Baju sesuai untuk masuk Legoland -Water Park Legoland

January 25, 2016,3 Comments


WATER PARK LEGOLAND

Bila dah puas main kat theme park kita ke Water Park pulak . Tempat paling best lah untuk main air . Saya rasa lagi best main air kat sini dari pergi pantai hhe .





Lepas masuk kat main entrance di Water Park . Korang bolehlah masuk untuk tukar baju .  Kat sana ada banyak bilik persalinan dan tandas  so tak risau lah dengan bilik persalinan nak tunggu turn ke apa.
Dan barang barang korang boleh letak dalam loker.




kat depan pintu masuk bilik persalinan ni macam macam ada, korang boleh buat henna , face painting, bergambar kat photo booth & boleh collect gambar korang kat sini .


Okay bila dah tukar pakaian . Terus cari permainan yg paling best nak lawan roller coster yg best tadik . 







Hehe dapat naik pelampung tu 2x best .mencabar gila.
Nak naik yg santai santai pun boleh .
Ada pelampung tempat air yg tenang . Anak anak nak belajar berenang pun senang . Dalam kolam semua ada lego . Memang bertuah laa anak anak kan . Di serata tempat boleh main legoo jee . Hee .
Jeless kakak taw . Rasa macam nak jadi  kanak kanak balik . HEEE . Memang sorga untuk mereka bermain .



Then kat sana memang ada photographer official legoland punya . Dia akan snap je gambar korang . Bila dh habis main pergi kat kaunter untuk beli . Memang mahal . Tapi kalau gambar naik roller coster kat theme tadi rasa nak jee beli sebab memang rare sangat gambar tuu . ahhaha nampaklah muka orang tu cuaaaaak gilaaa . ahhaha .

Then yg paling saya suka , staf staf legoland ni memang baik hati rupanya . semuanya ringan tulang nak tolong tangkap gambar . Pelik jugak tak kan lah macam pergi bandung Indonesia kot, rajin nak tolong tangkapkan gambar tapi last last minta bayaran haha
Tapi kat legoland tak, memang staf staf sana rajin rupanya mungkin nak bagi kepuasan untuk semua pelancong yang masuk legoland .
Tengah kusyuk snap picture mesti ada je yg datang volunteer nak tlg snap picture . 


Okay semua pening pasal pakaian nak masuk Water Park kan . Tengok contoh pakaian staf baju warna oren ni . Baju yang macam ni sesuai . Tak payah cerita la kenapa dia ada kat sebelah , Putery Memory dah jeling terbalik tuu . Huu tetiba je nak masuk bergambar jugak . Eh .



Lepas main  , tukar pakaian siap siap . Fuh puas main air . Memang nak pergi lagi . Kalau penat bekerja dtg sini memang puass laaa . Enjoy .

BAJU YANG SESUAI UNTUK MASUK LEGOLAND

FEMALE :

1)      Yang pakai tudung , better pakai shawl yg selesa dan tak panas . Pakai yg tak kedut supaya tak de lah nampak selekeh nanti .
2)      Baju  : Better pakai lengan panjang nanti hitam . Ehh heee . Pilih baju material kain yg serap peluh macam kain jersi tu . Sebab ada sesetengah game yang xdapat main kalau pakai pakaian yg tak dibenarkan .
3)      Seluar : pakai seluar tight atau seluar renang .

MALE :

Tshirt : Better tshirt jersi yang serap peluh .
Seluar : Seluar tight .



Okay guys , kalau nak tanya pasal legoland boleh komen kat bawah taw .
 &
Nak tahu info lebih lanjut boleh tengok website Legoland .
www.legoland.com.my

Bye .

You Might Also Like

3 comments:

  1. hahahahah kena ngorat ngan lifeguard la tuuuuu hehhehe...mamat ni masa kak sue gi pun ada gak peramah nau heheee

    ReplyDelete
  2. memang best kan.. tak puas mandi manda rasanya..

    ReplyDelete
  3. dah pegi hari tu..nak lagi senang,lelaki tak payah pakai baju terus..sebab ade permainan yg dia suruh bukak baju,for boys la if x pakai baju renang..perempuan boleh je pakai t-shirt..

    ReplyDelete