Berkhemah Gaya Moden Di Glamping LOWT, Perak

GLAMPING DI LOST WORLD OF TAMBUN

Hi semua, antara banyak banyak tempat untuk bercuti Mar suka sangat tempat yang penuh kehijauan dan tenang. Lain orang lain citarasa kan? Tapi kalau korang suka tempat kehijauan juga boleh ke LWOT taw sebab kat sini ada glamping best!
Okay jom Mar share dengan korang semua. Glamping adalah khemah moden yang serba lengkap. Kat LWOT ada beberapa buah glamping yang mana kita boleh pilih nak tepi tasik atau pun berdekatan dengan toilet.  Jadi Mar & kawan Mar pilih glamping yang tepi tasik. Kat situ nampak ala ala dalam hutan sikit. Hhiks! 
Mar & kawan kawan
Bestnya rasa macam nak lompat lompat hehe!

GLAMPING 
Okay guys!, Ni la glamping taw. Cantik & sangat besar kan? Mar teruja sangat dapat menginap kat sini. Antara impian Mar tahun ni adalah untuk berkhemah kat sini taw,  akhirnya tercapai, yey!
Glamping ni dipasang atas rumput karpet, jadi takperlu risau takut lecak ke apa taw, hehe
Dalam glamping yang Mar duduk ni ada 3 katil, 2katil single & 1katil king. Dalam ni juga terdapat aircond,kipas,rak kecil, cermin serta tempat penyangkut baju haha memang seakan hotel dah taw, cukup lengkap! Ofcourse tuala pun disediakan okay. Dont worry!


Okay dah ready nak tidur ke Mar? hehe muka tasabar sangat!

GLAMPING DI PERMUKAAN TASIK ( Bagi Mar Kat sini paling cantik! ) 

Kat tasik ni banyak aktiviti yang boleh buat sebagai contohnya kayak/ aktiviti team building -water confident & sebagainya.
Kat LOWT ni ada buggy disediakan untuk pelancong taw, jadi tak risau nak pergi mana mana tempat dalam LWOT ni kita naik buggy okies! Jalan pun syok juga .


BBQ TIME
Bila menginap kat Glamping LWOT ni ada pakej untuk BBQ taw, best sangat. Staf LWOT akan buat semua preparation untuk BBQ, siap dengan bakar sekali, bagus sangat. Semuanya sedap & sangat banyak. Heyy! sampai kekenyangan kami dibuatnya. Tu pun tak habis sebab banyakkk T_T kalau perut ada space lagi Mar makan sampai habis! hhiks . 
Masih teringat ingat lagi makanan BBQ ni sedap sangatttttt T_T

Okay Jom Dinner dengan Mar!

AKTIVITI DI LWOT
Kat sini juga ada macam macam aktiviti, Mar decide untuk cuba panjat ni sebab rindu gila
nak hiking taw T_T












Heyy! Nampak je lembut tapi kita tak lembik taw. heee
Bila naik sangat cuak jugak sebab ada tempat yang sangat sangat curam & susah nak pegang, tapi Mar berjaya naikk juga. haha paling susah part untuk naik sebenarnya.
Dan, finally. Mar berjaya untuk turun dengan jayanya hehe. Bestttt! Time nak turun ni mula mula rasa juga gayat, bila da rasa selesa best pulak nak turun lelaju hehe

HAUNTED CHAMBERS
Yuhuu! Rumah hantu paling takut hhu . Nak nangis T_T haha walaupun kecik tapi seramm. Siapa yang datang sini kena try masuk okay. Best. Lagi seram dari NOF Sunway Lagoon taw. Kalau nak tengok Mar kena prank bila dah keluar dari rumah ni tengok kat instagram LWOT taw. hahah jahat gila hantu tong sampah tu!
Tengah usap dada lagi Mar? haha T_T 

ZOMBIE ZONE





IT's ZOO?
Hehe best kan?! kat sini pun boleh berseronok dengan haiwan yang comel!. Berebut taw nak bagi makan untaaa tu dengan kawan kawan Mar haha, jadi sesiapa yang datang dengan famili & anak anak boleh lepak chill dengan haiwan yang sangat jinak kat sini taw.


Paling comellll & sangattt jinakkkk taw. Alahai rasa macam nak bawaa balikkkk jeee geram!

GARDEN OF LIGHT
Kat LWOT ada Garden Of light taw, korang boleh tengok taman ni berwarna warni dengan cahaya yang sangat cantik & ada juga muzikal!



Mar percaya sesiapa yang datang ke sini memang akan rasa nak datang lagi, tak puas nak main kat theme park ni! Hope dapat datang lagi nanti!


Untuk anda semua yang nak tahu harga & semua maklumat tentang
Lost World Of Tambun ni boleh layari ke :

WEBSITE :
https://sunwaylostworldoftambun.com 
INSTAGRAM:
 sunwaylostworldoftambun 
FACEBOOK:
 lostworldoftambun 

ALAMAT :


SUNWAY LOST WORLD WATER PARK

No 1, Persiaran Lagun Sunway 1, Sunway City Ipoh, 
31150 Ipoh, Negeri Perak.

Theme park tel: +605 542 8888
Hotel tel: +605- 540 8888
Fax: +605- 542 8899

Email
lostworldoftambun@sunway.com.my


Janna Nick Duta Produk Kecantikan NH Colla Plus 3

Era Kulit Baru Bermula Di Sini | Hi Semua! Minggu lepas Mar ke Sesi Meet & Greet bersama Janna Nick! Memang sangat excited dapat jumpa depan depan & dengan lebih dekat. Okay nak bagitahu Janna Nick cantik sangat sangattt. Kulit dia sangat flawless taw. Hey mestilah nak kulit cantik Macam dia juga kan? T_T



Sesi Meet & Greet tersebut juga untuk memperkenalkan Janna Nick sebagai Duta Produk kecantikan NH Colla Plus3 . Oh ya, patutlah dia sangat cantik memang Janna  mengamalkan NH Colla Plus3 ni rupanya. Janna juga berkongsi kehidupan beliau sebagai seorang pelakon sangat penat, 18jam satu hari adalah paling minima waktu bekerja. Jadi bila ada NH Colla Plus3 akan membantu mengelakkan muka dari tidak bermaya, penat & kusam!



NH COLLA PLUS3
Mar dah cuba minum setiap hari, rasa dia sangat best masam masam manis. Sedap! Lebih suka packaging siap terus macam ni, buka & terus minum tak perlu nak bancuh bancuh dah . Jimat masa & senang untuk consume kan?

Yis Seramida dan Ekstrak Zaitun merupakan ramuan semula jadi terkini yang membantu merangsangkan kecantikan kulit. Yis Seramida berfungsi untuk membaikpulih dan mengekalkan kelembapan kulit agar tetap anjal dan muda. Ekstrak Zaitun pula melindungi kulit daripada serangan radikal bebas seterusnya membantu mencerahkan kulit wajah. Kedua-dua ramuan unggul ini akan menggiatkan lagi proses pencerahan kulit yang mulus tampa cela apabila digandingkan bersama. Tambahan lagi, dengan sokongan ramuan kolagen Marin, formula kecantikan baru ini akan mendorong kepada perubahan kulit wajah yang menakjubkan dalam tempoh singkat!


Jangan risau taw, NH Colla Plus 3 hanya menggunakan ramuan semulajadi tanpa bahan pengawet, perisa ataupun pewarna sintetik mahupun bahan kimia tambahan lain. 
Ia sesuai untuk umur 18 tahun dan ke atas, lelaki & perempuan . Manakala ia juga sesuai untuk semua jenis kulit taw, sama ada bermasalah atau pun tidak.

KEAJAIBAN YIS SERAMIDA 
-Membantu mengganti semula seramida kulit yang hilang akibat faktor persekitaran yang tidak sihat dan penuaan.
-Meningkatkan penghasilan kolagen dalam kulit.
-Membaikpulih dan mengekalkan kelembapan kulit.
-Membantu mencegah pembentukan melanin dan mencerahkan tona kulit.
-Menyokong struktur kulit bagi mencegah kedutan.

APA ITU SERAMIDA KULIT?

Seramida merupakan molekul lipid yang terdapat pada lapisan kulit paling luar. Molekul lipid ini menyokong sruktur kulit dengan memegang ikatan sel kulit bersama. Ia juga mengekalkan kelembapan kulit bertindak sebagai halangan terhadap bakteria dan pencemaran alam sekitar.

KEAJAIBAN EKSTRAK ZAITUN ( 15% Hydoxytyrosol)
-Hydroxytyrosol adalah salah satu agen antioksida yang terkandung dalam buah zaitun. Ia mempunyai aktiviti antioksida sebanyak 15kali lebih tinggi daripada teh hijau dan 3kali lebih tinggi daripada ko-enzim Q10,CoQ10.

