Benefit Shinjumi

Kulit Putih & Licin Dengan Shinjumi | K Beauty Luxury Malaysia

March 08, 2020,5 Comments

Hi everyone, Sabtu | 29 Feb 2020 yang lepas Mar sempat ke Launch Party KOREAN BEAUTY LUXURY MALAYSIA di Cheras! Wahh tak sangka sangat ramai yang hadir ke Launch Party tu taw, yang penting semuanya bertema pink & white, nasib baik i ada juga baju pink & seluar putih. So  bila pakai nampak sweet sweet muda remaja gittew hehe. Best datang event ni sebab banyak performance dari instafamous yang suara sedap sedap tu & ada juga demo make up. Excited jap!




Congratulation Puan Sha,
KOREAN BEAUTY LUXURY MALAYSIA! > <


K BEAUTY LUXURY OUTLET 
Bila habis majlis i sempat masuk dalam outlet KBLX ni, sangat cantik dalam kedai ni kaler pink! Kat sini ada pelbagai jenis Korean product dari KBLX taw, so korang yang suka Korean product jemputla singgah sini. Macam macam beauty product ada plus ada harga promo sekali taw. Woot woot ! 





PELANCARAN SHINJUMI BERSAMA DUTA 
Dan pada hari tersebut ada pelancaran produk baru dari KLBX ni taw iaitu SHINJUMI bersama dengan Duta Shinjumi iaitu adik Iman . Patutlah adik iman ni sweet sweet cantik je orangnya, pengguna setia Shinjumi rupanya. Tahniah adik iman!

Adik iman ni instafamous yang suara sedap tu. I suka follow dia punya ig taw. Suara lunak plus kulit cantik glow glowing camtu. Till meet again taw adik iman. 


SHINJUMI  ( Vita Milky Strawberi)
Campuran Susu Strawberi dengan L-Cystein dan Ekstrak Tomato

So guys! produk Shinjumi ni Mar dah try taw.  Bila da try ni rasa nak share dekat korang semua. Rasa susu strawberi tu best ! Tapi Tapi jangan risau dia tak pekat sangat, sebab i takde la peminat susu strawberi taw, bila try Shinjumi ni rasa boleh tahan sedap, sebab rasa susu dan rasa masam masam buah strawberi  yang buatkan ia best & tak terlalu masam sangat. Haa that's why la I boleh minum . Yes, of course la you guys kat luar sana mesti suka gila kan flavour ni! 
SHINJUMI ni sesuai diminum dari umur 13 tahun dan ke atas, so kepada adik adik remaja kat luar sana yang nak jaga kulit dari muda lagi boleh la cuba Shinjumi ni taw,  so untuk  kita kita yang dewasa ni pun sesuai lagi lagi nak dapatkan kulit glowing awet muda, nak hilangkan kulit kusam penat kerja pun boleh cuba taw. Ianya sesuai diminum sebelum sarapan pagi, i sekarang ni setiap pagi wajib akan ambil breakfast, so sebelum breakfast ambil satu sachet shinjumi, kat office rasa bertenaga je taw sebab shinjumi kan susu and i memang suka minum susu setiap pagi untuk protein & tenaga. Korang jangan risau sebab produk ni tidak mengandungi mana mana kolagen okay, kat bawah i tuliskan ramuan yang ada dalam Shinjumi.


Packaging dia sangat cantikkk kan?
18gx15 sachets dan i dapat 1 shaker bottle. 

RAMUAN :

CALCIUM : 
Mempunyai kandungan kalsium 10x ganda susu lembu.
ASID ASKORBIK: 
Mempunyai kandungan kalsium 10x ganda susu lembu.
L-CYSTEINE: 
Mempunyai ciri-ciri anti penuanan, melindungi tisu badan & mencerahkan kulit.
EKSTRAK TOMATO:
Menegangkan kulit dan mempercepatkan proses penyembuhan.
EKSTRAK BUAH ZAITUN: 
Bermanfaat untuk meningkatkan daya tahan tubuh dan melambatkan proses penuaan.
EKSTRAK KURMA : 
Kaya dengan serat dan merupakan sumber kalium yang sangat baik
KISMIS: 
Kulit menjadi awet muda, cantik dan lembut.
EKSTRAK BUAH TIN : 
Menjadi sumber vitamin, antioksidan dan mineral yg sangat baik untuk kulit. Ia juga membantu melancarkan kulit serta sudah pasti menjadikan kita kelihatan cantik.
EKSTRAK BUAH APRIKOT: 
Mempercepatkan proses penyembuhan kulit, menstimulasi perbaikan jaringan tisu dan baik pulih sel-sel kulit baru serta kolagen pada kulit. Tidak hairan jika kulit terasa lebih kencang dan kenyal.
PERISA & KONDISI MAKANAN YANG DIBENARKAN : 
Krimer , Whey manis (Mengandungi laktosa, vitamin, protein dan galian berserta dengan kesan lemak. Serbuk Jus Strawberi, Gula Perang & Campuran Mineral.

MANFAAT :



  • Menjadikan kulit berseri, pinkish dan gebu.
  • Merawat bintik hitam dan menghalang pembentukan jeragat
  • Mengurangkan pembentukan melanin yang boleh menggelapkan kulit
  • Merawatkan permukaan kulit kusam dan tona tidak sekata
  • Melindungi kerosakan kolagen akibat radikal bebas
  • Mengekalkan struktur kolagen bagi mengekalkan keremajaan kulit
  • Membantu mengawal selera makan yang berlebihan dan memberi rasa kenyang

VITA C WHITE STRAWBERRY ESSENCE 
Oh ya guys, kalau beli Vita Milky Strawberri tu , beli la Vita C White ni sekali sebab harga dia murah. Paling penting Vita C White ni banyak manfaat dia , biasa i akan pakai sebelum i apply make up taw. So you guys yang suka make up & nak jaga kulit muka pakai ni dulu okay!.


So jom kita jaga kulit sesama okay! <3

HARGA 
VITA MILKY STRAWBERRY :
RM69
VITA C WHITE STRAWBERRY ESSENCE : 
RM 39

HARGA COMBO SET
1MILKY + 1 VITA C ESSENCE
RM108 FREE POSTAGE

INSTAGRAM :


You Might Also Like

5 comments:

  1. Macam seronok betul.... Wish I could have attended this

    ReplyDelete
  2. Suka gila dgn Vita Milky Strawberry tu... Sedap yakmat... Btw, congrats Puan Sha!

    ReplyDelete
  3. woow...bestnya you attended this K beauty event, nak join too & love the strawberry packaging, so cute
    cheers,siennylovesdrawing

    ReplyDelete
  4. For true fans of this thread I will address is a free online! measuring spoon sizes

    ReplyDelete
  5. woow...bestnya you attended this K beauty event, nak join too & love the strawberry packaging, so cute
    cheers,siennylovesdrawing

    ReplyDelete