Lifestyle

CABARAN 30 HARI : HARI 2

September 19, 2014,6 Comments



Assalamualaikum .

Moga Moga tak terlambat untuk diri mulakan sahutan 30 hari KELAB BEN ASHAARI .



5 CARA MEMENANGI HATI SAYA?




  • MEMINATI APA YG SAYA MINAT  
  1. suka seni (photography,fashion,motivation )
  2. suka travel
  3. suka masak

  • HORMAT ORANG TUA .tak kira siapa,bukan hanya ibu ayah saya hanya .Itu dah lain ! ehem 

  • PROFESIONAL DALAM BERCAKAP

  • BAIK HATI LEBIH ,susah nak tafsirkan someone yang berhati baik ini macam mana,tapi berkelakuan baik itu saya suka .

  • PANDAI BUAT LAWAK tapi bermanfaat .







Itu sahaja mungkin,
buat ketika ini .

Thanks pembaca setia :D 
ehem ,mungkin awakla tew orangnya ehh ! xD





6 comments:

Lifestyle

CABARAN 30 HARI : HARI 1

September 19, 2014,1 Comments


Assalamualaikum .

Moga Moga tak terlambat untuk diri mulakan sahutan 30 hari 
dari KELAB BEN ASHAARI .



1 GAMBAR TERBARU & 5 FAKTA TENTANG SAYA?




  • ANAK TERAKHIR DARI 13 orang adik-beradik ! *it's amazing ! *  im very love my big family .


  • SENI Is My Kecintaan  *photography,modelling,acting ,informal emcee,fashion, drawing,writing ,skating* Itulah kecintaan yang dipanggil seni oleh diri mahupun jiwa * She's Gadiseni ,please bangkit ! 


  • sangat Cinta MOTIVATION  *cita-cita pakar motivasi berjaya insyaAllah .well ,i want start my dream from this way .yeah my penulisan ! 


  • Suka jadi DIFFERENT than another one.


  • Tiada gang .Tak suka berpuak-puak .Suka BERDIKARI sendiri .







Okay .kenapa saya letak fakta semua yang positif?
Sebab itu adalah apa yang akan dirumuskan oleh fikiran pembaca .

Setiap tulisan mencerminkan keperibadian .

Itu halnya ,yang diri belum amalkan dalam setiap tindak tanduk perbuatan tulisan .

Moga Moga .
Ia boleh jadi Motivasi untuk setiap pembaca .





  tHanks readers .


IG : @puterymemory


1 comments:

Segmen Ben Ashaari :Impian ku ,Seorang Blogger

September 11, 2014,16 Comments





Assalamualaikum Pembaca Semua (:
.
Abang Ben .Ini first time join segmen abang Ben tahu tahu .Ehe .so semangtla siket .Eheh .

Hai kesayangan !

Saya Mar Mokhtar atau lebih dikenali sebagai Putery Memory ,hey memang bukan putery tapi hanyalah 'penyimpan kenangan tegar ' ,that's mean ,I'm very love save moments . Setiap apa yang saya lakukan dan pergi ,wajib ada kenangan melalui gambar atau penulisan .sebab itulah suka saya untuk brand kan diri as Putery Memory .ewah . Saya pelajar universiti tahun akhir   bidang kaunseling .Bakal kaunselor .InsyaAllah :) juga Part time model and blogger .Masih bukan sepenuh masa hendaknya .

Kini sudah bergelar Leftenan Muda dalam askar wataniah dan akan melapor di kem 506 .
Mestilah anak terakhir dari 13 orang adik beradik .Wah ! terkejut? .Alhamdulillah .

Ok .straight to the point .
Kelebihan blog saya? Hurm .Nak angkat bakul sendiri lah .eheh .
Blog saya tiada kelebihan tersendiri .Tapi i still nak cakap blog saya special ! why :

- Blog saya lebih kepada penulisan santai tapi bermotivasi .Sebab saya nak setiap pembaca blog saya akan dapat sesuatu untuk diri dan kehidupan mereka .yeah ,we enjoy in life but still be humble person right? 

-Blog saya istimewa ,sebab sangat flexible ! tak kira bab apa ,asalkan ia bagus untuk masyarakat sekeliling ,saya akan bercerita dan bercerita tanpa henti ,relate dengan diri itu semestilah kan sebab siapa tak suka bercerita pasal diri sendiri eheh .

-Haa ,satu lagi blog saya sangat simple ,saya hanya pilih backgroud putih sahaja bukan untuk diri sendiri tapi untuk pembaca diluar sana senang untuk membaca ,untuk stalker *ehh .ada ke* (wajibla ada kan) Then ,Tak menyerabutkan .Tak stress ? ehee .

-So saya mengalu-ngalukan pembaca membaca blog saya dan mengambil apa yang baik dan biarkan apa yang buruk .Itu sahaja .







Oh impian saya jadi seorang blogger bukanlah untuk mengejar trafik atau Follower
 *Tengok follower ciput hanya* Ehhe . 
Tak kisah .sebab impian saya hanyalah untuk berkongsi sedikit pengalaman dan juga motivasi untuk pembaca .Mungkin ,Impian saya untuk jadi seorang pakar motivasi bermula dari sini :) 


InsyaAllah ,sama-sama doakan .
Aameen .


16 comments: