beauty

Spa Harga Murah di CPS Skin Love Bangi

October 12, 2019,0 Comments

Hellu Guys!
Tahu tak 'me time' tu sangat penting untuk wanita bekerjaya macam kita ni. Eh berkerjaya sangat kan? hehe. Disebabkan sibuk bekerja & dah lama Mar tak manjakan diri pergi SPA, so hari ni I decide for my 'me time'. Yey!

Okay i dapat tahu spa CPS Skin Love ni ada buka cawangan baru dekat Bangi, So Mar decide ke cawangan baru lah.  Actually, suka sangat pergi tempat yang baru bukak, sebab lawaa. Excited nak manjakan diri sebab semua baru kan. hhiks! Lagi lagi bila kita antara orang terawal yang merasmikan SPA tu . Wehooo .


Bila sampai tu korang tengok signboard besaq gedabak ni, haa ni lah tempat dia. Senang je nak cari.

CPS SKIN LOVE ( BANGI BRANCH)
Cantik Persis Selebriti .
SPA CPS Skin Love dekat Bangi baru sahaja dibuka  taw, 
selain di bangi CPS Skin Love juga ada cawangan di Shah Alam. So korang boleh decide nak pergi cawangan yang mana satu okay? :)

HIFU TREATMENT 
Non Surgical Lift Face Treatment atau dipanggil High Intensity Focus Ultrasound [HIFU]

Dah lama taw Mar nak buat HIFU . So Kat sini Mar decide nak buat treatment ni. Untuk apa? Jeng Jeng Jeng. hhee . Baca kat bawah..

Treatment ni adalah teknik terbaru untuk menegangkan kulit wajah, mengurangkan garisan halus, meredakan eyebag di sekitar mata. Ia berlaku disebabkan  faktor usia, keturunan atau kita kurang peka pada perubahan kulit wajah. Oleh sebab itu, CPS memperkenalkan HIFU sebagai solusi yang terbaik . Dannn ada lagi keistimewaan treatment ni taw. Baca sampai habis.

Okay dah ready let's start treatment ! .

STEP FOR HIFU TREATMENT 
Staff kat CPS Skin Love ni sangat friendly, sambil buat treatment sambil borak. Layan je hee. 
Korang boleh tengok step HIFU yang i buat dalam gambar tu . Memang rasa best bila muka dibelai ni. Tolong belai lama lama lagi bole? hee


  • -Step 1 CLEANSING MILKDia akan cuci muka kita hilangkan make up apa semua .


  • -Step 2 SCRUB kedua, muka kita akan di scrubkan . best scrub tu rasa sejuk sangat.


  • -Step 3 CLEASING GELThen, muka akan dicuci sekali lagi untuk hilangkan scrub.


  • -Step 4 STEAMEROkay steamer ni buatkan i rasa nak tidur. Rasa terbuai jeeee. Eh macam dah telelap kejap . HAHA!


  • -Step 5 EXTRACTION REMOVE BLACK HEAD & WHITE HEAD : Okay lepas dah habis steam, kena la buang black head white head dekat muka ni. 


  • -Step 6 HIFU TREATMENT: Okay dah tiba masa buat HIFU, I tak sangka boleh nampak perubahan dalam masa yang singkat taw. Tengok gambar Mar before & after kat bawah taw. 


  • -Step 7 FACE MASK : Okay last step , Mar pakai face mask pearl. Kat sini ada dua face mask iaitu 24K Gold atau pun pearl. If korang dah berusia sikit pakai 24K Gold. Besttttt hha sejuk bak peti ais giiteww. Eh Mar dah tertidur, baik p kejut dia! hhe 



KESAN SELEPAS HIFU

  • Kulit semakin menegang kerana kolagen mulai aktif dari dalam kulit.
  • Masalah kedutan semakin hilang serta ia melambatkan proses penuaan.
  • Pori semakin mengecil justeru membuatkan kulit semakin glowing!
  • Kulit wajah bertukar menjadi pinkish semulajadi
  • Kolagen baru mulai aktif untuk pembentukan sel kulit baru.


Taraaa! tengok result dia guys! before & after HIFU . Nampak tak treatment ni boleh vshape kan muka kita. So nak dapatkan jawline haruslah buat HIFU ni taw . Ehem, hai my jawline! :) 
*arghhh rasa macam nak lompat lompat* heeee

KENAPA HIFU?
  • Tidak sakit
  • Halal
  • Selamat serta bebas bahan kimia
  • Testimoni berjaya
  • Tiada pembedahan berlaku
  • Tiada suntikan di Kulit
  • Kesan serta merta


Kat bawah ni , korang boleh tengok bilik bilik treatment yang ada dekat CPS Bangi. 
Cantikkk sangat kan?. Please korang pergi rasmi cepatttttt hhe .





Ramai yang tanya pasal Jawline dekat Mar hari tu, ni haa korang boleh tengok pakej ni murah sangat. Buat pengetahuan korang semua, harga promosi atau harga murah mungkin sekejap je taw, maybe lepas ni dah naik harga . So better korang pergi time murah. Ahaaa guys! kat CPS ni ada pakej untuk bakal pengantin juga taw. Nak jadi ratu & raja sehari mestilah nak cantik di hari perkahwinan korang nanti kan? Uhuu. Hai Jodoh Mar, nanti kita  ambil pakej kat sini taw taw . Hiks!

9 IN 1 SPA BRIDAL PACKAGE 
NP RM399 | MEMBER 248 

  • Foot Soak
  • Whitening Full Body Scrub
  • Milk Bath
  • Flower Bath
  • Aura Seri Gerinum oil
  • Body Nourishing Treatment
  • Lovely Facial
  • Eye Collagen Mask
  • Drink Ginger Tea/Jamu 

Banyak benda best lah kat CPS Skin Love ni, so buat bakal pengantin baru tu datang sini lah, jimat bajet.  Benda murah sebab tu i share dekat korang semua!. Hee Selamat Memanjakan diri taw. Saya dah. Anda semua bila lagi? > <



Thanks CPS Skin Love, layanan best harga pun murah. Mar recommend 100% lah . Dekat sini juga banyak treatment lain. So untuk maklumat lanjut boleh klik dekat bawah okies! Bye xoxo


CPS SKIN LOVE ( BANGI BRANCH) 
Cantik Persis Selebriti .



Open Everyday

11.00 am - 8.00 pm
Last Call: 6.30 pm


Contact :

BANGI : 011 5120 2090 
HQ : 03 5519 4159
SHAH ALAM : 010 806 1350


Email : celebriticantik@gmail.com





0 comments:

Gadget Murah.

VIVO V17 Pro Ada 6 Kamera Dengan Harga RM1699 Sahaja!

October 08, 2019,0 Comments



Hey Guys! Minggu lepas Mar ke Pelancaran VIVO V17 Pro taw! Apa yang best tentang handphone ni? VIVO V17 PRo menyediakan 6 kamera utama di depan dan belakang untuk pengambilan gambar yang mantap, dengan sokongan dwi-kamera depan jenis pop-naik beresolusi 32MP yang terulung dalam industri, suatu pembaikan yang luar biasa bagi kamera jenis ini yang merupakan suatu ciri ikonik bagi peranti Vivo. VIVO V17 Pro juga tampil dengan Super AMOLED Ultra FullView™ Display, kuad kamera belakang beresolusi 48MP, bersama ciri-ciri yang ditambah baik khas untuk gaya hidup pengguna yang muda lagi bergaya. Fuh terbaik lah! Mar nak beli satu .Ehe!
Penciptaan V17 Pro sekali lagi mempamerkan pendekatan inovasi kami yang mementingkan pengguna. Peranti baharu dalam siri V ini tersedia dengan sistem kamera yang menakjubkan pada kedua-dua muka peranti dan ia bertujuan untuk memperkasakan pengguna untuk pengambilan gambar melampaui imaginasi,” kata Mike Xu, Ketua Pegawai Eksekutif Vivo Malaysia. “V17 Pro merupakan suatu rekaan yang amat kami banggakan kerana ia memperkukuhkan kedudukan kami sebagai perintis dalam penyediaan pengalaman mudah alih yang terbaik di Malaysia.”
VIVO V17 PRO DIDATANGKAN DENGAN 6 KAMERA UNTUK PENGAMBILAN GAMBAR YANG MANTAP
Hasilkan gambar yang sempurna dengan dwi-kamera depan jenis pop-naik beresolusi 32MP dengan sokongan kuad kamera belakang beresolusi 48MP




Dwi-Kamera Depan Jenis Pop-Naik Beresolusi 32MP Untuk Pengambilan Swafoto Yang Sempurna Pada Setiap Masa
Ciri ikonik Vivo iaitu kamera depannya kini ditambah baik. Peranti terbaharu ini tampil dengan dwi-kamera depan yang premium, earpiece, dan Selfie Softlight. Dengan reka bentuk aloi berbingkai penuh, sistem peranti yang baharu ini dibina untuk bertahan sambil menggabungkan aksi mekanikal dengan keanggunan artistik.
Kamera depan 32MP dan sudut lebar swafoto 8MP memastikan perincian yang jelas untuk setiap swafoto yang diambil. Sudut lebar swafoto 8MP mampu menangkap gambar dari sudut lebar hingga 105 darjah, menyenangkan lagi pengambilan gambar berkumpulan.
Yes, memang lebar gila taw, macam boleh masuk 1kampung kalau selfie tu . hehe
Untuk menyelesaikan masalah pengguna apabila mengambil swafoto pada waktu malam,
VIVO V17 Pro menyediakan Selfie Softlight yang menerangkan kegelapan, dan ciri ekslusif Vivo iaitu Super Night Selfie pula menyediakan penangkapan pemidang yang berbilang yang kemudiannya digabungkan untuk menghasilkan imej terakhir yang menonjolkan wajah pengguna dengan hanya satu klik.
Penghasilan kualiti fotografi yang canggih dengan AI kuad kamera 48MP
Mantapkan lagi keupayaan penggambaran anda dengan kamera utama 48MP 6P. Dikuasakan dengan algoritma kecerdasan buatan, V17 Pro menjanjikan pengalaman fotografi yang lebih jelas. Peranti ini juga tampil dengan ciri Super Wide-Angle yang mampu memperluaskan lagi penangkapan lanskap.
Untuk melengkapkan lagi pilihan penggambaran profesional, VIVO V17 Pro juga tampil dengan 2 ciri yang menarik untuk kecantikan, iaitu Pose Master yang menyediakan lagak aksi yang semulajadi untuk dipadankan dengan pelbagai jenis pemandangan, dan juga Super Night Mode yang bertujuan untuk meningkatkan kejelasan gambar yang ditangkap pada waktu siang atau malam.
VIVO V17 Pro yang didatangkan dalam dua warna pilihan iaitu Knight Black dan Crystal White boleh didapati di Malaysia SEKARANG dengan harga RM1,699 sahaja taw! . Wuuuu murah & cantikkk, Mar macam tak tahu nak pilih warna apa. Urm agak agak yang mana satu?
Pengalaman visual yang tidak terganggu dengan kamera, earpiece, dan sensor yang tersembunyi
Pengguna boleh menikmati kepuasan tontonan dengan rekaan ekslusif Super AMOLED Ultra FullView™ Display yang berukuran 6.44 inci dengan nisbah 20:9, dimana nisbah skrin-ke-badan adalah 91.65%. Paparan tanpa gangguan ini direka dengan bijak untuk menyembunyikan dwi-kamera depan jenis pop-naik, earpiece, nyalaan, dan sensor jarak ke dalam badan peranti. Ia merupakan ciptaan yang begitu cemerlang demi penghasilan kepuasan visual yang dapat meningkatkan pengalaman mudah alih para pengguna.
Peranti ini juga dilengkapi dengan teknologi pengimbasan cap jari dalam skrin. Dengan ketumpatan piksel cap jari yang lebih tinggi dan algoritma yang lebih canggih, pengguna boleh membuka kunci peranti dengan mudah dan selamat.

Prestasi perkakasan yang kukuh untuk penggunaan yang lancar pada setiap masa.

VIVO V17 Pro juga direka khas buat peminat permainan video. Ia dilengkapi dengan Game Mode untuk menghasilkan pengalaman permainan video yang lancar. Teknologi pecutan Multi-Turbo akan secara aktifnya menaikkan taraf sistem operasi peranti untuk memastikan kepuasan pengguna. 

Ahaa! Awak yang kaki game tu! 
Peranti ini dilengkapkan dengan Game Center yang membolehkan pengguna menyemak prestasi peranti untuk memastikan pengalaman permainan yang memuaskan. VIVO V17 Pro menyediakan Voice Changer untuk menyeronokkan lagi pengalaman waktu permainan dengan penukaran suara untuk menyamai watak-watak pemain.
VIVO V17 Pro dijana dengan cip Qualcomm Snapdragon 675 AIE bersama 8GB RAM + storan dalaman 128GB yang memastikan kelancaran prestasi pengendalian aplikasi dan sistem pada bila-bila masa. Kapasiti bateri 4100mAh dengan sokongan teknologi pengecasan pantas dwi-enjin memastikan peranti mempunyai ketahanan yang tinggi untuk penggunaan yang berpanjangan dan selamat. 

Jom kita cuba VIVO V17 Pro pulak okay! Tasabar nak ada satu ! xoxo



0 comments:

Diet Food

Suka Healthy Food ? Fitlicious Pilihan Terbaik!

September 28, 2019,1 Comments

Haluu Guys! | Biasa nak buat makanan sihat ni makan masa yang lama kan?, that's why rata rata rakyat Malaysia pilih masa yang singkat dengan makan makanan yang kurang berkhasiat. So why not cari je cafe healthy food untuk jimatkan masa kita kan?

FITLICIOUS

I jumpa satu kedai yang jual healthy food guys!. FITLICIOUS |  korang yang suka makanan yang sihat kat sini pilihan yang terbaik untuk korang breakfast, lunch or dinner!




Kat sini banyak menu sihat you guys boleh pilih ikut citarasa korang , full of protein, carbs dan banyak lagi . Hey Mar tak tahu nak pilih yang mana sebab semua sedap sedap ! Urm. > <


Then, korang boleh pilih topping kegemaran korang! Uww. best best .

Mar berkesempatan join workshop ketika hari pembukaan Fitlicious di Cawangan Damansara . Hahha! Jangan tengok bowl Mar punya because i give up nak make over cecantik, Mar letak bebanyak semua. hahahha . Tiber nampak tamak kat situ . Uwaaaa . heheh sorryyy. 
Dan yang pasti, Fitlicious mengutamakan kebersihan , sihat dan sedap! Sempat i posing dekat Fitlicious Damansara. So next Mar nak try dekat Fitlicious Subang pulak . Ehem, you guys yang nak sihat & sedang berdiet tu, boleh berkunjung ke Fitlicious taw!

Untuk sebarang maklumat lanjut,
you guys boleh ke media sosial FITLICIOUS seperti tertera kat bawah okies! 

FACEBOOK MyFitlicious 
INSTAGRAM fitlicious_dama 


LOCATION :
FITLICIUOS DAMANSARA

Thank! xoxo




1 comments:

Baju Murah Stylo

Kurasi Outlet di Quill City Mall Kuala Lumpur | Japan Fashion!

September 14, 2019,1 Comments

Hello Semua! Siapa peminat  fesyen japan style kat sini? hehe Mar suka gila, lagi lagi banyak trend trend fesyen up to date sekarang dengan japan fesyen gittew. hhe! So Mar share satu tempat best untuk korang yang kaki fesyen trendy ! 


Untuk pengetahuan anda semua . Outlet KURASI di Malaysia bakal dibuka tak lama lagi di Quill Mall pada 21 Sept 2019 Nanti! KURASI adalah sebuah butik pakaian terkemuka yang menjual pelbagai pakaian berkonsepkan Japan Fashion. Pakaian yang di jual semuanya up to date & trendy mengikut fesyen fesyen terkini . Sesuai untuk anda semua yang suka style pakaian ringkas & versatile taw tak kira peringkat umur dari pakaian kanak kanak sehingga lah dewasa. Semuanya ada!





 PEMBUKAAN OUTLET KURASI :


TARIKH : 21 SEPT 2019
MASA : 10 PAGI
TEMPAT : KURASI , QUILL CITY MALL, 1st FLOOR , LOT 1-30 A

Jangan lupa okay terjah ramai ramai pada hari pembukaan nanti sebab banyak hadiah untuk pelanggan yang bertuah taw! Wehoo Mar nak pergi lagi lah alang alang dekat dengan rumah ni  . Ehee . Baju baju KURASI semua lawa lawa, korang boleh tengok gambar gambar kat bawah okay! :


ANTARA FESYEN PAKAIAN YANG ADA DEKAT KURASI : 






























Yey!!! Dah siap shopping. Hehe.
Semua Staf kat KURASI ni sangat friendly taw, jadi kalau korang ke KURASI 
jangan segan, jangan malu nak minta bantuan atau nak tanya pape okay! 
Diorang bagi layanan tip top punya!


Mar dah shopping 4 pakaian kat KURASI. Yang pastinya semua fesyen kat sini tertarik hati Mar . Uhuk. Can't la, i rasa nak pergi lagi. Ada lagi yang i nak beli kat KURASI ni . Korang boleh tengok pakaian yang Mar beli kat KURASI dekat gambar kat bawah ni . Cantik kan?


Baju cantik gila tapi harga hanya RM59 setiap satu! Oh ya, skirt tu RM49. Tak mahal la, kalau korang beli tempat lain dengan kuliti helok camni lagi mahal taw. 


LOKASI : KURASI MALAYISA
 KURASI , Quill City Mall, 1st Floor, Lot 1-30 A
Jalan Sultan Ismail, Bandar Wawasan, 50250 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur.

FACEBOOKKURASIMALAYSIA
INSTAGRAMKURASI_MALAYSIA 

Jangan lupa okay datang hari pembukaan nanti! See you there! xoxo



1 comments:

beauty

Kulit Tiada Masalah Dengan Safi Balqis Oxywhite !

July 13, 2019,1 Comments


Hey Girls! apa brand Fav korang since sekolah rendah ? Me? Ofcouse this one! . 
YUP! sekarang pun Mar selalu amalkan SAFITak tahu la kenapa suka sangat . HEHE!

__________________________________________________

Dan, sekarang Mar cuba pula SAFI BALQIS OXYWHITE-HYDRATING LOTION ni. 
Fungsi 2 dalam 1 iaitu menyegarkan dan melembapkan kulit. Suka Suka! Tak perlu lah nak beli banyak banyak produk kan?, pakai satu ni je dah okay. 



Cara menggunakan Safi Balqis Oxywhite – Hydrating Lotion adalah sangat mudah. Hanya tuangkan setitis dua di telapak tangan dan sapukan keseluruh muka. Dapkan secara lembut dengan jari bagi memudahkan ianya meresap secara sekata dan tidak merasa melekit di kulit muka. Boleh digunakan siang dan malam.

SAFI BALQIS OXYWHITE – HYDRATING LOTION (100ML)

Gabungan formulasi penyegar & pelembap dalam satu langkah untuk penjagaan kulit yang ringkas untuk memberikan kesan lembapan yang optimum.
Safi Balqis OxyWhite Losyen Pencerah Menghidrat bertindak:

-Memberikan 2x penghidratan dan kesegaran dengan satu penggunaan.
-Meningkatkan rintangan perlindungan kulit untuk mengunci lembapan secara mendalam dan optimum sepanjang hari dengan 5 jenis Hyaluronic Acid
✔️ Macro Hyaluronic Acid
✔️ Nano Hyaluronic Acid
✔️ Bio-Hyaluronate
✔️ Oligo-Hyaluronic Acid
✔️ Super Nano Hyaluronic Acid

✔️ Mudah meresap ke dalam kulit tanpa meninggalkan kesan melekit
✔️ Mencegah kulit menjadi gelap akibat radiasi infrared (IR) dengan pelindung IR.OXYWHITE = NANO OXYGEN + NANO BIOWHITE
Nano Oxygen membebaskan oksigen tambahan ke dalam epidermis kulit agar segar, bermaya dan berseri manakala Nano BioWhite memperlahankan kesan pembentukan pigmentasi untuk tona kulit sekata dan cerah sempurna.

So sekarang ni bila nak keluar je Mar alas make up dengan 
Safi Balqis Oxywhite – Hydrating Lotion dulu, best, cuba try !

_______________________________________

Korang yang nak mencuba boleh dapatkan produk Safi Balqis Oxywhite – Hydrating Lotion ni di super market, hyper market, farmasi, Watson, Guardian dan sebagainya. Sebotol 100ml dengan harga mampu milik hanya RM23.50 sahaja taw! Murah kan? :)
Untuk info lanjut, boleh layari website Safi Malaysia:

https//safi.com.my



Facebook: SAFI.MY
Instagram: SAFI Malaysia





1 comments: