Mewangi Satu Dunia - Produk yang teramat Wangi

Hey guys! .
Semalam Mar dapat invitation ke pelancaran produk MEWANGI . Sebelum ni tengok iklan kat Tv je dengan lagu tagline dia . "Anjal gebu cantik menawan"  uuuwww . HHe memang melekat lagu tagline dia tu kat hati Mar . Best jeee .

Pengasas Mewangi adalah Puan Ayu Azmeera Abd Moin , Masa Mar dengar dia punya talk kat depan , fuhhh memang beauty with brain lah . Memang nampak Puan Ayu ni seorang yang suka berkongsi  manfaat & rahsia kecantikan untuk kaum wanita . Bukan tu je , dia lebih fokus untuk berkongsi rezeki buat semua. So sape yang nak berbisnes tu boleh lah jadi stokis Mewangi okay .

Bagi Mar orang yang suka berusaha tanpa hangat hangat tahi ayam ni bagus , tak pernah putus asa untuk melebarkan bisnes sampai berjaya. Doakan Mar pun akan berjaya macam beliau .




Beliau memilih NORANIZA IDRIS sebagai Duta Produk seiring dengan Noraniza Idris yang suka jaga kesihatan secara tradisional taw, dengan adanya MEWANGI ni dapat jimatkan masa untuk mengekalkan kesegaran & kecantikan sepanjang hari hari sibuk Kak Ani sebagai artis . 

Memang mudah & senang bila ada 1 set produk tradisional ni kan.  Sapu sapu je dah anjal gebu cantik menawan ehhe . Congrats NORANIZA IDRIS ! alhamdulillah Mar turut berbangga dengan pencapaian Ratu Irama Malaysia . Bagi Mar, Kak Ani orang yang paling komited untuk mengekalkan lagu lagu tradisional kat Malaysia . Harap ramai lagi pelapis yang bakal mewarisi dunia muzik irama tanah air  kita okayyy ! 

 Mar pun nak try pakai set trial MEWANGI ni dulu , memang wangi lah korang . Siyes! Menusuk kalbu . Sesuai dengan nama MEWANGI SATU DUNIA!

1)MEWANGI CHEWING GUM SOAP (RM49sm &RM59ss)
Pencuci muka yang dihasilkan daripada madu dan kulit kayu manis - untuk merawat jeragat, jerawat, melindungi kulit, mencerah, menghilangkan kegatalan muka akibat resdung dan menyejukkan radang kulit.



2)MEWANGI PEELING SCRUB (RM49sm & RM59ss)
Skrub /lulur garam bukit untuk kegunaan muka & badan , membuang kulit mati, daki , menipiskan jeragat dan memudarkan parut, menghilangkan kehitaman di celahan badan , ketiak dan kelengkang.


3)MEWANGI CREAM (RM49sm & RM59ss)
Krim untuk muka dan badan yang menggabungkan 7pati bunga dan serbuk mutiara, serta mempunyai SPF60 untuk menyekatakan tona kulit, menggebu, mencerah,melembut,menganjal seri menaikkan aura dan seri wajah.


4)MEWANGI PENAIK SERI 7 BUNGA (RM69sm & RM75ss)
Krim kegunaan muka diestrak dan diformulasikan daripada lilin lebah dengan 7 pati bunga untuk menyelesaikan masalah jerawat dan jeragat yang degil. 14 hari kegunaan berupaya menjadikan kulit anda berseri-seri dan lebih cerah merah jambu, dan naikkan seri wajaaahh kitaaaa . wooow! mauuu hhe

By the Way, Mar paling suka Scrub Mewangi , sebab boleh letak kat bibir , untuk kembalikan kesegaran & merahkan bibir secara semulajadi.. Memang best lah! semalam balik Mar dah rehatkan kulit muka dengan MEWANGI. hhe syokkkk gila! Wangi 1 rumah ouchhh! 


Ahaa, Korang boleh tengok kat Youtube ni layanlah lagu tagline Mewangi jap,  hhe Nak tengok cara cara penggunaan produk Mewangi & juga testimoni  pun semua ada , korang klik je side tepi.

 

Siapa yang berminat nak jadi stokis, dropship atau nak buat pembelian boleh terus hubungi mereka taw. Moga bertambah kaya & cantikk semua! 

ALAMAT :
NO32-G, Blk 2 Jalan Elektron Nu16/N, Sek U16,
Denai Alam 40160,  Shah Alam Selangor, Malaysia

HOTLINE  : +6016 4447131 / +603-7813 7707

FACEBOOK : Mewangi Satu Dunia
INSTAGRAM: Mewangi Satu Dunia
YOUTUBE : TV Mewangi

Kuala Lumpur Modest Fashion Week 2016

Hi, Assalamualaikum semua! 
Weekend lalu Mar attend Kuala Lumpur Modest Fashion Week. Sangat rushing on that day, sebab ahad tu Mar ada catwalk fashionshow kat stage luar untuk PIICUF, lepas habis runway terus Mar bergegas ke Hall 5 untuk tengok fashionshow KLMFW. 

A,ah actually kat PICC ada event Putrajaya International Islamic Art & Culture Festival (#piicuf) bermula 1- 11 December 2016, KLMFW pulak pada 3hb & 4hb  . so rugilah sape yang tak pergi !




Anyway thanks COSMODERM sebab sponsored tiket KLMFW . Alhamdulillah teruja bila dapat pergi! Kalau korang nak tahu cosmoderm antara produk yang Mar selalu guna hari hari taw. 
Korang boleh klik  www.cosmoderm.com my untuk pilih produk yang best best! . Mar selalu beli online je! 
   Hai Eka Jamaludin! antara Model yang Mar kenal kat pentas peragaaan tu . Serius semua cantik cantik koleksi pada petang tu . Koleksi yang dapat Mar tengok adalah dari designer Carolina Ferioli , MFA , Nihaan . Fuhhh Meletoppp semua! Congrats ! 
 


Great Model for great Design ! Okay Mar payung satu video untuk tontonan korang semua . Orang tengok baju baju yang diperagakan, Mar kusyuk tengok how they catwalk! Hhhe seriusly i love runway fashionshow . Passion !
Kat sana ramai juga blogger antarabangsa yang datang Malaysia untuk KLMFW. Antara yang Mar sempat jumpa dengan  Cheeseandxalwo. She's so friendly ! 
Dan always jumpa dengan senior university Mar, kak Ara . Sekarang kak Ara dah mengasaskan kelas untuk Modeling, korang yang nak jadi Model bolehlah join kelas beliau.
Hoyay! With youtubers . The ladies with one passion in Media Sosial . 

Thanks to COSMODERM for the ticket . Alhamdulillah .
Kalau korang nak walk in terus boleh pergi Guardian, Aeon Wellness, Vitacare, Independent pharmacy yang menjual produk Cosmoderm yang paling popular ! Produk halal memang jadi no satu pilihan Mar . Heart you Cosmoderm! 

INSTAGRAMCosmoderm
FB PAGECosmoderm
WEBSITEwww.cosmoderm.com my

Bye thanks reading xoxo \00/ 

Pakej travel 4hari 3Malam ke Phuket Krabi Hatyai

Hey guys, Mar dah balik Travel okay! hhe Ada yang rindu eh? 
Sorry pada yang tunggu update dari blog Mar. Now Mar akan cite kat orang pasal pakej travel yang Mar amik hari tu .

PAKEJ 4HARI 3 MALAM 
Rabu malam Mar & kawan kawan blogger #kbba9 bertolak ke Bukit Kayu Hitam dari TBS (Terminal Bersepadu Selatan) . Memang rushing Mar sorang fly dari Kelantan sebab busy kat sana minggu lepas. Apa apa pun takisah . I love busy day! hhe

 HARI PERTAMA 
Kami terus ke PHUKET, perjalanan kami ke Phuket memang ambil masa yang lama tapi disebabkan van yang sangat selesa so Mar okay je hhe boleh tengok permandangan Thailand sambil rehat dalam van . Bagi Mar perjalanan yang panjang tu best tak macam travel sebelum ni sampai je terus rushing ke sana ke sini. tak sempat nak tarik nafas hhe!
Sampai Bukit Kayu Hitam awal pagi then amik van yang disediakan oleh 
Agent Travel AYDEN AVERROES kat sana . 
Lepas berhenti makan kami terus Check in di RAHA GOLD Hotel . Sampai dah petang . Malam kami round di Phuket dan berhenti makan kat depan Masjid (tinggalan thunami 2014) . Makan sedap weyh kat sana. Tomyam kaw!
Then baru lah kami ke Bangla Road, kat sana round tgk cenderahati je (agak mahal kat phuket ni), usha usha harga tu penting. Then jenjalan malam kat Patong Beach & ke Hard Rock Cafe Phuket .
Hari Kedua kami check out untuk bertolak ke KRABI . wuuu tempat paling best & murah . tasabar!
Pagi tu kami ambil angin kt Patong Beach dulu,jenjalan malam tak nampak sangat permandangan . Pagi memang cantik, kat sana ramai Mat salleh berjemur lah . So tak yahlah nak pelik sangat .HAHA
 Breakfast & terus ke Kilang baju . Okay kat Kilang baju tu bukan main murah &bagus  kualiti kain dia. Tapi Mar tak shopping pun . Kawan kawan semua borong baju kat situ kalau korang nak beli baju utk souvenirs memang sesuai datang kat kilang tu, dia macam kedai baju yang besar .
Dah siap shopping semua, kami ke PHANG NGA untuk Island Hopping , kat sana kami kena naik boat untuk round pulau pulau best . Yang paling best Mar dapat tengok Pulau James Bond , ahaaa Pulau yang cite James Bond tu la korang . antikkk ngat!


Lepas dah round habes, kami berhenti kat Panyee Island untuk lunch . Weyhh kedai makan kat pulau okay hahhaha. Memang makanan dia best .  Then kami bertolak ke KRABI .




HARI KEDUA 
Mar check in di Hotel Phu Panwa  , hotel ni A+ taw, Thanks Ayden Averroes! 
lepas dah siap siap mandi,  kami ke Aonang street Walk . Makanan kat sana lagi murah berbanding Phuket . Kat Aonang Street Walk  macam jenis makanan dan souvenirs ada . huuu best!
Then , balik rehat simpan tenaga untuk snorkeling esok hari ! 
Hoyay !

HARI KETIGA
Macam biasa pagi tu kami breakfast di kedai makan best & murah . Semua traveller singgah kedai tu okay . Nanti Mar tulis kt entri lain okay .
Then sampai kt Mariam Tour untuk snorkeling . Kat sini ramai orang Malaysia datang rupanya . Naik kapal ke Padee Island bhenti kat pulau tuuu wuuuuu raminyaaa oranggg. Ada yang tengah climbing taw kat sana , Mar p tengok permandangan je .


Kat sana dapat tengok CHICKEN ISLAND pulak . Kadang tengok macam camel je hahah . okay ayam pun ayam lah . Memang amazing!
Lepas seharian kat atas kapal kami balik ke hotel & bersiap untuk ke Krabi Night Market .

HARI KEEMPAT 
Kami check out , bersiap ke Elephant Tracking dan terus ke HATYAI FLOATING MARKET - hoyay tempat ni lah yang Mar tunggu tunggu . hhiks! Foodiesssss ngat!
So kalau korang tercari cari pakej travel yang berbaloi, best seronokkkkk guna Ayden Averroes ni taw.  Recomend that lah ! Ahaa, kawan Mar yang tertanya tanya bila pulak next trip Ayden ni cepat tengok date untuk next trip pulak . Korang dah boleh book cepat cepat tawww  ! wuhuu \oo/

PHUKET + KRABI + HATYAI
4HARI 3MALAM

RM549 PER DEWASA
RM449 PER 2-12TAHUN
DEPOSIT RM100/PAX
==============================
DATE TRIP 2017
JAN : 5hb - 8hb
FEB : Off
MAC : 30Mac - 2April
APRIL : 27hb - 30hb
MEI : Ramadhan Al Mubarak
JUN : Ramadhan Al Mubarak
JULAI : 27hb - 30hb
OGOS : Off
SEPT : 28Sept - 1Okt
OKT : 26hb - 29hb
NOV : 30Nov - 3Dec
DEC : Off
==============================
PAKEJ TERMASUK :
✅Van Commuter dari sempadan Bukit Kayu Hitam
✅Hotel 2 malam di Aonang
✅Hotel 1 Malam di Phuket

🏊Island hopping di Krabi :
👉Poda Island
👉Tup Island
👉Chicken Island
👉Railay Beach
✅ Snorkeling
✅Free lunch at the beach semasa Island Hopping
✅Krabi city tour :
👉Black Crab
👉Nok Awk
👉Krabi Night Market
👉Aonang Walking Street
👉Gastropod shell fossil

Aktiviti di Phuket :
🏊Island hopping
 👉James Bond island
 👉koh panyee
✅ Banglaa Road
✅Patong Beach
✅Phuket kilang bag

Perjalanan pulang singgah Di Hatyai :
✅ Floating Market
TAK TERMASUK :
❎Makan minum selain dinyatakan di atas
Thankss Ayden Averroes Travel ! Korang boleh direct contact melalui : 
Instagram@Ayden Averroes 
Instagram@pakejmurahmurahkakjoyah/
Instagrampakejpercutianjimatmurah
Facebookaydenaverroestravel

Thanks reading, Stay tuned next entri Mar pulak tasabar 
nak share pic cecantikk kat sana hhhew!

Resepi: Singgang Daging Ibu Masheeta

Here with Singgang favourite Mar! 
Hari hari makan singgang pun tak pe . Aumm sedapppp .
Mana mana masakan, singgang la yang paling senang nak masak & favourite Mar! 

Bahan Bahan :
Daging 
Lengkuas
Biji ketumbar
Asam keping
Bawang Putih
Bawang Merah
Lada Kering
Gula Melaka/Nisan
Garam( Nak sedap guna garam kasar)



Cara Cara Memasak :
1) Rebus daging yang dah dipotong kecil , Biarkan lama & pastikan empuk
2) Tumbuk biji ketumbar , jangan sampai hancur , biar pecah sedikit je. Tumbuk lengkuas
Hiris bawang (merah,putih) 
Potong lada kering merah dan rendam dalam air.

3) Okay kesemua bahan bahan no2 tu masukkan ke dalam periuk daging tadi . Pastikan dah gelegak .
4) Masukkan asam keping
5) Masukkan gula melaka & garam 
6) Nak merah siket letak cili kering yg dah dimesin/cilibo 





Dah siap ! Senang Mudah Sedap !

Gambar buruk kembali cantik dan berwarna


Siapa sangka kan gambar yang dah ber abad lama, gambar yang agak suram , kabur boleh jadi cantik & berwarna . Tengah scroll facebook , nampak satu brother Ana As Shafiq post gambar kat group grafik Malaya .  


Whoa! Amazing kan?.
Brother ni mulanya hanya ingin minta pendapat . Ramai yang komen cakap gambar editing ni hebat gila, bagi aku ni idea paling hebat aku tengok. Dan tak pernah terfikir pulak nak cantikkan gambar yang dah agak kusammm . 

Hm a,ah kalau gambar gambar lama kat rumah Mar banyak jugak yang dah rosak macam ni. Lagi lagi gambar lama yg dah banyak kena banjir . Sedih T_T . Memang tak terfikir gambar hitam putih jadi berwarna .

Yes, memang kat youtube banyak tutorial, tapi tak ramai yang rajin & pandai buat sampai jadi cantikk . Especially, Mar lah yang x arif gila tengok youtube pun memang xberapa nak jadi tutorial editing photoshop ni . hhu 

Mungkin someday kalau rajin nak jugak belajar cara editing macam ni . 
Seriously respect lah brother! Solution untuk kembalikan gambar gambar lama yang dah rosak tu . Mohon ajar Putery Memory nanti ya  \oO/ 

Good job . 
Teknik repair & replace color rgb.

btw, cantik org dalam gambar ni kan :)

Preloved- Jubah,Skirt,Blous,Kemeja,Palazo serendah RM10

Mar ada masukkan PRELOVED Terbaru . Jemput tengok . Cepat cepat PM :) 
 RM10
RM20
RM10
RM20
RM10
RM15
RM15
 RM10
RM20
RM10
 PALAZO COKLAT: RM25
PALAZO HITAM : RM25
SKIRT HITAM : RM15
CARDIGAN BUTIK HABIBI ALKENALI : RM40 
JUBAH FREE SIZE COKLAT & HITAM : RM40 Setiap satu 
DRESS : RM20
DRESS RM20 
KASUT FUTSAL : RM30 

Okay semua yg dah dibeli Mar dah DELETE taw. Yang ni semu masih available .
 Berminat terus PM Mar  okay :)
Thanks yg dah beli . Really Appreciate .
Sape beli lebih, Mar rasa nak bagi tudung FREE la satu hhe  :) Cepat pm okay, Esok Mar nak pos yg dah booked!