Lifestyle

PUTERYMEMORY DI MINGGUAN WANITA

April 26, 2015,2 Comments



PUTERY MEMORY DI MINGGUAN WANITA 


Bismillahirrahmanirahim .

Alhamdulillah.
Ini hadiah untuk ibu .
Bukan untuk populariti .
Tapi hanya untuk buat ibu gembira .



Puterymemory di Mingguan Wanita



Siapa tak suka kan masuk majalah ? 
mestilah suka .
Sebenarnya Mar kali kedua di Majalah .
dan masuk Majalah Mingguan Wanita ni adalah kali pertama.


Terima kasih untuk akak Akmar yang sudi menemubual Mar walaupun hanya dari email .

Masa tu Mar busy sangat .tengah sibuk buat slide untuk bagi talk esoknya .
Motivasi talk dalam program kat cherating .
Maunya tak rushing dan tempat tu line internet pun kurang .hhuk T_T



Sabar dengan semua tu .
alhamdulillah dapat jawab semua temubual tu dengan baik .




Jadi kepada pembaca kat luar sana yang belum kenal Mar lagi .
Boleh beli Majalah tu minggu 20 hb4  *coverfaezahelai*

Dalam tu Mar cerita sedikit tentang latar belakang Mar sebagai seorang pelajar tahun akhir di Universiti .
Dan penglibatan mar dalam dunia modeling dan juga blogging .
Bukan senang nak senang.

dan
ada juga cerita kenapa letak 

PUTERYMEMORY .
ramai yang nak tahu kan .


"Thousand of memories''
InsyaAllah .



Puterymemory di Mingguan Wanita




Terima kasih kepada MINGGUAN WANITA untuk halaman Dewi kali ini .

InsyaAllah ,harap ianya dapat memberi sedikit manfaat untuk semua .

Sama sama kita guna laman sosial sebijak mungkin .


Okay .
I LOVE YOU MOM
Masheeta Rahmat .
Selamat Hari ibu untuk semua ibu di seluruh dunia .


Terima Kasih semua yang selalu menyokong 

dan 
mendoakan kejayaan PuteryMemory hingga kini .


Alhamdulillah :')




2 comments:

kedaicenderamata

TYPO di NUsentral

April 26, 2015,0 Comments

Typo


Assalamualaikum awak semua .

Happy weekend !
So how your weekend? Pegi mana?
Okay tadi saya ada pegi satu kedai .
TYPO !
Yes nama kedai dia TYPO .
kat Nu sentral.
shopping complex baru kat KLcentre tu lah awak .



Typo Nu centre

Dalam tu semua barang yang saya suka .
semua ada .

Especially orang yang gila seni macam aku ni .Ehehe

Kedai dia .hipster gila ,
sesuai lah untuk korang yang suka deco / barang peribadi yang klasik atau ada seni , macam seni kayu ,botol ,tali ,kertas , 

dan untuk korang yang cari barang craft cantik .

Semua ada untuk party .
Nak party apa ? birthday? Wedding?
Nak photoshoot ala ala omputih ? ala ala unik gila tu?
Semua ada lah .


Sangat pasti 
kalau  photographer yang gila seni .

Memang suka lah barang barang dalam kedai ni .
Yelah umtuk photoshoot cantek2 dan unik memang barang barang dalam kedai ni lengkap sangat! .



Typo Nu centre

Typo Nu centre

Typo Nu centre

Typo Nu centre

Typo Nu centre



Hoyeh ! Excited !
kenapa?
sebab dah jumpa kedai utk deco bilik saya  nanti taw .
So untunglah kedai kedai yang menepati citarasa aku ni .

Sebab apa?
Sebab ..


Dapat review free 
dari 
www.puterymemory.com

Tahniah .
Eh .hha

Yang penting .
Aku sukaaaa gilaa .


Muahciked utk kedai itu .

Thanks korang yang sudi baca .

''Thousand of Memories "

0 comments:

baby

JOM CANTIK DENGAN FEEDMILK BUTIK MALAYSIA !

April 23, 2015,7 Comments



Assalamualaikum Si cantik Hensem semua !


Sape kat sini tengah susukan anak atau ada isteri yang sedang menyusukan anak comel ?
Tapi  masih takde baju yg sesuai especially masa tengah keluar jalan jalan.
Hari ni Mar nak share nursing wear keluaran dari FEEDMILK BUTIK. Semua cantik2 produk dia & paling best baju dia TRENDY sangattt.
Meh sini Mar nak tunjukk.


 BELLA DENIM NURSING WEAR  .
Wah ! simple dan elegant !


Haa kan dah cakap cantikk kann?
Blouse ni takde zip dengan butang boleh terus selak masa nak susukan anak.
Material dia pun fuhhh selesa sangat paling penting serap peluh

Mar pun suka baju blous3x ni .
Wajib lah ada satu nanti kan  Ehehw ! taksabarr .



FEEDMILK : REINA NURSING TOP 

Haaa ,sape Peminat pink tegar?
ini blouse untuk korangg.
Cantik kannn? Ada 3 jenis color blouse ni. Pilih2 yang mana berkenan di hati



Haa ini pulak favourite colour Mar . BLUE & GREY
sangat exclusive !

Dan kalau tak tahu nak pakai apa ke majlis majlis .
Boleh pilih warna warna ni taw . 
  Pakai ni jee dah nampak Cantik,
lagi lagi si pemakai dia pun cantik lawa .
Macam awak lah ,yang tengah baca ni .Eheee !

Nampak exclusive
 &
 tak nampak macam baju menyusu sangat. Warna dia ada gold sikit nampak elegant kan .



How about this dress?
Wahhh cantiknyaaa, sequin tuu yg menambah seri tambah pulak korang yang pakai lagi laa nampak berseri seri kann?
 Material dress nea satin so memang nampak shine je especially kalau duduk bawah lampu tambah pulak sequin tuu memang nampak korang je laa nanti.
Heeheehee

Okay 
Dah tengok kan koleksi dari feedmilk ni kan? 

So how ? 
Tipulaa kalau tak tergugatt, 
mesti ada juga tercuit sikit dekat hati tuu. 
Kalau nak tau more details boleh tengok dekat sini tau korang ,
 Cepat Cepat pergi beli Mar taksabar nak ada satu blous dan jubah FEEDMILK
Memikat hati ,siyes !






Kalau dah ada baju menyusu TRENDY daripada Feedmilk ni, 
tapi penghasilan susu badan kurang, susu DROP, 
susu badan sikit boleh ikhtiarkan dengan 
1 produk Feedmilk, iaitu 

#Feedmilkbooster : Habbasyi Oil. 


HABBASYI OIL dari FEEDMILK


Habbasyi Oil ini adalah 100% makanan sunnah dan dah bantu ramai ibu yang ada masalah susu sikit menjadi susu PEKAT, BANYAK dan BERKHASIAT. 

100%original daripada minyak Habbatus Sawda.!
 makanan sunnah yang boleh diamalkan oleh semua orang. Whatsapp " Milkbooster Feedmilk" ke 017 674 4960 sebab ade PROMOSI terbaik sekarang! 
InsyaALLAH.

HABBASYI OIL by FEEDMILK 


Sebelum ni , Mar dah pernah dengar brand hebat ni .Tak sangka . Sangat flexible ! 
Bukan setakat koleksi baju ja , Permakanan sihat pun ada .
Lain dari yang lain kan !

Suka sukaa gilaa !

So apaa lagi jom kita pakat g shopping kat FEEDMILK BUTIK !


Ibu ! tak sabarnyaaa nak kahwin . Eh ;p
Heeee

 Jangan risau orang yang belum kahwin pun boleh dapatkan Blous dan Jubah Feedmilk ni .
2 IN 1 orang kataa .
Heehee

Terima kasih 

Sudi baca .

Jom  si cantik semua!

jom g mana?

Jom shopping dengan FEEDMILK laa !
Trust me ,you need it :')

Bye !
Muahciked



7 comments:

MAJALAH MINGGUAN WANITA BULAN 4 2015

April 20, 2015,6 Comments


hai Kesayangan saya .
dah beli Majalah Mingguan Wanita? 


Dapatkan yang Minggu ni taw .
20hb April 2015 

Kalau nak senang ,
cari yang Cover Faezah Elai ni .
Cantik kan .




Yang paling penting 
ada cerita 
tentang Putery Memory kat dalam .

ehem .
Jangan lupa beli taw .

Tak sabar nak baca .

Eh * kantoi*
 Mar sendiri belum beli lagi hhe

Kalau saya pergi beli ,haruslah akan beli 3 buah .

Eh kenapa 3?

Utk sendiri 1
Utk Family 1
dan 
satu lagi teka untuk sape ?


Eh .

Soalan taamat ..
......tik......

Jangan lupa beli taw.haha

BYE !



6 comments:

Filem

TEATER MAHKAMAH LORONG & TEATER CINTA SANG ARNAB

April 13, 2015,5 Comments



Hey adik adik comel  !

Eheh !
Meh meh 
akak nak promote satu teater best !
Eh,jap bukan kanak kanak ja boleh tengok taw ,
kita kita yang dewasa pun akan seronok nanti !
Mana taknya .

Teater ni lain dari yang lain pasti penuh gelak ketawa nanti .hhe


Okay 
TEATER MAHKAMAH LORONG & TEATER CINTA SANG ARNAB 

akan diadakan di 
Taman Budaya (Jalan Tun H.S LEE),Kuala Lumpur

Bertarikh 

14,15,16 Mei 

Masa 
8.45 Malam 


Harga Tiket

RM15

Wow!
Murahkan ? 
So jom kita p tengok sama sama .

Kalau korang nak tahu ,
TEATER MAHKAMAH LORONG 
adalah arahan :
Beto 
&
TEATER CINTA SANG ARNAB 
pula
arahan Faiz Mohamed .




Jadi jangan lepaskan peluang ,
sabtu lepas.
akak pegi tengok teater Raja Ku Putih taw  arahan Raja Azrey,
kat situ lah jumpa promosi teater baru ni .

Jom jumpa korang kat sana ya !


Ini barisan pelakon teater itu nanti ! jangan lupa saksikan mereka  .Semua ramah ramah !
Goodluck my adiks semua !

Bye !
See you Soon


5 comments:

review

Malaysian Award Winning Body Builder: Sharul Mike

April 03, 2015,6 Comments



Malaysian Award Winning Body Builder: 
"Sharul Mike "


Sebelum ni tengok kat tv je,
orang orang body builder ni ,kali ni boleh jumpa sendiri .
Dapat borak borak lagi .


Sharul Mike


Sharul Mike 
kongsi macam mana dia dapat body ketul ketul macam tu .
Excited pulak saya dengar,
mana tak nya , bukan senang nak dapat badan macam tu tahu .
Mike ambil masa hampir 19 tahun untuk dapatkan badan ketul ketul macam tu .
So korang ada berani tak?
Ehee 

Sharul Mike 


Tapi pemakanan kena laa jaga babe ,
Terutamanya , jejaka jejaka kat luar sana 
yang sedang men'sado'kan diri .
Boleh ikut Jejak langkah beliau .
Nak berjaya .
Nak body cantik .
kena usaha lebih dan tak putus asa .

Jangan sehari pergi gym pun dah penat . 
Mengalah ? 
aduh malu laa .
ehhe 
Korang jangan risau cari Trainer terbaik untuk dapatkan body ideal dan sihat okay.
Boleh pilih Celebrity Fitness sebab trainer kat sana sangat friendly .





Okay Mike,
See you again !
Stay strong yah !

6 comments:

Lifestyle

Jumpa Pelakon Rizal di Celebrity Fitness,Malaysia

April 03, 2015,8 Comments


Hey ! 
tak sangka , Jumpa rizal di party yang sama .


Nak tergelak okay , Haha .
Ini Faziera Blogger yang turut sama hadir .


Rizal ni memang sporting orangnya .
Sempoi ,
Borak borak dengan dia.Manis je dengan senyuman .
Mana tak cair semua peminat peminat di Malaysia ni .
Haha 
tapi saya bukan peminat setia dia okay ,
by the way,
saya suka bila dia bekerja sangat profesional .

Jumpa Rizal time ,
sama sama hadir ke Celebrity fitness punya party  27 Mac lalu.

Rupa - rupanya dia pun kaki gym jugak .

Tapi, 
bila nak sado ni rizal ?
ehhe 

Makan banyak siket okes  ! 
Cekeding jee .haha 
*opps sorry sorry gurau ja * hahhak 
haip ! jangan lee marah  ehh 
xoxo



Dia ni tak boleh duduk diam ,over sporting pulak .hahha 



Tapi kan kenapa sekarang lelaki semua nak Sado ya? 
menjadi  satu trend dah sekarang .

Boleh bagi 3 sebab tak si jejaka ?
ahaha . 

Saya tahu semua wanita wanita kat luar sana nak tahu kan.
Betul tak si cantik semua? hhe 

semua jejaka wajib komen kat bawah okay .


Thanks reading .
Instagram : @puterymemory



8 comments:

review

8th year Anniversary Celebrity Fitness , Lot 10 Malaysia

April 03, 2015,3 Comments

Hello Babe !

Siapa amalkan gaya hidup sihat kat sini?  
Love workout?
Love Healthy Lifestyle ? Good !

Siapa yang suka cara hidup sihat , Gym memang akan jadi kegilaan beliau ,terutamanya untuk si jejaka abang abang sado kan .Ehem !
Baru baru ni Celebrity Fitness,Lot 1O punya anniversary sangat gempak .
Thanks for invitation !


Pintu Masuk - CELEBRITY FITNESS ,LOT 10 MALAYSIA

CELEBRITY FITNESS ,LOT 10 MALAYSIA


Theme  : White angels around
so semestinya kena pakai baju putih laa . Wing je tak de .heee .

Kenapa i cakap event ni sangat gempak? sebab semua yang hadir bukan calang calang orang,personaliti kemas ,kacak dan famous !

Kenapa i dapat hadir ke event gempak ni? mungkin sebab saya  kacak & sado kot .ehh haha *perasan jap* 


8th YEAR ANNIVERSARY CELEBRITY FITNESS ,LOT 10 MALAYSIA


Okay party ni sangat simple dan awesome !
Ada performance dari
 Malaysian Award Winning Body Builder: Sharul Mike .

Baca di Link :
http://www.puterymemory.com/2015/04/malaysian-award-winning-body-builder.html

dan juga 
Fashionshow by Adidas

Excited jap ,sebab saya  ada passion dalam fashionshow, dah lama tak catwalk
Model Model mestilah sangat hensem & cantik .Lol 
* jatuh cinta jap * 
Eh haha nakal ya ! haip 


CELEBRITY FITNESS ,LOT 10 MALAYSIA FASHIONSHOW By ADIDAS


Artis pun turut hadir Anniversary Celebrity Fitness ni .
Siapakah?
 Artis ni nakal sporting sangat .




Celebrity Fitness Lot 10

Celebrity Fitness Lot 10

Celebrity Fitness Lot 10

Celebrity Fitness Lot 10

Well ,
Celebrity fitness memang cukup selesa .
Semua ada kat sana termasuklah tinju /tomoi taksilap.
tahu tak saya tengah excited nak belajar tomoi sekarang ?hahha
jom sape minat tomoi ,kita geng !


Trainer celebrity fitness sangat friendly orangnya .
So ,
Apa lagi ,
Jom sado kan diri ! 
HAHA


Ini kakak Kakak sado .
hee
My girlfriend kak Faziera dan Kak Helena


Jom amalkan gaya hidup sihat okay ,
bukan setakat exercise,
tapi pemakanan pun kena jaga 
Baru lah dapat body cantek hensem kan!

Allright !

Thanks reading :
Instagram : @puterymemory.com 

3 comments: