Beauty & Health Spa

Kenapa Perlu Buat Analisa Kulit Muka? | Skin Valet

September 14, 2018,0 Comments

Hi, Assalamualaikum Guys!

SIAPA CAKAP KULIT TAKDE JERAWAT, TAKDE MASALAH?

Biasa selalu orang cakap kulit Mar cantiklah, okay je tak de masalah pun. Tapi sebenarnya 
empunya diri  je  tahu kulit sendiri bukannya okay sangat pun.  Kalau kulit Mar okay, takdenya bila keluar tepek foundation tebal tebal jugak nak nampak cantik, glowing  & sebagainya hhu. Sebenarnya Mar teringin sangat taw keluar rumah make up biasa je takyah pakai foundation pun. Yela, bila make up tebal tebal ni rimas kadang bila nak solat susah nak kena buang make up dah berjam . Memang susah la wanita yang ada experience macam Mar je yang akan faham macam mana. Huhu

Jadi bila fikir balik, penyelesaiannya Mar  nak sangat ada kulit yang cantik, kulit sihat bila keluar tak perlu pakai foundation sebagai alas dah. So first Mar nak tahu condition kulit Mar & cara penjagaan kulit yang paling terbaik, sebab Mar ni bukanlah orang yang rajin jaga kulit pun sebenarnya huhu .
So bila search kat internet Mar jumpa satu tempat yang boleh bantu semua permasalahan kulit taw. Iaitu dekat SKIN VALET , yes all about skin . Mar nak share kat korang Mar buat analisa kulit dekat sana. Setiap dari kita memang kena buat analisa kulit, baru lah tahu jenis kulit, masalah dan cara penyelesaian untuk masalah kulit kita. Bila kat sana DR  akan consult kita dari semua aspek.

SKIN VALET
Bila sampai je , first diorang akan buat SKIN ANALYSIS dulu. Bila DR check segan pun ada. Hahha. Sebab apa? KANTOI! Sebab DR  tu tahu Mar sebenarnya tak rajin buat routine harian untuk penjagaan kulit. Aduhaii kantoi malunyaaaa. Then, bila check lagi kulit Mar sebenarnya bukan gred A taw, nampak je kulit Mar macam tak de problem tapi fuhhh bukan Gred A   T_T.  Tu la malas lagi jaga muka. Hhu nak tahu gred apa? Baca sampai habis






By the way, bila buat skin analysis kita boleh tahu semua keadaan kulit kita taw, tahap kecerahan kulit kita pun boleh tahu. Eh banyak lagi laaah . Nak cerita semua tak reti pulak nak explain panjang sebab tu korang kena datang sini sendiri boleh tanya macam macam dengan DR ni.

Okay bila DR dah siap cek, jadi DR akan decide treatment apa yang sesuai untuk kulit kita. Untuk kulit Mar kena buat treatment OXYGEN CRYO THERAPY . Nak tahu apa yang best terapi ni? Baca kat bawah taw.


TREATMENT - OXYGEN CRYO THERAPY
Terapi ini  sangat bagus, ia akan membantu  menjaga kulit dari persekitaran yang tak sihat kat luar sana. Ia jugak boleh memulihkan tekstur kulit kita jadi lebih lembut. Manakala oxygen yang digunakan adalah untuk menyegarkan  kulit yang kelihatan penat, menghilangkan kedutan di muka, menghidratkan kulit dengan vitamin, bagi nutrien untuk kulit muka, memulihkan kulit muka dari sunburn dan banyak lagi.
_________________________________________________________________________
So apa lagi jom ikut Mar buat treatment! :D Tasabarrr!! eheh
Mula mula masuk therapist akan bersihkan semua kotoran kat muka kita, then baru lah proses Oxygen Cryo Therapy dilakukan. Kat bawah ni Mar share proses dia. Syok sangat hampir
tertidur >< huhu

(1)SCALING ( Facial & Scalp) Cryogenic Activator with Deep Sea Water
Bila buat proses ni kulit muka Mar rasa sejukkk sangat, seakan kulit muka ni dia masukkan ais , hehe sumpah best tak tipu. Tak pernah lagi rasa macam tu hhu


(2)SKIN NOURISHING WITH OXYGEN
(Oxygen Formula/ Hydrating Formula/ Anti Acne Formula/ Anti Pigment Formula/Recovering solution, hydrating)
Proses ni pun sama, paling best bila proses ni dilakukan therapist akan urut muka dengan lembut sekali, dimanjai sangat on that day! :D


(3) MASK (OXYGEN / PURIFYING) Oxygen Mask-Mask (Purifying, HA Gel). Oxypeptide Serum.
Seterusnya, topeng oksigen diletakkan di bahagian muka untuk meningkatkan lagi penyerapan proses tadi. Rasa macam power rangers merah jap. Eh? Hahha  memang best, proses ni amik masa sikit Mar sempat la terlelap jap. Hahha please datang try sini taw awak sebab rasa macam 100% oksigen meresap masuk dalam kulit muka yang selalu terdedah ni.


(4)SV SIGNATURE BLUE MASK

Dan Mar tak sangka untuk terapi ni dapat pakai mask juga. Yey! Tak pernah lagi pakai mask yang berwarna biru bau pulak macam mint like a cwing gum gittew, rasa macam nak jilat siket hahha . SV Signature Blue Mask ni banyak sangat manfaat antaranya :

·         Mencerahkan wajah dan memberi efek glowing dengan segera
·         Menyegarkan kulit wajah
  • Proses penghidratan dan penyembuhan
  • Sesuai untuk kulit kering

(5) FINISHING STEP (Serum, Cream,BB Cream / Sun Block Cream)
Akhir sekali pakai serum, sun block cream apa semua  rasa fresh sangat, licin, keyakinan pun meningkat,EH tiberrr! Heee serius rasa konfiden macam ni la Mar nak taw. Lagi lagi, beauty therapist kat sini buat sangat lembut, pandai buat urutan muka, tak sama dengan SPA lain yang Mar pergi, then nak tanya banyak banyak pun boleh. Thanks awak! :D


Bila dah habis treatment, mesti tasabar nak tengok cermin kan? Hee Mar pun sama . Alhamdulillah bersih sangat, glowing j. Then, Mar decide balik tak nak pakai any bedak atau foundation pun. Hehe Yes! Confident sangat.   Oh ya, korang nak tahu kulit Mar gred apa tadi kan? Kulit Mar gred B, hope lepas Mar dah jaga kulit, rajin buat routine lepas ni dapatlah kulit lagi terbaik. Sape tak nak kulit gred A kan? Hehe So nanti nak datang lagi SKIN VALET untuk cek & analisa kulit.


Apa itu Skin Valet?

Skin Valet adalah medispa patuh syariah, spa muslimah dan semua pekerja adalah beragama Islam.  Rundingan kecantikan diberikan oleh doktor atau Beauty therapist yang terlatih taw. Rawatan yang akan dicadangkan adalah berdasarkan apa yang diperlukan oleh pelanggan. Manakala, produk yang digunakan oleh SKINVALET pula halal dan selamat. Korang jangan risau Mar dah rasai sendiri memang rasa best & selesa. Oh ya, bilik yang berasingan digunakan semasa merawat pelanggan lelaki dan wanita taw, ahli terapi wanita akan mengenakan sarung tangan ketika merawat pelanggan lelaki. Perkara yang paling penting ialah SkinValet dikendalikan oleh pakar-pakar yang mempunyai latar belakang yang mantap dalam industri perubatan, aesthetic dan farmaseutikal yang menjanjikan rawatan yang terbaik untuk semua pelanggan. Lepas ni Mar akan jadi pelanggan tetap kat sini sebab best sangat! eheh


Mereka menyediakan pelbagai terapi kecantikan untuk sesiapa yang mengalami masalah 
wajah seperti :
jerawat, pigmentasi, jeragat, parut, kulit kering/ berminyak serta mencerahkan kulit.

Termasuk menyediakan rawatan kecantikan seperti:
SV Aqua Peel, SV Fruit Peel, SV Acne Peel, SV Signature Blue Mask, Carbon Peel Laser, Oxycryo, Diamond Silk Peel, Skin Tightening, dan banyak lagi.


SKIN VALET WANGSA MELAWATI
Jom tengok SKIN VALET yang Mar pergi ni, cantik sangat nampak moden dengan deco English style nya! Mar ke cawangan Wangsa Melawati sebab dekat dengan Mar. Buat pengetahuan korang semua, SKIN VALET ada 9 cawangan taw iaitu di Ampang, Rawang, Langkawi, Bangi, Ipoh, Wangsa Melawati, Kota Damansara, Klang dan Johor Bahru. Jadi Korang boleh ke cawangan yang berdekatan untuk buat analisa kulit korang okies!
 Kaunter di hadapan bila masuk. 

 Ruangan menunggu nampak exclusive kan?
 Ruangan menunggu & juga tempat untuk Hi-Tea.

 Kat sini juga banyak bilik taw, so jangan risau nak datang beramai ramai dengan kawan pun boleh taw:)
 Ini pula bilik untuk treatment tadi, luas sangat!
 Ruang menunggu & ruang untuk HI TEA . Lepas treatment SKINVALET sediakan Hi Tea untuk pelanggan taw.

“Antara Pandai Make up Cantik & Kulit Cantik, Mar pilih kulit cantik, bila kulit cantik, tak yah bazirkan duit lagi nak beli make up foundation untuk tutup permasalahan kulit muka kita kan.
Thank you SKIN VALET!
Untuk maklumat lanjut tentang SKIN VALET, korang boleh layari laman sosial :
_____________________________________________________
Facebook:
Instagram:
Official Website:
ALAMAT SKIN VALET WANGSA MELAWATI:
11, Jalan Dataran Wangsa 1, Wangsa Melawati, 53300 Kuala Lumpur, 
Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur

Bye Thanks reading! 
xoxo


You Might Also Like

0 comments: