Harga skybox

SKY BOX tarikan terbaru di Menara Kuala Lumpur !- Sky box KL Tower

May 16, 2016,12 Comments

Hai semua .
Ramainya nak tahu pasal SKYBOX .

Putery Memory pun teruja sangat sangat nak pergi sini .
Yes . memang suka sangat lepak tempat tempat tinggi ni. Bila ada skybox satu satunya di Kuala Lumpur wajiblaah naaaaaakkkk pergiiiiiii .
Okay sampai sana dah petang , memang kena cepatlah nanti tak dapat view Kl waktu petang . Memang target nak view petang & malam . Alhamdulillah cuaca mengizinkan . Hoyeh.


SKYBOX MENARA KUALA LUMPUR

Skybox salah satu tarikan pelancong untuk melihat keindahan KL, bukan setakat pelancong luar negara je teruja nak view KL, orang Malaysia pun excited.  Putery Memory antara orang terawal dapat rasai pengalaman best ni . Thanks CEO KL Tower. En Meor Shahril .


SKY BOX KL TOWER
Kotak kaca ni boleh memuatkan 6 orang dalam 1  masa . Putery Memory berpeluang merasai pengalaman berada dalam skybox ni secara individu & berdua . Seronoknya . Dengan ketinggian 300 meter di awan dan boleh view 360° .  Howaaaaaah  . 
Korang tahu kan Menara KL adalah menara ke-7 tertinggi di dunia & paling tinggi di Asia Tenggara . Hebatkan .
Rasa nak bergambar puas-puas . Selfie in the sky guysss . 




 SubhanaAllah . Cantiknyaa . Itu je yang tergambar dalam hati bila naik sini . Hee 
Takut jugak tapi besttt .
pic insan google satu .
NIGHT VIEW KL TOWER

Korang tunggu sampai malam taw . Baru lah puas hati . Heeee

 Kalau naik sky deck , memang semua taknak lepaskan peluang untuk menunggu waktu malam jugak nak tengok lampu kan . HHee.  Tengoklah betapa ramainyaa nak view KL . Wohaa .

Kuala Lumpur Malaysia , so Amazing guys .


Thanks CEO Menara Kuala Lumpur bagi Putery Memory rasai pengalaman best Sky Box di KL Tower ni . Jom korang bawak kamera datang ramai ramai kat sini .
Jangan lepaskan peluang best ni taw. 

Saya nak kongsi apa yang korang patut bawak, kalau tak rugilaah tak dapat gambar cantikkk :
-Kamera DSLR + Wide lens
-Gopro
- kamera hp yang cantik .
-Tripod/monopod 

# kalau xde kamera tak pe, sebab ada photographer kat sana . So korang boleh beli kat kaunter bila keluar nanti . Just enjoy guys :)

P/S :
Jangan pergi waktu hujan sebab skybox akan ditutup waktu hujan & kilat .


HARGA :
RM75 - Warganegara
RM105 - Bukan Warganegara Malaysia 

Ia akan dirasmikan pada 20 Mei 2016 , Tapi now dah ramai yang berkunjung ke sini . Putery Memory pun kena tunggu turn okay sebab ramai . Yang paling best boleh masuk banyak kali . Tak puassss . Heee 
Korang boleh menikmati permandangan kat sky deck dulu sebelum tunggu turn untuk masuk sky box . Memang betul betul enjoy lah dapat merasaaaai pengalaman ni . Hoyeh.


SKY DECK KL TOWER




Thanks reading . A rushing entry for you Malaysian.

You Might Also Like

12 comments:

  1. Allahuakbar.. gerunnyeee... Huiss leh pengsan naik ni...

    ReplyDelete
  2. Fuh. Best gilaaa. Price pun boleh tahan gak ek. 😂

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  4. phew.
    memang cantik view dr atas.
    boleh le plan naik malam lepas ni.
    pueh hati tgk lampu nnti.

    ReplyDelete
  5. Gayat tinggi tgk dari bawah je lah. Hahaha. Tapi mcm rugi kalau tak cuba.

    ReplyDelete
  6. Waktu malam cantik sangat. Ni kalau time bercinta memang wajib pergi. Romantik view

    ReplyDelete
  7. Waktu malam cantik sangat. Ni kalau time bercinta memang wajib pergi. Romantik view

    ReplyDelete
  8. Nak pergi juga la.. nak posing2x layan jiwa. Bestnya.

    ReplyDelete
  9. wahhh bestnya! ni yang teruja nak pi ni..

    ReplyDelete
  10. alamak harga dia uhukhukuhuk. haha
    dekat melaka ni ada gak satu tapi tu la x de la setinggi kl tower kan.
    xgayat ke Mar?

    ReplyDelete
  11. hanya yg mampu...je...RM...

    ReplyDelete