Lifestyle

BINATANG KESAYANGAN

October 08, 2014,3 Comments

Sang KESAYANGAN Saya  ! 




Kat mana ha kedai arnab kat sini?
Dari pertanyaan itu ,tiba tiba dua ekor arnab yang sangat comel menjadi hak milik diri .
Bukan hanya arnab comel tapi beserta sangkar putihnya .Cantik .

Nak cari seekor sahaja ,dapat dua ekor katanya nanti arnab ni sunyi kalau dia tak ada pasangan hidup .
Oh okay .




Sesuatu yang diidamkan tetiba kita dapat ,mestilah Happy sangat kan ! Masa tu kat rumah sewa ,so hari hari dapat belai dan jaga dengan penuh kasih sayang .
Makanan dia dedak atau sayur sayuran ,especially Kangkung sebab murah kan .Ehhe .


Tuan dia pun suka makan kangkung .
Nama dia Blacky dan Pinky .Wahaha ! Pelik tak? Encik hitam dan Cik pink .kui kui .
No I letak nama tu sebab warna mata dia cantik sangat dan kaler tu lah yg membezakan budak domok dua ekor tu hhi .
Sekor mata hitam sekor mata pink .Secocok kan !



Saya tak tahu berapa lama saya dapat bersama arnab kesayangan tu ,sebab terpaksa bawa balik .Ibu yang jaga kat rumah .

Well ,lama jugak my kesayangan blacky dan pinky family yg jaga kat rumah ,lupa mungkin sebab masa tu nak dekat peperiksaan akhir so terpaksa berjauhan dengan mereka .Bukan apa risau takut tak terurus kat sini .
Haa,bila balik je kg mestilah i dapatkan mereka dulu ,suka sangat bukak sangkar ,ambil belai then lepas dalam rumah .

Tut tut .pot pot .
Boleh dia eyakk!
Hhe memang nak kena rotan .hhe itulah rutin bila kat rumah .bagi makan,cuci sangkar .






Rindu sangat black dan pink !
Mungkin tak da rezeki nak tengok diorang besau .

hmmm ! Tiba tiba ibu cakap black tak makan ,kurus sangat .then diikuti dengan pinky .
Sape tak susah hati binatang kesayangan sakit kat rumah !
Isk .
Bila balik kg ,I tengok dia memang kurus .Esoknya .
Hey black ,pink bangunlah ! bangun! : (
 dah tak da babe.sedey tuhan tahu .
Ibu cakap mungkin black n pink makan sayur yg tak basuh .
Anak anak buah ramai ,ramai yg berebut bagi pink dan black makan satu hari tu .
Sedih tapi pasrah harus terima kenyatan .Arnab kesayangan yang awak bagi dah tak da .
Sorry kalau saya tak pandai nak jaga pemberian tu .
Im sorry .








Rindu black Pink ! 

You Might Also Like

3 comments:

  1. comelnyaaaa. wabbittt..
    teringin nak ada satu.

    ReplyDelete
  2. Trnampak post ni tetiba tringat to my ex rabbits yg dah mati.. haiwan yg kita syg x semestinya milik kita kan

    www.bysyiraishak.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. awww comelnya rabbit.. geram tengoknya..

    ReplyDelete