Buffet Dinner

Buffet Dinner Eastin Kuala Lumpur | Icip-Icip Kampungku

April 09, 2021,0 Comments

 ICIP ICIP KAMPUNGKU BUFFET DINNER 
Eastin Hotel Kuala Lumpur membawakan ICIP-ICIP KAMPUNGKU Buffet Dinner sepanjang menyambut ramadhan 2021 . Jadi korang semua boleh cepat cepat plan untuk berbuka nanti okay!
Last week Mar dijemput untuk review buffet ramadhan ni jadi mar dapat rasa pelbagai aneka pilihan menu yang ada. Chef Dennie & Che Hafiz mengetuai untuk menyediakan lebih 100 menu untuk buffet pada tahun ini. Antaranya kambing bakar tradisional disumbat nasi arab, sup gear box berempah, Nasi Lemak Kukus Daun Teratai, daging rusa rendang. Yang pastinya sup gear box dia sangat pekat ! Sedappp sangatttt..


Dekat buffet ni ada juga juadah kegemaran korang termasuklah rendang rusa, ikan patin kukus asam limau kasturi, masakan kawah, popis goreng kelapa manis, laksa kuah putih, sambal udang dengan belimbing buluh, burung puyuh berempah & lain lain. 
Masakan gulai kawah terdiri dari gulai telur ikan, masak lemak siput sedut, rendang daging tetel, kari kepala ikan merah dan gulai tunjang. Dekat buffet ni juga terdapat aneka jenis kerabu , serunding, lemang dan pencuci mulut. 


EARLY BIRD [ Purchase before 10 April ] : RM128 nett 
NORMAL PRICE : RM148 nett 
DOME SET [ Take Away & Delivery ]  : RM360 nett ( 4-5pax )  RM490 nett ( 7-8 nett ) 
















Okay satu lagi yang paling rare dekat buffet ni ialah nasi lemak kukus daun teratai , first time mar tengok daun teratai taw. Nasi lemak tu dimasak dalam daun teratai , bila makan rasa nasi tu sangat gebu, dimakan pula dengan ayam goreng berempah memang padu rasanya . 








Untuk maklumat lanjut serta tempahan boleh hubungi Eastin Hotel ,
ALAMAT : 
13, Jalan 16/11, 46350, Petaling Jaya , Malaysia. 
 
HOTEL : 016 2622070 
FACEBOOK : eastinhotelkualalumpur 
INSTAGRAM : eastinhotelkualalumpur 


0 comments:

buffet ramadhan murah

Buffet Ramadhan Menara Kuala Lumpur 2021 | Nostalgia Santapan Keluarga

April 08, 2021,1 Comments

Alhamdulillah finally guys! Sebelum ni nak cuba berbuka puasa di Menara KL tapi tak dapat ekoran PKP, Covid19 . Akhirnya Mar dapat juga cuba hidangan Buffet Ramadhan di Menara KL yang bertemakan "Nostalgia Santapan Keluarga" . 

Konsep "Nostalgia Santapan Keluarga" dipilih pada tahun ini membawa makna yang cukup mendalam buat kita semua rakyat Malaysia yang tidak dapat pulang ke kampung untuk bersama keluarga tercinta pada Ramadhan tahun lepas dan juga tahun ini disebabkan pandemik Covid19 yang melanda. Jadi korang yang merindui kampung halaman boleh datang menikmati juadah berbuka dekat ketinggian 288 meter dari aras bumi dengan berlatar belakang panorama indah Kuala Lumpur pada waktu malam nanti okay!

Korang boleh menikmati juadah yang menarik dengan pelbagai jenis sajian antarabangsa dan tempatan yang pastinya lazat dan menyelerakan . Sajian istimewa pada tahun ini adalah sajian khas dari Timur Tengah  iaitu daging kambing Austarlia yang dipanggang bersama perapan 'Arabic Spice' dan disediakan bersama Nasi Pilaf serta salad timun tomato . 















 

Bagi Bufet Ramadan tahun ini, KL Tower menawarkan promosi 'EARLY BIRD' mulai hari ini sehingga 12 April 2021 . 

EARLY BIRD :

Weekday (Dewasa RM77 & Kanak-Kanak : RM44)
Weekend (Dewasa RM102 & Kanak-Kanak: RM58)

NORMAL PRICE: 

Weekday (Dewasa RM 110 Kanak-Kanak : RM63)
Weekend (Dewasa RM 145 Kanak-Kanak : RM83)

Dan yang paling best masuk PERCUMA bagi kanak-kanak berumur 4 tahun dan ke bawah ( sehingga 5 orang sahaja) dan harga untuk kanak-kanak ke 6 dan seterusnya adalah RM50 seorang. 

Menara Kuala Lumpur turut menawarkan harga promosi ke Sky Deck bagi setiap pembelian, iaitu dengan hanya RM20 untuk dewasa dan RM10 untuk kanak-kanak. Harga-harga yang mereka tawarkan sangat berbaloi kan! 

Date: 15 April - 10 Mei 2021 

Time : 6.00 petang - 9.30 malam 

Location : Megaview Banquet Hall @ KL Tower

Lawa kan view kat atas ni, so apa lagi jom ajak someone special date kat sini hehe . 

Untuk maklumat lanjut sila hubungi Menara Kuala Lumpur :

CONTACT : 03-20205499 
WEBSITE : www.menarakl.com.my
FACEBOOK : offoicialmenarakl
INSTAGRAM : menarakl 




1 comments:

Beauty product

Kunyah Terus Cantik Dengan Bita V9 Vitamin C | SHINJUMI

April 03, 2021,0 Comments

Hi semua! Siapa kat sini pernah cuba product Shinjumi sebelum ni? Mar pernah try taw. Tak sangka kali ni Shinjumi keluarkan produk baru yang boleh kunyah kunyah je! Hehe . Kalau korang nak tahu Mar paling suka produk yang terus boleh makan je, senang tak perlu nak bancuh bancuh, ambil & kunyah kunyah je terus cantik . Hehehe


BITA V9 VITAMIN C | Inilah dia produk baru Shinjumi, Bita V9 Vitamin C berperisa mango. Memang Mar suka sangat bila Bita V9 ni keluarkan perisa kegemaran Mar taw. Rasa masam masam manis sedap sangat. Kalau korang nak tahu bila sampai seminggu je dah nak habis i makan HAHAHA, Sedap i tak boleh berhenti makan hehe. Tapi korang jangan tiru taw, kena ikut cara pengambilan dengan betul okayy. Baca kat bawah .


KELEBIHAN BITA V 9 VITAMIN C

Kebaikan atau kelebihan Bita V9 ni sangat banyak okay, bila Mar try memang nampak perubahan dekat kulit wajah sendiri. Yang penting kena amalkan secara kerap taw. 

- Ia boleh mengurangkan bintik-bintik gelap/ Reduce dark spots 

- boleh mengurangkan kemerahan kulit/ Reduce skin redness

- boleh mengurangkan kedutan/ Reduce wrinkles

- boleh memperbaiki tompok kasar pada kulit/ Improve rough patches on skin 

- boleh membaiki dan mencegah kulit kering/ Repair and prevent dry skin



Kalau korang tengok Bita V9 ni memang banyak khasiat terutamanya ia mengandungi Ekstrak Sarang Burung, Kolagen ikan serta perlbagai vitamin yang terdapat dalam tablet ni. Paling suka bila ada ekstrak sarang burung tu sebab kita semua tahu sarang burung memang banyak khasiatnya kan . 

RAMUAN BITA 9 VITAMIN | Mango Juice Powder, Honey Bee Powder, Strawberry Juice Powder, Ascorbic Acid(60mg), Mineral & Vitamin Premix, Bird Nest Extract, Mulberry Extract, Live Culture(Lactomax), Pomegranate Extract, L-cystein, Fish Collagen, Tocotrienols, Coenzyme QIO, Turmeric. Contain permitted flavour, colour, and permitted food conditioner.


CARA HIDANGAN BITA V 9 VITAMIN C :

Kunyah 1 biji tablet pada waktu siang dan malam dan korang jangan lupa amalkan minum air masak sekurang-kurangnya 8 gelas sehari taw. Ianya sesuai diamalkan seawal 10 tahun dan ke atas so bolehlah beli untuk 1 famili ! hehe

 HARGA BITA V9 VITAMIN C 

Sekarang RM 59 sebotol , murah sangat taw. 

So cepat cepat dapatkan okay.


Untuk pembelian atau maklumat lanjut korang boleh klik link kat bawah : 

Website : www.shinjumi.my/

Shopee : https://shopee.com.my/shinjumiofficial?smtt=0.0.9

Instagram : https://instagram.com/shinjumiofficial?igshid=12lcu2c9gdz7l

Facebook : https://www.facebook.com/shinjumiofficial/

Tik Tok : https://vt.tiktok.com/ZSbX26sN/

Admin : http://www.wasap.my/60139820981


0 comments: