Bussiness

Re-Brand kan balik jenama Butik Online - HEARTBEAT.KL

August 27, 2016,0 Comments

Hai korang .

Before ni ramai yang tanya Mar bila nak berbisnes balik . Mungkin ramai yang tak tahu masa kat universiti dulu Mar ada satu butik Online . Dan selalu jugak bukak booth kat universiti  . Kongsi dengan member yang ada butik Online jugak share tapak untuk bukak booth . Best memang best korang! hhe *tetiba teringat zaman muda muda kat U* Ehhhh T_T


Sape kata berbisness ni tak best . 

'Insha Allah kalau kita ada keinginan , kita rajin , kita ada usaha , kita mesti boleh' -Mar  
Bila di final year & sibuk praktikal memang Mar tak sempat nak update . Bila kerja pulak kadang lagi busy . Lebih lebih lagi Mar banyak pulak invitation event , busy berblog  sekarang ni . Tak sempat .

TAPI .

Silap, Mar silap kalau cakap tak sempat . Nak berbisness, kita tak boleh ada satu pun alasan . Kalau kita ada keinginan kita kena fight dengan semua tu betul tak? kalau kita tak start sekarang bila lagi? kalau kita xcari masa, then bila lagi? 


Okay Mar dah RE-Brand kan balik jenama Butik Online Mar . Insha Allah . Dengan sokongan anda semua boleh?

Perkenalkan .





Kenapa HEARTBEAT? 
sebab ini adalah satu dari degup jantung Mar . Insha Allah . Heartbeat akan release kan Tudungs & Apparels . So stay tuned okay korang .


Follow Instagram :
 ( @heartbeat.kl  )

Mana tahu ada hadiah untuk follower HEARTBEAT.KL ni . hhe Thanks semua 

Doakan Mar dimurahkan rezeki ya :)

Alhamdulillah syukur 

0 comments:

Fashion

Mika Aaron Jenewein - Model lelaki kacukan Malaysia Australia

August 26, 2016,1 Comments


Lama kan aku tak update bab fashion . 
Hari ni aku nak berkongsi pasal Model hot Kacukan Malaysia vs Autralia . 
Before ni tak pernah tahu pun nama Mika Aaron ni dalam dunia Modelling .

Tak sangka rupa-rupanya Mika ni Model Malaysia famous kat luar negara . Antara negara yang Mika bergiat aktif sebagai Model adalah Milan & Austria . 

Macam mana terlibat? Wow ibu Mika yang nak Mika jadi Model . Puan Azra support 100% & hantar penyertaan untuk Fresh Face kat luar negara. Hebat ! 


 Namo den Mika - Hahha asal nya nogori semilan .
Pandai cakap nogori okay . Walaupun ada pelat pelat omputihnya .


Name : Mika Aaron Jenewein 

AGE :
18
ETHNICITY :
White/Caucasic
GENDER :
Male
HEIGHT :
190cm / 6´3”
EYES :
Dark Brown
CHEST :
87cm / 34"
WAIST :
79cm / 31"
HIPS :
94cm / 37"
SHOES :
44 EU, 9½ UK, 10 US






Baru baru ni Mika buat peragaan jugak untuk KUALA LUMPUR FASHION WEEK 2016 (KLFW2016) . Seronoknya kalau boleh tengok dia kat pentas Memang tak sangka lah kalau tengok paras muka dia rupa rupanya orang melayu rupanya . Tahun ni  tak dapat pergi tengok KLFW sebab travel ke penang time KLFW berlangsung . Fuh tengok gambar kawan kawan Model Muslimah je yang pergi .  Memang awesome !



 Hai Mika , Awak makan budu tak? Kalau makan budu bolehla jadi orang kelantan . 
Ehhhhh . Tak tak . gurau je . Hhaha . Sempat lagi Mar!


  
Suka tengok gaya gaya TOP Model posing . Yang paling suka gaya muka yang exclusive vogue  cangini .  Hheh 
Kalau kita tengok Model model Top atau Model antarabangsa memang tak senyum bila fashionshow atau posing photoshoot . Itu yang paling exclusive . 

Kena dengan suasana & keadaan . Kena dengan fashion yang mereka gayakan . Kalau ikut experience Mar dalam fashionshow & photoshoot sebagai Muslimah model ni dia agak berbeza siket. Ada brand yang nak model semua senyum bila catwalk . Sebab nak suruh nampak manis gayakan baju yang sopan . Sebab tu Mar cakap dia kena sesuai dengan apa yang brand nak sampaikan . 

Tapi bagi Mar sendiri . Memang suka kalau posing without a sweet smile . hahah . 




Eh , ini bukan Mika . Ini Mar. hhe . Mana tahu one day boleh jumpa Mika dan photoshoot sama sama kan . Ewah kemain . hhe . 

“Fashion is not necessarily about labels. It’s not about brands. It’s about something else that comes from within you.” — Ralph Lauren

Bye semua! .

1 comments:

Tak pernah sambut besday? Yeke?

August 25, 2016,2 Comments


Assalamualaikum semua . 
Mesti seronok kan kalau dapat sambut besday dengan famili! Urm . Seumur hidup serious tak pernah sambut . Memang dalam famili tak pernah sambut besday sesiapa pun . Sambut besday ni biasa je . Macam biasa . Tak penting sangat pun . 

Biasa kalau orang yg selalu sambut ni mungkin diorang memang pentingkan untuk mengingati hari kelahiran setiap adik beradik, anak, anak, ibu bapa & yang lain . Sebab sambutan hari jadi ni kan asalnya dari orang bukan islam. Sebab tu tak penting kot bagi kami anak beranak . Lagipun takperlu membazir kan. Lagi lagi aku yang adik beardik ramai ni . Huhu 


Tapi sebenarnya best kalau sambut untuk ada memori. 
Lebih lebih lagi aku yang suka kenangan ni . HEEE .
Dalam hidup aku .  Dalam famili pernah sambut besday Mak aku . Masa aku di sekolah menengah . Memang best . Itu aku lah yang buat suprise . hhe


Thanks kawan aku di universiti yang beli kek besday depan mata aku ahhaha . 
Atleast ada jugak aku kek hari jadi . hahha kelakar pulak . 
Masa ni sambut besday aku yang ke 21 . Wahhh sekarang umur berapa dah? Ce teka .


Memanglah kalau ada orang yang tersayang wajiblah sambut kan . ada kek & hadiah tu wajib . Bila berjalan sendiri sekarang ni aku pun tak ingat dah besday aku bilaaaa . Wahahah . 
Serious la ni . 

Biasa kalau besday celcom akan bagi plan hari jadi untuk kita kan . Memang dia akan mesej untuk reminder kita untuk accept YES  or Not kan . Tak silap aku dah lama aku tak accept YES . sebab aku tak tahu nak call sape sekarang ni huuu . Sedih la pulak . 

Ceitt .
Dahla . Bye .
Ingat sape tah malam malam buta nih .

Selamat Malam Saudara .

p/s : impian nak sambut besday dengan famili & suami . Ewah .
Mar pernah je sambut besday . Tipu la kalau tak pernah sambut . hhu 



2 comments:

harga naik helikopter

Pengalaman naik helikopter round Kuala Lumpur - KL Sky Tour

August 25, 2016,4 Comments

Hey Hey korang . 
Alhamdulillah happy sangat!
Best gilaaaaaa dapat terbang tadikkkkk .. Lagi lagi dapat round KUALA LUMPURR . Dulu berangan je kan nak naik heli round Malaysia hhe . Hari ni dapat naik Heli round Kuala Lumpur . First time dalam hidup naik heli taw. Nak lompat lompat jerrr  ! HAHA best!
Rasa  nak naik lagi . Seronokkk tak tahu nak cakap apa hehhehh


  Wuhuuuu! Eksaited ibuuu! 




Kalau korang nak tahu ini salah satu tarikan terbaru di TASIK TITIWANGSA . So kalau rasa nak ada pengalaman best macam Mar jomlah ke sana ! . Sekali seumur hidup pun dah okay . Asalkan ada juga pengalaman yang korang impikan . Bagi Mar pengalaman tu lah Memori hidup . Semua tu lah akan buat kita happy . Seriously Mar memang suka kumpul kenangan hhe . Sebab tu lah nama Putery Memory kan, hiks !



Yuhuuu . Bye semua ! Nak terbang ke hati awakkk  jap .Eh .. HAHAH ! 
credit pic : Blogger Ben Ashaari

Bismillah . 
Jangan lupa baca doa okay . Masa kami nak fly baca Bismillahirahmanirrahim , tetiba je pilot kami ikut baca gak . hhah . Terbaik!


 Seronok bersama dua kawan blogger Mar . Dua dua polis okay .  
Dari kiri  Blogger umminani & Kanan  Blogger shiqeensattar 

Kenalkan pilot sporting kami . Dato' James Ashley Greaves . 

  Bila korang fly pilot akan bagitahu semua permandangan yang kita akan nampak . Beliau akan cakap satu persatu pehhhh . Dia pulak lebih tahu pasal KL . hhu 

 Ini permandangan dari Heli yang sempat Mar rakam . Cantik kan! Allahu


KL SKY TOUR DI TITIWANGSA HELIPAD

Okay korang . Bagi Mar okaylah harga dia . Naik Heli kot . Tak kan nak memurah . Harga dia berbaloi lah dengan pengalaman berharga yang kita dapat ni .

HARGA Bermula dari RM198 seorang .
Korang boleh pilih korang nak rasai pakej yang mana okay . Takpe korang, simpanlah duit dulu taw. nak travel pun kita sanggup menabung , ini pengalaman yang best untuk tengok permandangan di udara. Mar tahu semua orang teringin kan . Yang penting memang best puas hati!

1) THE KL EXPRESS
RM198 per person + 6%GST
6minutes
 Korang boleh view sehingga  KLTower, Merdeka Square, National Stadium & view KLCC !

2)THE CITY EXPLORER
RM488 per person+ 6% GST
15minutes
Discover sehingga ke Batu Caves site of the annual Thaipusam festival.

3)THE JUNGLE ESCAPE
RM960 per person + 6% GST
30 minutes
Huyyoy yang ni best untuk lihat hutan alam semula jadi . Quartz Ridge sehingga Batu Dam!

4)THE MOUNTAIN VIEW
RM1388 per person + 6% GST
45minutes
Fly & boleh lihat permandangan Genting highlands? !Wah yang ni mesti cantikkk gila,  patutlah padan dengan hargaa . Fuh lagi seronok!

*semua pakej ni hanya untuk 3 penumpang dalam 1Heli & jangan risau semua dicover oleh insuran .

Korang tahu tak mereka akan berada di Pulau Pinang , Melaka , Johor , Terengganu  dan Langkawi jugak taw . Tasabar Mar nak try kat langkawi pulakkkk . Doakan ! hhew

Alhamdulillah . Saya dah. Korang pulak hokayyy . Siyes Seronokkkk .

Ahhhhaaaa ! Waitt korang nak tengok video tak ?? Jom layan .
 Klik  - 

TEMPAT:

TITIWANGSA HELIPAD,
Tasik Titiwangsa , Titiwangsa,53200,Kuala Lumpur ,
 Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur ,Malaysia



CEMPAKA HELICOPTER CORPORATION SDN BHD

Sales Line : +0192586818 | Email : info@klskytour.com

INSTAGRAM : klskytour
TWITTER : Klskytourbychcs
WEBSITE : www.klskytour.com

Kalau korang nak tengok pengalaman yang dah rasai heli best ni
boleh cari melalui hashtag #klskytour okay !
atau follow instagram Mar
@puterymemory


Lets Fly with them! 




4 comments:

Facial treatment

Facial Treatment terbaik untuk wanita sahaja - BIO PEARL Advanced Skin Care Bio Formula

August 17, 2016,4 Comments

Assalamualaikum korang yang cantik cantik!

Alhamdulillah semalam dapat luangkan masa nak buat treatment muka. Sebelum ni selalu busy tak sempat nak pergi . Dan yang excitednya dapat rasai facial treatment kat tempat yang diidamkan hhe .
mestilah kat BIO PEARL . sebelum ni selalu nampak je kedai ni . Akhirnya dapat juga masukk . 



Kalau stress kerja , nak relax jap memang sesuai datang buat facial jap . Luangkan masa 45minit ke 1jam okay je balik kerja pun boleh . hhe

Masa sampai kat BIO PEARL disambut dengan senyuman manis depaaa ni . haih! semua manih manih tak tau nak amik yg mana buat calon menantu ehhh . hhaha  Okay masa tu LIA staff  Bio pearl ni yang akan buat traetment untuk aku . Lepas isi form apa semua . aku diminta untk masuk ke bilik treatment . Huyoyy . tetiba excited sebab pertama kali giteeww . Aw!

FACIAL TREATMENT BIO PEARL :

1)Facial Cleansing Oil (Remove Make up)
First sekali yang Lia buat, dia bersihkan dulu make up . Sambil dia check kulit. Aku sendiri pun tak tahu jenis kulit aku ni macam mana, problem tahap mana . ahhah serius tak pernah ambil tahu . Huh . Busy sangat bekerja kan . Nasib baik singgah sini .

2)Sensitive Cleansing Sebum Cleansing
Kemudian , lepas bersihkan make up , Lia guna Sebum  untuk bersihkan muka. Pembersih muka ni memang sesuai jugak untuk kulit yang sensitif taw .

3)Skin Moisturizing Lotion /Essential Toning Lotion (Toner)
Kemudian , Lia gunakan  lotion kulit /Toner . Rasa sejukkk je . tetiba rasa nak tertidur . Ewah . hhe

4)Soft Wxfoliating Scrub
Barulah , Lia guna scrub sapu kat muka . 

5)Extraction (Remove Black head + White Head) 10-15 minit
Lepas selesai semua tu , Lia  buang semua Black head & White head yang ada, Haaaa yang ni rasa pedih siket mungkin sebab aku tak biasa buang benda benda tu . Tapi okay je . Tahan la

6) Sensitive Cleansing / Sebum Cleansing
Lepas habis dibuang, Lia kembali bersihkan muka aku dari kekotoran proses buang black head & white head tadi laaaa . Owww baru aku ngerti! setiap apa benda yang nak dibuat kena la bersih . biar hilang semua bakteria bakteria degil tadi .EHHHH over pulak haha.

7) Relaxing massage cream (10 -15minit)
Then, Lia ambil massage cream untuk urut muka aku , haaaa yang ni part yang paling best . lembut je jari jemari Lia ni , muka dapat dimanja manja dengan penuh kasih sayang giteeew hhe. Best lah Lia! nak lagi . hhe  bukan setakat muka je taw . dia akan urut bahu bahu kita jugak . memang seronok bila kena urut kat belakang bahu . Tempat port best . hhhe 

8)Bersihkan guna air bersih (selepas massage)
Kemudian, macam biasa Lia akan bersihkan muka aku lagi selepas buat proses massage tadi . 

9) Masker(GoldMask) (Whitening sensitive mask/ Black Mask ) 15 minit
Okay dah selesai semua tu , Lia akan pakaikan aku Gold Mask kat muka . Yang paling best aku dapat rasa Gold Mask yang exclusive sangat ni . Mestilah best . Lia pakaikan tadi sapu rata, rasa sejukk je macam duk dalam guaa hahahha . kemain imaginasi kan! . Then , dibiarkan selama 15 minit . So apa lagi sambil ditemani oleh lagu & zikir zikir di corong radio tu aku tertidur sat . Allah best memang seronok rasa seakan satu terapi penenang jiwa buat facial ni . Serius , mana nak cari tempat facial best macam ni siap ada zikir zikir tu lah best untuk kita rehatkan jiwa sekaligus kan .



10) Final Touch up ( Toner + Pelembap + UV + Foundation Treatment (Miracle Beauty Balm)
Lepas Lia bukak Mask Gold tadi . Rasa segarnyaaa lahai , best !.  Bagus jugak BIO PEARL ni kan walaupun waktu tu dah nak asar Lia tanya dulu nak solat dulu ke tak, better solat dulu kan sebab nak buat final touch up sebelum aku balik nanti dah tak payah nak bersihkan muka nak solat bagai dah . So aku decide untuk solat dulu . Complete dengan Surau BIOPEARL ni. Serius bagus . Makkkkk! datang sini eh tetiba call Mak suh datang buat facial gak . hhe . Lia buat Final touch op kat kulit muka ni . 

Yes Final Touch up sesi last ni paling best, Lia pakaikan toner dulu ke seluruh muka , kemudian sapu UV dulu , sesuai jugak untuk kulit muka yang berjerawat taw . Then Last sekaliii . Lia pakai kan aku Foundation Miracle Beauty Balm . Ahaaaa yang ni paling suka sebab buatkan kulit ni glowing je .


Da siap!





Ini lah Foundation Miracle Beuty Balm yang best tu , nampak licin tak perlu nak sapu bedak bagai dah . Memang jatuh cinta sangat dengan yang ni . Mar dah ada satu ! Korang jangan lupa nak nampak segar nampak sihat guna produk dari BIO PEARL taw . 








Lepas buat treatment semua tu tak sangka pulak dihidangkan dengan TEH HALIA PANAS . Sedapnya rasa segar tu Allah je yg tahu . Yela tadi dapat facial treatment , massage , then dapat pekena Teh Halia Panas ni pulak . Best ! Memang Best! Seronok sangat . Teh ni boleh hilangkan angin angin dalam badan taw . A,ah aku ada angin jugak , muda muda lagi ada angin . haihh . memang lepas ni nak amalkan teh halia panas la .



Alhamdulillah selesa rasa . Rasa buat terapi keseluruhan je tadi . 
Yang penting BIO PEARL hanya untuk wanita sahaja taw . So seronoklah berkemban dalam tu . hiks Oppss . hhe
Lagi lagi sekarang ni ada promotion pulak korang rugilah tak pergi . Kalau Mar kan nak bawak semua satu famiy taw , bila lagi nak belanja Mak , kakak rasaa . Murah pun murah .





So korang yang berminat & tengah cari facial treatment best Mar memang bagi suggestion korang buat kat BIO PEARL taw . Don't worry . Banyak cawangan Bio pearl ni so memang sangat memudahkan . Have fun taw semua ! 


Biofem Beauty Resources
No.29-1-1, Jalan Setia Prima AU/13A, Setia Alam.
No. Tel:
018-2168548

Bio Pearl Hq (centre) Bangi
No. 2A & 4A, Jalan 4/12B, Seksyen 4 Tambahan, 43650 Bandar Baru Bangi Selangor
No. Tel
0122339700/ 0122047711

Bio Pearl Skincare Bangi Gateway
Lot 2-11 & 2-12, Block A, Persiaran Pekeliling, 43650, Bandar Baru Bangi, Selangor.
No. Tel:
016-337 1566

Kipmall Bangi Utama Shopping Complex ( warta) 
Lot 2-05 Tingkat 2, 43650 , Bandar Baru Bangi, Selangor 
No Tel :
012-2337900/ 012-6847900

Website:

Facebook:

Instagram:

4 comments:

Ibu putih

REVIEW - Power Booster untuk kekal putih

August 11, 2016,1 Comments

Assalamualaikum . Hai Semua !

Kat sini Mar nak share satu produk review ni . Memang nak berterus terang . Mar review sebab produk ni agak famous . Nak tahu apa yg best sangat pasal produk ni . 
Best weyh! Masammm . Auch tetiba terkenyitt mata kat jodoh awaak kalau minum powerbooster ni hhe 



INFO POWERCBOOSTER

- 100% pure vitamin c. No added ingredient
- vitamin c dalam bentuk powder
- boleh dibancuh dengan any jenis air kosong/jus/kordial
- Boleh diminum + dibuat sebagai face scrub + mix dengan lotion
- Berat bersih serbuk dlm sebotol : 40gram
- sebotol untuk kegunaan sebulan setengah


CARA PENGGUNAAN
● CONSUME:  1/4 sudu (disediakan) untuk segelas air. Consume 3kali sehari sebelum breakfast, tea time & sebelum bedtime
● FACE SCRUB : 3kali seminggu sebelum tidur. Caranya, cuci muka dahulu then ambil secubit then scrub slowly (jangan tekan sangat) whole face & make sure dalam keadaan kulit lembap. Biar dalam 5minit then terus bilas. Kemudian dlm keadaan kulit lembap, ambil towel bersih urut perlahan ke atas di bahagian yg ada whitehead especially di area hidung utk keluarkan whitehead dgn mudah. Then tadaaa rasai kulit licin tanpa menggerutu selepas scrub.
● LOTION : ambil 1/4 serbuk dari kuantiti lotion. Then mix up, sapu dibahagian kulit yg terkena sunburn utk cepatkan proses pencerahan dan pudarkan parut

BENEFIT POWERCBOOSTER
- glowkan skin, elak kulit kusam, dewy skin
- mencerahkan kulit, hilangkan sunburn, smoothkan skin
- menghilangkan eyebag
- boleh mengurangkan sakit senggugut
- sebagai energy booster
- mengecutkan jerawat dengan cepat dengan hanya sekali scrub
- mengecilkan pori-pori, kulit nampak smooth & licin
- bekas parut berlubang semakin smooth
- menghilangkan parut kehitaman/kemerahan
- jeragat hilang dengan cepat dengan cara minum consistently & face scrub selalu
- whitehead cepat & mudah dikeluarkan selepas scrub
- Hidung licin tanpa menggerutu selepas scrub
- Menghilangkan rekahan tumit kaki
- Mengurangkan stress/tekanan
- Membakar kalori & lemak berlebihan









Patutlah ramai yang suka guna . Banyak kegunaan rupanya ! hm tak menyesal lah korang .




Serius sedap, Memang suka masam masam pulak . Suka lah makan saja pun best! 



FACEBOOK : https://www.facebook.com/PowerCBooster
INSTAGRAM : https://www.instagram.com/powercbooster_hq/

So untuk wanita wanita kat luar sana yang berminat dengan produk ni boleh terus ushaa & beli kat Media Sosial mereka okay ! Okay wait untuk semua pembaca blog Putery Memory, something special untuk korang ! hhe Kalau korang nak dapatkan produk ni jangan lupa mention nama PUTERY MEMORY  & bagi link entry blog ni untuk tuntut diskaun okay ! hhe


A DISCOUNT CODE TO MY  READERS
- Tiap 20orang readers blog akan dapat baucer RM5 untuk pembelian minimum 2botol powercbooster
 - Total baucer untuk setiap blogger ialah RM100
 - Pembaca hanya perlu redeems voucher menggunakan nama blogger .


Bye guys !
Seronoknya shopping untuk cantikk ! :) 

1 comments:

Preloved

Putery Memory Preloved

August 11, 2016,0 Comments

Assalamualaikum korang , 

FIRST UPDATE (1)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
CARDIGAN  BUTIK HABIBI by ALKENALI
SAIZ 38 . RM40 


BLOUS Labuh Lutut
Beli tak pakai . Saiz M. RM15

KEMEJA SAIZ M 
beli pakai sekali je sebab baju ngam ngam dgn body .
Org yg bersaiz kecil sesuai ..RM20


PALAZO (RM20)

Kain Lycra -Warna coklat muda & hitam . Sesuai org kurus tinggi pakai .

BLOUS (RM10)

Beli tapi belum pakai suggestion : kena pakai baju inner kat dalam sebab tangan dia belah .




KASUT FUTSAL 
Saiz 40. RM30


SECOND UPDATE 
Jubah free size . Kain tebal .Tak pakai lagi . 
Ada dua warna . Hitam & Coklat . RM40


JUBAH Kain Satin (RM20)


DRESS COKLAT (RM20)


SKIRT HITAM. Pakai sekali je . RM15

Kalau berminat boleh PM  Putery Memory 
kat facebook atau kat Instagram okay :) Yang dah dibeli Mar dah delete gambar so dont worry . All of this, available! :) 

Thanks semua ! 

0 comments: