Lifestyle

Wah PuteryMemory ada bodyguard?

October 23, 2014,3 Comments

First time ada bodyguard 




Sekarang saya ada tiga Bodyguard .
Oh .dua hari lepas .saya ke Danga Bay tak sangka tiga jejaka muda hensem sanggup jadi my bodyguard . eCeh !

Best tak?
Mestilah ,sape tak suka ada bodyguard.
Siapa ?
Oh ada lah .

Yang penting bodyguard saya mestilah hensem hensem !

Sape nak apply boleh pm okay?
*bodyguardtanpagaji*

So apa yang saya rasa bila jenjalan ada bodyguard?
Rasa selamat ? !
Mestilah .

Rasa kelakar pun ada .
Ahahhaha .

Kenapa bodyguard saya ni semua lawak lawak ?

ada longkang ,ada air kat jalan ,ada kon kat hadapan .semua dia warning .

Eh ,hati hati ada kon kat depan ! eh air ! *sebab time tu lepas hujan* eheh .
Saya apa lagi .Terkekekek gelak .

Huhu Bestlah korang bertiga ni !

So kalau korang baca blog saya .jangan nak perasan hensem ya!
haha.

Bila ingat balik .
Eh ,kesian kat mybodyguard .
tapi tak pe .

Sebab korang macam suka ja jadi bodyguard saya .HaHaHa *gelakjahattutupmuka*


opps AHAa!
yang paling best salah seorang belanja saya minum .

Oh mestilah .
bodyguard saya mestilah kena baik budi, baik tingkah laku dan tak kedekut .
Ehheh .


Okeh .

Anyway .Thanks to my bodyguards .
Nanti jika saya perlukan korang .
Kena bertindak pantas okeh .


Tanpa sebarang alasan .

Okeh .


Firdaus
Ridhwan
Adi .

Mention nama siket kasi femes .

Burbye Selamat Sore pembaca  ! xD




3 comments:

Filem

PENGANTIN MALAM

October 17, 2014,1 Comments



PENGAJARAN DARI PENGANTIN MALAM


Sudah aku menelaah

 kisah sebuah cerita yang banyak memberi pengajaran buat semua manusia .
Bukan hanya lelaki malah wanita .


Si jejaka ,
kacakkah jika kamu menyeksa isteri dengan mengadakan hubungan tanpa halal
dengan wanita lain yang bukan halalmu ?
Betapa parah .
Betapa perit  diri menahan nafsu tergoda dengan wanita selain isteri .
Itu dugaan .
Tiada kemenangan dalam diri hebatmu jika nafsu menjadi tonggak dalam kehidupan .
Apa kamu rasa ia sungguh menyeronokkan sehingga lupa akan ada hati halalmu terluka .
Terluka dek kebahagian yang di cari bukan dari jalannya .

Akhirnya,
 lelaki pasrah kehendak takdir .
Iaitu Bukan nafsu akan menjadi kemenangan .
Bukan nafsu .
kerana pasti ada kebahagian disebalik agama di sisi .
Pasti beroleh syurga untuk mereka yang menyentuh hati para wanita
dengan Halal caranya .



Dengan tidak melukai walau dengan setitis air mata  .

Hati wanita terlalu nipis .
Yang boleh mengeluarkan sejuta air mata .

Jika kau si HAWA
 Pasti kau merasai apa itu kebahagian untuk hak milik diri .
Bukan dikongsi dengan sesiapa  .

Oh berhakkah seorang wanita mengatakan itu .
mungkin tidak berhak
oleh sebab ada kemampuan
 untuk para lelaki memberi peluang kepada wanita yang memerlukan kebahagian .
Wanita wanita yang berhak.Mungkin kau faham.
Wanita yang berhak diberi peluang itu siapa .

Ya contoh yg paling berhak
*ibu tungggal yg mempunyai anak 10 ,kahwinilah mereka ,dan kau isteri pasti peroleh kesenangan bila kesenangan dikongsi untuk mereka yg sangat memerlukan perlindungan seorang lelaki *



Bukan mencari halal dengan NAFSU menjadi yang Utama .
Fahamilah sedetik ia ,agama didahului tanggungjawab dilaksana
pasti peroleh nikmat dari Tuhan .

  


"AGAMA TAK PERNAH MENGECEWAKAN MANUSIA ,

TETAPI MANUSIA YG SELALU MENGECEWAKAN AGAMA "




NAFSU MENGATAKAN PEREMPUAN ITU CANTIK ATAS DASAR RUPANYA
AKAL MENGATAKAN PEREMPUAN ITU CANTIK
 ATAS DASAR ILMU DAN KEPINTARANNYA
         HATI MENGATAKAN PEREMPUAN ITU CANTIK ATAS DASAR AGAMANYA

PENGAJARAN
SUAMI : JAGA NAFSU KERASMU
ISTERI :JAGA TANGGUNGJAWABMU LEBIH UNTUK SUAMI DAN KELUARGA










 Sekian,
JIWA YG SENTIASA INGINKAN KEINDAHAN HIDUP
TUNJUKKAN CINTA KE AKHIRNYA






1 comments:

Lifestyle

BINATANG KESAYANGAN

October 08, 2014,3 Comments

Sang KESAYANGAN Saya  ! 




Kat mana ha kedai arnab kat sini?
Dari pertanyaan itu ,tiba tiba dua ekor arnab yang sangat comel menjadi hak milik diri .
Bukan hanya arnab comel tapi beserta sangkar putihnya .Cantik .

Nak cari seekor sahaja ,dapat dua ekor katanya nanti arnab ni sunyi kalau dia tak ada pasangan hidup .
Oh okay .




Sesuatu yang diidamkan tetiba kita dapat ,mestilah Happy sangat kan ! Masa tu kat rumah sewa ,so hari hari dapat belai dan jaga dengan penuh kasih sayang .
Makanan dia dedak atau sayur sayuran ,especially Kangkung sebab murah kan .Ehhe .


Tuan dia pun suka makan kangkung .
Nama dia Blacky dan Pinky .Wahaha ! Pelik tak? Encik hitam dan Cik pink .kui kui .
No I letak nama tu sebab warna mata dia cantik sangat dan kaler tu lah yg membezakan budak domok dua ekor tu hhi .
Sekor mata hitam sekor mata pink .Secocok kan !



Saya tak tahu berapa lama saya dapat bersama arnab kesayangan tu ,sebab terpaksa bawa balik .Ibu yang jaga kat rumah .

Well ,lama jugak my kesayangan blacky dan pinky family yg jaga kat rumah ,lupa mungkin sebab masa tu nak dekat peperiksaan akhir so terpaksa berjauhan dengan mereka .Bukan apa risau takut tak terurus kat sini .
Haa,bila balik je kg mestilah i dapatkan mereka dulu ,suka sangat bukak sangkar ,ambil belai then lepas dalam rumah .

Tut tut .pot pot .
Boleh dia eyakk!
Hhe memang nak kena rotan .hhe itulah rutin bila kat rumah .bagi makan,cuci sangkar .






Rindu sangat black dan pink !
Mungkin tak da rezeki nak tengok diorang besau .

hmmm ! Tiba tiba ibu cakap black tak makan ,kurus sangat .then diikuti dengan pinky .
Sape tak susah hati binatang kesayangan sakit kat rumah !
Isk .
Bila balik kg ,I tengok dia memang kurus .Esoknya .
Hey black ,pink bangunlah ! bangun! : (
 dah tak da babe.sedey tuhan tahu .
Ibu cakap mungkin black n pink makan sayur yg tak basuh .
Anak anak buah ramai ,ramai yg berebut bagi pink dan black makan satu hari tu .
Sedih tapi pasrah harus terima kenyatan .Arnab kesayangan yang awak bagi dah tak da .
Sorry kalau saya tak pandai nak jaga pemberian tu .
Im sorry .








Rindu black Pink ! 

3 comments: