editing photoshop

Gambar buruk kembali cantik dan berwarna

November 11, 2016,3 Comments


Siapa sangka kan gambar yang dah ber abad lama, gambar yang agak suram , kabur boleh jadi cantik & berwarna . Tengah scroll facebook , nampak satu brother Ana As Shafiq post gambar kat group grafik Malaya .  


Whoa! Amazing kan?.
Brother ni mulanya hanya ingin minta pendapat . Ramai yang komen cakap gambar editing ni hebat gila, bagi aku ni idea paling hebat aku tengok. Dan tak pernah terfikir pulak nak cantikkan gambar yang dah agak kusammm . 

Hm a,ah kalau gambar gambar lama kat rumah Mar banyak jugak yang dah rosak macam ni. Lagi lagi gambar lama yg dah banyak kena banjir . Sedih T_T . Memang tak terfikir gambar hitam putih jadi berwarna .

Yes, memang kat youtube banyak tutorial, tapi tak ramai yang rajin & pandai buat sampai jadi cantikk . Especially, Mar lah yang x arif gila tengok youtube pun memang xberapa nak jadi tutorial editing photoshop ni . hhu 

Mungkin someday kalau rajin nak jugak belajar cara editing macam ni . 
Seriously respect lah brother! Solution untuk kembalikan gambar gambar lama yang dah rosak tu . Mohon ajar Putery Memory nanti ya  \oO/ 

Good job . 
Teknik repair & replace color rgb.

btw, cantik org dalam gambar ni kan :)

You Might Also Like

3 comments: