easygiler

#Rideasy : Sewa Kereta & sewakan kereta anda!

November 24, 2017,0 Comments

Hey guys, 
Sebelum ni korang mesti pernah alami situasi tak tahu nak cari kat mana kereta sewa . Lagi lagi bila nak pakai on the spot. kadang, susah nak cari kalau ada pun tak tahu dia ada kereta macam mana & orang tu still buat sewa tak . So bila ada Rideasy ni Mar rasa ianya sangat membantu! Okay baca selanjutnya taw . 
Mar ke soft launched Rideasy di APW Bangsar minggu lepas. Its good new for you guys !
Rideasy didatangkan dalam bentuk yang supercanggih . Iaitu satu website untuk korang semua sewa kereta & menyewakan kereta . Sebelum ni susah nak dapatkan contact number orang yang sewakan kereta & sekarang dah ada website yang cukup lengkap & selamat !

Bagi sesiapa yang nak cari duit lebih bolehlah sewakan kereta. Daripada kereta korang tak guna kat rumah better bagi orang sewa boleh juga dapat duit poket kan. Kalau setiap dari family ada satu, apa kata kongsikan kereta untuk pergi kerja & kegunaan , manakala kereta lain sewakan. Ahaa. Senang senang je dapat duit hehe. Jangan risau sebab RIDEASY ada coverage by Allianz taw.

CARA-CARA
Korang klik je [ rideasy.my ] . Pertama kena Sign up dulu . Then boleh Pilih lokasi , tarikh pickup, tarikh return & jenis kereta yang korang nak. Jangan lupa korang kena Submit details korang taw!


Harga untuk sewa kereta bermula dari RM120 taw. Tengok jenis kereta yang korang nak. Memang sangat berpatutan untuk korang semua . Biasa Mar & kawan kawan cari kereta myvi je untuk sewa so RM120 untuk sehari kira okaylah sebab servis ni sangat selamat kan .
So yang tertanya tanya macam mana nak daftar kereta untuk sewakan & ada syarat syarat ke tak?Boleh baca kelayakan untuk kereta korang :
Syarat2 kelayakan kenderaan:
1. Usia kereta tidak lebih dari 10 tahun.
2. Keadaan kereta yang baik dan sempurna.
3. Mempunyai sijil Vehicle Ownership Certificate (VOC) yg sah
4. Mempunyai polisi insurans kenderaan terkini
5. Mempunyai road tax yang hidup dan sah

So apa lagi? hhe

Joinlah komuniti perkongsian kereta Rideasy sekarang dan jana pendapatan sehingga RM10,000 setahun! Wahh syok jugak Rideasy ni .

Contoh:

Kereta: Perodua MYVI 1.3 (2016)
Kadar Kongsi: RM120 sehari
Tempoh Kongsi: 10 hari (sebulan)
Pendapatan Kasar: RM120 x 10 = RM1,200
Pendapatan Bersih: RM1,200 - RM500 (loan bank) = RM700
Pendapatan Setahun: RM700 x 12 = RM8,400
Siap buat calculation lagi kan.  Nampak tak korang?berbaloi juga HHe.
Korang jangan lupa save terus webiste mereka taw! Next time senang !
Take noted : 
https://rideasy.my

Untuk maklumat lanjut korang boleh klik media sosial Rideasy okay! :

WEBSITEhttps://rideasy.my

Thanks reading!
Much love,
Putery Memory 


You Might Also Like

0 comments: