beauty

Enchanteur Wangian Paling Legend Dari Zaman Sekolah

September 27, 2017,1 Comments

Assalamualaikum Semua,
Kenapa wangian sangat penting untuk kita semua? Kadang, kita fikir takperlu lah nak pakai wangi wangi sangat. Sebenarnya ada sebab dia. Sebab, dengan wangian boleh buat orang rasa senang dan selesa dengan kita taw. At least kita pakai sikit untuk bau yang menyenangkan. Dan kalau nak tahu wangian ni ubat untuk release stress taw :) 

ENCHANTEUR
Korang, ini lah wangian Mar since dari zaman hingusan lagi taw hehe Since sekolah rendah. *Tetiba pulak ingat zaman kencing dalam kain time sekolah rendah ahhaha* Shhhh jangan cite kat sesape .Malu maluu >..< . Nampak tak Enchanteur ni wangian paling legend? hehe .

WHY MAR SUKA ENCHANTEUR?
Sebab yang utama mestilah sebab WANGI! . Mar suka bau dia sebab soft & menyenangkan sangat. Berbanding dengan wangian lain agak memeningkan kepala, bau pun kasar . Tapi bila dengan ENCHANTEUR ni all of types Mar rasa selesa . Sebab tu la sampai sekarang Mar stay dengan Enchanteur . Urmmm Muah ciked Hehe
Baru baru ni tak sangka ENCHANTEUR buat surprise untuk Mar. Wohooo ! Yela seronok sangat dahla september ni birthday Mar, memang hadiah birthday la ni kan. Alhamdulillah . Thanks a lot ! Sampai je siapppp dalam kotakkk cantik pulak . Fall in love nak peluk peluk tido jee awaak . hehe
Bila open je. Wahhhhh Surprise ada cermin comel lagi. Semuanyaaa favourite Mar . Kali ni wangian yang baru taw. Sebelum ni Mar selalu pakai yang warna kuning tu. So this time Mar try yang baru pulak . Hoyey! Ada Perfume, Body Lotion, Powder,Deodorant Roll on & Spray.


Okay Mar bagi info sikit siapa yang taktahu tentang ENCHANTEUR ni.

Enchanteur ada tiga koleksi taw :
1. Enchanteur Paris
2. Enchanteur Love
3. Enchanteur

Dalam tiga koleksi ni ada produk-produknya tersendiri:
Enchanteur Paris (Fragrance, Lotion, Deodorant)
1. Belle Amour Triple Whitening
2. Mon Amie Light Fresh
3. Adore Antibacterial Care
4. Men Amie Double Moisture
Enchanteur Love (Perfume sahaja) 
1. Celebrate Love
2. Forever Love
3. Passionate Love
Enchanteur (Fragrance, Lotion, Shower Gel, Deodorant, Bedak)
1. Stunning (Terkini) 
2. Charming
3. Romantic
4. Alluring

So sekarang Mar try yang STUNNING . Bau dia masam manis beri camtu. agak lembut, bau yang buat kita rasa fall in love sangat. Bolehla pakai untuk suami kan. Eh . Heee *Lupatakkawinlagi*

STUNNING -PERFUME
Barang wajib yang ada dalam handbag ini la dia perfume. Kali ni ada perfume baru untuk dibawa kemana mana. Kadang time kita stress or serabutnya kepalaaa, pakai jeee perfume ni rasa release sangat taw. Betul tak tipu. Korang try la taw .
STUNNING-BODY LOTION
Losyen ni bau dia best sangat rasa lembut je bila pakai kat tangan . Ianya daripada  Aloe Vera & Olive Butter . Patotlaa bau dia natural je. Setiap pagi setiap malam Mar pakai taw. 
STUNNING-POWDER
Bedak ni la Mar pakai zaman hingusan lagi taw . Hhehe . Mak la yang pakaikan . Then dah besau siket sekolah menengah dah pandai beli sendiri buat koleksi . 
STUNNING- DEODORANT ROLE ON & SPRAY
Deodorant role on tahan selama 48hour & Deodorant Spray tahan selama 24hour. Semuanya buatkan kita rasa freshh je dah tak risau bau badan . Hehe . Lebiu lah <3

So, Korang yang nak tahu maklumat lanjut tentang ENCHANTEUR boleh ke :

Website :
Instagram: 
Facebook:

Much Love! 
terima kasih sudi baca :)
yang ikhlas ♥, Putery Memory

You Might Also Like

1 comment:

  1. cantik kotak enchaunter ni , CCL pun pengguna enchaunter , baunya memang 24jam

    ReplyDelete