Kedai Aksesori paling murah di Malaysia

KEDAI USTAZ Damansara : Kedai Aksesori handphone paling murah

December 20, 2015,2 Comments


Hello awaaa, 
Kenapa la saya baru tahu kedai ni . Kedai aksesori handphone paling murah kot. 
Housemate baru balik dari Damansara semata nak pergi kedai Ustaz . Eh kedai ustaz ? 
hairan , kedai apa tu , rupa rupanya famous sangat kedai ni . 
Aduhai kenapa lah i baru tahu .
 Rasa macam nak nanges murah sangat . T_T 



Aksesori handphone ,housemate shopping di Kedai Ustaz Damansara 

Nah buktinya, housemate baru beli barang barang handphone kat sana . 
Awaak serius murah ! tengoklah harga . Kualiti pun okay .
Macam tak caya pulak kan charger rm3 ? Wow Amazing .


Lepas ni, nak cari barang handphone kat sini je . Yang penting kualiti okay .
Kalau sebelum ni beli Usb rm10 tapi pakai sekali je dah patah hati .
Baik saya pergi kedai ustaz . walaupun jauh sanggup je . hee 



Pic Credit to blog : fazlizainul.wordpress.com



Ni alamat dia:
No 25, Jalan Teknologi,
The Core Kota Damansara,
47810 Petaling Jaya.
No tel: 0196631704

Thanks reading guys !




2 comments:

Resepi : Sarapan kampung paling best- Pulut Ikan kering

December 20, 2015,1 Comments



Bahan - Bahan :
1) Pulut
2)Kelapa
3) Ikan kering /ikan masin/ ikan biasa ( ikut citarasa anda)


Cara- Cara :
Masak pulut dahulu sebanyak yang anda mahukan .
Kelapa haruslah diparut .
Goreng ikan yang anda mahukan .
Siap semua bahan bahan .
Terus hidang .






Cara makan paling best :


Ambil pulut gaul dengan kelapa beserta ikan dalam 1 kepal dan terus ngap! aum .
Sedap . Nak lagi sedap makanlah time panas panas taw . 

So guys ! dah boleh try .
i tak sure  ni makanan kelantan atau makanan negeri lain . Kalau sesiapa tahu boleh komen kat bawah . Sedap . Try lah ! 
btw . pulut ikan kering ni sangat terkenal di kelantan taw .


Bye guys ! .





1 comments:

Novel Online

Novel Plus : Aplikasi Online Jimat Bajet Pembaca Seluruh Dunia

December 19, 2015,4 Comments


Hai you , 
betapa canggihnya dunia hari ini kan. Tengok! nak baca novel pun tak perlu susah susah beli novel bagai, sebab sekarang dah ada satu aplikasi online yang kita boleh download kat Google play store taw .
Apa lagi jom download sekarang,search je : Novelplus.
Senang kan tak perlu kita berhabis duit. Jimat bajet 2016 . Eh hehe



NovelPlus Tarik Perhatian Lebih 230 Penulis Indie Malaysia
Ia juga menjadi perintis buat penulis Indie dan pembaca novel tegar dengan menawarkan ekosistem lengkap buat penerbit Indie dan pembaca.

Novelplus ni tak seperti cara lama dalam self-publishing taw .
Sehingga kini, NovelPlus telahpun mempunyai lebih dari 500 karya yang telah dihasilkan oleh penulis bukan sahaja dari Malaysia bahkan juga dari Indonesia, Singapura dan Brunei, dan semua konten yang ada dalam aplikasi ini boleh dibaca secara percuma oleh pengguna NovelPlus.  

Wah , hebat kan! 
doakanlah Putery Memory boleh jadi one of Novelist untuk Novelplus taw . Bismillah . mudah-mudahan .

“Kami teruja untuk membantu mereka yang gemar menulis mengasah kemahiran menulis mereka sambil merapatkan jurang di antara karya mereka dan pembaca setia. Bukan itu sahaja, aplikasi ini juga menggalakkan maklum balas dan interaksi di antara pembaca dan penulis melalui perincian ulasan dan perkongsian yang dibangunkan di dalam aplikasi ini,’’ ujar pengasas NovelPlus, Dato’ Lim Thean Keong.

Antara barisan yg telah bertungkus lumus untuk NOVELPLUS .
 Goodjob and congrates !
NovelPlus mensasarkan 2 perkara: 
membantu orang ramai menceritakan kisah mereka dan membolehkan mereka berkongsi karya mereka secara langsung dengan audiens. Dengan adanya kecanggihan teknologi, pembacaaan menjadi lebih mudah berbanding membawa senaskah buku untuk dibaca ketika anda dalam pengangkutan awam, ke kampus atau tempat kerja :)

“Menariknya lagi, di NovelPlus sesiapun boleh menjadi penulis, tanpa mengira had umur. Hanya dengan menghantar karya anda di NovelPlus, karya anda secara automatik akan disiarkan secara digital dan setakat ini penulis termuda yang menghantar karya kepada kami berusia 12 tahun,” tambah Crystal lagi.

           NovelPlus boleh dimuat turun menerusi 
Lepas balik pelancaran Novelplus , saya sempat baca 1 novel dalam LRT taw . 

Rasa macam best pulak .


Selamat berkarya & Selamat Membaca semua :)
Sungguh menyeronokkan  !

4 comments:

Singer

NIK NABIL nyanyikan lagu untuk Putery Memory?

December 03, 2015,0 Comments


Siapa Nik Nabil ni?
Kenapa nyanyi lagu Putery Memory ? Eh

Aha , korang Nik Nabil adalah seorang penyanyi  yg baru meningkat naik .
Putery Memory dapat dengar live Nik Nabil nyanyikan lagu Memori di Seminar image by Wawa Idris yg lepas taw . Best suara dia .
Yang paling excitednya lagu beliau tajuk ‘Memori’ . Hehe . Suka lah ! macam sesuai plk untuk blog Putery Memory ni . Hee

Nik Nabil juga salah seorang yg menjayakan seminar itu dgn handle energizer. Rindu plk nak handle energizer taw . Before this pun saya selalu handle energizer untuk seminar dan program program motivasi . Best suka sangat buat peserta program bertenaga dan kembali aktif !

Ini album dari beliau . Terimalah Memori ! :)

Song/Lyrics : Nik Nabil
Producer : AG Coco & Nik Nabil.
Music Arranger : AG Coco
All instruments recorder by AG Coco & Rudy Iskandar except drums by Azim Jenk Ali and bass by Kelly .

 
Nik Nabil is a singer songwriter whose first composition, with maestro sifoo AG COCO, of the infamous band HUJAN fame, as the arranger, resulted in the single, MEMORI



Thanks for de wishes dekat cd . Suka !
After this bolehlah layan lagu  ‘Memori’ hari hari kan .

‘’Cinta tidak mengenal batas dan ruang waktu. Cinta itu segalanya” – Andhika Pramuthya

So guys! Nak contact beliau atau booking boleh terus contact beliau .

Facebook : niknabilOfficial
Nabilamin.com
Youtube : niknabilOffical

Tumblr : niknabilofficial.tumblr.com


0 comments: