Cafe romantik untuk Candle light dinner bersama pasangan

FLORA KAFE, AMPWALK  Hello sayang, you kat mana ? i dah sampai dalam hati you . Eh FLORA KAFE ...

FLORA KAFE, AMPWALK 

Hello sayang, you kat mana ? i dah sampai dalam hati you . Eh FLORA KAFE . 
hhiks . kemain caption dia kan, pakwe pun tak de. hahah  kakak mampu buat pickupline je dulu .
Hey guys jom terjah cafe romantik ni! 


Boleh booking untuk hiasan meja yang menarik di Flora kafe ni taw. Mar teruja semua meja cantik cantik tak tahu nak duduk mana. Oh indahnyaa dapat makan malam bersama  si dia kat sini kan .

Nak dinner atau nak sambut hari jadi kat sini pun boleh , mereka akan buat sprise dan ada lagu birthday wish yang mereka pasang. Masa makan hari tu , ramainya yang sambut kat sini . Memang excited curi curi pandang jap . hhe

Ini kat luar Flora Kafe . Memang betul betul depan pintu masuk AMPWALK .


Ada yang siap pm Mar tanya berapa harga untuk makan buffet sempena Bulan Ramadhan. Juadah berbuka puasa yang disediakan sedap dan ada berbagai pilihan. Dibawah adalah senarai menu Buffet Ramadan untuk flora kafe ampwalk. Korang cuma perlu membayar RM65+ (normal price) bagi seorang dewasa dan RM35+ bagi kanak-kanak (7-12 thn). Kira ok sangat - sangat lah tu dengan layanan dan makanan yang sedap yang dihidangkan.

PILIHAN PEMBUKA SELERA
1.rojak buah
2.sotong kangkung
3.hidangan 5 jenis sambal colek
4.hidangan 3 jenis kerabu
5.keropok sayur,keropok ikan dan papadom
6.ulam-ulaman

SEAFOOD HOT PLATTER
7.ketam
8.kerang
9.udang
10.mussel

MASAKAN MELAYU

11.nasi putih
12.asam pedas johor ikan kembung
13.ikan keli lada merah
14.ayam lada hijau
15.lala masak serai
16.ikan talapia goreng
17.daging masak kari
18.kacang panjang goreng
19.terung sambal
20.chap chai goreng






Alhamdulillah dapat iftar kat sini best sangat . Makanan kat sini semua menarik . Ini menu menu di bulan puasa yang Mar sempat snap, kalau hari biasa macam macam variasi hidangan ada lagi taw . 


So, dah cari date yang sesuai  nak candle light dinner dengan jodoh kat sini? hhe . 
Cepat cepat booking date okay! 
Nak tahu lebih lanjut boleh follow Flora Kafe . Mar recomended lah Kafe ni untuk 
anda & pasangan ! 

Instagram : FLORAKAFE
Facebook : FLORAKAFE

                                                                             Alamat :
                                                            FLORA KAFE, AMPWALK 
Ground Floor, The AmpWal, 218, Jalan Ampang 50450, kuala Lumpur
012-2070166/03-21810986 (MEL)
florakafe@gmail.com


Makan Makan Raya bersama Umobile & Ketchup

CAFFE BENE, SUNWAY PIRAMID Hai Happy Syawal semua, Mar dah kena start hashtag #teamrayakl dah...


CAFFE BENE, SUNWAY PIRAMID

Hai Happy Syawal semua, Mar dah kena start hashtag #teamrayakl dah . hhe . Raya kat kl bersama team ketchup & umobile pulak . Hoyeh . Sabtu lepas Mar ada  dua restaurant best untuk diterjah . Dua dua pulak favourite restoran yang dah lama teringin nak pergi .  Lets go to Caffe Bean first ! 

 Heyy! Sempat posing depan orang lalu lalang kan.hehe  yang penting dapat jugak posing depan Caffe Bene ni, dah lama nak masuk caffe ni sebab selalu ada di banyak Mall , Alhamdulillah berjaya jugak hari ni datang sini ! Caffe ni dah laaa cantikk . Ouch berdetak jantung hati Mar 


Hipster sangat caffe ni, memang best nak lepak makan .

 Woott woot ! Antara makanan best kat Caffe bene ni , Hari tu semua Mar try . Caffe ni menggabungkan konsep gelato dan waffle, kepada peminat waffle dan gelato, Ini lah dia tempat yang korang patut datang try . 
HONEY GARLIC & CHESE BREAD : RM18.00
Hey ! Garlic & cheese bread. Kami order 2x siap bawa balik lagi ! Suka cheese sangat , roti dia pulak lembut . Memang sedap .


 CARAMEL CINNAMON BREAD : RM16.95 

TIRAMISU WAFFLE : RM15.90

CARAMEL CINNAMON : RM 16.95

Olala! Ini lah BINGSU yang famous kat Korea tu korang, datanglah sini kalau nak try,  BINGSU ni dia macam ala ala Ais kacang kalau kat Malaysia . Sedap sedap . lepas makan dapat pulak pekena BINGSU ni . Fulamak Cair hati kakak!  Mar paling suka Green Tea tu sebab banyak sangat kacang . A,ah memang suka kacanggggg . hhe 


 Ehem , gelas ke baldi ni? kakak confius sebab besar sangat puas hati awak! Memang terbaiklah Cafffe Bene ni . Meleleh ayaq liur tgk pic, nak pergi lagikkkk .




Nak tahu lebih lanjut boleh layari laman web Caffe Bene okay . I love this memories !



YOSHINOYA & HANAMARU , AEON MALL SHAH ALAM

Lepas habis pekena makanan Korea , kita singgah sini pulak untuk nikmati makanan Jepun . Oh mak aih, Restoran ni memang famous . Mar suka sangat makan noodle noodle ni . 

 Taraaaaa! 
Semua makanan jepun ni sesuai dengan citarasa Melayu . Mar yang tekak Melayu sangat sangat , ni pun dapat makan dengan berselera, lebih lebih lagi ada telur separuh masakk tu , Itu yang buat Mar jatuh hati . hhe





 EHEM! Ada masakan kari jugak kat sini  , so fantastic! .

Memang tak tahu nak makan yang mana, sebab semua sedap sedap , jadi makan semua lah ! hhe kemain perut ni .

Nak tahu lebih tentang restoran ni boleh layari laman web mereka  okay  : )

Okay lets Makan ! , Nanti nak ajak semua kawan kawan Mar lepak makan kat sini . Serius sedap. Jangan risau nak makan dessert pun ada kat sini hhe

Kempen Makan-Makan U Mobile Bersama Team Ketchup


Haa, Wait korang ! Kempen ini bersempena U Mobile ingin menghargai pelanggan supaya mereka dapat menikmati keistimewaan di 6 F&B yang beri kerjasama iaitu Caffe BeneFish & CoYoshinoya HanamaruSangkaya, dan Sweet Hut dengan menggunakan aplikasi MyUMobile

Kempen bermula daripada 1 Jun 2016 hingga 31 Julai 2016. Apa yang perlu anda lakukan adalah bayar bil atau Topup dengan menggunakan aplikasi MyUMobile dan nanti boleh tebus tawaran hebat serta berpeluang untuk memenangi percutian 3 Hari 2 Malam di Penang. Menarik kan?

Jom lah sertai sementara masa masih ada. 
Terima kasih U MobileKetchup dan geng Kelab Blogger Ben Ashaari. 


Photoshoot Raya 2016 bersama Bloggers .

Selamat Hari Raya semua ! Eh sempat lagi kan ucap ? Raya kan sebulan . HeeHee Excitednya dapat ...

Selamat Hari Raya semua !
Eh sempat lagi kan ucap ? Raya kan sebulan . HeeHee
Excitednya dapat beraya sakan dengan Kelab Blogger Ben Ashaari . Alhamdulillah . 
Best photoshoot ramai -ramai dengan kawan kawan blogger .

Kali ni tema hari raya memang best . Dapat photoshoot dengan kawan kawan blogger pulak . Bukan mudah nak dapat kenangan ni , bagi Mar kenangan tu lah paling mahal dalam hidup seseorang . Memori atau Kenangan  ni kita boleh create dengan gambar & juga tulisan taw .Sebab tu lah Mar suka bergambar dan juga suka menulis . Ehem patotlah nama Putery Memory kan  HEEE

Wah ramainya yang sponsor photoshoot raya, thank youu . Dulang emas Mar tadahkan .heee 

 Behind the scene .




Kalau korang nak tahu photoshoot ni memang makan masa lama, bukan sejam dua je , sebab kita nak tukar baju lagi, make up lagi, photographer nak shoot sorang sorang lagi kan .
Ahaa, bagi yang tak biasa photoshoot macam ni lah rasa dia, Penaaaaatt awaaak .



Yang paling best sebab
Baju kurung raya & shawl Mar @Bhajudeea sponsor . 
dapat pulak pin tudung cantik dari @Vonaish. Thank you !
Make up : @Ritarahman team & @byrmroses 
Photoshoot raya kali ni Mar di make up oleh Akak Ros . Team Rita Rahman yang famous tu . Best dapat make up dengan akak comel ni sebab dia ikut citarasa kita , Mar dah bagitahu awal awal Mar nak makeup yang simple simple natural ja . Tengokkk Cantikkkk je makeup diaa . Orang yang tak lawaaa pun boleh jadi cantikkk . heee


Make up ni makan masa sejam jugak , walaupun penat menunggu penat lagi makeup artist kita kan awakk . So its okayy . kita kena biasakan diri .

Lepas habis make up semua, blogger semua berkumpul untuk shoot berkumpulan . Photographer kami kali ni adalah Encik Dino & Cik Lala Husna .  Gambar gambar yang diorang shoot memang lawa. Thanks sebab dah berpenat lelah layan karenah kami . Mar sangat faham penatnya jadi photographer tu untuk shoot sorang sorang pulak . Tapi Encik Dino ni tak kisah walaupun panas terikk . Cik lala husna pun sama . Sangat cekap buat kerja !


Lepas habis semua . Rehat & makan . Alhamdulillah photoshoot kali ni Mar dapat nikmati Nasi dari Cafe Cerita kambing serius sedap. Hilang penat lelah tadikkk . Lauk dia empuk je . Thanks Cafe Cerita Kambing.

Cafe Cerita Kambing ni pun ada buat buffet ramadhan  serendah RM30 taw. Rugilah sape yang tak pergi try .  Sedap ,nanti pergi taw .
Alhamdulillah kenyangg

Auchaaaaak ! hee Sempat posing manja dgn kawan blogger Mar . 


Photoshoot raya bersama KBBA 2016 hari tu hasil gabungan dua photographer yang hebat. Kalau sesiapa nak dapatkan khidmat beliau boleh terus contact okay :) 

Photographer: Dino Alham'd

Facebook : https://www.facebook.com/dino.alhamd
Contact : 012-5263 458

Photographer: Lala Husna
Facebook : https://www.facebook.com/lalaland91
Instagram : @lalalandhusna
Contact : 017-2922447
Email : lalahusna.lh@gmail.com






Selamat Hari Raya maaf zahir & batin buat semua pembaca blog Putery Memory, 
banyak lagi pic yang Mar tak upload . Kalau upload semuaa , jenuh korang scroll kan . Hee . btw, tak lupa jugak yang menaja tempat photoshoot kami . Matic Tourism Malaysia . Patotlah cantik . Thankssss sempurnakan photoshoot kami . 
Bye semua !