Kedai Aksesori paling murah di Malaysia

KEDAI USTAZ Damansara : Kedai Aksesori handphone paling murah

December 20, 2015,3 Comments


Hello awaaa, 
Kenapa la saya baru tahu kedai ni . Kedai aksesori handphone paling murah kot. 
Housemate baru balik dari Damansara semata nak pergi kedai Ustaz . Eh kedai ustaz ? 
hairan , kedai apa tu , rupa rupanya famous sangat kedai ni . 
Aduhai kenapa lah i baru tahu .
 Rasa macam nak nanges murah sangat . T_T 



Aksesori handphone ,housemate shopping di Kedai Ustaz Damansara 

Nah buktinya, housemate baru beli barang barang handphone kat sana . 
Awaak serius murah ! tengoklah harga . Kualiti pun okay .
Macam tak caya pulak kan charger rm3 ? Wow Amazing .


Lepas ni, nak cari barang handphone kat sini je . Yang penting kualiti okay .
Kalau sebelum ni beli Usb rm10 tapi pakai sekali je dah patah hati .
Baik saya pergi kedai ustaz . walaupun jauh sanggup je . hee 



Pic Credit to blog : fazlizainul.wordpress.com



Ni alamat dia:
No 25, Jalan Teknologi,
The Core Kota Damansara,
47810 Petaling Jaya.
No tel: 0196631704

Thanks reading guys !




3 comments:

Resepi : Sarapan kampung paling best- Pulut Ikan kering

December 20, 2015,1 Comments



Bahan - Bahan :
1) Pulut
2)Kelapa
3) Ikan kering /ikan masin/ ikan biasa ( ikut citarasa anda)


Cara- Cara :
Masak pulut dahulu sebanyak yang anda mahukan .
Kelapa haruslah diparut .
Goreng ikan yang anda mahukan .
Siap semua bahan bahan .
Terus hidang .






Cara makan paling best :


Ambil pulut gaul dengan kelapa beserta ikan dalam 1 kepal dan terus ngap! aum .
Sedap . Nak lagi sedap makanlah time panas panas taw . 

So guys ! dah boleh try .
i tak sure  ni makanan kelantan atau makanan negeri lain . Kalau sesiapa tahu boleh komen kat bawah . Sedap . Try lah ! 
btw . pulut ikan kering ni sangat terkenal di kelantan taw .


Bye guys ! .





1 comments:

Novel Online

Novel Plus : Aplikasi Online Jimat Bajet Pembaca Seluruh Dunia

December 19, 2015,4 Comments


Hai you , 
betapa canggihnya dunia hari ini kan. Tengok! nak baca novel pun tak perlu susah susah beli novel bagai, sebab sekarang dah ada satu aplikasi online yang kita boleh download kat Google play store taw .
Apa lagi jom download sekarang,search je : Novelplus.
Senang kan tak perlu kita berhabis duit. Jimat bajet 2016 . Eh hehe



NovelPlus Tarik Perhatian Lebih 230 Penulis Indie Malaysia
Ia juga menjadi perintis buat penulis Indie dan pembaca novel tegar dengan menawarkan ekosistem lengkap buat penerbit Indie dan pembaca.

Novelplus ni tak seperti cara lama dalam self-publishing taw .
Sehingga kini, NovelPlus telahpun mempunyai lebih dari 500 karya yang telah dihasilkan oleh penulis bukan sahaja dari Malaysia bahkan juga dari Indonesia, Singapura dan Brunei, dan semua konten yang ada dalam aplikasi ini boleh dibaca secara percuma oleh pengguna NovelPlus.  

Wah , hebat kan! 
doakanlah Putery Memory boleh jadi one of Novelist untuk Novelplus taw . Bismillah . mudah-mudahan .

“Kami teruja untuk membantu mereka yang gemar menulis mengasah kemahiran menulis mereka sambil merapatkan jurang di antara karya mereka dan pembaca setia. Bukan itu sahaja, aplikasi ini juga menggalakkan maklum balas dan interaksi di antara pembaca dan penulis melalui perincian ulasan dan perkongsian yang dibangunkan di dalam aplikasi ini,’’ ujar pengasas NovelPlus, Dato’ Lim Thean Keong.

Antara barisan yg telah bertungkus lumus untuk NOVELPLUS .
 Goodjob and congrates !
NovelPlus mensasarkan 2 perkara: 
membantu orang ramai menceritakan kisah mereka dan membolehkan mereka berkongsi karya mereka secara langsung dengan audiens. Dengan adanya kecanggihan teknologi, pembacaaan menjadi lebih mudah berbanding membawa senaskah buku untuk dibaca ketika anda dalam pengangkutan awam, ke kampus atau tempat kerja :)

“Menariknya lagi, di NovelPlus sesiapun boleh menjadi penulis, tanpa mengira had umur. Hanya dengan menghantar karya anda di NovelPlus, karya anda secara automatik akan disiarkan secara digital dan setakat ini penulis termuda yang menghantar karya kepada kami berusia 12 tahun,” tambah Crystal lagi.

           NovelPlus boleh dimuat turun menerusi 
Lepas balik pelancaran Novelplus , saya sempat baca 1 novel dalam LRT taw . 

Rasa macam best pulak .


Selamat berkarya & Selamat Membaca semua :)
Sungguh menyeronokkan  !

4 comments:

Singer

NIK NABIL nyanyikan lagu untuk Putery Memory?

December 03, 2015,0 Comments


Siapa Nik Nabil ni?
Kenapa nyanyi lagu Putery Memory ? Eh

Aha , korang Nik Nabil adalah seorang penyanyi  yg baru meningkat naik .
Putery Memory dapat dengar live Nik Nabil nyanyikan lagu Memori di Seminar image by Wawa Idris yg lepas taw . Best suara dia .
Yang paling excitednya lagu beliau tajuk ‘Memori’ . Hehe . Suka lah ! macam sesuai plk untuk blog Putery Memory ni . Hee

Nik Nabil juga salah seorang yg menjayakan seminar itu dgn handle energizer. Rindu plk nak handle energizer taw . Before this pun saya selalu handle energizer untuk seminar dan program program motivasi . Best suka sangat buat peserta program bertenaga dan kembali aktif !

Ini album dari beliau . Terimalah Memori ! :)

Song/Lyrics : Nik Nabil
Producer : AG Coco & Nik Nabil.
Music Arranger : AG Coco
All instruments recorder by AG Coco & Rudy Iskandar except drums by Azim Jenk Ali and bass by Kelly .

 
Nik Nabil is a singer songwriter whose first composition, with maestro sifoo AG COCO, of the infamous band HUJAN fame, as the arranger, resulted in the single, MEMORI



Thanks for de wishes dekat cd . Suka !
After this bolehlah layan lagu  ‘Memori’ hari hari kan .

‘’Cinta tidak mengenal batas dan ruang waktu. Cinta itu segalanya” – Andhika Pramuthya

So guys! Nak contact beliau atau booking boleh terus contact beliau .

Facebook : niknabilOfficial
Nabilamin.com
Youtube : niknabilOffical

Tumblr : niknabilofficial.tumblr.com


0 comments:

Filem

CHOWRASTA Filem Melayu pertama yang best saya layan !

November 20, 2015,2 Comments


Assalamualakum .
Hi sayang jom tengok wayang ! :)
Korang yang suka tengok wayang jom kita layan Chowrasta pulak Disember nanti .

Filem terbaru arahan pengarah terkenal, 

Dato’ Profesor  A. Razak Mohaideen berjudul Chowrasta bakal menjadi fenomena dalam industri perfileman tempatan apabila ditayangkan di seluruh Malaysia bermula 3 Disember 2015 .


''CHOWRASTA'' Mengangkat Martabat Melayu ! 

Antara babak romantik dalam Chowrasta 

Lakonan Hebat pelakon Chowrasta 

Filem terbitan bersama FiTA Studios Sdn bhd dan Nation Film Studio Sdn Bhd ini diadaptasi daripada buku semi-biografi Naib Canselor UITM, Tan Sri Dato’ Sri Prof Ir Dr Sahol Hamid Abu Bakar yang berjudul ‘Mencorak Destini’ berkisar mengenai perjuangan dalam memartabatkan bangsa Melayu.


Chowrasta, memang best cerita dia penuh aksi , kalau korang semua yang minat filem aksi memang wajib tengok , cerita ni jugak ada elemen romantik dan juga kelakar . Yes kelakar gila , tak kering gusi tengok .  Yang paling best adalah cerita melayu yang banyak memberi pengajaran kepada kita rakyat Malaysia . Buat air mata I jatuh. menangis dalam pawagam .Isk !  .  Serious . Salute ! I love bangsa kita .  Mesej utama cerita ni adalah satu perjuangan dan perjalanan seorang lelaki mengubah nasib hidup anak bangsanya .



Antara rakan Blogger yang hadir tayangan perdana chowrasta bersama barisan pelakon di GSC Nusentrall Mall


Sinopsis ringkas :

Mengisahkan perjalanan hidup seorang pemuda Melayu miskin yang sering dihina bernama Hamid,lakonan bintang baru Chem Ammar.  Hamid telah menyertai seni pertahankan diri Muay Thai dan kongsi gelap yang diketuia pakciknya Uncle Don ( Datuk Rosyam Nor) yang kemudian menasihatinya melanjutkan pelajaran ke ITM,Shah Alam.

ITM tidak sekadar membentuk Hamid menjadi individu berguna malah turut bertemu cinta hatinnya, Hanizah ( Nora Danish ). Namun, kemiskinan memaksa Hamid membuat kerja sambilan dan sekaligus gagal memberi perhatian dalam pelajaran sehingga disingkirkan dari ITM. Hamid kemudian diberi peluang kedia apabila pensyarah sanggup membiayaainya untuk kembali belajar di ITM.

Menurut pengarah, Prof. A Razak, Chowrasta yang menelan kos penerbitan sekitar RM2 juta adalah sebuah biografi yang menyuntik semangat Melayu. 

Filem ini adalah hadiah kepada Alumni UITM agar mereka menghargai segala pengorbanan yang dilakukan oleh UITM dalam mengubah destini anak bangsa’’,katanya .

Filem yang berlatar belakang tahun 60an dan 70 an ini juga mendapat pengiktirafan dalam Malaysia Book of Records selepas berjaya mencatat jumlah penonton paling ramai iaitu 4,416 penonton semasa tayangan perdana pada awal Jun lalu.

Barisan pelakon hebat chowrasta adalah Hero Malaya Datuk Rosyam Nor, Nora Danish, Fauzi Nawawi, Wan Hanafi Su dan Nur Risteena Munim, dan memperkenalkan pelakon baru , Chem Ammar Chowrasta bakal menggegarkan 60 buah pawagam di seluruh Malaya bermula 3 Disember nanti.




Jangan lupa saksikan Chowrasta di pawagam mulai 3 Disember nanti . 
Apa yang boleh saya katakan , bukan senang untuk melakonkan watak idola ramai , 
Tan Sri Sahol (Naib Canselor UITM) . 
 U did very well Chem Amar (Hamid ) ! Congrates for your first film !



2 comments:

Food Hunter

Dlaila MMA Corner Nilai , Tempat Makan Best di Malaysia

November 14, 2015,0 Comments

Holla korang , 


Before this, dengar je org duk ceghita , pasal telur mayong ni . 

Apa benda telur mayong ni? adakah sejenis kerusi ? 
Tak pernah tahu pun . 


Umur 20 an *dahtuaadah  tak pernah tahu u'olls . Kesiannya . Ibu.... ! adik tak pernah rasa pun kan telur mayong ni, sedap ke tak . erk .. Confius .



Mula lah cari peluang nak singgah kat Dlaila MMA Corner kat Nilai , tempat makan best kat Nilai tu dan yg paling menyedihkan adalah .. HUHU  4 tahun saya study kat Nilai baru i tahu , Kedai Dlaila yang org duk kata sedap tu kat MMA Corner Nilai rupanyaaa . Uwaaaa . Kak lailaaa . lambatnya kita berjodoh . huhu T_T




Balik Bandung hari tu, terus singgah ke MMA Corner Nilai , niat kemain lama , hajat je baru tertunai hari tu . Alhamdulillah excited bila sampai sebab tak tahu nak pilih makan apa, semuanya sedap sedap , yang paling best Asam pedas Telur Mayong dan Mee Udang la apa lagi .



Finally awak! dapat juga sayaa merasa telur mayong ni . Sedap rupanya . MMMmm yummy.


Jangan lupa follow Instagram @ PuteryMemory - Dia Suka sangat ke tempat makan best! 


Mee Udang Dlaila yang famous tu awaak ! Saya dah try  . Hee Sedap:)

Okay ini lah MMA SANTAI CORNER KAT NILAI tu - credit pic dari blog sebelah.
Nak lagi mudah cari Kedai kedai makan yg ada kereta terbang ni , kalau i dulu selalu je pggl kedai makan kereta terbang HEHE .- credit pic dari blog k.yani.



MMA Corner ni memang tempat lepak makan best lah , semua kedai ada . yg paling best lepak kat Dlaila la , sebab kedai tu macam macam ada rupanya . Siyes ! menarik hati taw. Adik adik student kat Usim tu , jom lepak sini . best kot . * ruginyaa akak dah grad taw kalau tak memang hari hari makan sini *






Thanks k.laila . Owner dia baik sangat . Moga murah rezeki akak taw . InsyaAllah , nanti nak pergi lagi .
 


Boleh usha resepi menarik k.laila di Facebook & Instagram beliau  :
Facebook :Dlaila Mee Udang

Instagram : @dlailasuppower

Waktu operasi  :
6 petang – 10 malam
Harga:

Dari RM10 – RM15 (tertakluk kepada saiz)
Nanti saya kongsikan tempat makan best lagi taw :) Thanks sudi baca . I 

0 comments:

beauty Tips

Cream selembut span ZZ by ZAZA Skincare

November 14, 2015,0 Comments

Assalamualaikum awak .

Bestnya pakai ZZ skincare  !

Apa tu ZZ by Zaza ? ZZ skincare produk yg best . 

Awaaak ,  saya nak terus terang okay , set yang paling saya suka , set cream dye boleh alas sebagai foundation before make up . rasa cream ZZ macam span taw . lembut bila pakai rasa soft sangat , macam tak xrasa pakai cream hee . siyes cuba sentuh pun dah lembut , ini pulak alas kat muka . hhe 








Saya first time selesa dgn foundation taw  , biasanya saya malas gila nak pakai foundation kalau keluar, biasa tampal2 bedak baby je kat muka hahah ! tapi bila try cream ZZ by Zaza ni , mak ai . bestnya . sampaikan kakak tanya eh cream apa ni ? lembutnya macam span, tanya beli mana laa , produk apa  laaa . hee

So korang jom kita try ZZ by Zaza Skincare .

Best semuanya lengkap !
Ada -
Facial Cleanser, Rejuvenating Night Cream, Refreshing Toner dan Matte Mouse Cream

Yg paling best itulah Matte Mouse cream tu .
Nak tengok hasilnya tak? Saya pakai masa konvokesyen taw .
Mestilah nak cantik time hari special tu .


Tuan Putery nak konvo . Eh heee suka muka time ni . Thanks ZZ Skincare !



HARGA :

RM150 ( Peninsular )
RM160 ( East Malaysia )
$60 ( Singapore / Brunei )

PROMO RM110 + Free Postage + free 3 Gifts

      Hey si cantik , kalau berminat boleh terus contact ZZ by ZAZA skincare melalui : 

Instagram - @zzbyzaza / @produkmenjemputjodoh
Facebook : Produk Menjemput Jodoh
Website : www.zzbyzaza.com.my
Hotline : 011 2343 8986
Email : zzbyzaza@yahoo.com
Search #zzbyzaza
Alamat HQ : Jalan Dataran Wangsa, Dataran Wangsa Melawati,
Kuala Lumpur ( by appoiment )
.



Hehe Thanks sangat zz skincare you really made my day lah  .
Nak berterima kasih lagi sebab terharu , best bila pakai . hehe 
peluk cium awak ! 

Bye .




0 comments:

Photography

Uncle Kay Photoworks by Kawaras Yahaya

November 12, 2015,0 Comments


A professional photographer .

The focus point is , your style make you look professional & confident .


 Kawaras Yahaya atau lebih dikenali dengan Uncle Kay . 
Seorang photographer Malaysia yang membawa imej yang profesional dalam pekerjaan .




Beliau bersama Owner Bella Ammara Boutique * antara butik terkenal di Malaysia*


Beliau bersama Perunding Imej terkenal , Wawa Idris . 



Bagi saya Penampilan seseorang sangat penting dalam apa jua pekerjaan , ia akan menunjukkan anda seorang yang profesional &  komited dalam kerja . 

Anda percaya kalau saya kata penampilan seseorang  boleh beri kepercayaan seseorang kepada kita ? 

Jadi jom jaga penampilan diri . 
Stay professional & handsome !


                             Untuk lihat hasil kerja beliau boleh click gambar di bawah :

0 comments:

Photography

Photographer Profesional Malaysia

November 12, 2015,2 Comments


UNCLE KAY PHOTOWORKS !


Uncle Kay photoworks  adalah perkhidmatan Jurugambar rasmi yang diasaskan oleh Encik Kawaras Yahaya. Antara client terbesar beliau adalah Bella Ammara  . Wah sape tak kenal brand hebat tu  . Sape kat sini penggemar fashion ?  Hm wajiblah kenal butik Bella Ammara ni kan , antara butik hebat di Malaysia taw . Bukan hanya Bella Ammara sahaja client hebat beliau , ramai lagi yang ternama.


Encik Kawaras jugak ada menyediakan khidmat jurugambar perkahwinan .
Ehem! sape nak kawin boleh lah book cepat cepat taw . Photographer hensem sape tak nak tempah . Eh .


Jangan risau hensem bukan dari segi paras rupa taw Putery Memory maksudkan tapi dari segi Penampilan diri . Sebab apa Putery Memory sendiri dah jumpa Photographer hebat ni kat Seminar Image by wawa idris  taw . So penampilan dia memang 100% professional dengan kerja beliau . Makanya ,majlis majlis kita mestilah nak photographer yang ada penampilan kemas kan .

Antara hasil kerja beliau yang Putery Memory usha :
Cantik kan? .


Shoot untuk Majlis Perkahwinan 







Shoot Pembukaan Butik Bella Ammara 









Shoot di Seminar Image by Wawa Idris 





  • Nak tengok lebih lagi boleh usha dekat page beliau di :

FB PAGE : Unclekay Photoworks
INSTAGRAM : @unclekayphotoworks

  • Untuk booking boleh terus contact beliau : 
Call via +60174696465 Whatsapp : +60174696465
Email : unclekayproduction@live.com


Okay sebenarnya siapa Kawaras Yahaya ni ? Okay .
Jom click ( Kawaras Yahaya )  tengok siapa photographer profesional ni .


Dulu korang ingat tak pernah viral satu persandingan seorang pemuda di pentas perkahwinan tanpa pengantin perempuan . Gambar-gambar tersebut viral cepat di media massa . Rupa-rupanya gambar tu di shoot oleh Photographer hebat ni . patotlah ohsem ! .


Nak tengok keratan berita tu ? Jom baca sini : Pasangan Pengantin paling sweet di Malaysia


Terima Kasih sudi singgah .












2 comments:

Pasangan Pengantin paling sweet di Malaysia

November 12, 2015,0 Comments


Suami bersanding seorang diri di Pelamin

Hai guys ! ingat lagi tak pasangan pengantin yang di viral kan sebelum ni , 
bagi saya inilah pengalaman /detik  paling sweet untuk pasangan pengantin iaitu pengorbanan .

Walaupun terpaksa berpisah 'seketika' pengantin lelaki tetap kuat , untuk bersanding seorang diri dan mengorbankan kenangan manis di pentas persandingan indah mereka .

Inilah kesungguhan cinta yg sebenar .
Setia di samping pasangan walaupun pengantin perempuan sakit dan terpaksa menjalani pembedahan.







Yes , majlis resepsi yg paling sweet di Malaysia . *Terharu*

Tahniah Uncle Kay Photoworks kerana menjadi orang penting yg merakam saat indah mereka ! 

Gambar gambar hebat yg di viralkan ini adalah hasil dari photographer profesional ini .
Siapa Uncle kay Photoworks boleh baca & klik : Hasil Kerja Uncle Kay Photoworks





Anyway , semoga pasangan ini diberkati Allah selalu dan diberi kesihatan yg baik untuk pengantin perempuan . Anda Pasangan paling sweet tahniah !




0 comments:

beauty Tips

Remedy Skin Care ; Produk berkesan pulihkan kulit Muka

October 23, 2015,4 Comments


Hello Hello .
hari tu ada yang pm facebook Putery Memory , nak sangat tahu saya pakai apa .
Jom ! 

Nak share satu skincare best tak melekit bila pakai .


REMEDY BEST PRODUCT SKINCARE FOR SKIN CELL REPAIR




Lain dari produk skincare yg lain , So that's why la  saya suka pakai taw awaa .
Yelah , kadang kita perempuan ni tak suka sangat rimas rimas nak pakai semua jenis produk tebal2 kat kulit muka kan , yes taw pun tak selesa kan .

Okay saya pilih radiance types untuk kulit saya , memang kulit saya tak da masalah , tapi hakikatnya try teropong dekat2 , *hmph ! nah kanta pembesar* 
ada parut parut bekas jerawat kan? haaa tak caya .


Hasil bila pakai dalam masa 2 minggu je ; nak pergi kerja pun dah semangat sekarang ni . Eheh .

Usually , biasalah masalah perempuan bila period wajiblah naik dua tiga ketul jerawat, pastu kemain pulak dia tak nak hilang, memang  parut parut tu degil .
Tapi alhamdulillah pakai Radiance by Remedy ni rasa kurang dah parut degil tu . kat dahi biasanya dye melepak .

Senang je

Kulit pun rasa makin licin dan tegang .
Radiance types ni bukan untuk hilangkan parut je taw , ia sesuai untuk pulihkan sel sel mati jugak

Dan yg paling best ,dia boleh buatkan kulit jadi lebih muda . wah . Suka Suka xD.

Apa lagi ?
Memang okay lah guna skincare Radiance Remedy ni . Huu tenkiu .

Hari tu , Nak travel ke Indonesia pun bawak taw .  Lagi lagi dengan musim jerebu sekarang . Remedy memang sesuai jadi pendamping i . *Muah lama lama .*


Hasil dua minggu pakai . 
Licin . Cinta awak encik remedy . Eh 


Macam mana nak dapatkan serum berharga RM79 ini?

Jom order melalui :

Telefon: 016-4224180 / 019-7722059



Jom sayang kulit awaaa untuk bakal jodoh nanti . Eh .

Thanks . 

4 comments: