bazar ramadhan putrajaya

VIRAL : Pau cendawan berintikan cendawan Bazar Ramadhan Putrajaya

June 18, 2016,6 Comments


VIRAL : PAU CENDAWAN
Beberapa hari lalu, Kawan Mar post gambar screenshot pasal cendawan viral ni, kebetulan semalam kami plan nak berbuka sesama so decide nak iftar kat Putrajaya terus . Sampai Bazar Ramadhan Putrajaya terus cari pau cendawan ni . Memang excited sungguh ! Lebih lebih lagi Mar yang suka sangat mushroom ni . Hee

Bila merondaa satu bazar tetiba kami terkandas dek laluan jalan da dipenuhi dengan manusia yang beratur sakan. Eh panjanggnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa . Apa laa yang diorang ni dok beratur panjang, sebab memang tak nampak kedai tu. Kami pun apa lagi try berjalan ikut laluan orang duk beratur panjang tuu, dalam hati nak tahu lahh apa yang mereka duk tunggu . panjang sangat , aihh mana punca diaaa ni . dalam hati membebel sendiri huu. Lastly , huh jumpa pun rupa rupanyaa kedai cendawan yang depa ni duk beratuqqq panjang kalah keretapi tanah melayu .HUH.




Aku : Firaa, macam mana ni ? give up laa kalau nak beratur jugak, panjang sangat ni . hmm (dalam hati dah sedih)
Fira : Entahlah, panjang sangat ni Mar .

Tetiba dapat call dari kawan dua orang lagi yang kami dah berpisah tadi .

Shauki & faizal : Korang kat mana? kami dah dapat pau cendawan tu . 
Aku & fira : Eh yeke, macam tak caya jee . Howaaaa sukaaaa gila ! 
-Korang nak tahu macam mana kami dapat tanpa beratur panjang? ok teruskan membaca . heee .










 Ini  rupa dalam pau cendawan ni . Ada cendawan yang tu paling heaven!  tak silap mar dia letak isi paha ayam & sup cendawan pekat bersama cendawan . Pehh awaaak sedapnnyaaaaaa . Memang berbaloi & tak mengecewakan Mar & kawan kawan . 
 ( Sorry gambar pau dah kena gigit siket heee)


Korang nak tahu macam mana kami boleh beli tanpa beratur panjang kan?
Sebenarnya kawan Mar ( shauqi & faizal )terserempak dgn sorang brother lingkungan lewat 30 an , pakai baju hijau & jeans biru yang baik hati tawarkan cendawan ni .

Brother baik hati : Nah cendawan ni abang beli nak rasa je , kira rm10 jer la .

Mungkin brother tu beli lebih sebab tu lah  tiba tiba nak bagi kat kami . Ada satu plastik lagi kat tangan brother tu . Apa lagi si coki & chip ni terus ambil lah . Tak sangka ada jugak rezeki kitorang nak makan pau cendawan ni .


So kat sini, kami nak ucapkan terima kasih kat brother yang baik hati tu . Kalaulah dia terbaca blog Mar kan . Thanks abang! Alhamdulillah .


So untuk pembaca blog Putery Memory yang teringin sangat nak try, boleh cari di bazar ramadhan putrajaya okey, weekend memang sangat sangat ramai, kalau nk pergi mungkin kena pergi sebelum gerai-gerai  bukak , haha  so tak de lah kecewa datang jauh jauh kan . Hari biasa Mar tak sure. 
 Have Fun korang ! Serius tak mengecewakan . 

Lokasi : Bazar Ramadhan Putrajaya 2016
Presint 3, Putrajaya .


You Might Also Like

6 comments:

  1. viral sudaaaaa...kita yg dekat ni pun tak sampai2 lg bazar putrajaya.

    ReplyDelete
  2. Baru ge ptg td ....panjang gile org bratur ....pau xde org rmi nk beli....xfhm la....yg jual tu kene fkr kn mcm mane nk settle kn masalh ni ...

    ReplyDelete
  3. Hari biase pon ramai jugak...pernah si penjual cut barisan sbb stock dah habis.

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  5. pergh mcm sedap je pau cendawan tu..memikat selera lah...

    ReplyDelete