Casting Model .

Casting KLMFW 2016

October 24, 2016,2 Comments

Hi Guys,
Sabtu dan ahad hari tu Kuala Lumpur Modest Fashion Week (KLMFW) 2016 ada buat casting Model . Actually this week agak busy schedule ,nak pergi seminar , nak pergi meeting . Btw Mar kena decide salah satu tarikh untuk casting ni. Mar jarang pergi casting sebenarnya . Urmm seingat Mar rasanya Mar xpenah casting kecuali untuk Hijabista Magazine . Mar mmg ada sifat malas untuk casting casting model nih sebenarnyaa hhew . Ramai Model bermula dengan casting kan, tapi Mar bermula dengan photoshoot pada tahun 2010 tak silap. Zaman sekolah zaman beringuss comot comott ngat lagi ehhew




Ramai kawan kawan Model Mar yang pernah catwalk sama dulu dulu kala zaman muda mudi turun, Time ni la pergi boleh meet up dengan depa . Memang lost contact kot dengan semua kawan kawan Model dulu . Ramai yg dah bersara fokus pada keje, fokus pada suami anak anak . dan banyak lagi .
Mar pun sebenarnya dah nak bersaraaaa . Opps . Insha Allah . Entah . hahha suami izin nanti kita teruskan . EHHHH lupa xde suami lagikk hhe .




With a good friend , Raja Nur Khalillawahyina . Lama gila kot xjumpa.  Mar kenal dia dulu catwalk sama sama dekat jomheboh . Bagi Mar dia ni memang hebat gila catwalk , memang perfect . Dari pemerhatian Mar dulu la. So kalau korang nak jadi Model untuk runway kena la ada skill catwalk okay . Setakat cantik , tinggi je tak de guna kalau xde skill . Huh Mar pun dah lama gila xcatwalk berterabur jugakk jalan , bukan jalan kucing dah . Mungkin dinasour yg jalan ehehheheke . Catwalk dalam LRT hari tu last runway . Kalau ada rezeki untuk ke peringkat lebih tinggi , Insha Allah akan buat yg terbaik.

Ahaaa, korang perasan tak pic untuk magazine kat side tepi blog Mar ni ada pic catwalk 2013 / 2012 kat Jom heboh Putrajaya .  Itu pic Mar dengan dia lah . Time tu Mar memang aktif dengan runway model. Bila final year kat university Mar slow down jap. Sape tak rindu catwalkk . Rindu gilaa hhew 











Ini pulak Sis Ara. Actually dia senior Mar satu kos  kat universiti . Tak sangka kak Ara ingat Mar . Thanks akak . Kak Ara memang model famous . Time Mar kat universiti dulu dia memang aktif dengan modelling . Dulu segan jugak nak tegur kak Ara hahah iyelah senior kan kita junior . Ewah hhew . 

I love her body, kurus tinggi . Sama sama dari kos kaunseling . Siapa kata budak kos kaunseling tak leh jadi Model? Ehhh . hhew InsyaAllah setiap orang boleh jadi multitask/flexible tapi kena ada disiplin dalam diri lah. Kalau minat buat sampai jadi . Jangan minat sebab terikut ikut dengan org org kat luar sana. Jadilah diri sendiri. Mar minat fashion dan dalam masa yg sama i love kaunseling and motivation very much! Hope sangat kalau dah bekerja tetap nanti Mar dapat teruskan apa yang Mar dah start lama ni.

She's Nadya Syehera . Sape xkenal pelakon baru hot dalam cite Dia semanis honey & Abg Bomba I love you ni . hhe walaupun baru belakon tapi i love her acting,watak antagonis tu mmg pandai dia bawak . Yup Nadya ni Mar kenal dulu aktiff sebagai Model . Now dah berjinak jinak sebagai pelakon . Syabas Nadya ! 

Up siket pic si sihamm ni nakaaaal yg amatt! hhaa i love her she's very humble .  Hope dapat ketemuuu lagi koranggg . 


KLMFW akan berlangsung pada 3 & 4 Disember nanti taw guys , so kalau korang nak pergi tengok fashionshow designer designer hebat nanti boleh la beli tiket kat 

Bye semua . Jangan lupa follow Mar 
kat Instagram @puterymemory & click follow kat blog jugak okay : )

You Might Also Like

2 comments:

  1. wah good luck dear...

    yanieyusuf.com

    ReplyDelete
  2. SEMOGA BERJAYA JADI model yang masih kekalkan elemen agama

    ReplyDelete