beauty

5 Sebab Kenapa Sayang Nak Potong Rambut .

September 21, 2017,1 Comments

Hey girls, 
sesiapa yang rapat dengan Mar mesti tahu rambut Mar panjang mana. hehe Okay kenapa Mar sayang sangat nak potong rambut tuuuu T_T :


1)    USAHA GIGIH KAU SELAMA NI
     Yela, mestilah penat simpan rambut panjang panjang ni then tetiba nak potong lak . Maigadd macam tak boleh terimaa T_T . Please laaaaa sedih nak matikkk taw bila fikir nak potong . 
Okay yang Mar punya dah simpan dari form 5 tingkatan 5 okay . Korang bayangkan lah dah 8 tahun Mar simpan wuuwuwuwuuw maunyaa tak sedih . Skrg umur brp? Alaa kira laa sendiri hehe .


2)      CANTIKK .
        Ofcourse kalau yang sayang sangat nak potong sebab rambut dia cantik ahhaha. Mestilahh sebab tu syg nak potong . Semua org cakap cantik pulak . huhu .  Okay okay fine rambut Mar lurus, panjang, bawah dia ikal mayang . hhe sayang gila kot comel . Eh(tak angkat bakul T_T Cuma nak cakap why syg sgt hhu) Org saloon nak potong rambut bawah siket pun takasikkk! Huuuuu . *Senanya memang kena potong hujung rambut untuk elakkan rambut tu rosak* so potonglahhh sikeeeet , sikeeet je laa hhe .


3)      UNTUK BAKAL SUAMI . 
 heyy please, org laki takleh baca hahah
         Hehe  mestilah ni asset kot . hhu walaupun tatau nak kawin bila tapi mestilah nak save , nak bagi hadiah kat suami hahahhah alamakkk *maluuu* .  Rahsia terbongkar hhu adehhhh .*lari masuk dalam selimut*

4)       LAIN DARI YANG LAIN
          -Kalau kat rumah jadi perhatian siket org rambut pjg ngat ni . Yang pastinya bukan Mar sorang . Hahah . Mar & anak buah form6 . Memang kitorang geng la boleh save rambut sampai pjg2 ni .Kalau kami berdua lepas rambut tu mesti yang lain . Wow wow tgk tuuu rambut dua anak dara tu . ahhahahah . * tapi bersiap bersedialah bila kami lepas rambut ada la adengan kejar mengejar jadi hantu kak limah jap hahhahaha usik anak buah yg kecik kecik ahahhaha .
     
  
        -Sama juga kalau p memana surau /rumah sesapa then nk ambil wudhu org tgk rambut pjg tu diorg excited gila . Tetibaa hati rasa terujaa . MasyaAllah jauhilah sifat riak dari Nabila YaAuloh . hhu . * Nauzubillah* . Cuma kadang sanggup xlepaskan rambut sebab xnk bg org tegur . Nanti ter *riak* susah lak hidup hhu T_T



5) PANJANG RAMBUT, USIA KENAL  EX BOIFRIEND 
Huhu. takdelah cinta monyet gila zaman muda muda .

      First potong pendek macam ala ala janna nick masa form5, sama hari kenal Ex. So faham faham lah dah berapa lama usia kenal dia till now Mar tak potong. Tapi kenal dia just 4tahun je break up takde jodoh orang kata. Kadang, rambut ni pun boleh jadi kenangan dengan ex sbb usia rambut ni sama kan dengan 1st kenal dia. Huu Mohon rambut ni takde memory 'terlekatlah' kan . hahaha . Urm dulu Mar pernah fikir juga nak potong rambut ni bila jumpa jodoh yg betul betul jodoh tapi skrg pun takpotong lagi maknanya takjumpa jodoh lagi la tu hhe . TAPI kalau jumpa nanti Mar akan potong pendek sampai pinggang je Hee taksabar! Oppss. 


Then, sure ni favourite rambut Mar, i'll cut like that. bye long hair . Tapi taktahu laaaa bilaaaaa nak potong  . hhe 
Bye ..

terima kasih sudi baca :)

yang ikhlas ♥, Putery Memory

You Might Also Like

1 comment:

  1. Masa muda2 mmg suka rambut panjang tp start ada anak dah terus pendek je haha..bela pon xpanjang sgt.. klu ena rambut panjang2 sgt pon xbole cepat sakit kepala.. org kata klu rajin sakit kepala potong skit rambutnya..

    ReplyDelete