Bantal Ala Hotel

Leyna Tidur Dengan Bantal Ala Hotel

October 11, 2018,1 Comments


Tidur yang berkualiti penentu hari esok kan? Mar sekarang ni selalu insomnia sebab tak jaga waktu tidur, bila tidur lewat esoknya susah nak tidur awal, biasalah blogger kan  susah nak manage masa, akan ada juga time kena tidur lewat siapkan kerja, bila nak tidur jadi susah nak lena tak lelap. Kadang jadi stresss taw, huhu



Tidur kan penting pada tubuh badan, sebab ia akan bantu  proses merehatkan diri kita. Lagi satu, tidur yang baik adalah selama 6 – 8 jam sehari dan tidur pada waktu malam yang panjang.  Tapi Mar bila baring je tak lelap lelap sampai pagi hhu. Acano tu? Mar akan cuba sedaya upaya untuk elakkan semua tu berlaku lagi, Mar cuba untuk tidur awal & uruskan masa yang sepatutnya walaupun sukar taw . Dan satu lagi cara adalah dengan tukar  bantal tidur, cari bantal yang sangat selesa. kalau tidur hotel, memang sangat lena tak hingat dunia kan? Ahaks! jadi Mar pasti kalau guna bantal ala hotel wajiblah lena sampai pagi terus! Huhu Orang yang pernah alami masalah macam Mar je yang akan faham macam mana susahnya nak lelap kalau tak selesa taw.




Jadi, Mar decide untuk beli bantal LEYNA by FLENAZ COLLECTION. Alaa bantal ala hotel yang murah dan ekslusif tu. Bantal ni dah makin viral taw sekarang.

 BANTAL LEYNA (Sebelum plastik dibuka)
Korang kalau nak tengok video unboxing bantal leyna ni boleh klik SINI teruja sebab Mar first time tengok bantal kempis, haha *jakun sat*

Nampak tak betapa besarnya bantal leyna ni bila dibuka. Jom Mar cerita apa yang best tentang bantal ni, baca kat bawah .


Kelebihan Bantal Leyna:

- Corak pada kain bantal tu ditempah eksklusif mengikut citarasa mewah masa kini dan kualiti kain yang sangat lembut. Itu bukan sarung bantal lain taw korang, itu memang corak ekslusif bantal LEYNA untuk customer taw. Jahitan piping kemas di sekeliling bantal untuk menimbulkan lagi seni jahitannya. Sebab tu lah Mar suka sangat.

- Ringan mudah di bawa ke mana mana sahaja. Kalau nak angkut bawa balik kampung pun senang taw.

-Isian poliester berkualiti tinggi boleh dikeluarkan untuk selaraskan ketinggian bantal.Yang ni Mar paling suka sebab isian poliester sangat banyak dalam satu bantal taw, sebab suka bantal yang rendah, jadi Mar keluarkan . Tapi bila keluarkan Mar siap boleh buat  satu lagi bantal taw, nampak tak walaupun satu bantal tapi korang boleh buat dua bantal, best sangat jimat!

-Poliester mudah dibasuh, berbanding kekabu sebab poliester sifat mudah kering. Dan bantal leyna ni tidak mudah koyak apabila basuh menggunakan washing machine, Boleh klik SINI . Yes, maknanya boleh dibasuh dengan washing machine taw. Dan dicadangkan untuk gunakan mesin layan diri DIY. Manakala, kain sarung bantal tidak mudah tetas, boleh basuh menggunakan air panas atau sejuk juga.


-Zip bantal leyna tersorok berada di tepi bantal, jadi ianya selamat tak kan menggangu okay.

- Produk original dan mempunyai label LEYNA-FLENAZ COLLECTION. Jadi sesiapa yang beli nanti pastikan original okies! hhe

-Bantal leyna bersaiz 19 inci x 29 inci , mana nak cari bantal best yang besar macam ni dan murah kan? Hee Okay jom tengok harga dia.

HARGA BANTAL LEYNA

HARGA :
1BANTAL: RM39
4BANTAL: RM150
Sangat murah kan?

JENIS BANTAL LEYNA ( Leyna Favourite)
-Ada zip
-Bercorak
-Fiber berkualiti tinggi


TIPS & CARA BAGI TAHAN LAMA BANTAL LEYNA :
Sebenarnya mana mana bantal pun ia bergantung pada penggunaan kita, jadi ni cara untuk kekal lama taw .
-Perlu dibasuh, jemur dan keringkan untuk buang hama hama
-Penggunaan biasa atau ringan cuma perlu basuh 3bulan sekali.
-Dibasuh bila perlu sahaja, jadi jangan rajin sangat nak basuh hari hari, haha


Mar dah try sendiri, sangat selesa. Dan Alhamdulillah masalah tak dapat tidur, tak lena semua Mar dapat atasi dengan bantal leyna ni taw. Bila balik petang petang pun rasa nak baring je kejap, bila baring je leyna terus, heyy nasib baik housemate kejut taw! Hhiks.
Jadi sesiapa yang nak rasai sendiri betapa bestnya bantal leyna ni, korang bolehla order dekat FLENAZ COLLECTION okay!


Untuk pembelian & maklumat lanjut, layari :



You Might Also Like

1 comment:

  1. Wahh.... Nampak selesa betul laaa bantal tu . Kalau dapat ni confirm tido lena sepanjang malam.

    ReplyDelete