Food Hunter

STEAMBOAT Paling Murah !

April 02, 2015,7 Comments


Hey korang apa cerr ? 
Cari steamboat best ? Apa lagi cari Lagenda Maharaja Steamboat cepat !

sebelum ni saya just dengar nama kedai Maharaja Steamboat ni kat tenet dan orang lain je tw.

Tak sangka .
Dapat sampai ke sini jugak .

Hohohoyey !

Excited okay !





Lagenda Maharaja Steamboat


Lagenda Maharaja Steamboat


Lagenda Maharaja Steamboat
        

Banyak sangat menu yang korang boleh pilih ya .
Kalau saya , suka sangat makan yemee ,
korang pilih apa? 
nak bihun ,mee ,
amik amik makan sampai kenyang taw.hahha 
maunya tak vuncit peyOt kita awaaak ..




Lagenda Maharaja Steamboat


Lagenda Maharaja Steamboat


Lagenda Maharaja Steamboat

Ruang makan sangat okay,Selesa sangat !
ramai gila serbu time saya pergi,
jadi terpaksa kena tambah meja kat luar kedai .

Fuh ,kemain hebat kedai ni ,
semua orang kenal rupanya !

So korang yang tak pernah sampai lagi ke sini  ,
jemput jemput la datang rasa sendirik okay !




Steamboat Paling best !

Whoa,meletop ! 
Ini member member yang datang pekena steamboat , selera habis !
tengok pun dah telan air liur kan .heee 
seriously memang dah tak muat meja kat dalam .
So apa lagi .
Wajib lah bukak meja kat luar sekali .
hahaha hebat gila penangan kedai ni  , melimpah ruah dengan pelanggan .
fUh .





Ini antara menu menu yang ada kat Maharaja Steamboat .
Banyak kan .



Lagenda Maharaja Steamboat


Lagenda Maharaja Steamboat


Lagenda Maharaja Steamboat


Lagenda Maharaja Steamboat

Yang paling penting korang boleh datang untuk Breakfast,Lunch ataupun Dinner.
 Semua menu disediakan kat sini .
No worries  keyh !

Sos Pencecah pula ada 3 jenis tahu :
Kuah Manis (hitam)
Kuah Kacang
Kuah Pedas 

Cara makan :
Campurkan ketiga tiga sekali ,baru la rasa kesedapan kombinasinya.



Hari tu tak taw pun cara makan dia haha !

tapi best jugak rasa satu satu .

Lagenda Maharaja Steamboat






Aum ! 
Power la abang ni pantas tangkas laju jaa dia sediakan sup ! 


Lagenda Maharaja Steamboat



Lagenda Maharaja Steamboat




Lagenda Maharaja Steamboat


Sup paling best !

Banyak yang kita boleh pilih, 
cakap nak sup apa ,semua adaa okes !
-sup tulang
-sup ekor 
-sup perut
ahh,boleh cakap semua ada laaa ,hhe 

So don't worry datang ja sini korang nak sup apa ,habaq jaa .
Owner dia pun peramah gila .
Tak loket dengan senyuman .


Sup Lagenda Maharaja Steamboat

Peh !! Sup paling sedap,  mengancam sangat ,

aduhai meleleh ayaq liur weyh !  

dahlaa saya  ni memang suka  sup sup ni .
Rasa macam heaven gila .
Sup perut pulak .
Mak aih .

Jap jap, bila free erk *tengok kalendar jap
nak pegi lagik ! haha







Lagenda Maharaja Steamboat







Lagenda Maharaja Steamboat


Lagenda Maharaja Steamboat

Ini pula menu untuk Lunch (makan tengahari )  ada 2 lauk :
-gulai ikan sembilang
-gulai ikan kembung

Dengan nasi kuning


Wait ! nak Solotep perut jap ,takut pecah ,haha 
makan kemain sedap .
Tambah jangan segan segan hhik




Menu Roti Bakar Lagenda Maharaja Steamboat








  
 Menu roti bakar ,
cun mabeles habis !

Roti Bakar Lagenda Maharaja Steamboat
  
Menu roti bakar yg mabeles itu bukan hanya boleh makan breakfast ja taw ,tapi waktu lain pun boleh order..

Dan kat sana jugak ada
Lempeng,kuey tiew,nasi goreng
Nasi Lomak pun ada .
Jangan main main .




Nasi Lemak Lagenda Maharaja Steamboat
By the way ,
TERIMA KASIH
kepada pemilik restoran ni sudi jemput saya dan sahabat bloggers yang lain datang untuk review .



Kelab Bloggers Ben Ashaari






Bloggers dan Pemilik Lagenda Maharaja Steamboat (Berbaju hitam)
dan juga artis Malaysia yang kerap berkunjung di steamboat ini !


Bloggers Kelab Ben Ashaari






Lagenda Maharaja Steamboat 2015


Puterymemory.com


Haaa .
Artis pun selalu makan kat sini tw .
Ini Regular Customer okay .
Sempat borak borak hari tu ,Memang sedap katanya sampai setiap hari datang . 

So apa lagi .
Jomlah serbu !

Saya pun nak pergi lagi .
Tunggu masa ja ni .
Haha .


Info harga:

KANAK-KANAK (7-12 Tahun): RM 12.00

DEWASA : RM 23.90

COUPLE SET (2 orang)     : RM22.00 Special RM27.00
COUPLE SET (4 orang)     : RM37.00 Special RM47.00
GROUP SET (10 orang)     : RM72.00 Special RM92.00



Alamat:

Lagenda Maharaja Steamboat,

Lot 6 Jalan 2/10, Dataran Templer, Bandar Baru Selayang,

68100 Batu Caves, Selangor.

Call : 0361386664, 0107765089 , 0172796131 atau whatsapp 0182073973

Instagram : @maharajasteamboat 
Facebook :  Maharaja Steamboat 
Operating hours :8 am-2 am taw korang .


Okay thanks reading .
*muahciked*



You Might Also Like

7 comments:

  1. harga 23.90 sekepala untuk dewasa? murahnya...kat mn ni? nk try gak la

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mila : yup murah kat selayang je ,jemput try taw

      Delete
  2. Murah sungguh!!! Nanti nak jd foodhunter kat sini

    ReplyDelete
  3. Terima kaseh atas penilaian..saya dan keluarga baru shj menikmati hidangan steamboat di Maharaja ini (31.10.2016, 8pm). Hmmm..beberapa tambah baik perlu utk imej dan kelangsungan perniagaan:
    1. Kebersihan perlu di utamakan.
    2. Kesegaran makanan laut..udang yg kecil perlulah dikeluarkan
    3. Gantilah kipas2 siling yang sudah rosak
    4. Gantilah bateri jam dinding
    5. Sediakan sudip aiskrim
    6. Elok diganti meja yang retak
    InsyaAllah, boleh maju lagi. Rekomendasi..hanya utk diri sendiri shj.

    ReplyDelete