peniaga Rasmi Amaron seluruh Malaysia atau boleh hubungi di laman sosial :


FACEBOOK: AMARON MY
INSTAGRAM: @amaronmalaysia

Jadi untuk tempoh MCO ini jaga kesihatan kereta anda walaupun tak bergerak ke mana mana, selalu hidupkan bateri kereta okay!
Stay at home and take care your care! 



2 comments:

Beli Belah Di Talian.

PG MALL : Platform Shopping Online Paling Mudah & Berbaloi Musim PKP !

April 16, 2020,0 Comments


Hai Semua, harap you guys stay home & stay sihat okay!  Oh ya,  bila stay at home, ofcourse semua tak dapat nak keluar shopping kan. I ada jumpa satu platform untuk kita shopping iaitu PG MALL !


PG MALL adalah e-commerce platform nombor 1 di Malaysia.  Satu satunya local e-commerce di Malaysia taw! So tak perlu risau lagi nak shopping sepanjang tempoh MCO ni kita boleh stay at home & shopping online je . Best kan ? Mestilah best lagi lagi PG MALL selalu ada promotion.  Hot Day Sale diskaun sehingga 80 % . Banyak kan?  ( Ada 3 Slot setiap hari 10 pagi, 4 petang & 9 malam). 

Dekat PG MALL kita boleh shopping bermacam macam taw, ada groceries, health & beauty, fesyen lelaki & perempuan, barangan kanak kanak & baby, barangan elektronik , barangan sukan  & banyak lagi! Boleh dikatakan semua ada dekat PG MALL . Kat bawah nanti I akan bagi link untuk korang okay! Tak sabar nak shopping kan?

Oh ya!
I nak share dekat korang semua,  sekarang kita dah nak masuk bulan puasa, Jadi PG MALL ada buat MyRamadhan Campaign dari 17/4/2020-3/5/2020. So ini masanya untuk kita sertai.  Jom Jom!



If you guys , new shopper untuk PG MALL  inilah masanya untuk jadi pelanggan baru sebab kempen ni memang wow siap bagi 30% Off ! So ambil peluang untuk shopping sekarang  taw!

KEISTIMEWAAN PG MALL ONLINE SHOPPING NO 1 MALAYSIA

Untuk pengetahuan you guys semua, PG MALL memang banyak sangat promosi & keistimewaan sebab tu I suka share dekat korang semua, lagi lagi waktu MCO ni kan senang untuk shopping online je .
FOR NEW SHOPPER :
Untuk pelanggan baru atau new shopper you guys akan dapat RM15 Off , yang berbelanja min RM50). Ianya terhad untuk 1000 redemption taw! ( 2X shopper)

FOR EXISTING SHOPPER :
Untuk pelanggan tetap & pernah berkunjung di website ini you guys juga akan dapat RM5 Off yang berbelanja min spend RM30) Ianya terhad untuk 1000 redemption (no limit per shopper) Dan RM25 Off yang berbelanja min RM150. Dan ia juga terhad untuk 200 redemption (1x per shopper)
Best kan!? So cepat cepat buat pembelian & jadi orang terawal untuk buat penebusan tersebut okay! Ahaaaa ! Jangan lupa sekarang kan ada MYRamadhan Campaign tu, ambil peluang jadi new shopper sepanjang 17 April – 3 May 2020 taw!

Anyway guys, kat bawah ni ada lagi kempen  yang berlangsung dekat  PGMALL sekarang, so you guys boleh take note and tengok betapa bestnya PG MALL ni! Eheh .

 Maybank QRPay :
Enjoy up to 10% cashback (capped at RM10) with a minimum expenditure of RM30 via Maybank QRPay or MAE. (2x usage per month) Promotion valid until 20th April 2020 .

Boost Rakyat Cashback Campaign :

Enjoy 15% cashback with NO min. spend, capped at RM10 when make purchase and pay with Boost! Promotion valid until 19th of April 2020.

 AirAsia big loyalty points:

Shop at PGMall and gain 50% extra BIG points bonus from Air Asia Big now! AirAsia Big loyalty points holders also can spend their big  points and shop at PG MALL .

Love you 3000 Campaign (Lucky Draw bi-weekly) :


Purchase RM30 and above stand a chance for lucky draw to walk away PG Mall c-wallet worth RM3000 .  

Forever CashBack up to 3.5%
PG MALL juga bagi ganjaran taw dekat pelanggan iaitu dengan berkongsi  dekat kawan kawan atau orang lain untuk shopping di PG MALL juga.  Konsep Shop-Share-Earn  ini  you guys akan memperoleh cashback sehingga 3.5% .

- Pembelian RM30 ke atas berpeluang untuk memenangi cabutan bertuah PG Mall c-wallet
   bernilai RM3000.
- Pemenang akan diumumkan 2x sebulan setiap 15 hb dan 31 hb setiap bulan.



So guys, jom stay at home and shopping online dekat PGMALL je  :
bermacam macam ada, tak perlu risau lagi . Selamat membeli belah okayyyy! J
____________________

Boleh klik juga untuk kempen lain di PG MALL :




LAMAN SOSIAL PG MALL :







0 comments: