Deeja Cosmetics

Deeja Cosmetic buat i jadi terlebih confident !

September 21, 2016,2 Comments

Hai  Cantik Hensem semua!
macam mana penjagaan kulit muka korang? okay ?
Kenapa cantik hensem? sebaaaab Mar nak share produk kecantikkan khas untuk lelaki & wanita ni. Yang paling menarik produk ni sang lelaki pun boley pakai . 
Heyyy Heyyy! bolehla korang kongsi dengan husband korg kan, Mar ni nak kongsi dengan sape T_T Okay bye jealous hihikkss! *menyorokdalamtudungperiukk*


DEEJA COSMETIC 
Keayuan Semula Jadi Dalam 5hari
Deeja Cosmetic ni kalau korang nak tahu ia  dirumus khas dari bahan-bahan semulajadi dan herba-herba terpilih. Memang sesuai untuk semua jenis kulit okay . Take noted! So korang janganla risau taw, kalau korang ada kulit sensitif pun boleh pakai, sangat sesuai untuk hilangkan jerawat,jeragat,pimentasi,berminyak di zon T, black head, bintik-bintik halus dimuka & banyak lagi la. Kira mampu merawat segala masalah kulit wajah . 

Yang paling penting Deeja Cosmetics ni lengkap dalam 1set, tak perlu lah nak beli satu satu . Lagi lagi orang lelaki , kadang, kaum Adam ni malas nak fikir banyak . Sesuai sangat terus amik set Deeja Cosmetic ni je . Bukan setakat lelaki je malas , Mar pun kadang malas nak beli satu satu . hhe .

Thank you lah Deeja Cosmetic
Dalam 1set ada .
Sabun pembersih muka, krim siang, krim malam , krim nano(malam) & toner . PERFECT! *Naknangesssshappylompatlompattttt* heee


1)SABUN PEMBERSIH MUKA 

Sabun pembersih muka ni paling best, bukan Mar sorang je cakap best kawan dalam group whatsapp yang guna Deeja ni semua cakap nak repeat balik beli sabun ni lagiikkkk . Fuh! bangun pagi rasa lembut je  kulit rasa macam sentuh kulit baby  Ehhh!wait ! rupa rupanya  kulit muka sendirikk T_T . Wuuuuu . Besttnyaa rasa nak sentuh sentuh buat macam iklan kat tv jugakk huhu okay sis bukan Duta iklan . Bye .


Sabun Pembersih ni ada vitamin A , that's why la ia melembutkan kulit muka kita sepanjang hari Mar suka sangat, after pakai feeling dia rasa segar seolah olah keluar dari peti ais . Eh , peti ais pun boleh la hahha freshh gitew !




Korang boleh potong dadu, letak je dalam bekas . Ahaa, kadang Mar lebih prefer yang dalam botol sebab apa, senang tak perlu cari bekas bekas bagai dah . Hehhe . Ini kalau berbulan bulan pakai pun tak habes . Sebab Mar potong kecik kecik bila nak pakai .btw, cantik tak bekas comel Mar tu? hee




2)TONER NANO 

Then, lepas keringkan muka, korang kena pakai toner pula okay .

Oh yaa, kalau nak tahu Mar memang suka pakai Toner . Always pakai untuk segarkan muka . Kira benda wajib, bukan sunat sunat tak . hahhaew . Sebab pakai toner ia akan serap masuk dalam kulit muka buat kita rasa besttt sejukkkk je. Anyway, korang kalau rasa pedih pedih sikit don't worry , biasa la tu, just kita pakai dap dap sikit sikit je kat kulit . Just ambil kapas muka,sapukan kat muka , jangan sapu terlalu kuat okay . Lembut jee taw .


Kalau korang ada masalah lebam bawah mata macam seorang Mar ni , memang sesuai pakai . Toner Nano ni juga agent anti penuaan taw . Boleh jadi awek muda laa uolls kalau always pakai . 



3) KRIM SIANG (spf 50)

Lepas cuci muka, pakai toner semua . Sapukan krim siang ni okay . 
Mar sapu krim siang ni pakai nipis nipis je, best tak perlu nak pakai tebal tebal dah nampak aura tu . haaa kemain auraaa dia . Taknakla nampak tebal tebal pakai produk kan . 

So nak keluar tak perlu calit calit foundation lain dah . Pakai krim ni je tak perlu pakai bedak pun okay . Serious, ini barang wajib yang ada dalam handbag Mar, senang uolls nak bawak sebab kecik comel camni . 



Tengok kemain feeling bila pakai krim siang Deeja Cosmetic ni . 
Best lah share dengan korang, nanti korang share la jugak bila pakai produk ni taw :) 
Nak cantik sama sama kan :)


4)KRIM MALAM 

Malam pula Mar sapu krim malam ni . 
Yang ni korang pakai time nak tidur okay . Lepas dah siap bersih muka nak tidur , calitt krim ni sikit . Jangan malas pulak . Kena lah ada disiplin taw . Mar kadang memang malas nak pakai kalau malam tapi kalau nak cantik kena laaa pakai . haip! jangan malas malas! *cubit pipi sendirikkkkk huhu*


Krim malam  ada Vitamin E  akan buatkan kulit muka kita rasa segar esoknya , boleh mengatasi masalah kulit yang kering , bila pakai ia akan menghaluskan tekstur kulit dan rawat kulit normal kering taw . 


5) KRIM NANO(Malam)

Ahaaa, ini pula krim Nano untuk pakai di malam hari , 
nak buat kulit korang naik seri , pakai ni okay. Ala Mar pakai gilirgilir dengan krim malam yang satu lagi. Kalau Mar pakai yang ni rasa nak pakai tebal tebal je biar muka macam hantuuu kunyitttt Arghhh hantuuu ! Eh bukan bukan buat muka persis macam pakai mask! ahhahaha . sebab krim dia bestla korang . tapi sapu sikit sikit pun dah okay lah .


Krim Nano ni akan menghilangkan lagi jeragat kat kulit muka kita taw, sape kata kulit Mar halus nampak tak de masalah, ada okay jeragatt kemainn menyorokkk dia , bila ada krim Nano ni rasa tak da masalah lagi , dapat serap dengan cepat . Terbaik !
Bila ada Deeja Cosmetic ni memang Mar agak disiplin sikit . Set dalam kepala , awak kena pakai, pakai , pakai . haa jangan ikutkan hati yang malas tu . hhe . Thanks la Deeja buat seorang Mar ni jadi disiplin hhe! 
TESTIMONI 
Pengguna Deeja Cosmetic :
P/s : Kalau kulit korang sensitif /berjerawat banyak, first korang pakai sabun , toner & krim malam dulu untuk 1 minggu pertama taw. Kemudian masuk minggu kedua baru korang pakai krim malam & krim nano . Hokay . Jomlaa cantik sesama!  :)

 Product ni kemain femes skrg! Pagi pagi kalau Mar bangun bukak radio , always dengar iklan ni . Whoaa kemain seronok pulakkk hhe yelah sebab kita Deeja Cosmetic User kan . Ewahh

Nak selfie gayakan tudung muka dekat dekat kamera pun tak segan, 
ni after Mar pakai lepas 2 minggu . Memang rasa sihat ja kulit ni . Alhamdulillah best . Yes , calit sikit je krim siang , ni Mar tak pakai bedak pun taw .  
Korang yang nak try , nak cantik cantik pergi beli cepat taw . 
Kalau tak best Mar tak story . 
IG :  Deeja_Cosmetics_HQ
Contact: 0196945950


You Might Also Like

2 comments:

  1. ye la lelaki malas nak pakai kosmetik nanti kang kalah org pempuan.., tapi bagus jgk yg dah siap satu set lengkap mcm Deeja Cosmetic ni..senang terutamanya kami lelaki. Tanak remeh temeh..

    ReplyDelete