Cadangan Saya Buat Astro Malaysia

February 17, 2013,0 Comments

HAI LADIES AND GENTLEMAN !

Bertemu lagi kita di siaran langsung PrOblogRamaRama .

oWh bukan D siaran ASTRO tapi di Siaran Sementara Sahaja :)Okaih,berbalik pada cadangan saya untuk Siaran Yang Sangat Hangat Panas Berasap Malaysia adalah .
jeng ..jeng ...jeng ..

1)Dengan tulus hatinya,Saya berharap pihak Astro Malaysia tidak memonopoli secara ekslusif hak siaran rancangan atau acara yang diminati oleh rakyat MALAYSIA khususnya .


2) Menawarkan pakej prabayar untuk seluruh rakyat MALAYSIA tanpa mengenakan caj langganan yang tidak munasabah .

3)Meletakkan Kadar bayaran bulanan lebih murah,yang mana kita semua tahu di Malaysia terdapat masyarakat yang berpendapatan rendah .


4) Mengharap HUJAN tak mengganggu transmisi.5)Mengurangkan siaran indonesia kerana sekarang rakyat Malaysia sudah kurang meminati  drama-drama indonesia, iannya seperti thunami yang melimpah ruah sehingga drama-drama melayu mundur kebelakang .Astro Malaysia bukan Astro Indonesia ,jadi ia sangat perlu dipertimbangkan .


 6)jangan sentiasa membuat ulang tayang atau ulangan siaran movie yang dah basi .7)mengharap pihak astro akan menghapuskan  iklan ,siaran ASTRO berbayar untuk setiap bulan jadi tidak wajar untuk mengambil peluang dan membuka celah kepada pihak lain untuk beriklan .Ini kerana Masyarakat sukar menunggu Iklan yang memakan masa lebih 10minit .

8)Keuntungan sudah berlipatkali ganda jadi Pihak ASTRO haruslah memberi peluang kepada pesaing-pesaing lain untuk memberi keistimewaan kepada MALAYSIA jua .

okay,diharap cadangan -cadangan ini akan dipertimbangkan oleh Pihak ASTRO .sekian saja dari Siaran Langsung ProBlogRamaRama .Bye guys :)

You Might Also Like

0 comments: