beauty

Elianto Make Up Membership | You Beli You Dapat Cash!

May 01, 2019,5 Comments

Hai Everyone | Untuk korang semua yang ikuti sosial media Mar, minggu lepas Mar ada ajak awak semua ke ELIANTO Make Up Store dekat Sunway Piramid kan? Haa rugi lah korang tak pergi . Kenapa? Sebab korang memang akan bawa balik produk ELIANTO berserta dengan Pendaftaran Membership PERCUMA taw. Jom baca lagi. 
ELIANTO MAKE UP salah satu make up kegemaran Mar sampai sekarang, Mar suka sebab range harga dia tak mahal sangat, around RM20 & ke atas, alaa sesuai sangat kalau nak beli basic make up tu. Harga berpatutan & make up dia best! 
Okay, On that day, 
Mar ke ELIANTO Make up store Sunway Piramid bersempena dengan MEMBERSHIP DAY . Ia membuka peluang kepada korang untuk mendaftar MEMBERSHIP secara PERCUMA taw. Selepas ni korang yang ingin mendaftar perlu membayar RM100 untuk menjadi ahli. 
Mak ai! Mahal sangat kan.
Okay tak pe, sesiapa yang tak sempat pergi hari tu, ada berita baik buat korang semua, korang boleh mendaftar secara percuma lagi, sebelum ianya ditutup! . Korang boleh tengok cara mendaftar dekat gambar di atas. . Cepat ikut step tu okay! . 
oh ya! 
MEMBERSHIP REWARD PROGRAMME ELIANTO MAKE UP 
banyak keistimewaannya untuk kita semua.
sebab 
"YOU BELI YOU DAPAT CASH"
konsep dia, 
"the more you buy the more you earn"
Wohooo! sape tak nak kan? Mar dah daftar taw! :D
Okay macam ni, bila korang beli mana mana produk ELIANTO secara talian atau kat mana mana store, secara automatik korang akan enjoy 10% cashback. Ia akan masuk dalam e-wallet korang dan yang paling best korang boleh guna pulak untuk beli barang lain atau withdraw cash! Wuuu
Bestttt kan?! 
Dan korang juga boleh menjana pendapatan sampingan dengan ELIANTO membership ni taw, Meh mar ajar, Korang boleh share pasal ELIANTO Membership dekat kawan kawan untuk korang dapat commission juga. Setiap kali kawan buat pembelian, korang pun akan dapat point jugak Ahaaa, syok KAN?! So apa tunggu lagi cepat lah daftar. ehe!

Sambil sambil korang usha website Elianto tu, Mar nak share 6 produk best ELIANTO :
6 Produk ni sangat best & hot sale dekat ELIANTO sekarang, kalau korang pergi kat mana mana store korang boleh cuba dulu, memang best. Mar suka sebab bila pakai rasa natural & tiada bahan kimia yang digunakan. 

(1)GLOWING PRE MAKE UP AMPOULE
Produk pertama korang perlu apply sebelum memulakan make up, Ia menggantikan serum taw, ia sangat mudah menyerap ke kulit wajah & memberi effect glowing. 

(2) PORE COVER Face Primer
Dan apply primer ni untuk menjaga kesihatan kulit, 
ia juga boleh buatkan make up nampak smooth & kulit kelihatan cerah. Oh ya! ia kaya dengan vitamin E sebab tu lah ia akan menjamin kulit kita dalam kondisi yang sihat.

(3) PERFECT COVER Fixing Cream Foundation SPF 35 PA++ 
Foundation paling best yang Mar jumpa, sangat pekat. 
Ambil secalit je dah boleh apply satu wajah. Ia membantu untuk hilangkan kesan kesan jerawat atau cela. Berbaloi sangatlah kalau yang nak make up tebal untuk photoshoot atau mana mana majlis.

(4)LUMINOUS 3D Cushion SPF 50 PA+++ 
Untuk korang semua yang kulit okay tiada masalah atau tak nak pakai foundation korang boleh apply 3D Cushion ni je, kombinasi warna yang buatkan kulit kita nampak sekata! Fall in love weyhhhhh!

(5)HD POWDER 2WAY CAKE
Okay benda paling wajib untuk bawa ke mana mana adalah powder kan? Sangat mudah nak apply , bila ada pula 2 way cake ni lagi lah special. Jimat & berbaloi kan? Hiks nak satu 
yang ni. 


(6)PRO MAKE UP FIXING MIST
Okay, make up mist perlu untuk bagi make up tahan lama, Mar dah cuba make up nampak lagi natural & kulit rasa fresh , yang penting ia siap dengan sunblock UV protection  taw. 

TIPS UNTUK BERTUKAR PRODUK :
Okay Mar selitkan siket tips untuk korang semua yang nak try produk baru,sebelum cuba produk baru untuk kulit muka, pastikan kulit korang relax dulu seminggu, means tak pakai mana mana produk, lepas tu baru lah korang cuba produk baru okies. InsyaAllah, ni biasa Mar buat untuk elakkan kulit dari jerawat atau 'terkejut'. Eh? hee



Korang yang nak dapatkan aplikasi mudah untuk 
shopping ELIANTO boleh terus download melalui :
Apple Store: 

Google Play:

Untuk dapatkan maklumat lanjut boleh ikuti sosial media mereka di :
Facebook: Elianto Make Up
Instagram: @elianto_make_up

Dan untuk buat duit dengan ELIANTO boleh terus klik SINI taw! Bila dah daftar, jangan lupa share dekat kawan kawan korang okies! Bye! Moga murah rezeki korang! xoxo



5 comments:

Fashion

Jenama Mewah Louis Quatorze Lancarkan Koleksi Handbag Spring / Summer 2019

March 01, 2019,2 Comments

Hai Everyone!
Mar baru je ke pelancaran jenama mewah Louis Quatorze di Metrojaya Midvalley.
Louis Quatorze telah melancarkan koleksi SPRING / SUMMER untuk tahun 2019. Untuk korang yang belum pernah ke Louis Quatorze di Midvalley ianya terletak di Level Ground Floor Metrojaya MidValley Megamall .
 
Are you ready guys for Louis Quatorze new collection?!
Nampak tak dalam box hitam ni? Yes! Koleksi baru Louis Quatorze. Excited! 
Majlis pelancaran dimulakan dengan meriah sekali dan Louis Quatorze memperkenalkan koleksi SPRING/SUMMER yang sangat menambat hati Mar. Teruja & excited bila pihak Louis Quatorze merasmikan dan membuka kotak hitam tersebut.


Koleksi Spring/Summer  Louis Quatorze 
SIMPLE-EXCLUSIVE-TRENDY-MODERN
Rekaan koleksi ni memang trendy & cheerful vibe. Sesuai untuk semua peringkat umur, remaja hingga ke orang dewasa. Paling penting ianya nampak moden walaupun simple kan? Koleksi ini juga sesuai untuk semua majlis samaada majlis besar atau pun kecil, ia juga sesuai dikenakan dengan fashion street wear. Kalau pakai memang stylo habis !
Koleksi Summer/Spring - HITAM
Okay masa pelancaran tersebut, LQ melancarkan salah satu koleksi yang berwarna hitam, memang Mar cair sangat T_T. Please someone buy for me! Warna kegemaran handbag adalah warna hitam. Walaupun banyak kat rumah bag warna hitam tapi akan tetap nak beli warna hitam juga. Lawaaa sangat kan? #FavouriteColourForever!


Koleksi Spring/Summer - Warna Biru Muda
Dan ini pula warna biru muda ala ala turquoise kan? entah, hehe tapi macam lawa juga taw! Nampak soft je. Kalau beli kat Ibu Ibu ni mesti suka gila. Mar pun suka jugak warna ni tapi warna hitam tadi lagi buat Mar terpikat . Ianya hadir dalam bermacam jenis bentuk & style yang berbeza. Ala ala Clutch pun ada. Love semua lah! err .

ANTARA KOLEKSI KOLEKSI MEWAH DI LOUIS QUATORZE, MID VALLEY



Sumpah semua lawa lawa, memang cair habis. ekekke . Oh ya, buat pengetahuan anda semua, Louis Quatorze - Louise adalah nama salah seorang anak raja french & Quatorze pula adalah angka 14. So maksud LQ ni adalah anak raja ke 14 mungkin tahun ke 14, if i'm not mistaken la. Kalau suka jenama ni mestilah kena tahu history -the meaning of LQ taw taw. 

Ehem! dah berkenan ke tu Mar? bag yang Mar pegang tu RM1xxx . Sebelum shopping kita kena window shopping dulu sampai lebam okais?

LEATHER-MAKING WORKSHOP
Masa majlis tersebut, ada bengkel untuk buat bag comel ( card holder) ni taw. Best dapat pengalaman ni. Thankyou Louis Quatorze

Putery Memory bersama Puteri Awani (Both ur princess?) eh!
So untuk anda semua yang berminat dengan koleksi ni Mar syorkan korang terus ke
Louis Quatorze di Midvalley taw.
Visit Now! : 
LOUIS QUATORZE
Metrojaya MidValley Megamall Ground Floor. 

INSTAGRAM

@louis_quatorze

Thanks reading !
Love. xoxo

2 comments:

Tips Flight Murah

Tips Travel Dengan Cathay Pacific Airlines!

February 26, 2019,0 Comments

Pssttt, musim cuti ni dah datang, know what that means? Masa untuk bercuti kan?hee Sekarang, zaman dah moden ni, maka, banyak lah pilihan pengangkutan yang boleh kita pilih kan. Kita boleh travel naik kereta, bas, kereta api tetapi nak tahu cara terbaik untuk travel jauh-jauh dengan mudah? Flight laaaa awaaak ! hahah Ya, kapal terbang sentiasa menjadi cara terbaik untuk travel, kena pula kalau destinasi korang tu memang perlukan kapal terbang untuk ke sana. Meaning, macam melancong ke luar negara ke, say, Malaysia ke United Kingdom. Sah-sah tak ada kereta api yang boleh bawa anda ke sana, right?
Not directly, I think. Pada masa kini, kita mempunyai banyak syarikat penerbangan yang berbeza untuk dipilih. Kita ada Malaysia Airlines (MAS), Firefly, Malindo dan banyak lagi. Here’s a little secret for you, ada airline yang best di Malaysia. What’s the airline, you ask? Jeng jeng jeng, Cathay Pacific Airlines. Bunyi macam gah kan? Sebab dia memang gah pun. Korang pernah naik tak airline ni? Meh Mar bagi tips sikit! Sikit je la tapi sangat berguna okay!
--
--
--
--
--
Okay, first and foremost, terutama sekali kepada mereka yang baru berjinak-jinak nak travel, dekat mana nak dapatkan tiket ni? boleh pilih antara dua, iaitu cara susah atau cara mudah. Eh ni agak cliche sikit kan? tapi tak pe Mar ajar sikit untuk orang belum biasa. Cara susah adalah dengan ke kaunter tiket untuk beli tiket yang anda perlukan. Ada banyak kaunter tiket flight di seluruh Malaysia tetapi yang paling biasa adalah dekat airport tu sendiri. Okay, kenapa Mar klasifikasikan tu sebagai cara susah? Ini sebab, anda perlu bersiap bagai dan pergi secara fizikal ke kaunter semata-mata untuk beli tiket. Bukan itu je, kadang-kadang, mereka juga lagi mahal harga dia! Nak tahu cara yang lebih mudah? Dapatkannya secara online! Semua kan online sekarang. Anda boleh buat booking bila-bila masa dan di mana sahaja di dunia ni selagi anda mempunyai Internet connection.hhiks! Apa yang anda perlu lakukan adalah akses masuk laman web mereka dan buat tempahan. Oh, ini satu lagi trick untuk dapat harga baik punya, bila anda ke laman web tu, anda clear cache sebelum buat purchase tu hah, mesti harga tu ada kurang sikit nanti. Lagi murah lagi best! Yayyy! Take note okay?

Ingat tak airline yang fancy Mar mentioned tadi? Cathay Pacific Airlines? Mereka memang fancy, dari cara pemakaian flight attendant hingga bahagian dalam kapal terbang dan ke laman web mereka sendiri. Bunyi macam tak boleh percaya kan? Jangan bimbang, sebab itu fakta dia sebenarnya.
Okay, rekaan laman web diorang sangat mudah nak navigate. Tak ada gangguan dan reka bentuk sedap mata memandang. Bukan itu sahaja, macam Mar cakap tadi, dia sangat mudah nak menavigasi dan mencari apa yang diperlukan. Apabila anda masuk laman web mereka, anda boleh memilih bahasa yang anda inginkan di sebelah kiri atas. Ini lebih mudah sebab kadang-kadang ada bahasa yang macam pening sikit nak faham. Kemudian, anda boleh mengklik butang log masuk di sebelah kanan atas. Anda perlu terlebih dahulu mempunyai akaun sebelum membuat pembelian. Jika anda scroll ke bawah sedikit, anda boleh tempah airline yang anda perlukan! Hanya pilih tarikh yang betul, berapa ramai orang yang akan pergi, maklumat lapangan terbang, tujuan anda travel dan maklumat tambahan lain yang anda perlu tetapkan, kemudian, sistem tersebut akan memproses selebihnya untuk anda dengan mudah dan cepat. Booking the Cathay Pacific Airlines flights have never been easier!

Jika anda scroll ke bawah sedikit lagi, anda akan melihat semua promosi terkini yang mereka ada sekarang. Tawaran ini termasuk semua penerbangan ke Hong Kong, Taipei, Beijing, Seoul, Tokyo dan Osaka. Ini adalah antara negara-negara yang paling luar biasa untuk lawati dan anda tidak boleh melepaskan peluang ni taw! Untuk menempah penerbangan pesawat murah ke Tokyo, anda boleh klik di bahagian promosi. Untuk kelas Ekonomi, tambang istimewa hanya berjumlah RM 1,556. Jika anda lebih suka travel dengan kelas Perniagaan.
(siapa tak nak kan?Fuhhh)
mereka juga mempunyai kadar khas untuk hanya RM 4,715 inclusive all in! Sekarang, itulah cara terbaik untuk mendapatkan super cheap flights to Tokyo. Oh, heads up untuk anda, anda boleh berlepas dari Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) dan mendarat di Lapangan Terbang Antarabangsa Narita. Di bahagian bawah laman web, anda boleh memilih untuk melanggan newsletter mereka untuk mendapatkan maklumat dan promosi terkini dari Cathay Pacific Airlines. Lapangan Terbang Antarabangsa Narita adalah lapangan terbang yang sangat unik. Selain dari kemudahan asas yang lengkap, mereka menawarkan beberapa elemen lain untuk membuat anda lebih selesa. Jika anda bosan dengan penerbangan panjang, anda boleh berehat di Narita Sky Lounge Wa. Anda hanya perlu ke terminal 2 dan nikmati kerusi selesa dan sofa baring sementara menunggu flight anda. Mereka juga mempunyai hotel kapsul sendiri untuk anda berehat berharga 1,000 yen / jam. Berasa lapar? Turun ke tingkat empat di Terminal 1 untuk memenuhkan perut anda dengan beberapa sushi dan lain-lain masakan Jepun yang lazat! eeh banyaknya info korang dapat . heee
                     
Ahaaaa, Jika anda mempunyai masalah bercakap dengan penduduk tempatan? Jangan risau, anda tidak keseorangan, Mar pun cuak gak tapi anda tak perlu gentar lagi dengan adanya aplikasi moden zaman kini. Muat turun aplikasi NariNAVI di App Store atau Google Play untuk membantu anda menjadi sebahagian daripada penduduk tempatan di sekitar lapangan terbang. Anda juga boleh menguruskan tiket penerbangan anda dengan menggunakan Apps ini juga.
Mudah kan?

So, apa nak tunggu tunggu lagi? Buat tempahan sekarang di laman web Cathay Pacific Airlines dan nikmati harga istimewa tu okay! Mar dah bagi tips rugi kalau tak usha! Mar nak travel solo nanti. InsyaAllah kalau ada rezeki . Ameen. Happy travel okies!

Bye! xoxo

0 comments:

Azammoff

Azammoff | Butik Malaysia Setanding Kualiti Antarabangsa

February 01, 2019,0 Comments

Azammoff Butik Malaysia Berkualiti Tinggi | Hai Semua, Minggu lepas Mar berkesempatan ke butik kegemaran Mar, iaitu Butik AZAMMOFF yang terletak di Seksyen 7 Shah Alam. Dah lama teringin nak ke butik ni taw. Sebab bagi Mar Butik Azammoff satu satu satunya butik yang mempunyai kualiti setaraf jenama antarabangsa. 

Korang semua mesti suka kan shopping brand mahal, orang kata yang branded punya. Ramai yang suka berfesyen jenama branded ni sebab apa? sebab kualiti dia sangat best, so kita sanggup beli walaupun mahal kan? Sama juga dengan AZAMMOFF, kualiti mereka setaraf antarabangsa sebab Mar tengok pada kualiti! 



Bila masuk AZAMMOFF korang boleh tengok design design kat sini so simple, classsy dan nampak exclusive, mereka menyediakan baju ready to wear & juga custom. Semua jenis baju ada untuk lelaki & perempuan mahupun kanak kanak, dress, coat, jubah, kemeja & ada juga baju pengantin, so nak tempah baju pengantin pun memang boleh.

Bila lihat dalam butik ni ready to wear outfit mostly fabric cotton, linen & juga polyester chiffon,  Yang mana mereka memilih konsep iron less untuk memudahkan untuk kita bersiap! yela kalau Mar pun suka sebab tak payah nak iron iron kalau busy memang tak sempat kan? . 

Pihak AZAMMOFF memang akan ikut semua citarasa client, don't worry mereka juga akan tanya kita punya bajet dulu taw, after that mereka akan tunjuk what we got dengan bajet kita tu. 


Okay kalau kat AZAMMOFF ni Mar suka sangat baju kurung simple kat sini, sebab it looks like Tengku Permaisuri & Kerabat diraja punya kurungs! Nampak tak betapa ekslusifnya baju AZAMMOFF ni, Mar memang suka baju baju simple macam ni, lawa sangat kan kan? tak sarat dengan corak it's my type. 
Kat sebelah Mar ni Encik Azam, on that day beliau sendiri yang bagitahu details tentang baju ni, memang sangat sangat lawa. Korang yang tengok ni mesti berkenan jugak kan? 






Kemeja lelaki kat AZAMMOFF juga ada design design classy!


Jubah Lelaki di AZAMMOFF yang menggunakan fabric ironless, so tak mudah kedut taw!
 Design di AZAMMOFF sangat lawa sebab tu kat sini ada juga pelanggan yang bukan melayu taw. En Azam bersama dengan salah seorang pelanggan berbangsa cina yang suka dengan design baju kurung kat sini. 
So awak, untuk wedding kita nanti tempah kat AZAMMOFF la ya? tetiba jumpa tema favourite untuk wedding. heeeeeee 

Lepas ni Mar pasti akan datang lagi kat sini, sebab banyak design design citarasa Mar kat sini, yang paling Mar suka sebab fabric yang mereka guna, sangat sangat berkualiti tinggi. Kalau sanggup beli baju mahal yang lain why not kita beli baju lokal yang setanding antarabangsa ni. Harga sangat berpatutan sesuai dengan kualiti yang digunakan. Mar puas hati! So sesiapa yang ada citasara yang sama dengan Mar boleh terus berkunjung di butik fizikal AZAMMOFF & layari laman sosial mereka untuk maklumat lanjut okay! :)

AZAMMOFF
"A touch of soul in every design"

Address:
18 Jalan Plumbum p7/p 
Commercial Centre Section 7,
40100, Shah Alam, Selangor

Tel/Fax : +603 5511 6200
Email: azammoffsb@gmail.com
INSTAGRAM: Azammoffofficial


0 comments:

Muslim Volunteer Malaysia

Malam Penghargaan Sukarelawan Muslim Volunteer Malaysia 2018

January 12, 2019,0 Comments

Malam Penghargaan Sukarelawan, Keluarga Asnaf, Pekerja, Penaja, Rakan NGO, Rakan Media Muslim Volunteer Malaysia 2018

Assalamualaikum Semua!
Beberapa hari lepas Mar ke Majlis Penghargaan Sukarelawan, Keluarga Asnaf, Pekerja, Penaja, Rakan NGO dan Rakan Media Muslim Volunteer Malaysia . Mar teruja sangat dapat turut serta dalam Majlis ni taw . Sebab apa? Sebab Mar selalu ikut perkembangan MVM ni yang mana dari sekecil kecil pernubuhan sehingga lah mempunyai nama yang cukup besar & hebat sekarang! Well done ! Mar bangga sangat dgn NGO ni yang mana ia ditubuhkan oleh anak muda dari Kelantan iaitu Tuan Muhammad bin Jantan .  


Sebelum ni Mar ada handle satu  NGO Volunteer kecil dan Mar teringin sangat untuk bekerjasama dengan NGO MUSLIM VOLUNTEER MALAYSIA ni taw. Tapi disebabkan kekangan masa tak dapat untuk laksanakan impian tu . huhu. Mana taw one day kan! Hhe
Pada tahun ini, VAA 2018 telah diadakan di The Royal Ballroom, Bizmilla Wedding Centre, One City, Subang . Pertama kali okay Mar ke Bizmilla Wedding Centre ni. Cantikk sangat! Macam nak buat wedding kat sini je. EH! Hahha sempat!  Kali ni ramai sangat yang hadir kat VAA taw, mereka yang terdiri daripada orang awam, sukarelawan MVM, keluarga asnaf, tetamu jemputan VIP, para penaja, rakan NGO, rakan Media, dan selebriti jemputan. VAA 2018 kali ini bertemakan “A Night of Appreciation dan berkonsepkan “Garden”.


Pada majlis tersebut,  Presiden MVM, Tuan Muhammad bin Jantan telah memberi sedikit ucapan sekaligus merasmikan VAA 2018. Istimewa pada kali ini, Tuan Muhammad telah  merasmikan 3 inisiatif baru MVM untuk tahun 2019 iaitu Pusat Tuisyen Salam, Sistem Auto debit sumbangan, dan projek penulisan #PenaMVM. Wahhh! Makin banyak kemudahan yang dilakukan oleh MVM ni! Hebatttt .

Kalau korang nak tahu, Pusat Tuisyen Salam merupakan satu inisiatif untuk memberi pendidikan percuma kepada anak-anak asnaf Pure Heart dan juga dibuka untuk orang awam dengan bayaran yang berpatutan. Ia juga merupakan salah satu inisiatif bagi menjana ekonomi MVM untuk menampung kos operasi. Sistem Auto debit pula merupakan salah satu alternatif lain yang diusahakan untuk memudahkan orang awam menghulurkan sumbangan untuk program-program kebajikan dan misi kemanusiaan anjuran MVM secara tetap setiap bulan. Sistem auto debit ini boleh digunakan melalui website donation MVM iaitu www.donation.mvm.org.my dengan memilih tetapan monthly donation. Seterusnya, projek #PenaMVM pula merupakan satu projek penulisan bagi mencungkil bakatbakat penulisan dalam kalangan sukarelawan MVM. Sukarelawan MVM yang berminat untuk menyertai projek #PenaMVM hanya perlu menghantar artikel atau cerita mereka berdasarkan topik yang dikeluarkan setiap bulan.






Pada kemuncak  VAA 2018 ada sesi penganugerahan bagi menghargai jasa para sukarelawan MVM, pekerja MVM dan juga keluarga asnaf. Sebanyak 6 anugerah yang telah dipertandingkan iaitu anugerah Jasa Bakti, Inspirasi, Sukarelawan Harapan, Institusi Harapan, Sukarelawan Siswa dan Di Sebalik Tabir. Manakala 5 anugerah khas yang telah diberikan kepada sukarelawan MVM yang paling komited, keluarga asnaf MVM dan juga idola sukarelawan negara.
Anugerah khas tersebut adalah anugerah Dato’ Dr. Fadzilah Kamsah, anugerah Prof. Dr. Muhaya, anugerah Inspirasi Pure Heart, anugerah Inspirasi Keluarga Mithali, anugerah Top Seller Jualan Tiket VAA dan anugerah Tokoh Kemanusiaan.

Anugerah Tokoh Kemanusiaan ini merupakan kali pertama diperkenalkan oleh MVM dan telah diberikan kepada Tuan Haji Ahmad Azam bin Abdul Rahman, Presiden Wadah Pencerdasan Umat Malaysia (WADAH). Beliau merupakan inspirasi tokoh sukarelawan negara yang menjadi contoh kepada anak-anak muda yang ingin bergiat aktif dalam bidang kesukarelawanan.



Selain itu, Kat sana juga  diraikan dengan cabutan bertuah dan juga persembahan selebriti jemputan iaitu Lah Ahmad dan kumpulan nasyid Inteam taw! Kita dah la peminat Lah Ahmad! Hhe terujaa!
Dalam kemeriahan dan keseronokan malam VAA 2018, MVM juga tidak melupakan saudarasaudara pelarian Syria yang kini menderita kesejukan di kem pelarian Syria. MVM telah mengadakan satu slot “5 minutes that counts di mana kutipan dana dijalankan untuk kempen Misi Bantuan Musim Sejuk : Syria, Kami Datang 3.0. Syukur kepada Allah swt, dana yang terkumpul pada malam VAA ini telah mencapai RM4,755.70 . Alhamdulillah !


Baru baru ni ramai yang tanya Mar macam mana nak bagi sumbangan juga kan. Untuk anda semua yang nak memberikan sumbangan secara ikhlas boleh terus masukkan ke akaun sumbangan MVM  :
Akaun Sumbangan:
Nama: Pertubuhan Sukarelawan Muslim Malaysia:
Maybank (56480 164 7699)
CIMB (8602 5378 07)
Bank Islam (1230 0010 0030 65)


Dengan izin Allah, pada tahun 2019 ini MVM menyasarkan 118 program kebajikan dan kemanusiaan dimana 90% adalah di dalam Malaysia dan 10% di luar negara. Wah bestnyaaa! Sebelum ini Mar pernah join sekali sahaja sebagai Volunter untuk Muslim Volunteer Malaysia. Harap lepas ni dapat sertai lagi aktiviti sukarelawan ni. Insha Allah.  Semoga segala usaha dan komitmen yang diberikan oleh semua MVM menjadi saham di akhirat nanti. Ameen !


Sebarang maklumat boleh diajukan melalui:
Telefon: 603-8074 0434
Alamat: 
Pejabat Urusan Muslim Volunteer Malaysia No 12-1, Jalan Merbah 2, Bandar Puchong Jaya, 47170 Puchong, Selangor
Dan
Layari laman web Muslim Volunteer Malaysia :
Media Sosial
Laman Rasmi: http://www.mvm.org.my
Laman Sumbangan: https://donation.mvm.org.my/
Facebook: https://www.facebook.com/MuslimVolunteerMalaysia
Instagram: https://www.instagram.com/muslimvolunteermalaysia

0 comments: