GEMPAR IKAN NAIK KE DARAT DI MALAYSIA

December 24, 2013,0 Comments

24 .12.2013
DI LAHAD DATU ,MALAYSIA!
IKAN KEMBUN NAIK KE DARAT 

REZEKI   ATAU   PETANDA ??


IA MENJADI TANDA TANYA !






APAKAH??

SAMA-SAMA KITA DOAKAN UNTUK MALAYSIA :_(

0 comments:

PELAJAR BANTU GELANDANGAN

December 20, 2013,0 Comments

Apa itu ‘gelandangan’? 

Seperti kata Kamus Dewan, ‘gelandangan’ bererti orang yang berkeliaran, bertualang, berjalan-jalan tanpa tujuan Gelandangan berbeza dengan "pengemis" ok .

"Gelandangan" ;orang-orang yang hidup dalam keadaan tidak sesuai dengan norma kehidupan yang layak dalam masyarakat setempat, tak ada tempat tinggal dan pekerjaan .

ok kalau pengemis pula ;adalah orang-orang yang mendapatkan penghasilan dengan meminta-minta di muka umum dengan pelbagai cara dan alasan untuk mengharapkan belas kasihan dari orang lain .


sesi agihan makanan oleh Student Universiti Sains Islam Malaysia .Seriously mereka hebat!


OOOww ok Fine !  Baru tahu apa itu gelandangan pada tahun 2013. 

Wah! hha 

Aduhai teruja ke lawak .its sokay ,i think ini fenomena biasa .kurang bersembang dengan kamus dewan ?agakla ,haha! tapi awak awak semua  pun ada juga yang baru tahu kan?kan? haha *ceit minta supporter,mahu duduk dalam tempurung berteman ,KUNUNnya* hee :P






oK btw ;

Alhamdulillah semalam, dapat jua  turun program ke KL untuk membantu golongan gelandangan .#Excited! ,dah semestinya .pertama dalam hidup !Haip haip ! hee :D


She's Putery Memory .Muka penuh keseronokkan ! serious ! sape tak mo jadik baik sila ke tanjung rambutan .he:D


Di bandar metropolitan KL, golongan ini mudah dilihat. Di sebalik tersergam indah bangunan pencakar langit, lampu-lampu bergemerlapan, masih terdapat golongan gelandangan yang dipinggirkan  . 

Maseh tercari-cari gelandangan di pinggir-pinggir kota 



Cuba fikir, siapa yang menginginkan cara kehidupan begitu, dengan tidak mempunyai tempat tinggal, tidak memiliki pakaian yang elok, makan pula menanti belas ehsan masyarakat, apatah lagi ingin pegang duit sendiri. Jika fikir dek akal tidak wujud seorang insan pun yang menginginkan corak hidup sebegini. Malah bagi insan yang berfikiran waras sekalipun tidak mungkin sama sekali untuk memilih jalan hidup sebegitu.hmm ! 

Bagi setengah orang, mereka adalah ‘sampah’. tapi bagi saya ,‘sampah’ itulah yang boleh dikitar semula menjadi sesuatu yang bermanfaat.Betul tak?so?itulah ,nak marah nak maki tak berguna ;just wanna sharing

Hati saya tersentuh bila golongan ini dipinggirkan tanpa belas kasihan .


with My coursemate .Mereka sgt Hebat;why i said that?coz they are there .

alhamdulillah ! Everyday i learning something and something




Anyway; pengalaman pertama dalam hidup banyak mengajar erti supaya berusaha lebih serta terapkan konsep bantu membantu dalam diri  .


ok pertama :

1)Berusaha 

kenapa puterymemory?

Bagi saya ,kita sebagai manusia  di bumi tuhan harus  berusaha dalam apa juga bentuk tuhan uji ,seperti golongan gelandangan ,sesetengah manusia ada juga yang hanya ingin mengharapkan belas kasihan semata .
bersyukurlah jika masih diberi tenaga serta kudrat untuk mencari rezeki /pekerjaan ;gunakan sebaik mungkin .itu tuhan nak .iaitu BERUSAHA .aku percaya .dalam apa jua bentuk jika kita berusaha, tuhan pasti tunjuk jalan  .insyaAllah .tanamkan dalam diri .ianya pasti .


2)Bantu 

Sikap yang positif harus ada dalam diri setiap manusia .Jika tiada ia,aku bukanlah aku,kau bukanlah kau yang sempurna .Untuk menyempurnakan diri seharusnya ambil sikap yang baik tanam dalam jiwa ,
Apa guna hidup jika xmenggunakan kelebihan kita untuk menyempurnakan urusan orang lain .

Sedikit pendapat cik puterymemOry ;tiada sangkot dengan makcikpakcik kat luar sana ya ;D
TEPUK DADA TANYA HATI :)


THANKSs For reading ;D
3:13 A.M



0 comments:

Blog Bukan Untuk Famous .Part 1`

December 17, 2013,16 Comments

"Awak dah femes sebagai model tak perlu femes sebagai Blogger "


itu statement apa?

Actually saya bukan sesape .Blog saya tak femes dan tak rajin pun untuk cari pengikut /follower blog ,try tengok kotak FOLLOWER tue haaa T_T  memang tak minta orang ikut sebab bagi saya Blog untuk kita berkongsi +*juga tambah income hidup.Untuk memfemeskan diri memang tak larh ,before this blogger pun saya just buat duit untuk jadi tukang taip SAHAJA .satu entry rm20 pun cukup lah .untuk buat duit tabung kahwin ye dok?:D *opps calon xde lagi* seriously memang tak nak femes sebagai Blogger .Kalau nak jeles ke hape ,rasanya tak perlu sebab Blog saya memang tak ada pengikut kalau stalker tu ada larh kan . so ,tak perlu nak pertikaikan ,dah femes nak femes lagi ,Oh tidak *Nisa Kay ! nak tishuuuu wuwuwuw T_T *



16 comments:

CACING DALAM MAKANAN PIZZA HUT!

November 28, 2013,1 Comments

ADUAN: Cacing masih hidup dalam salad di Pizza Hut

Pada23/11/13 @ 9.30pm, saya bersama suami makan Pizza Hut di kawasan Nilai. Suami order fresh salad dan makan macam biasa. Saya order pizza dan spaghetti.Tiba-tiba suami berhenti makan kerana kelihatan cacing yang masih hidup ada dalam pinggan salad yang kami order tadi. Saya memang geli dan rasa nak muntah.Terus berhenti makan sebab mati selera melihat cacing yang bergerak dalam pinggan salad tadi.

Kami tidak menjerit atau panik kerana keadaan malam minggu ramai orang datang dan sedang menjamu selera. Suami panggil staff pizza untuk datang melihat apa yang ada dalam pinggan salad dan staff tersebut terus memanggil ketua beliau.Seorang staff wanita datang mohon maaf atas kecuaian pihak mereka. Alasan yang diberikan sayur datang dari ladang dalam kuantiti yang banyak mungkin proses pembersihan tidak dijalankan dengan betul.


Kami sempat menulis dalam buku aduan mereka dan membayar semua menu yang kami makan kecuali fresh salad. Ini kali pertama suami order salad dan mungkin kali terakhir untuk kami makan pizza hut. Cukuplah sekali terkena dan ia amat menjijikan. Saya harap aduan ini dapat beri pengajaran pada pihak terlibat dan kejadian sama tidak berulang lagi.

By:Noor Juliana Tusin

SUMBER : suarainsan.net

1 comments:

USIM MOCKTRIAL 2013 !

November 24, 2013,0 Comments




Hello  Guys! 



USIM Mock Trial presents to you "KEMARAU"!!




'Hanya Kerana Namaku Wanita' 



The staging will be held on 28 & 29 November at DKP 3 USIM.



Get your tickets now! The tickets are selling fast! Don't miss it! Get yours now! 




fOr those yang dah beli tickets! enjoy with us! thanks !



Any purchase, please contact :

Brother yusri (0136296942)
Brother Majdi (0134193590)
Sister Iman (0123743654)
Sister sofurah (0135015050)








Lets JOIN & Support us !


Thank you !!







0 comments:

TAHNIAH ! FIZO OMAR DAN MAWAR FAREEDA :)

November 09, 2013,3 Comments



hELLO petang guys!
Alhamdulillah 
Selamat Pengantin baru buat artis kelantan ,FIZO OMAR 
Dan Duta Tudung Fareedaa
Mawar ab.Karim .

Tahniah sebab pilih si cantik bertudung.
sejuk hati ibubapa kan *uhuu.sopan.santun.pulak.tu*


Jom tengOk hari bahagia pasangan bisnes ini :)
  .serious tumpang happy sangat ! :D









Erkkk!

tak dapatlah nak lepak dengan abang fizo kan ! T_T
baru plan makan roti canai sesama ..

Ohho .
Thanks reading guys!

3 comments:

Great Prizes from KotexMalaysia!

November 09, 2013,2 Comments



Hello Ladies Kotex!

Lets Enjoy with Hashtag !



Be an inspiration to others! Share your Rise Up moment photo or video via Instagram with hashtag #KotexRiseUp and you will stand a chance to win great prizes! 


Don’t forget to register here first -> http://on.fb.me/Ho2Ji1



*Terms & Conditions Apply








Mahu lebih info putery nak u guys refers to fb:KotexMalaysia Now.
 https://www.facebook.com/KotexMalaysia

Lets Instag! Lets Enjoy !

YEY!! :D






2 comments:

Lembaga Kuning Melekat di tayar Kereta! *_*

November 07, 2013,4 Comments



Assalamualaikum & Selamat Petang Sekalian Makhluk Tuhan! 

Semua dah solat Asar?Dah?  
yang belum solat 1st okeyh :)

Finish ! Oke Jom Sila menjamu mata !

Baca cerita yang ta pernah saya alami .

Apakah ?

Kereta ada lembaga kuning beb takut !  Yeke takut ?Sedih?
 tak .Aceli Serious nak gelak besau hha.

Steady cOol lah pakcik MBAS .


Ok Done Parking Kereta .

Kitorang just turun ke toilet 5minutes! 

Dah siap ,berjalan turun ;

Eh ! Kereta kami! Omg .apa benda yang melekat kat tayaq kereta tuh?

Besau nya ! OhhOho ...



Best Salute kat pakcik-pakcik MBAS sebab  anda selalu minum jus carrot susu pagi-pagi beserta biskut tiger ! hhe 

Eh apa kena dengan carrots biskut harimau puloks dah  .Ohhoo 

yezza! tepat sekali mata sungguh tajam dan bekerja dengan pantas sepantas harimau .

yela 5minutes letak dia dah taruk lembaga kuning kat tayaq (tayar) kereta kami .hhi 

Hairan bin ajaib .Pantasnya! serios ke diorang makan biskut tiger weiyh korang?

try pusing belakang .LOL ... Patotlah poi parking depan kandang harimau buek apO hhha kan da kena terkam ! kui3 .. 

MAJLIS BANDARAYA ALOR STAR 


Cantis kemas Teratur je Nama bangunan tu .


hahha 

Ok tengok surat saman .RM100 amik hang ,Just for 5minutes T_T

Kami berempat ke kandang harimau cepat3 .sO rushing time tu .sebab kena kejar masa .

Before masuk 
ok bismillahirahmanirrahim .
acaner beb?jom plan korang cepat!.

psst bla..blaa.. blaa. blaa.. 
masuk .

saya duduk diluar tak amik port untuk date dengan pegawai besau dalam bilik .

My sista dan aisya keluar .

Alhamdulillah just rm40 .! shhh 

amin .jadik2 plan kita hahha .

OOww seriously pandai diorang bodek pegawai tu minta simpati 
cakap kitorang  student tak ada duit wooooOOoo sekalang .
mak ayah tak menOreh getah hujan laa tuan .
WoWoO ..T_T

Ceiyt .Hha 

Pandai laa diorang karang .


Btw 

Moral of the story ;

Lihat Kiri Lihat kanan .before parking or in rushing .we Need to alert about this .



pelakon dalam cerita ni .Cik Mariza Cik Marizam Cik Syafiqah Cik Aisya (Driver)




Selamat berhati-hati 
Ya Semua !






4 comments:

Fizo Omar Melamar Mawarnya :)

October 28, 2013,0 Comments

sElamat Pagi Cinta!
Oh bahagia ?sedih?terharu?marah?cemburu?
okay jangan jangan ,bertendang ya semua ! hee *bertenang*
Jodoh tuhan dah takdirkan untuk Fizo Omar adalah si cantik manis Bertudung !
Alhamdulillah .
Sama Padan .

Si bunga Mawar :)


NAMA SEBENAR: Wan Hafizol Wan Omar

TARIKH LAHIR: 19 Julai 1985

ASAL: Kota Bharu, Kelantan

DARAH CAMPURAN: Ayah (Melayu) dan ibu (Siam, Arab)

KELUARGA: Anak kedua daripada empat beradik

PENDIDIKAN: Diploma Kejuruteraan Awam, Universiti Teknologi Mara (UiTM), Arau, Perlis

TINGGI: 179cm

BERAT: 74kg

HOBI: Bermain bola sepak, futsal, menunggang motosikal berkuasa tingi, berkuda, memasak.

KARIER: Pelakon, pengacara, model, penulis buku

PENCAPAIAN: Top 5 Hot Guys (Fun, Fabulous, Fearless) - 2009, Top 5 Anugerah Bintang Popular Berita Harian (Artis Baru Lelaki Popular - 2008), tempat kedua (Hero Remaja 07/08)

IKLAN TV: Antaranya Giant, Munchy's Nuss, Celcom 'Who Says', Brylcreem, Doublemint Gum, Direct Perfume, MYEG

PERAGAAN: Malaysian International Fashion Show (MIFA), Lord's Tailor Fashion Show, Micheal Shoo Design Fashion Show (2009), KL Bollywood Fashion Show, Converse Fashion Show (2008)

PENGACARAAN: 3 Hari 2 Malam (TV9), Pakar Kejelitaan (TV3), Gen X (RTM)

TEATER: Siti Di Alam Fantasi

DRAMA: Jersi 9, Spa Q Musim Ke-2, Awan Dania Musim Ke-2, Suraya & Bila Musang Berjanggut, Siti Kelembai, Mistik Alam Hitam, Bionik, Cahaya Berbisik, Matahari, La Dolce Amira, Cinta Sempurna, Keliwon, Keliru, Kau Laksana Bulan, Suraya, Suatu Hari Di Hari Raya, Bonanza, Rumi Dan Juli, Gadis Merah Jambu, Bisikan Subuh, Tak Serupa Tapi Sama, Elite, Kau Curi Cintaku, Dendam, Puteri Salju.

FILEM: Andartu Terlampau 21 Hari Mencari Suami, Kongsi, Hello, 7 Petala Cinta, Minyak Dagu, Azazil ,Halim Munan.





Wow! awesome kan diorang ,ini memang buat semua peminat jeles?hee




Tak sangka sangka?Usahawan hebat bersatu .

Tahniah Congrates ,wait for their caremony ! 

Nak saksikan saat Fizo Omar melawar Mawarnya ,jom click!




Tq guys!

Assalamualaikum:')

0 comments:

Pakwe Cik putery

October 03, 2013,3 Comments


Excuse Me ! Hello Everyone ! Guys he's My Kacak :D



hEnsem ngak?
Mestilah kacak !




Putery jumpa dia dekat Kota Seriemas .Katanya dari Bandar Enstek .
Oh ya?

first tak perasaan .Mata adik hensOm ni different than another one .

Member ask,try you look at him.

Omg .yeah !
something different .


that's great eyes colour  i've look right now .
Subhanallah cantik!

then ,we look at their parents .

emm ,yeah maybe its genetic .
his father,look like a person melayu mix something 
maksudnya ada campuran ,ala-ala orang futis gitew hews!



 huh! cup cup cup ini putery punye! tak kire hhe


 no problem! My hensOm suka bergamba! horray cun !


SubhanaAllah ,cantik kan Ciptaan Dia :')



with adik perempuan yang sangat fokus bila bergambO! mak ai ..


Syafiqah Azhar My friend +My coursemate 




Bakal Menantu Cik putery okeh!
dah tanda siap-siap tanpal  kertas cup cup cup! sy punya ! err heeee !



Thanks for reading yop!

ini kes lama tak berblogging .
yeah bye :D

3 comments:

Syazwane Fauzi :)

September 26, 2013,0 Comments

Hello guys!
Kenalkan dia Sahabat aku ;


Hampir 10 tahun kami berkawan .
Wane sebenarnya aku xde ape sangat nak tulis pape untuk kau .huh membazir masa aku je kan . Hmm jap .....  *sebak*

Tapi .

aku terfikir macam mana aku boleh rapat dengan kau . kau sape aku nak rapat .xde ape lah .

tak penting 

tak hensem pulak tu . eh .


Tapi kau tahu .Tuhan seakan tahu tentang kehidupan kita .

aku tak tahu kenapa ada je something yang sama tentang kita .


kau pernah terfikir?


No !
aku ..

aku sebak bila fikir kenapa hidup kau sama dengan hidup aku .


aku 
tak perlu sesiapa 
untuk aku hadapi hidup 

tapi tuhan hadirkan aku .. 

seseorang yang ada kehidupan yang agak sama macam aku .

kau .   Tuhan hadirkan kau .


Tuhan kenapa hidup dia begitu begini .
biarkan aku keseorangan 
aku tak perlu sesiapa untuk dibandingkan hidup dan pegang pada kata "Kita sama "
sebab aku nak hidup kau bahagia lebih dari aku .

aku tabah dengan semua .

belajar rajin_rajin kat negara orang .
Jordan .

Itu impian aku dulu .
tapi tuhan hantarkan kau kesana untuk aku .


aku tak boleh conteng panjang_panjang tentang kisah kita
sebab aku tahu pasti ramai yang membaca .

biarlah tuhan je yang tahu hidup kita bagaimana dan bagaimana .

Assalamualaikum .

Love Dunia Akhirat .
from Labu 


P/s :time sekola dulu ;sokmo gado .

kau : weh aku labu kau labi .
aku : eh mane bulih aku labu kau labi .

memang labu labi lah . Itu lah kawan bila kau gila aku pun gila ngoks!  HAHAHA :P


Wani ; kau tahu kan aku tak suka orang tahu tentang hidup aku .
coretan ni .aku paksakan diri untuk coret
biar orang tahu aku sayang persahabatan kita. aku sayang family kau .
aku sayang semua dugaan dan ketabahan .
sebab aku tahu tuhan akan hadirkan kita Pelangi .

Ingat susah mana pun kita , belajar kejar kerjaya sampai kaya boleh bantu semua mereka .



S A B A R .
InsyaAllah :_ )

Jangan pergi dulu sebelum aku pergi .
Ini nurkilan terakhir jika aku tiada .

tiada data  internet ok :P ! 

Assalamualaikum ! T_T :)



0 comments:

636,000 warga emas di negara ini tidak pernah diberi wang oleh anak-anak

September 25, 2013,1 Comments



Sedih gila bila tahu anak-anak  di Malaysia sendiri
 ramai yang mengabaikan ibu bapa T_T 










Bermacam macam persoalan dibenak pasti akan timbul .Mengapa begini Mengapa begitu 

Wahai anak-anak?

Adakan undang-undang seperti di Singapura dimana ibu-bapa yang lanjut usia, boleh seret 

anak mereka ke mahkamah dan tuntut hak diberikan wang bulanan setiap bulan bagi 

menyara kehidupan mereka.?

Berdasarkan keadaan ini, kementerian bercadang meneliti keperluan menggubal undang-undang untuk menjaga kebajikan dan melindungi hak warga emas terutama berkaitan pemberian nafkah oleh anak-anak.

jOM baca selanjutnya apa kata 
Timbalan Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat, Datuk Azizah Mohd Dun ,
tentang permasalahan ini .

Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2013&dt=0925&pub=Kosmo&sec=Terkini&pg=bt_26.htm#ixzz2fxBsV79W 
Hakcipta terpelihara 


1 comments:

ingin hadiahkan buku pada yang tersayang?

September 19, 2013,1 Comments

khidmat terbaru dari JEMARI SENI :)




sesiapa nak hadiahkan pada cik putery bolehla bertindak sedemikian
 hihiks! T_T (tutup muka)hhe

NICE sangat !

1 comments:

Kahwin Muda? Oh Indahnya;)))

September 19, 2013,3 Comments



                                                                  Kahwin Muda : Oh Indahnya !
Terkadang impian masing-masing, terkadang dirancang keluarga atau datang secara tiba-tiba, ada yang begitu excited, dan ada juga yang takut kerana beranggapan masih muda. JOM selongkar hal ini bersama dengan tiga tokoh yang berkahwin di usia muda iaitu Imam Muda Nazrul, Hilal Asyraf dan Ustaz Halim Hafidz. 



Mak!! Nak kahwin ?

Boleh .Habiskan Belajar Dulu Ya .
Haa itulah jawapan mak putery if tanya bab kahwin hhe

Ok guys Korang cepat_cepat boleh

Daftar di www.impactivecaliph.com.TEMPAT TERHAD! 

3 comments:

KENAPA LELAKI suka JANDA?

September 19, 2013,3 Comments

 
                                                            YEKE Wahai Lelaki?:D 






                            bErhati-hati memilih janda jangan samapi porak peranda hhew~
                                                                   Thanks for reading;)


3 comments:

Samsung GALAXY NOTE 3 Hangat wei;)

September 19, 2013,0 Comments

Introducing the new Samsung GALAXY Note 3. 
PRE-ORDER NOW.






Lets 

untuk dapatkan seperiuk info tentang encik Samsung ini T_T

Putery belum bertukar Samsung lagi .Now tetap setia dengan SONY hhe :)
InsyaAllah jika ada rezeki dari tuhan 
Putery akan shopping Samsung pula ! ;D

0 comments:

Koleksi Perkahwinan (berlian) HABIB. Yang mana satu idaman kalbu?

September 19, 2013,0 Comments

                      Koleksi Perkahwinan (berlian) HABIB. Yang mana satu idaman kalbu??





Jom Redah masuk Page Habib Jewels tanpa segan siLu!



InsyaAllah .For my wedding .putery akan pilih HabibJewels! 
Cantik_Cantik meletop juling mata cek!

0 comments:

Eh Etok? Apa itu?!

September 19, 2013,1 Comments

' Etok '

Sebut sahaja nama etok, pasti seluruh rakyat Kelantan terbayang akan keenakan kudapan tradisional yang paling popular di Kelantan ini. Malah ada orang berkata anda bukanlah orang Kelantan sejati jika tidak gemar makan etok.

Namun, tahukan anda cara memakan etok juga amat rumit bagi mereka pertama kali malah mampu membuatkan gigi anda sumbing. Tapi jika betul caranya, anda boleh membuka kulit etok ini kurang daripada 5 saat.

Kepada mereka yang berhajat untuk melancong ke Kelantan, bolehlah mencuba etok ini sebagai snek popular orang Kelantan. Untuk bacaan lanjut bagaimana proses memasak etok boleh rujuk pada link dibawah ini.








http://sejarah-kelantan.com/2012/09/19/etok-kudapan-tradisional-kelantan/



Thanks guys!
ini makanan KEGEMARAN putery time kecik_kecik !hhew~

1 comments:

Apa itu GOLDEN HOUR?

September 19, 2013,2 Comments


TIPS FOTOGRAFI : GOLDEN HOUR



Apa itu Golden Hour ?




Golden hour merupakan satu waktu di mana matahari berada di "horizon" (ufuk) dan menghasilkan cahaya kekuning-kuningan. Kebiasaannya waktu ini adalah satu jam sebelum Sunset dan satu jam selepas Sunrise 

Golden hour merupakan antara waktu terbaik untuk mengambil gambar, ini kerana ianya akan menghasilkan gambar yang "WARM" dan lebih hidup.

Anda juga boleh mendapatkan gambar silhouette yang menarik seperti gambar di bawah ini. Jadi aturkan masa anda untuk mendapatkan gambar terbaik 




CREDIT TO ;SNAP CLUB .



putery pun sedang mencuba InsyaAllah .We get the best shoot :D




Selamat Mencuba 

2 comments:

Lelaki Diusir Kerana terlalu KACAK!

September 10, 2013,3 Comments

Hello & Hi Dunia !

Woah! alangkah terkezut termuntah air paip larh .
Ini memang buat putery pingsang !

Lelaki Kacak juga di cemburui ?before this,putery ingat just cik cik Ladies cantik jelita sahaja yang dicemburui oleh kaum sendiri .

Ok .ini memang putery kena percaya jugak .
Lelaki Diusir dalam sebuah majlis kerana tahap hensemnye selaju kilat petir !uh .
Menurut sumber dia adalah Omar Al Gala ,seorang jurugambar fesyen,pelakon serta poet dari Dubai .Dia telah dikeluarkan dari majlis kerana suami di Arab Saudi khuatir isteri mereka akan jatuh cinta jika omar terus tinggal di negara itu .

Ini seakan satu masalah besar ya korang.

Putery pasti akan timbul penyakit baru dalam dunia ni iaitu "sindrom Al-Jelous!"
hhaw .~hhu


Hai sang ladies ! u'oll macam mana ,akan jatuh cintakah korang pada jejaka ini?






Apa kata sang Lelaki pula pada jejaka istimewa ini? 



Ok now apa kata cik Putery Memory pula pada jejaka berbulu mata lebat macam rumput ini?hhw~xoxi



Oraite .serious putery xdapat tidur lena dah .hha ~hhw .. jangan mara naa .




Thanks for reading .!

p/s ; terbeliak biji mata ,tersedak Bali ais .Bye guys! : p


3 comments: