IMPIAN TAHUN 2012 DA TERTUNAI?

December 30, 2012,0 Comments

ALHAMDULILLAH


311212:syukur kepada Allah s.wt sebab masih lagi diberi nafas terakhir untuk tahun 2012 dan juga dipanjangkan umur untuk mengecap segala nikmat dariNya .Syukur !

Saya Dan Diri maseh mengingati apakah azam tahun 2012 dahulu,
Setiap keazaman pasti setiap makhluk di muka bumi nie mahu merealisasikan bukan?

Mestilah! Opkos .ke ada yang ta mahu ?agaknya orang kurang siuman j yang Xmau .hhe

haa okeh maybe semua dah ta sabar nak tahu apakah impian saya tahun ny,otey2 jom semak balek :

saya nak :

1kereta
1banglo
1suami ;hensem
1cincin berlian
1guning duit! weeeeeeee:)


Ohhhohooooooooooooooo TIDAK ! itu hanya kepalsuan semata-mata ;jari ny memang degil laju menulis yang bukan-bukan yep .notti !

Actuallly ,first thing sekali saya nak capai/realisasikan kemajuan minat saya dalam seni fotogerapi.Yes ! alhamdulillah akhirnya tercapai .Saya ada buat job sendiri secara kecil2 dulu untuk wedding /konvokesyen dan banyak lagi .so di situ saya dah dapat income bersih sedikit,dapat menampung hidup as a student walaupun xdapat nak beli banglo .hhe ape daa banglo ,orang yang da kerja tetap pun xdapat nak beli tanah .hhe xpatut2:) jadi anyone yang nak tempah bolehlah cuba intai gallery saya .Oh my page la,mungkin ramai yang belum tahu sebab saya belum war-warkan pada umum .bukan segan .tapi ......... ruang dapur,ruang makan,ruang tamu page saya belum cun lagi & banyak yang belum di upload lagi ,jadi sekelian makhluk di alam semesta nie harap dapat bersabar segunung yang mungkin.Allah sendiri menyuruh hamba-hambanya yang cantek lagi hensem nie supaya bersabar kan  kan :)



oKeh yang kedua kalinya pulak; saya nk .. nak ... emm apakah????/ ce teka :) 

Nite semua ,
mata penat menatap skrin putih sampai kelabu minda untuk mencari idea kasik jarik nakal nie menulis laju .
continue for next entry:)





0 comments:

Hikmah Allah hilangkan orang yang kita sayang?

December 29, 2012,0 Comments


Assalamualikum Sahabat semua :)



Hari nie saya dapat nafas baru dari seorang sahabat baik D'jordan ,Alhamdulillah syukran Syazwane :)

Saya mahu kongsikan cerita yang disampaikan ,sungguh Ohsem! :)Yes xpecaya tanya saya HHe:)




Okeh,alkisah nya :

Ada seorang hamba Allah ny,
dia sangat-sangat  sedih bila suami
yang disayangi meninggal dunia,sehingga 
meratapi lebih-lebih dan ada kalanya menangis
di depan kubur,dia tidak mahu  pulang ke rumah.

Nabi Muhammad s.a.w melihat kejadian itu lalu menegur dengan 
penuh berhemah.Nabi kita menyuruh perempuan itu supaya tidak sedih  berlebih-lebihan ,
berdoalah kepada Allah. Lantas,perempuan itu berkata ,bagaimana dia tidak menangis sampai macam nie,dia suami aku,dialah yang paling romantis,dia yang paling paling paling baik,dia segalanya!OH! tuhan !
Di sini dia sangat menggambarkan bahawa suaminya yang paling Terhebat yang dia pernah temui ,suami yang tidak pernah buat salah ,buat silap semasa hayatnya,jadi sebab yang demikian dia tidak boleh terima kenyataan,yup oppkoss la kan ,if kita dapat suami yang macam tu,sape xsayang,sape xsedih ,hmm :)
jadi si perempuan yang masih berduka itu hanya mahu suaminya dikembalikan dalam hidupnya lagi,korang tahu apa terjadi kepada sang perempuan nie selanjutnya??

;
;
;
;
;
Nabi Muhammad s.a.w mengahwininya ,Ohhh Woow! Semua orang tahu kan yang Nabi Muhamamd lelaki yang paling romantis,yang paling hensem,dan yang paling baik atas muka bumi nie :)
Jadi if si perempuan nie rasa dia dapat suami yang hebat dalam segalanya tapi meninggal,dia silap dan dia pernah berkata  Mustahil aku akan dapat suami yang lebih baik dari suamiku dahulu .

So ,rancangan Allah sangat hebat ,Allah tahu apa yang terbaik untuk hambanya,Dia datangkan orang yang lebih berganda2 baik dalam hidupnya lagi,Allah gantikan dengan Nabi Muhammad s.a.w

So HIKMAH KENAPA ALLAH HILANGKAN ORANG YANG KITA SAYANG DARI HIDUP KITA adalah :
''Sebab Allah nak tunjukkan yang tak semua benda kita sayang tu milik kita.”

“Aiwah.! Betul betul betul.. Tu salah satu hikmahnya. Tapi harini saya fokuskan bahawa hikmah kehilangan orang tersayang adalah supaya kita belajar untuk meletakkan kebergantungan hanya pada Allah”, 


saya meredhai segalanya .thanks TUHAN :')







Saya tahu Allah adalah segalanya .cheers :)) SENYUMLAH WAHAI Putery !

Bukak buku baru.
AYUH !study:)







0 comments:

FIRST TIME SAMPEI UM :/

December 24, 2012,3 Comments

SELAMAT MALAM Sang Terindah :D
Hoyey HERE & NOW teka saya kat mana? mestilah da terang lagih bersuluh ngan lampu suluh saya kat UNIVERSITI MALAYA,Petaling Jaya  .yes betul .Universiti yang paling tua di MALAYSIA .


Suka sangat sebab ta pena lagi sampai kat sini .Actually sampai kat KLCENTRE tadi terfikir jugak acaner nak pegi ke petaling .okeh ,ape lae information board ada,gunalah kemudahan yang da sedia maklum ,he:)
Disebabkan kuasa berdikari tuh tinggi menyala-nyala ,cari juga cari ,yup akhirnya jumpa.Stesen universiti .jap jap ,nih universiti mana pulak pemes ada kat information board nih,universiti i pun tarak signboard .eh apenye,signboard mestilah ade cuma xsehebat stesen universiti malaya ni la.jeles ,t nak study kat universiti pemes ny lah .ohhoho berangan nak sambung master la tuh .oke berangan saya satu doa taw .

Alhamdulillah check dalam purse ada jugak rm1 baru.rm1 lam ,syiling 0.10,$0.20$ .kompius & lupa nak buy coin ny duit-duit berikut lulus atau tidak .Oh mak .oke mata melilau cuba-cuba skodeng yang abang salleh tu bukak pay & buy coin .. oh rasanya lulus oleh pihak peti besi tuh:P apa?canne boley kenal nama abang salleh? bukanlah itu mat salleh maaaaa hhha .so apa salahnya panggil aband ,muda apa ,kot-kot maseh bujang hhoo .:P jangan marah mak ! :) 

Sampai aja d Stesen Universiti ,member saya yang kiut miut tuh call terus kalut bimbang gelabah ,hhe bukan ape takut saya ikut abang salleh yang tadi kot .kui2 .jangan bimbang babe ,saya pandai berdikari insyaAllah selagi Allah beri keizinan .ameen ."u,nanti naik bus bernumber 632 yep.",katanya nada risau .oke jangan dirisau sangat sampainya nanti ,dalam hati;uih bimbang jugak nih kot xsampei heeeeeee .cool j :P


Oke bus melangkah masuk dengan roda tayarnye ntah ada berapa,waaaaaaaaa UM ke ny?Besarnya .suka-suka-suka-sukanya . tetiba teringat pesanan kawan tadi suh turun dPASUM .uuuu katne pasum tu ,pelik pulak nam .oke-oke masyarakat ad di tepi kiri kanan ,apa lagi gunakan suaramu yang merdu tu untuk bertanya cepat .Akak nak tanya Pasum kat mana?Nanti tolong bagi tahu ye .baiknya akak ny senyum dan mengiayakan je .hampir 15 minit jugak tawaf UM ny .dalam hati mana la Pasum ny .da terlepas ke da telajak perahu nih .eh saya bukan naik perahu .tapi bus .

kringggggggg.......... ada student turun dan naik .akak kiut miut tersengih  cakap ;inilah Pasum .Oh ye?,oke akak .tq ye .dengan sopan nya saya menjawab ringkas .mesti dalam hati akak tu cakap waaa boleh buat adik ipaq ni .wakakaka perasang kaMoo :D

Continue:ceteka saya jumpa sape kat UM?:D

Bye gudnite guys .Jari merayu untuk berhenti suda:)

3 comments:

Yes ! Saya peminat abaya/Dress/Jubah :)

December 23, 2012,1 Comments

Mak suka tengok adek pakai Jubah .Yes mom .kite suka sangat !:)  :apa lagi ;suke dapat lampu hijau dari mak:)hhe dont jeles meLes .


Wahai orang kampung .Mari-mari lagi satu koleksi ,saya sedang pertaruhkan sekarang .Yes mestilah koleksi jubah,abaya atau dress. hhe saja bikin kecoh sat .
Bila lagi nak melimpah ruahkan almari bilik kita .kan ayah ? ayah jom tambah satu lagi bilik adek:P

OKEH .FOCUS !

Saya tahu ramai gadis-gadis luar sana yang suka bergaya dengan jubah ,abaya serta dress kan .dan ramai yang tertanya-tanya apa beza 3 benda yang dikecoh-kecoh sampai mak bidan,tok penghulu kat hujung kg sebelah pun datang ny .hhe jahatnya .


-------ABAYA
 ------JUBAH       } SAMA TAPI TAK SERUPA .
-------DRES


JUBAH 
Perkataan jubah ini ialah tidak lain tidak bukan iaitu perkataan orang Mesia(Malaysia) kepada jilbab iaitu sehelai baju labuh yang longgar dan dipakai oleh kaum hawa islam sebagai pakaian luar untuk menutup aurat
.Dulu dan kebanyakkannya hanya jubah hitam dan warna-warna gelap je yang kita tengok .tapi  here and now kita boleh lihat jubah yang direka dalam pelbagai corak mengikut arus zaman .
Material jubah juga dilihat dari kain yang tebal dan berat  erkk memang berat pun saya pakai jubah dari mesir hhuk but tetap cool :) Jubah sangat sesuai jugak digayakan di majlis ilmu atau ke kuliah bagi yang masih dalam pengajian .Tapi kini jubah boleh disesuaikan dalam apa-apa majlis .Serious ny .ta caye tengok saya pun pakai hhe

DRES

berbalik pada stori mori dres pulak ,memang ohsemlaa sebab dari budak tecik hingga ke dewasa pun ada fesyen dress nya yang tersendiri .lagi satu ia boleh dijadikan inspirasi bagi designer2 muda diluar sana huk sape yang sudi jadi designer saya please pm hhe sempat je iklan budak ny .soe2 -oke ia just bukan untuk dijadikan inspirasi semata tapi boleh diolah menjadi pakaian Muslimah masa kini .ta cuba ta tahu .Wahai designer2 muda .style ta lebey tp menutup aurat itu Ohsem :)
Biasanya dress dipakai time cuaca panas dan rekaanya longgar dari kapas @fabrik ringan .

ABAYA
like untuk abaya :) abaya berasal dari kampung eh bukan . mana ada kampung laa.ia berasal dari negara timur tengah.Majoritinya wanita aranb yang memakai kerana salah satu pakaian tradisi mereka seperti kalau kita di Mesia semestinya Baju Kurung .Ayu g tu :) Here and now abaya sudah menjadi pakaian wanita Islam seluruh dunia.ini bukan kerana adat atau tradisi tetapi abaya itu berwarna hitam dan hitam itu warna pakaian sunnah .Rekaan dia juga longgar dan di pakai di atas pakaian sedia ada.sebab itu kita panggil cloak @gebar/selimut .bila mana kita ingin ke sesuatu tempat ,just sarungkan abaya  tanpa menukarkan pakaian lain .yang saya tahu Abaya dari dubai,Qatar,dan Arab Saudi adalah yang paling selesa dipakai dalam cuaca panas di negara kita .
Banyak lagi adik beradik yang bermak bapak lain seiras Abaya,dress serta jubah ny such as :
  • Bubble,


  • Military,
  • Coctail,
  • Sheath .


oke mybe next time saya akan ke tengahkan lg .bye guys .jari jemari penat menaip +_=



1 comments:

Ku Benci EGO .titik !

December 23, 2012,1 Comments

"SETIAP KEGIATAN YANG BAIK HENDAKLAH DINIATKAN SEBAGAI IBADAH.JANGAN MENGELUH KERANA IA MENGHILANGKAN KEKUATAN.BUANGLAH EGO KERANA IANYA BEBAN"

Lelaki dan keegoan ibarat isi dan kuku?ya,kadang-kadang dan sebahagiannya adalah betul.saya tak faham adakah tiadanya ego dalam diri ,seorang lelaki ta hensem,ta kuat,ta gagah,ta macho .Ego tinggi manapun, mati kita membusuk terburai dimamah tanah & jadi makanan cacing juga .betul tak?so maseh lagi berpegang pada tiga huruf ni? E G O .

Lelaki------>+eGo -------> =Cacing ;aku cacing nak makan kau !       :'hhe lebey kurang macam tu laa.


Saya tahu dan semua orang tahu kan ,apabila E G O menguasai Diri,kita tidak dapat menilai yang baik mahupun buruk .

No! overall nya saya ta tunding pada kaum adam sahaja .kaum perempuan pun ada .ranking yang paling high tu saya rasa .lelaki .betul ke wahai lelaki?if yes .tahniah anda memang E G O .

Orang selalu memperkatakan tentang ego dan emo. Jujurnya, saya ta paham apa itu ego secara definisi berisinya  ..huhu.. Adakah perasaan bangga atau i'm better than others atau i'm always right atau i want to do it my way?

I have a thought in my mind, don't let the ego comes out, seal it away. 
Macam mana nak halang kemunculan ego? Jangan terlalu banyak berfikir mengenai sesuatu hal. Mudahkan hidup. Mislu :

1. Kamu nak buat plan A, orang nak buat plan B. If plan B tu capai standard untuk dilaksanakan, proceed sajalah. Atau kita boleh bincang untuk gabungkan plan  A dan B.

2. Orang berfikiran A, kamu berfikiran B. Kalau pemikiran tu tidak salah (orang nak tipu, kamu tak mau tipu), biar je lah orang tu dengan pemikirannya.

3. Situasi i'm always right. Berkomunikasilah dengan cara baik. Saya selalu tanya pendapat orang dulu, kemudian utarakan pendapat saya dan tanya pendapat dia semula. Orang sangat suka bila dia rasa dipentingkan. after that, dia akan berlembut dengan idea kita.

easy right?

E G O bukan Semua negatif ! yes itu pun saya setuju sebab : We can see;

Lelaki dalam sekumpulan perempuan :
ya.semestinya lelaki itu tidak mahu dilihat sebagai dia yang paling tecik sekali ;maksudnya yang ta dapat menyumbangkan apa-apa.Semuanya kaum wanita dapat mendahului .Dari situ juga  dia akan rasa malu dan rendah diri .. SO ! Dia akan mengguanakan E G O nya untuk lebih terbaik .Yup tahniah anda memang hebat.
jadi Saya Syorkan kepada kaum lelaki lebih baik jika 3 perkataan itu kamu guna kan untuk ke arah kebaikan bukan untuk kehebatan diri dan tidak mahu digelar lemah pada mata yang buta .Hai Semua SELAMAT sore :)











1 comments:

Mereka segalanya:D

December 22, 2012,0 Comments


kenalkan mereka bestPERANG saya bila di rumah .ahaks .geram .na mara.time bergaduh tapi actually merekalah manis ,merekalah pahit bagi saya .

dari kecil hingga dewasa ,saya dan kak cik@akak anis memang salu bergaduh,haa gaduh sal ape?Uit ta ley tau ,oke biasalah adik dan kakak gado2 manja,berebut baju,berebut mau malas dari kemas rumah."kau la kemas,kau la kemas,aku da buat " ha last2 dua-dua kena marah dek maa .kan padan muka dua-dua hhe.

mencebik muka lepas kena ceramah;hahha lucu pulak bila di ingat balek.

Saya Sayang Kakak!

saya tahu sebenarnya kak anis bukanya malas,cuma die jeles if die je yang buat keje.so sama-samalah membantu antara satu sama lain .tapi ...
kalau saya buat kerja rumah ,saya ta suka pulak orang lain menggangu.peliks kan .
ada perbezaan di situ.btw kami memang OH OHsem :P 

oKe k.nun pulak ;bank hidupku .. opps!
no.. no .akak saya bukan bank islam,bukan bank negara la hha
actually after kak mazlinun dapat kerja dia lah yang banyak membantu saya dalam kewangan ,maksudnya dia yang membantu mom dan ayah untuk sara adik2 yang maseh belajar .

Thanks akak !

saya ta kan lupa jasa akak ,siyes .pomis :)
seingat saya start saya form 4 ,akak nun yang banyak keluarkan belanaj untuk persekolahan saya.bila balik rumah .oke akak nak bayar itu ini .oke nah duit .bestnye !Hiks :P jangan bimbang adek salu berjimat, .kat uma sewa i masak sendiri aw .


Eh,pandai ke masak?
ya ya pandai la masak nasi,masak teloq tu hhi

akak salu cakap kite ta pandai masak;
memangla sebab bukan semua masakan adek pandai masak,if adek suka makan masakan yang tu,just masakan tu laa yang pandainyaaaa hhe Jahat .memang laki saya kena makan apa yang saya suka lah jawabnye nih :D



Ye maaa kita belajar nanti,nanti,nak nanti bila tu?
nanti na kawen laaaa hahhaha
wat lawak cket.last2 kena dengar ma membebel secubit masa.
Oke baik Bos jom masuk dapur .bigbos da masuk tu !



BigBos?
yup kenalkan ayah mokhtar is chefwan dalam famili kite,eh ape pulak chefwan nye tada sangkot paut.
Chef Ayah ;memang mmmmyummy la if dia masak .Chef Ayah memang suka masak .bila ayah ayah masuk dapo .apa lagi ma terus menitahkan anak2nya:


Adek!masuk dapo cepat.katae nak belajo masak.
Oke mom,oke .dengan laju ke dapo tolong 2 Chef Ayah masak .ayah memang suka mengajor anak-anak dia masak resepi die ceh.ada resepi g tuuu .bole masuk Master Chef ayah saya ny.
p/s:wait  resepi dari Chef Ayah next entry oke:)


Time for Lunch :na mamam jap .burbye TERINDAH :)

0 comments:

Subhanallah Aku menyintainya

December 22, 2012,0 Comments


"Subhanallah Aku menyintainya" secubit dari lirik lagu video ny sangat menyentuh hati .

Tahniah Ally Iskandar & Farah Lee .
Mereka sungguh serasi .Tengok muka mereka pun ada nak iras bukan?Orang kate kalau si Hensem ada iras si Cantek semestinya jodoh mereka berpanjangan .InsyaAllah .

dalam hati ''waa sape laa iras saya nie" hhe 

Saya ada kepilkan secubit hadis dan doa untuk insan Terindah ini:





Maksudnya: "Semoga Allah memberkati kamu dan melimpahkan berkat kepada kamu dan menghimpunkan kedua kamu di dalam kebaikan.”

Firman Allah S.W.T. yang bermaksud :
“ Dan di antara tanda-tanda yang membuktikan kekuasaanNya dan rahmatNya, bahawa Ia menciptakan untuk kamu (wahai kaum lelaki), isteri-isteri dari jenis kamu sendiri, supaya kamu bersenang hati dan hidup mesra dengannya dan dijadikanNya di antara kamu (suami-isteri) perasaan kasih sayang dan belas kasihan. Sesungguhnya yang demikian itu mengandungi keterangan-keterangan (yang menimbulkan kesedaran) bagi orang-orang yang berfikir "
- Ar-Rum : Ayat 21





Semoga Mereka diberkati Allah ,dilanjutkan Usia Dan beroleh Manfaat disebalik Sebuah Masjid yang di bina .Amin Ya Rabb .


pssss ;bila laa ryry pulak nak bina masjid :D hhe gatai ye !

0 comments:

Jom semak etika kaUnseling ;by Cik kaunselor comel:)

December 21, 2012,0 Comments

      counseling session with Mr.Kamarudin Salak Tinggi Secondary School
      • ·         BACA AL-FATIHAH
      • ·        
      • BACA DOA(MEMUDAHKAN URUSAN)

      اللهم لا سهلا إلا ما جعلته سهلا وأنت تجعل حزن إذا شئت سهلا
      • ·         KERAHSIAAN
      • ·         MENJAGA PAKAIAN
      • ·         MENJAGA MASA
      • ·         ADAB PERTUTURAN
      -cara bertutur
      • ·         JARAK
      • ·         MENJAGA HAK KLIEN
      • ·         MENJAGA IKTILAT(Pergaulan)
      • ·         TERIMA TANPA SYARAT
      • ·         TAMPAL AYAT-AYAT AL-QURAN DI DINDING@SIJIL KELAYAKAN
      • ·         MENJAGA BENDA-BENDA BAHAYA
      • ·         PINTU TRANSPARENT(pintu cermin)

      • 1)      KERAHSIAAN

      • -Surah al-hujrat ;ayat 12
      • -Surah al-mujadalah :ayat 8,10

      • -Ganjaran orang yang tidak membuka rahsia(aib)diri sendiri adalah keampunan daripada Allah.Direkodkan daripada Abu Hurairah katanya,
      •   “Saya mendengar Rasulullah berkata ,setiap umatku diampunkan dosanya kecuali yang menyatakan secara terang-terangan yang dia sudah melakukan dosa.Perkara yang termasuk terang-terangan adalah orang yang melakukan dosa pada malam hari,sehingga waktu pagi sekiranya ditutup oleh Allah,Namun waktu paginya dia berkata yang dia sudah melakukan itu ini (dosa) sedangkan Allah menutup perbuatannya daripada pengetahuan manusia supaya malam itu Allah menutup rahsianya iaitu perbuatan dosa tetapi pada waktu pagi dia membuka apa yang ditutup oleh Allah ’’
      •     _Hadis ini direkodkan dalam sahis muslim,kitab sifat zuhud/lemah lembut_
      • 2)      MENJAGA PAKAIAN
      • -Surah Al-ahzab;ayat 59
      • -Surah Al-nur;ayat31


      • Hadis riwayat albazar dan al tarmizi;
      •   “Sesungguhnya wanita itu adalah aurat dan setiap kali mereka keluar syaitan     akan memerhati”


      • “Barangsiapa yang memakai pakaian menjolok mata,maka Allah akan memberikan pakaian kehinaan di hari akhirat kelak”
      • -Riwayat Ahmad Abu Dawud,An nasai dan Ibnu Majah-


      3)      PERTUTURAN
      • -Surah at-Taubah ;ayat119
      • -Surah al-baqarah;ayat83
      • -Surah al-imran;ayat 159
      • -Surah al-khaf ;ayat18


      • Hadis Nabi Rasulullah s.a.w bersabda
      • “Jagalah diri daripada api neraka,walau dengan sebelah kurma,sesiapa yang tidak mendapatkanya,maka lakulah dengan ucapan yang baik”
      • -Riwayat al-bukhari-


      • Sabda Rasulullah s.a.w “Sesungguhnya orang yang paling aku benci daripada kalangan kalian dan paling jauh daripadaku pada hari kiamat ialah orang yang banyak bicara “
      • -riwayat alTarmizi-
      • Hadis Nabi;
      •   “Sesiapa yang beriman kepada Allah dan hari akhirat maka berbicaralah dengan baik atau diam ”

      4)      MENJAGA MASA
      •   -Surah al-asr
            5)      MENJAGA HAK
      •    -Sahih Bukhari ,Hadis direkodkan dalam kitab ibnah:
      •    “Jangan kamu mengarah senjata kepada saudara sesame muslim,ini kerana dia tidak tahu,jangan2 syaitan mempengaruhinya sehingga dia akan membunuh saudaranya itu,maka dia akan masuk neraka”
      • 6)      PERGAULAN/IKTILAT
      • -Surah al-ahzab:ayat 32
      • -Menurut islam ,hokum berjabat tangan antara lelaki dan perempuan bukan mahramnya adalah HARAM .Siti Aisyah berkata.. :
      •   “Demi Allah,tidak pernah Rasulullah s.a.w menyentuh tangan seorang perempuan lain yang bukan mahramnya,hanya baginda memba’ah mereka dengan percakapan ’’
      • -Riwayat Imam Ahmad-


      • 7)      PERHUBUNGAN
      • -Sahih Muslim:
      •    -Daripada Aisyah Katanya Rasulullah s.a.w bersabda :
      • “Rahim(kasih sayang)itu tergantung di Arasy.Katanya “Sesiapa yang menghubungkanku ,menghubungi pula Allah,akan dia dan siapa memutusiku,memutusi pula Allah akan Dia ’’


      • -Muhammad bin Jubair bin Muthim r.a katanya bapanya mengkhabarkan kepadanya bahawa Rasulullah s.a.w bersabda :
      •   “Tidak masuk syurga bagi orang yang memutuskan silaturahim’’


      • -Dari Abu Hurairah r.a katanya Rasulullah s.a.w bersabda:
      •     “Roh bagaikan parajurit yang aneka ragam bila saling mengenal ,mereka akan bersatu,bila tidak saling mengarah mereka akan berpecah belah’’

                    8)      TERIMA TANPA SYARAT
      • -Surah An-nur ;ayat 61
      • 9)      PINTU TRANSPARENT
      • -Islam melarang kaum lelaki dan wanita  satu sama lain melakukan khalwat:
      •   “Barangsiapa yang beriman kepada Allah dan Hari Akhirat,maka hendaklah jangan melakukan khalwat dengan seorang wanita yang tidak disertai mahram kerana sesungguhnya yang ketiga itu adalah syaitan ’’

      p/s:ini sebahagian perkongsian hadis dan ayat quran kepada para kaunselor untuk menjadi Superman yang bijaksana bagi  menyelesaikan masalah hidup manusia .Eh ''^^ Superman pun Superman la :P

      0 comments:

      YUYU ZULAIKHA ! Suka Budak ny Hhew

      December 21, 2012,0 Comments

      HAI HAI MY KUPU-KUPU TECIK !

      Sungguh ta disangka Dapat bertentang mata dengan si kecil mOlek ny,lagi ku ta sangka dia memang mENARik terTarik hatiku ! Hai Yuyu Zulaika .

      0 comments:

      MATA CANTEK dye da Buruk :|

      December 19, 2012,0 Comments

      SEmingu Satu hari ryry terpaksa berjaga malam semata-mata secubit esemen . Uit Cantek cket mulut tuu ..
      Oppps ! Soe bukan secubit ,tapi SEGUNUNG EVEREST . Oh Mak ! :( tengOk mata dye da lebam ,tapi xpe takisa bukan ad Pakwe Ohsem pun Kat Campus :P



                                                                     Yes .Saya.Budak.Comot

                                                                    
      Jom umpat jap ----> Dye ny memang sempoi gile,wak muka xmalu jek muka comot3 p class ... hhei Nasib la sape jadik pakwe ryry nih .erk ada ke orang nak ???


      hmm,mengumpat ye .tara baek taw .. rase2 nye entry ny akan continue t jodoh benar-benar jodoh ryry datang pinang hhe ..... wAAA daa terbayang-bayang dalam hati,hatiku jugak ada taman kok ! :P

      0 comments:

      alahai belog baru ku

      December 18, 2012,1 Comments

      Untung kau wahai belog baru!

      Time aku bizi ngn esemen jgk kau nak lahir .Kesian kat mak kau ny ,kit g nak Final exam daa.xpasal3 kena uruskan kau hari3 '';bebel aku sorang2 .hahah Memang ny la aku ,bukan time bizi ,memang malas cket nk melayan belog ,sememangnya pelik ,adoi (sambil tangan didahi)

      1 comments:

      KOSONG-KOSONG-KOSONG :|

      December 18, 2012,0 Comments

      ye ye .... taw ianya KOSONG ,belum sempat lagi ubahsuai rumah ,ruang dapo,ruang bilik tido.. da nk pOmot kn?:( .. saje nk buat korang jeles sebab belog ryry KOSONG! ley masuk book of record nih :P hhi

      0 comments:

      December 18, 2012,1 Comments

      welCome TERINDAH ! wuuuu Sadis :( Sebab dah 1001 kali  cuba bukak blog lama tapi gagaL ,uh ... apakan daya ... Terpaksa buat blog baru .huh silakan menjamu Mata Membaca sekalian makhluk di alam semesta .Nama saya ryry :) budak yg suka save memOry melalui gambO .DAEBAK3 :)

      1 comments: