Cafe Best Di Setapak

Best Cafe For Surprise Party - Becky & Nana's Cafe

March 03, 2020,3 Comments

Hey guys! minggu lepas i teringin nak makan western food! Korang tahu kan I memang suka food hunting cafe cafe yang sedap . So i decided nak pergi Cafe Becky & Nana's dekat Setapak ni. Yup ni first time pergi sebab dah lama craving nak makan dekat Cafe ni. Finally! Masa ni i pergi dengan kawan i, so i order banyak sikit sebab kat sini semua best best sampai korang tak tahu nak pilih yang mana satu taw. hehe . From main menu to dessert, i love it! Yup puas hati 100%.

MENU I ORDER :
Korang boleh tengok menu menu i order kat bawah ni, semua sedap tak tipu. Lagi lagi food presentation dia tu memang wow la, rasa sayang pulak nak makan sebab cantik sangat, terbaik la chef Becky & Nana's . 

First i order main dish dekat sini, iaitu Marakesh Lamb Shank & my friend order Chef Zaman's Signature . I kalau pergi cafe hipstur macam ni i suka order something yang berbeza dengan kawan i, so boleh la tukar tukar rasa.  Dua dua sedapppp! Lagi lagi makan time dia masih panas guys. 

1) MARAKESH LAMB SHANK
Served with Moroccan Rice, Grilled Vegetable
Daging dia paduuu. Soft sangat!

2) CHEF ZAMAN'S SIGNATURE
Pilaf Jewel Rice, Creamy Fish, Harissa Chilli, Greek Yoghurt Cucumber Raita, Mango Salsa
Saiz salmon dia bagi sangatlah besar, makan dua orang pun rasa tak larat nak habiskan taw. 

PASTA
Oh ya guys, kat sini pun ada pasta, spagheti & etc taw. So if you guys tak nak makan berat, so boleh je nak order pasta. Yup, because i peminat spagheti macam aglio olio tu so nak cuba juga pasta kat sini, so i order Squid ink spagheti ni sebab tak pernah lagi rasa spagheti hitam macam ni. Nampak pelik kan? tapi sedap! 

3) SQUID INK SPAGHETI
With Crabmeat, Grilled Squid, Cherry Tomato Sauce
Banyak pula dia letak sotong . Hi i peminat sotong . Thankyou bagi banyak . heheh 

SALAD
Kat sini juga ada menu salad, you guys yang diet nak makan salad je kat sini, bolehla order salad okay. Im not on diet sekarang but i suka cuba makan makanan sihat dalam rutin seharian taw. So why not kita cuba salad kat sini. I order Nana's Special Salad.  Memang on la sedap !

4)NANA'S SPECIAL SALAD
Avocado, Kyuri Cucumber, Pamelo, Lychee, Watermelon, Pickled Onion, Peanut, Young Mango, Soft Boiled Egg, Coconut Vinaigrette, Black Crackers, Sweet Corn.



PIZZA
If you guys datang dengan famili anak anak yang taknak makan nasi & etc, boleh order pizza, bermacam jenis pizza rupanya ada kat sini. Dalam banyak banyak pizza i tak pernah makan lagi pizza Salmon taw. So i order 1 kongsi dengan kawan i & i tapaw bawa balik juga untuk housemate. Yup sebab saiz dia besar taw.  

5)SMOKED SALMON
Smoked Salmon, Fresh Salmon, Spinach, Pickied Chilli
Walaupun first time makan pizza salmon, dapat rasa salmon tu yang penting kan? memang puas hati  You guys pernah try?

DESSERT
Okay last of course la kita end dengan dessert kan? I memang suka makan cream caramel, kat rumah selalu buat. So nak try cream caramel dekat Becky & Nana's ni sedap ke tak. Sampai je kat meja , woww dessert presentation dia sangatlah cantikkk guys! 

6)CREAM CARAMEL PANNACOTA
Salted Caramel, Dried Fruit
Yess! Sedap nak matikkkkk! Rasa nak order satu lagi tapi perut dah full dah . huhu

DRINKS
Oh ya, air kat sini pun unik sangat. My friend order hot chocolate and i order Deep Purple tu. Rasa dia masam masam camtu sedap!

7)HOT CHOCHOLATE
8)DEEP PURPLE
Lime & Ginger, Lychee, Butterfly Pea Flower


Okay kat bawah ni suasana dalam Cafe Becky & Nana's memang sangat lawa . Clean & decoration cafe so cantik! Kat sini juga sesuai buat mana mana party, contohnya suprise birthday party, anniversary & etc sebab Cafe Becky & Nana's boleh prepare decoration party untuk customer taw. So agak agak nak surprise siapa kat sini nanti? hee. Memang cantik dan layanan pun ala ala hotel taw. Mereka akan serve korang sampai habis makan. Terbaik la, staff cafe pun sangat friendly. 

















Love it ! xoxo


I rasa orang KL atau orang setapak ni sangat familiar dengan tempat ni sebab ia betul betul bersebelahan dengan court badminton Lavana Sport Centre. So guys yang nak datang sini korang waze je Becky & Nana's taw. Sangat senang nak jumpa . I recommended 100% . From Food, presentation, decoration, service is 100%. Thanks Becky & Nana's for your good service. Nanti nak datang lagi. For any information or booking you guys can contact  03 41418949 . 


LOCATION :

Becky & Nana's
2079-k, Setapak Village, Jalan Genting Kelang,
53300, Kuala Lumpur.


OPERATION HOURS:

Monday-Thursday : 11.00 am to 11.00 pm
Friday-Sunday : 9.00 a.m to 11.00 pm

CONTACT :
03 41418949




You Might Also Like

3 comments:

  1. Cantik deco cafe and food presentation.

    ReplyDelete
  2. Eh dekat ngan rumah I.. Leh visit nanti

    ReplyDelete
  3. Thanks for sharing, planning to do my lil girls bday this mth this seems to be a great place

    ReplyDelete