-Meningkatkan penghasilan glutathione dalam badan bagi membantu mengurangkan pigmentasi kulit dan mencerahkan kulit wajah.




CARA PENGAMBILAN YANG DISYORKAN

HARI PERTAMA HINGGA KE 6:
Minum sebotol setiap hari ketika perut kosong pada waktu pagi atau sebelum tidur.

HARI  KE 7 DAN SETERUSNYA :
Minum sebotol selang sehari

Jadi untuk korang semua yang nak try juga NH Colla Plus3 ni boleh buat pembelian segera taw, korang boleh buat pembelian dekat mana mana cawangan watson yang berhampiran :

WEBSITE:
Era Kulit Baru Bermula Di Sini! xoxo

Sarapan Lebih Berkhasiat Dengan Susu Dutchlady Pure Farm

Mulakan Hari Dengan Susu DutchLady | Hai, Selamat Pagi Semua!
Beberapa minggu lepas, Mar cuba bersarapan pagi dengan susu Dutchlady taw. Ianya sangat baik dari sebelum ni. Mar seorang yang suka makan sarapan seperti nasi lemak, roti canai, mee goreng, atau nasi goreng tapi bila Mar lengkapkan sarapan pagi dengan susu rasa lagi bertenaga taw!

Hanya ambil 1gelas susu Dutchlady je Mar dapat 50% protein dalam sarapan pagi. Jadi dah tak risau nak makan nasi lemak, roti canai & macam macam lagi. Asalkan ambil 1 gelas susu Dutchlady ia sangat mencukupi! Hoyey!
Mar pilih Susu Dutchlady Pure Farm untuk bersarapan setiap hari, yang mana susu ini juga adalah pilihan yang terbaik untuk seisi keluarga Malaysia ketika bersarapan pagi taw. Ramai yang takut untuk ambil sarapan pagi dengan makanan yang agak berat, dan ada juga yang abaikan sebab tergesa gesa untuk pergi kerja kan?. Kalau anda semua nak tahu,satu gelas susu sahaja dapat membantu memenuhi nutrien yang diperlukan oleh badan kita. Kebanyakan orang menyedari bahawa susu kaya dengan kalsium, tetapi susu sebenarnya membekalkan nutrien penting lain yang tidak boleh dihasilkan oleh badan kita, seperti protein. Tambahan pula, segelas susu sewaktu sarapan membantu badan kita bersedia untuk menyerap lebih banyak nutrien daripada makanan yang diambil sepanjang hari.

Dan pada penggemar sarapan berat macam Mar, kita boleh makan sarapan seperti biasa okay jangan risau asalkan ambil satu gelas Susu Dutchlady akan melengkapkan sarapan kita dengan penuh nutrisi.  Jom tengok 5 cabaran Mar bersarapan dengan Susu Dutchlady!



DAY 1- DUTCHLADY BREAKFAST CHALLENGE

Bangun Pagi dapat breakfie dengan Susu Segar bestnyaaaa!!😍 Favourite Malaysian Breakfast iaitu nasi lemak memang tak boleh dipisahkan dengan Mar, lagi lagi sambal bilis dia sedap😋🍛Ianya bagus bila Mar pairkan dgn segelas susu @dutchladymy. 


DAY 2-DUTCHLADY BREAKFAST CHALLENGE

It’s combination of oat & nestum! Mar dari kecik lagi suka makan nestum & susu. So untuk dapatkan breakfast yg sihat why not put your favourite fruit like ðŸ“🍌🌽🍎 . So Mar akan makan dengan madu dan susu . Dan semestinya Mar akan pilih susu @dutchladymy for my breakfast drink! ðŸ˜‹


DAY 3 -DUTCHLADY BREAKFAST CHALLENGE
It’s soft wraps & sambal bilis! Tak melayu la kalau tak makan sambal kan?😉 Bezanya Mar suka sambal manis. Korang mesti suka pedas kan🤤  Pagi with this simple breakfast sambal bilis with potato wraps & wholegrain wraps memang sangat bagus🌮🌯🥙 . Tak lupa untuk ambil favourite susu @dutchladymy ðŸ˜‹Sedap ke sedap? Awak kena try okies.


DAY4-DUTCHLADY BREAKFAST CHALLENGE
Roti always ada dekat rumah Mar utk breakfast, Jadi disebabkan Mar suka banana, it's combination roti with milo tabur & letak pisang🍌 . Bestttt, sape pernah buat? Kita gang okies😉 . Then banana makan dgn chocholate syrup. Ouch! Sedap sangat ! Untuk lengkapkan lagi healthy breakfie, Mar akan minum susu Favourite iaitu @dutchladymy .



DAY5-DUTCHLADY BREAKFAST CHALLENGE

Kadang, suka ambil nasi untuk breakfast & Kadang breakfast jadi brunch . Sape macam tu juga? Baik mengaku! hehe  Lepas tu paha ayam sekor tak cukup . Eh ðŸ¤­ðŸ¤ª Tapi tak risau, bila ambil susu @dutchladymy akan memberikan kesihatan yang terbaik utk tubuh badan kita taw. Mar suka makan simple macam ni kalau tak sempat nak masak. Nasi panas, Ayam goreng, ulaman & sambal. Dah heaven dah! ðŸ˜‹ðŸ¤¤ // Ehh pastu tambah kicap pulak, sedapppnya!


Bagaimana susu membina keluarga yang kuat?

Pakar Pemakanan dari Dutch Lady Malaysia, Tan Huey Ghee ada jawapannya: 
"Protein dalam susu bertindak sebagai blok pembina bagi otot, tulang, rambut dan kuku kita, ia juga memainkan peranan penting dalam pelbagai proses biokimia, termasuk pembentukan, pengawalan, pembaikan dan perlindungan badan kita. Anda boleh katakan bahawa protein adalah nutrien penting yang menyelenggara serta  memelihara badan kita supaya berfungsi dengan lancar untuk melakukan aktiviti seharian".

"Kajian menunjukkan bahawa protein dalam susu mengandungi 9 asid amino penting (EAA) dan lebih mudah dihadam berbanding dengan sumber protein lain. Dengan erti kata lain, susu adalah sumber yang mudah untuk memperolehi protein yang berkualiti tinggi," katanya.

Tan seterusnya menjelaskan: "Tidak seperti lemak badan, protein tidak boleh disimpan oleh badan kita untuk kegunaan  masa depan. Ini bermakna kita bergantung kepada makanan harian untuk memenuhi keperluan protein kita. Oleh itu, sarapan pagi kita haruslah membekalkan sekurang-kurangnya 20% hingga 25% daripada keperluan nutrisi harian kita".

"Minum susu Dutch Lady PureFarm pada waktu pagi membawa banyak perbezaan dalam pengambilan protein kita - hanya dengan minum satu gelas sahaja dapat membantu anda memenuhi lebih daripada 50% keperluan protein yang diperlukan sewaktu sarapan dengan cara yang mudah," katanya.

SUSU DUTCHLADY!
Protein dalam susu  bertindak sebagai pembina otot,tulang, rambut dan kuku yang memainkan peranan penting dalam proses biokimia termasuk pembentukan, pengawalan, pembaikan dan perlindungan badan kita, ada kajian yang menunjukkan bahawa protein dalam susu mengandungi 9 ASID AMINO PENTING (EAA) yang lebih mudah dihadam berbanding sumber protein yang lain sebagai susu NOMBOR 1 di Malaysia.


SUSU DUTCHLADY PURE FARM INI MENGANDUNGI :

PROTEIN 
-Membantu untuk membentuk & membaiki tisu supaya badan dapat berfungsi dengan baik.
VITAMIN A
- Membolehkan mata berfungsi dengan baik & membantu kekal fokus. 
VITAMIN D
- Membantu penyerapan dan penggunaan kalsium serta fosforus. 
VITAMIN B2
- Menyokong pelepasan tenaga daripada karbohidrat,lemak dan protein. 
KALSIUM
-Merupakan kunci untuk tumesaran & perkembangan tulang serta gigi yang kuat untuk kanak-kanak disamping membantu orang dewasa mengekalkan jisim tulang yang sihat untuk gaya hidup yang aktif.


Jadi, sama sama kita jaga kesihatan dengan permakanan yang terbaik bermula dengan sarapan pagi okay. Susu Dutchlady PureFarm pilihan yang sangat terbaik untuk satu keluarga!

Sebarang maklumat lanjut, korang semua boleh rujuk kat sini :

FACEBOOKDutchlady Malaysia
INSTAGRAMDutchladymy



Kulit Putih Dengan Bioxcellent Colla W.Diamond

Kulit Putih Dengan Bioxcellent Colla W.Diamond | Hi semua, ramai yang tertanya tanya macam mana nak putih & kulit cantik. Mar syorkan sangat, anda semua ambil supplement. Rasanya tak ada orang yang nak putih tapi tak buat apa apa tindakan, betul tak? hhiks. Sebelum ni Mar ada buat 1 entri tentang produk Bioxcellent juga iaitu Cupplus White ianya untuk mantapkan badan okay, kali ni untuk kulit putih pula taw .

Semua produk BIOXCELLENT ni best, sebab Mar dah makan sebelum ni, so sekarang Mar try bioxcellent Colla W.Diamond pula. Bioxcellent Colla W.Diamond merupakan minuman campuran botani yang mana bahan bahannya terdiri daripada :

  • Vitamin
  • Campuran Beri yang diperkaya dengan anti-oksidan
  • Tripeptide Kolagen
  • Astaxanthin
  • Acacia Gum
  • Ektrak Buah Anggur
  • Tomato
  • Epal
  • Strawberi
  • Buah Delima

BioXcellent Colla W.Diamond ini mampu memberi kesan seawal 7hari taw. Dengan pengambilan produk ini, bukan sahaja kulit lebih cerah, anjal, dan lembap tetapi jerawat juga mengecut dengan cepat, kulit pun tak kering taw. Mar percaya produk campuran botani semuanya sangat bagus, jadi tak risau untuk amalkan. 

Dan paling penting juga, Mar akan pastikan tahap keselamatan produk ini juga, Alhamdulillah, BioXcellent Colla W.Diamond ni ada kelulusan dan telah diiktiraf. Ia mendapat pengiktirafan oleh Asia Pacific Super Health Brand Excellent, 100% menggunakan bahan semulajadi dan mempunyai GMP Certified. So sangat selamat & boleh ambil tanpa was was taw. Lagi satu produk ini juga telah diuji secara klinikal dan mematuhi standard piawaian yang sepatutnya. 

Semua nak tahu apa lagi kelebihan yang ada pada produk ni kan? Sangat banyak sebab tu Mar suka untuk minum, harap harap ia dapat elak dari permasalahan kulit sembab dan tak bermaya macam Mar.


Kelebihan BioXcellent Colla Diamond
  • Membaikpulih struktur kulit
  • Kulit lebih cerah, anjal, gebu dan lembap
  • Mengurangkan garisan halus dan kedutan
  • Mengaktifkan sintesis penghasilan kolagen pada tubuh
  • Mengatasi masalah kulit seperti jerawat, jeragat, pigmentasi dan tompok hitam
  • Melindungi dari sinaran UV, radikal bebas dan pencemaran
  • Mencantikkan kuku lebih kuat dan atasi masalah keguguran rambut
  • Meningkatkan penghasilan susu ibu
  • Sesuai untuk lelaki dan wanita berumur 16 tahun ke atas
  • Mengatasi masalah lenguh badan
  • Ramuan premium membekalkan zat penting untuk kulit

CARA PENGAMBILAN BIOXCELLENT COLLA W.DIAMOND
Cara Bancuh
  • Campurkan 1 skop (20g) BioXcellent Colla W.Diamond ini ke dalam 200ml/250ml air suam
  • Kacau  sehingga betul-betul larut
  • Minum serta merta selepas penyediaan




Tips Untuk Mendapatkan Kesan Yang Maximum
  • Minum sebelum tidur kerana badan harus rehat selepas pengambilan Colla W.Diamond untuk mendapatkan kesan yang maximum
  • 1 skop 1 hari
  • Rehat secukupnya
  • Perkara paling penting, minum air yang secukupnya sepanjang hari untuk kesan yang terbaik
  • Elakkan dari memakan makanan yang pedas dan tinggi garam
  • Elakkan makan kekacang kerana ianya boleh menyebabkan pori-pori muka terbuka
  • Elakkan minuman yang bergas dan berkafein

Produk ni boleh didapati di Watson seluruh Malaysia atau Lazada Malaysia taw. Harga pun sangat berpatutan sangat :
Harga
RM 66.00 (700g)
(Pengambilan untuk sebulan)

Untuk sebarang pembelian atau maklumat lanjut, sila layari :-