Food

Pak Chu Tomyam Keramat Kedai Makan Wajib Pergi!

November 29, 2017,0 Comments

Assalamualaikum korang!
Setiap orang mesti ada satu kedai best yang dekat dengan rumah kan. Okay Mar nak share satu kedai best dekat area rumah Mar kat keramat . Kalau korang yang stay keramat KL ni mesti familiar dengan kedai ni .

Kat sini Mar paling suka dia punya MEE CELUP . setiap kali datang kedai ni WAJIB Order hhe .

Sedap, kuah dia best, lauk pun banyak dia taruk ayam,daging, limpa macam macam lagi la , always Panas! hhe Then taruk pulak lada jeruk & cili serbuk tu . Perghh lengkap! Sedapnyaaaaa Sekarang ni pun rasa nak pergi kedai tu. Diri sendiri cerita pun tertelan air liur huh! . hahaha

Okay ada satu hari tu Mar try Nasi Kerabu. Sedapnyaaaaaaa pandai akak tu buat dia punya bahan bahan dalam kerabu tu , dari isi kelapa yang digaul bersama ikan tu, dari budu dia, tambah sambal dia pulak. Fulamak . Minta pulak ayam bahagian paha . Mar nak habaq kat korang nak best makan nasi kerabu amikla paha ayam hhi . Mesti termimpi mimpi punya . Sedap & Sedap . Then nasi kerabu nak makan kena gaul kesemua bahan bahan tu baru sedap , then kalau Mar , Mar tambah satu lagi cara iaitu Mar akan perahkan asam limau dan gaul semua . Cuba korang buat , memang menyengatlah semua rasa ada . Hurm , dapnyaaaaaaaaaaa T_T .




Bab Makanan Mar bagi 100% sedaplah . Kalau tak, xde Mar nak datang selalu kat sini . Hehe. Pekena pulak air bandung cincau ni . Hmm . Dahla nak p makan sat! hhe  Oh ya, Mar tak try lagi tomyam dia, kawan cakap sedap jugak. So korang pergi la cuba okay . 
credit pic : zomato.com
LOKASI :
Near, Masjid, Al Akram, Kampung Datuk Keramat, 54000 Kuala Lumpur, Federal Territory of Kuala Lumpur

Bye awak semua .
Love,
Mar



You Might Also Like

0 comments: