Lifestyle

[DAY 1] The Single Woman’s 30-Day Blogging Challenge!

June 08, 2015,2 Comments



Assalamualaikum canteks & handsomes 

Okay malam ni puterymemory nak start jawab soalan pertama . Haip . Soalan pertama pun dah cukup cepu mas . Eheh . Nak tunggu jawab 30 soalan berdebar jugak hati ni .  Ehem .







1)      Your response to everyone’s favorite question: “And why are YOU still single?”



Yeah , As usually , saya paling pelik bila kawan-kawan tak percaya yang saya ni memang single . aha. Kenapa single?! ceh. macam  tak puas hati pulak kan kenapa saya single. Tak caya ah kau single . Tipu nih ahha . betul larh . aduhai . ekeh keh .



Wait Wait Wait ..


Memang wajib eh couple ? ada bf? ada pakwe ? 

Okay lah . soalan ni memang sangat cepu mas bagi saya . Yes lebih lebih lagi bila kawan kawan lama yang tanya kenapa single . Ehe . Kalau orang lain memang akan 'annoying' dengan soalan yang boleh dikatakan setiap orang akan tanya why single ni . ahaha .


Okay Okay saya jawab soalan cepu mas ini dengan ikhlasnya .


Saya single . Kenapa? 
Okay sebenarnya rasa macam Best gile kot bila single Ha Ha Ha *gelaksopan
Okay serius serius , bukan jawapan bergurau tapi hakikatnya memang ya . Bila kita single, rasa macam free . Bebas . Tak dikongkong .


I mean ,bukan tak suka dikongkong . Tapi . bila kehidupan dah berada di kemuncak untuk capai kerjaya ni, saya  tak fikirkan untuk ada pasangan hidup lagi . Sebab bila saya betul betul nak dapatkan sesuatu tu , saya akan fokus . Fokus apa yang nak dicapai dalam hidup . Selagi tak dapat selagi itulah saya akan kejar. Dan sama juga, kalau saya nak ada pasangan hidup saya pasti kejar . kejar awaklah . yes awaklah yang tengah baca ni .Haha * nakalbudakni


Kadang orang cakap, boringlah kalau tak da pakwe .


Boring ? Memanglah kadang ada juga rasa boring . tapi bila kita busy,sibuk dengan apa yang kita nak capai. Automatik lupa akan semua tu . Dah tak kan ada istilah boring,tak kan ada hidup sunyi .

lagi pula, saya jenis ramai kawan-kawan lelaki .
kalau nak dikatakan kawan perempuan dan lelaki , saya lebih suka berkawan dengan lelaki . sebab golongan kaum adam ni sporting dan susah nak merungut. 

Lebih lebih lagi, banyak benda yang saya minat sama minat dengan kaum lelaki. Sebagai contohnya sukan ,bisness ,photography dan byk lagi .


Tipu lah, kalau saya cakap tak ada orang nak haha .
kawan kawan sering jugak cakap saya ni memilih, bukan memilih , tapi belum terbuka hati lagi kot nak serius . 


Setakat nak couple , nak bercinta monyet ni . No Need kot .
Kalau saya nak cari , saya tak cari teman lelaki, tapi saya cari seorang suami . InsyaAllah . Tak perlu buang masa buang duit untuk benda yang belum pasti dia milik kita . Sape tak mahu bercinta lepas nikah . *Uwaaaaaaaaa* 






InsyaAllah Tuhan sedang jaga Jodoh saya . Ameen .


Senyum bahagia .

Tapi serius best single . Eheh .


You Might Also Like

2 comments:

  1. moga cepat bertemu jodoh.. insyallah

    ReplyDelete
  2. Omeynya mar! :D Cepat-cepat temu jodoh deh. Hehe

    ReplyDelete