Family Mart Malaysia.

#FamilyMart : Kedai Serbaneka Jepun di Malaysia!

October 17, 2017,2 Comments

Assalamualaikum Pembaca Blog Mar!
 Before this, Mar pernah travel ke Thailand & kedai serbaneka yang Mar selalu singgah adalah Family Mart taw. Dan korang tahu tak sekarang dah ada kat Malaysia! Wuhuuu  memang syokk la bila dah ada kat sini kan, Yes orang yang pernah pergi ke Family Mart je tahu betapa syoknyaaaa kedai pelbagai barangan jepun ni hhew!
Lokasi : Family Mart Midvalley.
Family Mart dah buka banyak cawangan taw, ni Mar sempat singgah di FamilyMart Midvalley baru baru ni.
Kat Family Mart semuanya ada dari fresh food, instant food. So dont worry korang yang bekerja nak lunch & breakfast kat sini pun boleh. hhe
Woot Woot! So freshhh!

Kat sini variasi jenis roti ada dan korang kena tahu roti kat sini semua best best , Tengok roti cheese ni nyummm! rasa nak ngap jee semuaaa. Fuhh Sabar Mar . hhu
Oh ya, penggemar skincare body care pun ada kat sini . Yang penting semuanya favourite awak semuaaa kan ! Tak perlu cari kat kedai lain dah. Kat kedai serbaneka ni semua ada.
Makanan Segera OMG!
Kebetulan Mar nak cari sampul surat hari tu, tetiba tengok kat sini ada , so Mar terus amik lah baru ingat nak ke kedai buku  hhu. Tengok betapa bagusnya Family Mart ni kan. 

Aiskrimm!


UDON FAMILY MART
Hoyey! Guys tengok apa ni! hhe Percaya tak Mar ke sini semata mata nak cari udon & cucuk cucuk ni ? Sebab tu lah Mar siap Highlight kat atas tu hhiks. Kat sini korang kena beratur dan bagitahu akak comel ni nak udon atau nak pilih yang mana satu favourite cucukcucuk korang taw! 
Kat sini korang boleh pilih kuah samaada nak yang tomyam atau original . Wajiblah Mar pilih Tomyam kan sebab memang penggemar tomyam gila dak ni hhe
Harga Udon RM5 , kalau cucuk cucuk tu around RM1.30 - RM3.00 . Harga dia tak mahal guys, hhu sangat berpatutan.
 So Mar pilih UDON Set RM5.00 + Vegie Fish RM1.80 + Fried Fish Ball RM0.60 + White Fish Ball   RM0.60  
Bila dah pilih order, korang boleh ambil & bayar di kaunter pembayaran taw. 
Yang paling syok, kat Family Mart disediakan kerusi & meja. Tak banyak tapi bolehlah untuk korang makan udon tu! Nasib baik ada kerusi kosong. Yey! 
Urmmmmmmm. Dapnyeeeeeeeeeeeeeeee
Ada satu lagi . AISKRIM Green Tea kat Family Mart ni pun sedap . Murah je korang RM2.90 . Tengok Mar dah siap ngappp dahh hhe tetiba terbeli 2x . Sebab sedap sangat hhu!

Nak pergi lepak lagi kat sini. Jom sape nak ikut Mar! Sedap & kenyang . Alhamdulillah .
Udon & Aiskrim Grean Tea ni korang wajib beli . hhe 

FACEBOOKFamilyMartMY
INSTAGRAM familymartmy

Bye Guys!
Thanks raeding .
Much Love,
Mar

You Might Also Like

2 comments:

  1. alamak bestnya.....teruja nak cuba udon ngan eskem hijau tu......

    ReplyDelete
  2. Salam singgah :)

    https://messarah.blogspot.my/2017/10/hectic.html

    ReplyDelete