Akhirnya Putery Memory berjaya minum susu Unta!

April 01, 2016,15 Comments


CAMELUS PRODUK SUSU UNTA PERTAMA DI MALAYSIA



Peh ! Pra Pelancaran CAMELUS produk yang berasaskan susu unta pertama di Malaysia awak. 
Korang, Camelus ni pengimport utama susu tepung dari UAE taw. Korang da pernah try produk dari susu unta??
 kalau tak pernah try, memang wajiblah cuba rasai sendiri susu unta ni sedap rupanyaaaa. 
Mar sebelum ni tak pernah rasa taw susu unta ni, tak sangka Camelus keluarkan banyak produk yang berasaskan susu unta . Ada coffee,tongkat Ali,cheese,produk kecantikan  dan banyak lagi. Eh jap!! 
 rasa macam teruja  kan produk kecantikan pun ada, macam hebat je macam tak sabar je nak pakai. Heehee Menarik .






Ahaaa. Korang susu unta ni sangat bagus selepas susu ibu taw .
Mar dapat rasa coffee susu unta  Urmm sedap, tetiba tertry tongkat ali pulak , hhiks . Sedappp jugaaaaakkkkk . 



Banyak khasiat rupanya susu unta ni, antaranya adalah :

.Nutrien untuk sembuhkan penyakit
.Vitamin C untuk gigi dan menjaga gusi
.Pottasium, zat besi & mineral.
.rendah lemak & kolestrol berbanding susu kambing & lembu.
.penyembuhan luka dalaman, gastrik & luka pembedahan.
.Mengawal diabetes.
.Insulin yang tinggi untuk memproses gula kepada tenaga
.Tingkatkan fungsi otak.




Camelus memang sangat bersesuaian dengan rakyat Malaysia. Rasa dia agak sama dengan susu biasa, nampak tak Mar ni Milk Lover ! heee  
Di pelancaran ni, team zukie & jamal pun ada, mereka pun turut serta untuk merasai minuman yang berasaskan susu unta ni, lagi lagi rasa cookies , Urm sedap diorang cakap yang red velvet cookies tu sedap, memang tak dinafikanlah , memang sedap.  EWah dhla dua dua tu comel . hhehee .



 Memang rare tak pernah rasa cookies dari susu unta, beruntungnyaa badan dapat ngap jugak hari tu . Heheee  Ranguppp ! 

With Jamaltetsu & zukiee- Instafamous #kasutterbang


Kalau nk tahu Azhar sulaiman salah seorang staff Camelus ni taw , masa pelancaran hari tu ,  Azhar sulaiman emcee majlis, memang penuh gelak ketawa laaa, enjoy jeee . heeee. 



So kalau korang nak jadi salah sorang AGEN,STOKIS DAN DROPSHIP untuk Camelus memang pihak Camelus sangat alu-alukan :

Kelebihannya :
-keahlian seumur hidup
-menyediakan training &seminar secara percuma
-menyediakan iklan dalam pelbagai bentuk (fb,ig,flyers & etc)
-menyediakakan reward(vacation)
-lain2 bonus.

Bestnyaaa korangg ! Nak jugakk jadi agen . hhe
More info klik -  ( Camelus Agent ) Cepat korang tempat terhad taw !






Alamat :
NO 33 , JALAN DBP, DOLOMITE BUSSINESS PARK,
68100, BATU CAVES, SELANGOR
03-61787846





More info :
Facebook : Camelus brand



You Might Also Like

15 comments:

  1. memang kena coba ni.
    sebelum ni susu lembu susu kambing dh rasa.
    kali ni bleh rasa susu unta plak.
    xyah dh nk g jauh2.
    harga dia ok x :)

    ReplyDelete
  2. Biskutt tu sedap! X sabar nk tgu dorng release. Nk beli byk2 haha

    ReplyDelete
  3. Tq info Mar .. mmg nak cari tongkat ali susu unta..

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  5. Teringin nak jadi dealer susu unta ni.. Tak lama lagi masuk pasaran..

    ReplyDelete
  6. Susu kambing x pernah try. Haha. Tapi lepas baca mcm kena cuba. Btw, cookies tu mcm wajib cuba jer. :D

    ReplyDelete
  7. Wahh biskut tu menggoda betul laa Mar..menarik produk ni..biasa sge produk susu kambing susu lembu jer..kali ni dengar produk susu unta..moga2 produk ni akan berjaya memasuki pasaran antarabangsa..

    ReplyDelete
  8. Nak jugk jadi agent..boleh laris jual ni

    ReplyDelete
  9. Nampak macam sedap lak ai susu unta nie terutama part biskut tu

    ReplyDelete
  10. Nampak macam sedap lak ai susu unta nie terutama part biskut tu

    ReplyDelete
  11. banyak jugak khasiat susu unta ni yer....

    ReplyDelete
  12. boleh jd agen eh? nak try lah..hehe

    ReplyDelete
  13. kopi tongkat ali susu unta bamhoq dah habis. Tetiap malam minum

    ReplyDelete
  14. red velvet cookies tu!
    I miss it so much!

    ReplyDelete