Segmen Ben Ashaari :Impian ku ,Seorang Blogger

September 11, 2014,16 Comments





Assalamualaikum Pembaca Semua (:
.
Abang Ben .Ini first time join segmen abang Ben tahu tahu .Ehe .so semangtla siket .Eheh .

Hai kesayangan !

Saya Mar Mokhtar atau lebih dikenali sebagai Putery Memory ,hey memang bukan putery tapi hanyalah 'penyimpan kenangan tegar ' ,that's mean ,I'm very love save moments . Setiap apa yang saya lakukan dan pergi ,wajib ada kenangan melalui gambar atau penulisan .sebab itulah suka saya untuk brand kan diri as Putery Memory .ewah . Saya pelajar universiti tahun akhir   bidang kaunseling .Bakal kaunselor .InsyaAllah :) juga Part time model and blogger .Masih bukan sepenuh masa hendaknya .

Kini sudah bergelar Leftenan Muda dalam askar wataniah dan akan melapor di kem 506 .
Mestilah anak terakhir dari 13 orang adik beradik .Wah ! terkejut? .Alhamdulillah .

Ok .straight to the point .
Kelebihan blog saya? Hurm .Nak angkat bakul sendiri lah .eheh .
Blog saya tiada kelebihan tersendiri .Tapi i still nak cakap blog saya special ! why :

- Blog saya lebih kepada penulisan santai tapi bermotivasi .Sebab saya nak setiap pembaca blog saya akan dapat sesuatu untuk diri dan kehidupan mereka .yeah ,we enjoy in life but still be humble person right? 

-Blog saya istimewa ,sebab sangat flexible ! tak kira bab apa ,asalkan ia bagus untuk masyarakat sekeliling ,saya akan bercerita dan bercerita tanpa henti ,relate dengan diri itu semestilah kan sebab siapa tak suka bercerita pasal diri sendiri eheh .

-Haa ,satu lagi blog saya sangat simple ,saya hanya pilih backgroud putih sahaja bukan untuk diri sendiri tapi untuk pembaca diluar sana senang untuk membaca ,untuk stalker *ehh .ada ke* (wajibla ada kan) Then ,Tak menyerabutkan .Tak stress ? ehee .

-So saya mengalu-ngalukan pembaca membaca blog saya dan mengambil apa yang baik dan biarkan apa yang buruk .Itu sahaja .







Oh impian saya jadi seorang blogger bukanlah untuk mengejar trafik atau Follower
 *Tengok follower ciput hanya* Ehhe . 
Tak kisah .sebab impian saya hanyalah untuk berkongsi sedikit pengalaman dan juga motivasi untuk pembaca .Mungkin ,Impian saya untuk jadi seorang pakar motivasi bermula dari sini :) 


InsyaAllah ,sama-sama doakan .
Aameen .


You Might Also Like

16 comments:

  1. Salam Kenal!

    Selamat Berblogging !!

    ReplyDelete
  2. good luck ^^

    done follow here.. semoga impian menjadi kenyataan ^^

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum, huda singgah blogwalking sini. Maaf lambat blog walking dekat blog korang semua ye. Oh ye, apa - apa pun thanks tau sebab share link dengan huda dalam group fb #kelabbloggerbenashaari.
    Huda dah senaraikan link blog awak semua dalam entry blog walking dekat blog huda. Jemput singgah dan blogwalking juga ye dekat blog blogger lain,hehe =D
    http://nurfarahudahud.blogspot.com/2014/08/blog-walking-di-blog-mereka.html

    ReplyDelete
  4. as salam tuan tanah..
    tahniah anda ada blog yg banyak info.

    jemput blogworking

    www.yatiadam.com

    ReplyDelete
  5. Assalammualaikum... datang daripada segmen yang sama, suka dapat berkenalan dengan anda : Segmen Ben Ashaari : Impianku Seorang Blogger

    mselim3

    ReplyDelete
  6. Hai, Ros singgah sini dari segmen yang sama. done follow #186
    http://inilahrealitibukanfantasi.blogspot.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-impian-ku-seorang.html

    ReplyDelete
  7. InsyaAllah impian akan tercapai

    Jemput join segmen http://kasihlestariabadi.blogspot.com/2014/09/segmen-blogwalking-lestari.html

    ReplyDelete
  8. ayu datang dari segmen yang sama.. ada masa singgah la ke blog ayu ye... boleh nanti follow sekali blog ayu...tq..

    semoga impian awak tercapai...

    http://www.ayuinsyirah.my/2014/09/segmen-ben-ashaari-impian-ku-seorang.html

    ReplyDelete
  9. Good Luck...saya singgah dn follow sini..
    http://chocowrappergift.blogspot.com/

    ReplyDelete
  10. salam, done following your blog..jemput singgah ke http://syahirbasharuddin.blogspot.com/ :)

    ReplyDelete
  11. singgah sini

    http://eurukaseven.blogspot.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-impian-ku-seorang.html

    ReplyDelete