SEMINAR RICHWORKS DR AZIZAN OSMAN PERCUMA | DAFTAR SEKARANG!

December 19, 2020,1 Comments

Hai Semua | Alhamdulillah dah hampir 4 bulan Mar run bisnes. Sesiapa yang follow Mar punya instagram mesti tahu Mar dah start 1 bisnes @Marskin.hq bulan 9 baru baru ni. Doakan okay! 

Jadi bila buat bisnes ni mesti nak ada sifu juga untuk formula formula marketing kan. Kalau dekat Malaysia ni Mar suka juga ikuti seminar dari DR Azizan Osman. Best korang pernah join tak? 


Kalau korang nak mantapkan bisnes boleh join seminar Program Kuasai Marketing 2021- Formula Zero Kos Marketing.  Seminar ni akan bantu usahawan atau bakal usahawan di Malaysia untuk bangkit berniaga dan step-up untuk tahun 2021 dengan menggunakan teknik pemasaran yang betul dan tingkatkan jualan berkali ganda! best kan? Jom lah join, Mar pun akan join taw! 

Inisiatif ni akan bantu kita semua yang terkesan dengan krisis pandemik COVID-19 sepanjang Pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan ( PKP) ni , jadi jangan lepaskan peluang. Richworks memang membantu sangat, kalau korang nak tahu sebanyak 777 usahawan terdiri dari perusahaan kecil & sederhana (PKS) dalam & luar negara ikuti Program Mentoring RichWorks telah menjana jualan lebih RM2 bilion pada tahun 2020. Nampak tak betapa hebatnya seminar dari Mentor Datuk Wira DR. Azizan Osman .

Jadi untuk tahun 2021, beliau ingin membantu semua usahawan dengan lonjakan jualan bisnes berkali ganda lagi. 

Korang boleh tengok  video montage di bawah :

Selama 12 tahun RichWorks beroperasi ia sudah pun membantu lebih 1100000 (1.1juta) usahawan untuk ubah hidup & bisnes mereka dengan lebih baik. Perjuangan selama 12 tahun dalam melatih dan membimbing PKS terbukti dalam membina usahawan dari Zero to Million! 

Jadi apa tunggu lagi, nak kuasai Marketing 2021?

Berapa banyak Zero "0" yang nak di-Gandakan? Ingat lagi Sales pernah dapat RM0? Ingat lagi sales bila capai RM100 yang pertama? Ingat lagi perasaan capai sales RM1000 yang pertama? Dah lupa perasaan capai RM10,000 yang pertama? Dah pernah capai RM100,000 pertama dan pernah jatuh? Dah capai RM1 juta yang pertama? So what's next guys?

Ilmu pemasaran berubah, pasaran berubah, dan RichWorks sentiasa percaya dengan RESULTS sebab Result Matters.


Untuk kali ini Richworks nak taja 3000 pendaftaran terawal 100% adalah PERCUMA‼‼ 

JADI CEPAT CEPAT DAFTAR DI
 http://www.zerokosmarketing.com

  • Tarikh : 25-27 Disember 2020 ( Jumaat - Ahad)
  • Masa : 9:00 -6.00 petang
  • Tempat : Aplikasi Zoom Webinar 

Sosial Media  :

Facebook page : Azizan Osman 

Korang boleh kongsikan berita baik ni kepada 10 kawan kawan yang lain juga okay! Untuk maklumat lanjut dengan segera boleh hubungi di talian : +60 19-244 2244. Selamat maju jaya! :)


1 comments:

PENGALAMAN ANGIN NAIK SAMPAI KEPALA !

December 18, 2020,1 Comments

Alhamdulillah, hari ni badan dah sihat dah. Perut dah okay, badan dah ringan, kepala pun dah okay .

Selama 4/5 hari juga nak stabilkan kesihatan balik, so Mar nak share pengalaman yanh agak menyakitkan juga sebab dari hari pertama dah lembik & tak boleh bangun. 

MASUK ANGIN ; Biasanya orang pandang biasa je kan kalau badan masuk angin disebabkan makan lambat. Tapi it's not a joke. Jangan sampai melarat macam Mar okay. Biasanya kalau masuk angin biasa ni perut akan sebu & makanan tak boleh nak masuk dah, selagi tak keluarkan angin tu kan?

Tapi pengalaman kali ni sangat teruk, pertama kali jadi macam ni, disebabkan Mar terleka busy nak submitkan kerja hari ahad baru baru ni boleh lupa & biarkan je perut tak makan pape. Breakfast ambil je, just time lunch tak makan sampai malam baru nak cari makan. Bila makan malam tu perut macam okay je. Tapi effect dia kemudian. Tengah malam perut dah mula rasa sakit, rasa mual nak muntah, kepala sakit sangat . Tak boleh nak tidur malam. Esok pagi bangun cirit birit. Ulang alik toilet 2-3x sehari . Tak boleh nak makan pape, petang tu cuba ambil burger. Rasa okay sikit dapat masuk perut. Kepala berdenyut kuat xhilang sakit . Makan panadol actifast, air halia untuk hilangkan angin & makan asam mangga sikit untuk hilangkan mual nak muntah. Everytime rasa loya. Esok hari bangun still ulang benda sama lagi masuk toilet 3-4x sampai lembik tapi nasib baik perut dah rasa boleh makan. Walaupun tak dapat masuk dengan nasi tapi dapat makan mee goreng .



Then, hari rabu baru rasa okay sikit. Dah boleh makan nasi . Sampai hari khamis badan still keluarkan angin. Betapa sukarnya nak keluarkan angin degil dalam badan ni. Angin dalam badan sangat banyak thats why naik sampai kepala . 

Hurm Mar memang mudah sangat masuk angin: 

●Tak boleh makan lambat sikit.

●Tak boleh sejuk. Sape pernah tengok wayang dengan i mesti tahu kalau dalam wayang Mar macam cacing kesejukan HAHA i sanggup keluar duk luar sat sbb tak tahan sejuk & Mar pernah bawak selimut (small, baby punya) masuk wayang taw. You kan yang tersengih je tengok i bawak selimut tu?comel kan i? HAHA Kalau x i rembat jaket orang HEHE! Satu lagi kalau tidur dgn kipas Mar kena pakai stokin sbb kaki akan masuk angin. Jarang pakai tu yang badan penuh angin 🙄. 

●Makan selalu cepat. Ini faktor angin juga. Kalau satu hari busy mesti Mar makan cepat cepat, sbb rasa makan tu membazir masa HUHU. So korang jangan buat camni okayy . 

Urm actually banyak lagi faktor lain yang menyebabkan badan masuk angin korang boleh google jugak. 

So if you guys kat luar sana yang badan mudah masuk angin hope you guys take care diri korang. Take my story as lesson okay. Bye & take care! 😘

1 comments:

TERJEJAS PKP? JOM JANA PENDAPATAN BERSAMA VENYSS ! DAFTAR PERCUMA TAK PERLU MODAL !

December 06, 2020,0 Comments

Hi korang! Siapa peminat Silver kat sini? Mar memang suka pakai silver dari dulu sebab suka warna warna perak macam tu. Kalau korang ingat Mar pernah beli Silver Ukir nama dari ASIA SILVER baca kat SINI . Tak sangka sekarang ni ASIA SILVER dah rebrand kepada VENYSS taw! Dan paling best yang Mar nak share dekat korang semua Venyss sekarang ni ada buka peluang kerjaya kepada korang yang ingin mencari pendapatan sampingan. Ada tak pembaca Mar ni terjejas dengan PKP atau kehilangan pekerjaan? So korang boleh join program di bawah VENYSS ni sebab memang sangat berbaloi!

Untuk yang tak tahu ,Venyss ni  bermula dari 2013 lagi taw, ia menawarkan produk berasakan perak, especially melibatkan ukiran nama, itu memang kepakaran venyss lah dan Venyss juga menawarkan servis baikpulih aksesori silver. Kalau korang nak tengok Cincin Ukir nama yang Mar pernah beli dekat Venyss boleh baca kat SINI . Memang lawa gila ! Rasa nak beli satu lagi hehe . 








Cantik kan? Mesti korang pun berkenan kan? :D

So pada tahun ni, bila ramai yang struggle & terkesan dari Pandemik COVID19, Venyss mengambil inisiatif untuk cuba bantu korang dengan memulakan 1 program iaitu Program Usahawan Venyss, ia bermula hujung bulan ogos lagi dimana ia membuka peluang kepada sesiapa sahaja yang ingin jana income dan bina kerjaya bersama Venyss. Dengan peluang ini korang boleh manfaatkan untuk transform diri korang menjadi usahawan berilmu yang berjaya !  Best kannnn 😍

Untuk permulaan, Venyss nak recruit lebih ramai dropship sebab program ni bermula dengan level dropship, so dropship ni dipanggil sebagai Venyss Jewelry Consultant sebab apa, korang merupakan wakil Venyss bertindak untuk consult, advice dan bantu prospek atau pelanggan dalam proses membeli dan membuat tempahan aksesori. 



Venyss akan guide bantu korang transform diri dan  mindset, dari korang tak tahu menjual, Venyss ajar dan betulkan cara, skills menjual dengan provide kelas sales closing, kelas marketing, kelas product knowledge, ada group support yang positif dan sangat membantu, setiap minggu ada 2 x kelas, dan ada juga bonus kelas untuk pengurusan emosi, dan guidance dari kerohanian juga. Korang boleh tengok juga feedback feedback yang dah join taw, memang Venyss guide korang dari 0 sehingga korang dapat perform sales sendiri.

Jangan risau, korang akan dibimbing oleh coach yang berpengalaman secara online sepanjang program ! Korang juga akan berpeluang untuk naik sehingga ke peringkat master stokis dan diberikan pemilikan kedai berkonsepkan Venyss 🤩. Wow best kan! Eh rasa macam nak join jugak lah! heeee

*NI IALAH LINK2 FEEDBACK DARI VJC YANG SUDAH SERTAI VENYSS*



So apa tunggu lagi, cepat cepat join peluang kerjaya & jana pendapatan bersama Venyss ni taw! Mana tahu korang salah seorang dari Jutawan Venyss nanti! Ameen! InshaAllah. 

PENDAFTARAN PERCUMA UNTUK 100 ORANG TERAWAL !!!!!!!! 
UNTUK MENDAFTAR KLIK LINK SINI :

 https://bit.ly/m-nakjadiVJC 
 https://bit.ly/m-nakjadiVJC 
 https://bit.ly/m-nakjadiVJC 

Korang akan diberi ebook Venyss berserta nombor untuk dihubungi  okayyy! 

VENYSS SOSIAL MEDIA :
Untuk maklumat sosial media VENYSS boleh rujuk kat bawah : 



0 comments:

Gigi Hilang Bau

PUTIHKAN GIGI DENGAN WHITEKISH MAGIC CHARCOAL

November 29, 2020,0 Comments

 Happy Good Day Guys!

Sebelum ni teringin sangat nak ada gigi cantik plus putih taw. Kadang bila kita puas hati dengan gigi sendiri buatkan kita rasa lebih confident untuk bercakap dengan orang. Macam Mar sendiri suka sangat buat video, bila rasa gigi kurang memuaskan confident terus hilang taw.  Jadi sekarang Mar dah berjaya pakai braces . hehe 

By the way, bila kita pakai braces ni memang agak sukar untuk jaga gigi, rasa agak kuning sebab susah nak gosok kan. Then, Mar cari satu produk untuk putihkan gigi yang agak jimat dan berbaloi, means Mar taknak putihkan gigi dekat klinik. Sebab budget pun takdak kan huhu sedih T_T .

Produk Whitekish Magic charcoal memang sangat berbaloi dan Mar rasa berkesan . Yup murah! Korang kena baca sampai habis. 

WHITEKISH MAGIC CHARCOAL


KELEBIHAN

-Menghilangkan bau mulut

-Menghilangkan karang gigi

-Memutihkan gigi dan banyak lagi.

Lagi best dia bagi berus gigi yang sangat lembut ni memang sesuai untuk guna dengan Magic Charcoal tu, so bila pakai tak rasa sakit. 

Korang boleh tengok feedback Mar pakai. Best rasa macam nak tukar ubat gigi biasa guna Magic Charcoal lepas ni taw.

FEEDBACK



CARA GUNA 

Minggu pertama - Mar guna 2 kali sehari selama seminggu.

Minggu kedua - Mar guna 2 kali seminggu.

P/S : Korang gosok perlahan je dengan arang tu jangan terlalu kasar okay.


So kalau korang berminat sekarang ni ada promosi korang boleh terjah dekat website kat bawah okay. 




Berminat? : 

Boleh ke website 

www.whitekish.com

Call /SMS/ WhatsApp

0178898878


0 comments:

Kopi Anti Kanser

Milagro Coffee Mampu Menurunkan Gula Selepas 3 Jam

August 06, 2020,0 Comments

MILAGRO COFFEE 

Milagro Coffee merupakan kopi pra-campuran pertama di Malaysia yang berjaya merumuskan herba patawali ke dalam campuran kopi Arabica dan Robusta untuk keseimbangan rasa yang sedap, berlemak dan sangat berkhasiat. Selain herba Patawali, herba-herba lain seperti Halia, Lada Hitam dan Garam Gunung juga digunakan untuk mempertingkatkan khasiat Milagro Coffee. Di samping itu, gabungan herba-herba ini juga dapat menambahkan rasa dan aroma yang unik untuk Milagro Coffee. Milagro Coffee sesuai dijadikan minuman harian sekeluarga sebagai "supplement" untuk tubuh badan yang kuat dan minda yang fokus. Dengan pengambilan hanya 2kali sehari, anda boleh mendapat manfaat daripada produk ini. 

Milagro Coffee image baru, nafas baru dengan tagline " Beyond Pleasure"
Untuk yang ke 5 tahun Milagro Coffee telah menukar packaging kepada yang baru :)
          

FAEDAH KHASIHAT PATAWALI/ AKAR SERUNTUN/ TINOSPORA CRISPA
Pokok Patawali , akar seruntun atau saintifiknya (Tino Spora Crispa) . Dijalankan di Universiti UITM Puncak Alam, Shah Alam dan dikomersialkan bersama adunan herba terpilih menjadi minuman berkhasiat dan bermutu tinggi. 


  • KADAR GULA DALAM DARAH : Membantu mengurangkan Kadar Gula Darah (Kencing Manis)
  • DARAH TINGGI : Dapat menormalkan darah tinggi
  • SAKIT MALARIA : Dapat Menyihatkan Penyakit Malaria
  • SAKIT SENDI : Dapat menyihatkan nyeri sendi pada tubuh. 

SIJIL SERTA KAJIAN UNIVERSITI TENTANG KHASIAT PATAWALI



TESTIMONI PENGGUNA MILAGRO COFFEE


“Saya adalah penghidap Asthma selama 30 tahun. Setiap tahun, 4 atau 6 kali akan ditahan di hospital kerana penyakit asthma yang kronik sehingga terpaksa gunakan striod untuk prevention “Seretide Inhaler”. Juga “ventolin” Seringkali pada setiap pagi, hidung selalu akan tersumbat dan bersin yang melampau. Serta ezhema yang kritikal serta resdung yang teruk, saya alahan kepada bulu kucing, habok, debu baju, air batu, cuaca panas, alahan makanan, dan pokoknya saya keturunan asthmatic, kerana abang saya meninggal ketika berumur 31 tahun kerana asthma dan saya serta anak2 saya ada penyakit asthma kritikal,  Sewaktu saya mencuba Milagro Coffee, saya boder kencing manis 8,9mmol kadang 13.3mmol.  Alhamdulillah asthma saya berkurangan, bahkan sudah tiada lagi, bacaan kencing manis sudah bacaan 4.9mmol dan selama 5 tahun saya amalkan minum Milagro Coffee ini saya tidak perlu menggunakan inhaler lagi serta resdung saya dan ezhema sudah tiada. Saya sangat bertenaga dan sihat serta awet muda. Syukur dengan adanya Milagro Coffee”- Puan Salmah, 56 tahun Shah Alam Cahaya SPK.




“Saya seorang ibu tunggal dan Sudah pencen selama 9 tahun. Kalau nak diikutkan memang kurang mampu untuk minum Milagro Coffee, tetapi kerana saya pentingkan kesihatan. Apalah gunanya berduit tapi kesihatan terjejas. Saya sudah menghidap penyakit Diabetes tahap 2 selama 10 tahun. Sudah bermacam-macam produk yang telah saya cuba tapi kadar gula tak turun-turun. Kadar gula saya sentiasa 26.3mmol dan hampir masuk hospital. Tapi setelah diperkenalkan Milagro Coffee oleh kakak saya iaitu Kak Yong, kadar gula saya makin hari makin menurun. Selama 4 tahun saya mengamalkan Milagro Coffee, kadar bacaan gula saya stabil pada bacaan 5.7mmol”- Puan Aisyah, 64 tahun Kuala Selangor.


“Saya Shekin dari Shah Alam. Saya memang dah lama amalkan minum Milagro Coffee dari tahun 2015 anggaran 5 tahun lamanya. Dulu minum sebab nak bagi ada tenaga untuk fokus belajar dan kurangkan rasa sakit sebab dulu saya pernah accident patah tulang peha dan tulang belakang retak. Nak duduk lama-lama dan baring mesti akan sakit. Tapi bila saya selalu amalkan Milagro Coffee ni saya rasa sakit tu beransur kurang. Hari demi hari rasa sakit semakin kurang dan sekarang dah tak sakit lagi di paha dan tulang belakang. Alhamdulillah, saya dapat menjalani hidup seperti normal. Selain itu, semasa pemeriksaan test air kencing untuk kencing manis sewaktu mengandung anak yang pertama di hospital. Saya telah diberi minum air gula oleh doktor tetapi doktor terkejut kerana test bacaan gula saya tidak naik. Selepas melahirkan, anak saya tidak kena penyakit demam kuning dan air susu untuk menyusukan bayi sangat banyak. Alhamdulillah Milagro Coffee sangat sesuai dan selamat diamalkan.”-Shekin, 32 tahun Desa Pandan Kuala Lumpur.



“Sudah ramai sahabat saya kritikal akibat diabetes dan ada yang kakinya sudah busuk dan terpaksa dipotong. Saya sudah menghidap penyakit diabetes selama 20 tahun dan bacaan selalu pada 18mmol – 15 mmol.”
“Saya sudah melihatnya sendiri proses rawatan dialisis dan ada yang kakinya telah dipotong membuatkan saya risau dan saya mencari alternatif cara lain selain dari ubat-ubatan. Tetapi setelah saya mencuba Milagro Coffee, Alhamdulillah pada peringkat awal sudah nampak penurunan sedikit demi sedikit. Saya sudah mengamalkan selama 4 tahun minum Milagro Coffee bacaan stabil pada tahap 4.5 mmol.”- Puan Hajjah Kamarudin, 67 tahun Meru, Klang.
“Saya seorang pemandu teksi di Singapura. Berkerja sampai larut malam setiap hari dan selalu keletihan. Kopi dalam tin yang tinggi kafein atau minuman yang dibungkus di kedai merupakan minuman yang saya selalu minum untuk mengekalkan tenaga dan mengurangkan rasa mengantuk ketika memandu. Akibat mengamalkan makanan dan minuman yang tidak sihat saya telah menghidap diabetes tahap 2. Saya mengetahui yang saya adalah keturunan penghidap kencing manis dari arwah ayah saya yang kedua-dua kakinya terpaksa dipotong dan meninggal akibat jangkitan kuman. Oleh itu, saya diperkenalkan oleh sepupu saya tentang Milagro Coffee. Pada asalnya saya sukar mempercayainya kerana hanya secawan kopi boleh menurunkan kadar gula. Setelah mengamalkan Milagro Coffee selama sebulan, saya rasa badan sentiasa bertenaga dan tidak mengantuk semasa. Terus satu family saya dan mak saya mengamalkan Minum Milagro Coffee. Sekarang bacaan saya dah stabil tanpa pengambilan ubat-ubatan dan bacaan kadar gula mak saya stabil 5.0 mmol dari 18.5 mmol.” 54 tahun Amry Singapore
ANTARA VIDEO MILAGRO COFFEE

 



Milagro Coffee sudah di pasaran dalam Malaysia, Sabah, Sarawak, Brunei dan Singapore untuk pembelian serta sebarang maklumat lanjut,
boleh hubungi nombor di bawah :

CONTACT : 0192702676
CONTACT : 0143102676

INSTAGRAM : milagro_coffee
TWITTER: milagrocoffee
FACEBOOK: Kopi Patawali Milagro Coffee

0 comments:

Eggstra Padu

Marrybrown kenalkan menu baru Salted Egg pula!

June 02, 2020,21 Comments

Hellu semua!  musim musim pkpb mesti teringin nak makan something best kan? asyik masak je kat rumah, jadi buat pengetahuan semua kat luar sana, Marrybrown kembali memperkenalkan menu terbaru dengan gabungan Telur Masin yang menyajikan dua pilihan  Hotouch Burger dan MB Crispy Chicken yang rangup dengan limpahan dengan sos Telur Masin yang padu!

Korang tahu tak kalau telur masin ni Mar suka sangat makan time sahur bulan ramadhan taw haha, mestilah telur masin ni kegemaran Mar. Dan Mar pasti ia salah satu makanan kegemaran rakyat Malaysia! Eh rugilah sape tak makan. Bila Marrybrown keluarkan menu baru dari telur masin sebenar rasa egg-cited gila hhe , yelah makanan favourite kan. Jadi you guys kat luar sana kena try MB SALTED EGG ni taw. Mar dah try dua dua memang egg-stra padu. 

Untuk promosi Telur Masin, para peminat Marrybrown mempunyai dua pilihan yang enak iaitu Salted Egg Burger yang dihidangkan dengan kentang jejari atau Salted Egg Ayam yang dihidangkan dengan kentang lenyek dan salad. Kedua-dua menu ni ada sos Telur Masin Marrybrown dengan gabungan rempah ratus yang istimewa bersama daun kari yang wangi, memang sesuai lah dengan citarasa rakyat Malaysia ni.

MB SALTED AYAM
2 ketul ayam: Harga bermula dari RM 15.90
3 ketul ayam : Harga bermula dari RM 18.80
Suka sangat ayam salted egg ni, rasa lemak lemak kuah salted egg tu, dan rasa pedas sedap sangat

MB SALTED EGG BURGER
Harga bermula dari RM 15.00
Burger pun sedap jugak, try korang mintak kuah salted egg lebih haha 

Yang pastinya kedua-dua hidangan kombo dihidangkan dengan minuman Heaven and Earth Ice Lemon Tea yang cukup menyegarkan taw! So apa lagi jom try! Eh musim pkpb malas nak keluar pun tak pa, sebab korang kan boleh order dengan grab food atau foodpanda je. hehhe

“Kami sedar bahawa hidangan Telur Masin sudah menjadi satu trend dikalangan rakyat sejak kebelakangan ini. Bertepatan dengan sambutan luar biasa ini, kami yakin bahawa sos kami akan menjadi kegemaran kerana ia diperkayakan dengan sentuhan egg-stra dan kami tekad menggunakan telur masin sebenar untuk menambahkan rasa lemak berkrim lalu mengekalkan perisa umami pada sos ini,” ujar Dato’ Joshua Liew, Ketua Pegawai Eksekutif Marrybrown.

“Kami menjemput dan berharap rakyat Malaysia akan teruja untuk menikmati sajian bersama Telur Masin Marrybrown dan merasai sendiri pengalaman rasa sos telur masin yang padu yang penuh kelazatan. Pasti menggugat selera rakyat tempatan!” tambah Dato’ Joshua.

“Di Marrybrown, kami sentiasa berusaha untuk menyajikan pelbagai hidangan yang berbeza untuk pelanggan kami dari segi aspek makanan ataupun layanan. Kami berharap pada masa yang akan datang, kami dapat mencapai kesemua matlamat ini dengan jayanya ,” kata Dato’ Joshua.

Ni Mar pergi musim PKPB, boleh je nak makan kat restauran taw asalkan jaga jarak . 
So awak dilarang duduk dekat tanda X tu ya? 
Nanti selamanya awak jadi Ex saya . Eh hahahahha sempat!



Untuk maklumat lanjut mengenai Marrybrown, 
promosi dan perkhidmatan penghantaran makanan you guys boleh layari :

Instagram: Marrybrownmy
Youtube: MarrybrownTV



21 comments:

Badan Sihat

Badan Lebih Sihat Dengan Amalkan Detoks | Leedee-Tox Peach

May 19, 2020,0 Comments

Hi Semua | Kenapa Detox penting untuk badan kita? Ramai yang tertanya-tanya tentang Detox dekat Mar, jadi kat sini Mar nak share dekat korang semua kenapa kita perlu Detox. Setiap orang perlu detox untuk mengeluarkan toksin yang berlebihan dalam badan. Toksin yang terlalu banyak dalam badan kita akan memberikan masalah, sebagai contohnya ia akan menyebabkan masalah jerawat dan banyak lagi.

Biasanya orang selalu anggap orang yang nak diet sahaja perlu detox, orang yang gemuk sahaja perlu detox, orang yang nak kurus sahaja perlu detox, tapi kat sini Mar nak tegaskan dekat korang semua yang mana detox penting buat semua. Tak kira lah korang gemuk atau kurus sekalipun. Kat bawah ni Mar share kenapa kita perlu detox

MENGURANGKAN TOKSIN 
Kita semua perlu detox untuk mengeluarkan toksin dalam badan, zaman sekarang semua terdedah dengan bahan kimia, pencemaran udara, air, pengawet dalam makanan yang kita tak pernah amik tahu. Semua ini akan tersimpan dalam badan kita, serta ia buatkan badan tak bermaya, kulit kusam & berjerawat.

TINGKATKAN TENAGA
Untuk pengetahuan semua, detoksifikasi akan meningkatkan semula tenaga, kita akan berasa lebih semangat secara mental fizikal dan secara automatik akan mengawal emosi kita dalam keadaan baik.  

MENGURANGKAN BERAT BADAN
Okay yang ni semua orang tahu, detox membantu untuk kurangkan berat badan, bila kita detox badan kita akan mengurangkan toksin dalam sel lemak dan tingkatkan metabolism tubuh badan . Haaa sape yang nak kurus tu? kena rajin amalkan detox taw.

MENGUATKAN SISTEM IMUN
Sistem imun kita lemah bila banyak sangat pencemaran serta toksin dalam badan. Bila kita detox secara kerap ia akan membantu kekuatan sistem imun dan kawal jangkitan. 

MEMPERBAIKI TAHAP KESIHATAN KULIT
Pemakanan dan keadaan persekitaran merupakan faktor penting dalam menjaga kesihatan kulit dari dalam. Detoksifikasi akan membantu menyerikan kulit, mengurangkan masalah jerawat di samping menguatkan kuku dan rambut.

Jadi kat sini Mar nak tegaskan supaya kita semua amalkan detox, mungkin ada yang pernah berdiet tapi tak nampak kesannya. Puncanya mungkin masalah detox. Bila toksin terlampau banyak, badan akan sukar untuk menyerap nutrient yang diambil samada daripada supplement atau diet harian.  Korang tahu tak perkara pertama yang perlu kita lakukan sebelum mengambil supplemen adalah mencuci usus/detoks? 

Sebab bila badan dah detoks, badan kita akan MUDAH menyerap supplemen dan khasiat supplemen secara optimum. Mar jumpa satu produk Detox yang mudah untuk diminum iaitu : 

LEEDEE-TOX PEACH JELLY
Yummy jelly ni best Mar dah try, rasa masam masam manis, detoks dengan peach jelly ni pun dah okay sebab ia mengandungi bahan-bahan terbaik:

🍑Peach Juice
🍑Acai Berry
🍑Green Tea
🍑African Mango
🍑Raspberry
🍑Stevia (no white sugar)

KELEBIHAN LEEDEE TOX
1. Melawaskan
2. Membantu masalah sembelit
3. Mengurangkan toksin dalam badan
4. Menbantu mengurangkan berat badan
5. Mencantikkan kulit
6. Mencergas badan yg lesu
7. Mengandungi Vitamin C



CARA CONSUME 😍
Ambil 1 sachet sebelum tidur malam, jika korang ada sembelit disarankan ambil 2 sachet , 1 pagi dan 1 malam sebelum tidur.  Mar biasakan amalkan sebelum tidur, bangun esok pagi wajib rasa nak membuang taw, dan mudah rasa nak kentut kentut je haha Bukan apa, kadang perut Mar ni mudah masuk angin, jadi bila makan Leedee Tox ni rasa senang je keluar angin. Bila selalu membuang badan pun rasa ringan je taw. Nak exercise pun rajin! heee . Oh ya, nak rasa yang sedap korang simpan dalam peti ais sebelum consume, makan sejuk sejuk memang sedap sangat.


HARGA 1 BOX : RM 65

Untuk maklumat lanjut atau pembelian :
Contact: +60 17 679 7270 @ dapatkan dengan agen yangsah sahaja.
Instagram : @leedee.hq
Facebook : leedee online hq

Alamat : 
1-47, jln pandan prima 2, dataran pandan prima 55100 Kuala Lumpur
--------
So, guys! Jangan lupa, amalkan detoks taw. 
InshaAllah badan lebih sihat dengan amalkan Detoks :)


0 comments:

Ayam Marrybrown Murah

Rebut Peluang Berbaloi Puasa dengan Marrybrown!

May 06, 2020,2 Comments

Hi Semua ! | Berbaloi Puasa Dengan Marrybrown, minggu lepas Mar sempat order sempena promosi MB Berbaloi Puasa! To be honest Mar memang suka makan ayam Marrybrown dari dulu lagi. Rasa ayam dia lain dengan brand lain taw! Best !
Tengok Mar order promosi untuk Berbaloi Puasa ni, Makan sorang siap boleh buat sahur lagi, murah dan berbaloi. Bila time pkp ni kadang bosan tak tahu nak masak apa kan, jadi pilihan terbaik order dengan Marrybrown. Nasib baik ada juga Marrybrown yang berdekatan yang boleh delivery! hehe . Ohhh ya, kalau aplikasi foodpanda/grabfood korang takda Marrybrown, korang boleh je keluar untuk take away, sebab promosi MB ada untuk take away & juga delivery so jangan risau kalau tetiba craving nak berbuka dengan Marrybrown taw. Heee

MB BERBALOI PUASA :
Untuk pengetahuan korang semua, MB ada 3 promosi sekarang ni iaitu :  
Berbaloi Puasa Famly Meal, Berbaloi Puasa Buy 1 Free 1 , Berbaloi Puasa Istimewa Ramadhan .
 Promosi 27 April - 23 May 2020 // Available untuk Delivery and Takeaway. 
• Berbaloi A (2 – 3 pax) – Harga dari RM24.90 
• Berbaloi B (5 – 6 pax) – Harga dari RM49.90 
• Berbaloi C (8 – 10 pax) – Harga dari RM79.90 

BERBALOI A
Mar order set Berbaloi A ni laa, berbaloi kan? sebab murah sangat. Memang boleh makan 2 hingga3 orang tapi Mar makan sorang je dan simpan untuk sahur! hehe If you guys, ada family ramai boleh order set Berbaloi B atau C. Best sebab ada nasi lemak tu! Takpe next time nak try nasi lemak pulak. 

BERBALOI B

BERBALOI C 



Promosi dari 27 April - 23 May 2020 //  Available untuk Takeaway sahaja.
Promosi Buy 1 Free 1  hanya Marrybrown yang terpilih sahaja: 
• Bubur Ayam MB 
• Cheesy Wedges 
• 6 pcs Chicken Nuggets 
• Chicken Sausage Burger 
• Mushroom Soup 

3) MB BERBALOI PUASA [ ISTIMEWA RAMADHAN ]

 Promosi dari 29 April - 23 May 2020 // Promosi ni available untuk Delivery sahaja. 

Promosi Istimewa Ramadhan pula korang akan dapat 2 MB Combo Meals dari RM20 sahaja. Syoknyaaaa! Lepas ni nak try burger MB sebab ramai cakap sedap.
• Nasi Lemak MB Combo x2 @RM20 
• MB Hotouch Burger Combo x2 @RM20 
• MB Lucky Plate Combo x2 @RM22 

So guys, musim covid-19 / Pkp ni korang boleh order Marrybrown taw sebab berbaloi, Mar kadang memang suka masak untuk berbuka tapi disebabkan Marrybrown ada promosi best, why not kita gantung periuk kuali jap ! heee. Selamat Berpuasa buat semua & Stay home okay! :)

INSTAGRAM : @marrybrownmy 
MARRYBROWN WEBSITE: https://marrybrown.com/ 


2 comments:

Amaron 36

Bateri Kereta Tahan 3 Tahun | Amaron

April 23, 2020,2 Comments



Hey guys! Okay musim musim PKP ni mesti semua stay at home je tak dapat gerak memana kan? Tapi jangan lupa dengan kereta anda semua okay!, Pastikan kereta anda sihat.
Perlu diingatkan bahawa, walaupun teknologi kenderaan berkembang pesat, namun ada satu fakta iaitu kenderaan perlu dihidupkan secara berkala (tempoh disyorkan adalah setiap tujuh hari) untuk mengekalkan fungsinya. Satu dari komponen asas adalah bateri. Bateri akan menghidupkan kenderaan dan menyediakan kuasa elektrik ke bahagian lain. Jadi, jika enjin tidak dihidupkan secara kerap, alternator tidak dapat mengecas bateri.
Bagi mengelakkan masalah ini, hidupkan enjin selama 10 minit bagi membolehkan alternator melaksanakan tugasnya. Tetapi jangan menghidupkan pendingin hawa kerana cara itu akan menarik kuasa dari bateri dan mengurangkan proses pengecasan.



Okay macam mana pula kalau bateri kereta dah rosak? Kat sini I nak share untuk kemudahan anda semua iaitu AMARON.  Pilihan bateri kereta terbaik.  Bila musim Covid19 ni semuanya perlu dijaga. Dengan AMARON boleh jimatkan duit. 



Kenapa I syorkan AMARON untuk you guys, sebab dapat jaminan selama 3 TAHUN.  So kat sini tak perlu lagi you guys berbelanja 2-3 bateri kereta dalam tempoh 3 tahun dengan jenama lain. Dengan AMARON hanya 1 bateri je dapat bertahan 3 tahun taw. Mana lagi berbaloi? 





Okay kat bawah ni ada tips bagaimana untuk memilih bateri kereta terbaik:
A)   TEMPOH JAMINAN
Tempoh jaminan dikaitkan dengan keyakinan produk. Biasanya jaminan yang diberikan di pasaran untuk pengguna masing-masing dengan tempoh jaminan 12 bulan atau 18 bulan dengan kata lain, semakin lama semakin lama tempoh jaminan diberikan, semakin baik produknya.
B) SPESIFIKASI BATERI
Spesifikasi bateri kereta yang berkualiti adalah berdasarkan berat serta modelnya, iaitu pembenaran langsung amp-hour (AH) dan kapasiti simpanan tenaga (RC) yang terkandung dalam bateri kereta.



ADAKAH ANDA TAHU?
Lebih daripada 70% kereta di Malaysia biasanya menggunakan bateri kereta yang bersaiz di antara model 38b20l (berat: 10kg +/-) yang berharga RM250 +/- atau model 46b24 (berat: 12kg +, berharga RM295 +/-)

JADI ANDA BERHAK UNTUK DAPATKAN KUALITI YANG TERBAIK
AMARON 36 bulan Jaminan pro-rata di seluruh negara boleh dapatkan melalui Peniaga Rasmi Amaron seluruh Malaysia atau boleh hubungi di laman sosial :


FACEBOOK: AMARON MY
INSTAGRAM: @amaronmalaysia

Jadi untuk tempoh MCO ini jaga kesihatan kereta anda walaupun tak bergerak ke mana mana, selalu hidupkan bateri kereta okay!
Stay at home and take care your care! 



2 comments: