Cannis App launched in Malaysia!


Congratulation to NIMPMOS Sdn Bhd , this company has officially launched CANNIS APP yesterday! It's aimed to create an integrated platform and promote progress and business development of social media application services .

Group Vice Chairman Tan Sri Dato Sri Ong Tee Kiat successively introduced the group backgroud and APP future blueprint. The event garned thousands of attendees and was officiated by The Royal of Selangor, HRH Tengku Puteri Datuk Paduka Seri Hajah Zahariah Binti Almarhum Sultan Salahudin Abdul Aziz Shah.


CANNIS APP has successively acquired several technology companies, including the internet, online games, mobile devices and big data analysis, as well as becoming a Google Partner. In addition to the APP's read speed, system security is enhanced.


The CEO, Dato Azman Ching said, " Cannis is the world's first fans integration platformm. People no longer need to download multiple apps, as long as they own Cannis App, they can satisfy all the fans demand for all purposes."

I love the 7 in 1 mobile app concept. With this app, I won,t need to rely on so many different mobile apps anymore . It have :


• live broadcast

• creative video
• e-commerce
• social media
• discount for shopping
• online games
• online payment



CANNIS APP emerged to create the most comprehensive social media applications, to create the most suitable ecological environment for enterprises and fans, and to allow users around the world to browse data in CANNIS APP. Leveraging the powerful strength of the global star team, the APP centralized core technology and market proven mature products with overwhelming advantages to invest 100% resources aiming towards vision and goals, as well as to create powerful APP in digital era.

Thank you for creating CANNIS! 


For more information about this new apps, kindly visit their website : https://cannis.app/ . So guys! Go dowload now a new app that can change the world!


INSTAGRAM : CannisApp 
FACEBOOK : Cannis App 
WEBSITE: https://cannis.app/ 

Thanks reading!
xoxo


Beli Untuk Baby TAPI Seluruh Keluarga Boleh Guna? Wah Bestlah!



MANDIAN BEST UNTUK BABY & SELURUH KELUARGA ASIANIC KIDS

Okay guys! Baru baru ni Mar ke KLGATEWAY untuk cari barang sikit. Bila tengah jalan Mar jumpa satu booth produk yang Mar suka pakai, boleh katakan dah jadi produk mandian wajib Mar kat rumah laaa sampai sekarang.
Siapa yang selalu ikut media sosial Mar @puterymemory mesti tahu produk apa yang Mar selalu pakai. Yes, from scrub, syampoo & mandian, semuanya ASIANIC .

Jadi bila nampak booth ASIANIC mestilah nak terjah kan nak tahu apa yang best kat sana. Baru tahu yang mana ASIANIC dah keluarkan ASIANIC KIDS untuk baby pula taw! Wahh, best best. Tahu tak kenapa best? Sebab ASIANIC KIDS ni boleh digunakan untuk satu keluarga, so beli je ASIANIC KIDS untuk baby tapi seluruh family boleh pakai juga. Woot woot mestilah jimat! Ahaks!

Agak agak Mar beli tak? Hey mestilah beli sebab Mar memang pakai produk baby, kan wanita cantik kat luar sana semua pakai produk baby untuk kekal cantik, so haruslah Mar pakai juga. hehe


JOM mar cite why ASIANIC KIDS ni best! :

Pertama sebab diperkayakan dengan daun lidah buaya & vitamin E,yang dapat melembapkan kulit dan merapikan rambut, manakala ASIANIC KIDS hadir dengan 4jenis haruman, MILK, PEACE dan dua lagi haruman bakal dikeluarkan tak lama lagi.  Bila ada haruman buah buahan ni kanak kanak lagi suka kan? So Mar pasti anak anak akan seronok untuk gunakan ASIANIC KIDS setiap kali mandi. Ibu bapa kat luar sana kena tahu juga bungkusan ASIANIC KIDS ni sangatlah menarik taw, ada kartun & warna warna khas yang comel . Boleh lah nak jadikan hadiah untuk anak anak kecil dengan mandian yang sangat comel ni kan? Hhe

ASIANIC KIDS ( MILK) 
ASIANIC KIDS (PEACH)

Oh ya, jangan risau mandian ASIANIC KIDS ni bebas daripada SLES dan PARABEN taw. Yang pastinya ASIANIC adalah produk yang HALAL.

Jadi sesiapa yang nak cuba juga koleksi penjagaan diri ni boleh didapati dekat semua pasar raya yang berhampiran dengan harga yang sangat murah taw, RM16.90 sahaja uolls! Kalau korang yang tak sempat nak keluar shopping boleh je buat pembelian secara online

Untuk sebarang maklumat atau pertanyaan tentang Produk Asianic, korang bolehlaa klik :

FACEBOOK: ASIANIC HALAL
INSTAGRAM: ASIANIC HALAL 

Thanks reading! xoxo

Hospital Swasta Terbaik di Kuala Lumpur- KPJ Tawakkal

Baru baru ni Mar ke KPJ Tawakkal yang terletak di Jalan Pahang, hospital ni dekat dengan rumah Mar di Kuala Lumpur jadi mar decide untuk ke KPJ Tawakkal untuk dapatkan rawatan. Kenapa Mar pilih KPJ Tawakkal? Jom baca lagi. 
Mar rasa hospital ni terdapat perbezaan dengan hospital lain, lebih lebih lagi hospital kerajaan. Sorry terpaksa mention juga sebab Mar banyak pengalaman yang tak best kat sana. Okay sekarang Mar nak cerita kenapa Mar suka sangat KPJ Tawakkal sebab hospital ni sangat memberi pengalaman terbaik kepada pesakit, yang mana bila Mar ke sana Mar dapat lihat betapa prihatinnya mereka untuk memberi pertolongan. Bila masuk je ke kaunter mereka terus lemparkan senyuman dan akan bantu & bawa kita untuk dapatkan rawatan. Sesiapa yang pernah ke KPJ mesti tahu servis KPJ seakan hotel. hhe

Pada hari tersebut, Mar pergi untuk dapatkan suntikan vaksin. Staf mereka terus tunjukkan tempat untuk suntikan tersebut. Mar ke kaunter dan diberi penerangan tentang kepentingan vaksin, bila banyak bertanya pun mereka layan je Mar, mereka tak kisah pun untuk melayan patient sebaik mungkin . Kat situ, Mar percaya level of care mereka sangatlah tinggi tak kira masa dan tempat. Bila dah siap isi borang Mar terus masuk bilik untuk suntikkan, tak sampai 5minit dah siap! hhe . Jadi sesiapa yang nak datang untuk dapatkan suntikan vaksin jangan risau tak ambil masa lama pun. 



Bila berada kat sana, Mar ada lihat beberapa staff yang memakai baju oren dan ada tulis volunteer, teringin juga nak tahu tu volunteer untuk apa. Ada staff kat sana terangkan yang mana kat KPJ Tawakkal memang mempunyai skuad volunteer yang akan memberi pertolongan kepada sesiapa sahaja yang datang ke KPJ. Wahhh bagus sangat kan, sebab Mar tak pernah jumpa lagi hospital yang ada skuad volunteer kat hospital . Goodjob KPJ TAWAKKAL! 

Kalau orang cakap, mestilah layan sebaik mungkin sebab pesakit bayar mahal, bagi Mar tak semua hospital swasta layan sebaik mungkin. Tapi mungkin kat KPJ Tawakkal harga sama dengan hospital swasta lain tapi Mar percaya layanan mereka sangat different, mereka sangat jaga kualiti gaya perawatan mereka . 

Kat KPJ Tawakkal Mar ada tengok beberapa orang warganegara lain datang untuk dapatkan rawatan, Mar percaya kat KPJ Tawakkal beri keistimewaan kepada semua golongan termasuk pelancong yang datang kat Malaysia lebih lebih lagi KPJ Tawakkal berada di Kuala Lumpur. Staff mereka pun ada bagitahu yang mana mereka ada team yang akan bawa ke mana sahaja patient nak pergi, contohnya shopping atau jalan jalan. Wahhh syoklah patient kat sini. hehe cakap je nak pergi mana mereka akan bawa!. Bila lihat patient luar negara keluar masuk, Mar dapat rasakan journey yang mereka dapat kat KPJ Tawakkal buatkan mereka happy kat sini. Hospital pun boleh jadi simbolik budaya Malaysia kepada mereka. Siapa setuju dengan Mar angkat tangan? hehe Thank you KPJ Tawakkal kerana melaksanakan Medical  Tourism di Hospital Pakar ini. 


Baru baru ni ada pelancaran penjenamaan hashtag baru KPJ Tawakkal iaitu #TAWAKKALKANADA 
oleh YBhg. Dato' Mohamad Farid Salim, Pengarah Eksekutif KPJ TAWAKKAL.  Memang sesuai sangat dengan tagline baru KPJ ni. Sangat sangat ada di saat memerlukan. hhe. Penjenamaa ini bagi mengukuhkan  lagi jalinan pihak Hospital  Pakar KPJ Tawkkal dengan pelbagai pihak termasuklah pelanggan di Malaysia dan antarabangsa. 


Da siap buat rawatan, cepat & layanan yang cukup baik :)
Thankyou KPJ TAWAKKAL !

KPJ TAWAKKAL SPECIALIST HOSPITAL
1, Jalan Pahang Barat,
53000 Kuala Lumpur.

TEL: 603 4026 7777 FAX: 603 4023 8063
EMERGENCY : 603 4026 7777 
EMAIL: tawakal@tawakal.kpjhealth.com.my

SOCIAL MEDIA
FACEBOOK: KPJ Tawakkal Specialist Hospital
INSTAGRAM: kpj_tawakkal



FSJ Loafers Shoes Perfect Design For Women

FSJ shoe time

Hello guys!, last week i was involved in one fashion show. The important thing in my life as catwalk model is i must to make sure my high heel is perfect & best to catwalk. So before show, i must to try all my high heel in wardrobe, its still okay or not . Why? because i am worried if my high heel is damaged or not strong enough. HAHA by the way , i just find one website to buy high heel, wedges and my favourite shoes! I am very sure FSJshoes is high quality!
_________________________________
Yeah, if i go out or hangout with friend i just wear any flat shoes or sport shoes, if i have an event i want to wear like loafer shoes, loafer shoes makes me look so profesional! So this website have more perfect loafers ! From colour, size, design makes me want all loafers shoes ! 

So Now, i want to show you guys my favourite loafers:

LOAFERS FOR WOMEN
we can't close this website! 
 Loafers for women so perfect, more colour  with beautiful design . I believe you can like it too.




BLACK LOAFERS FOR WOMEN
Okay now i want to show you guys, my favourite black loafers! 

1)Black Almond Toe Patent Leather Loafers for Women with Knit

(2) Black Patent Leather Square Toe Vintage Platform Loafers for Women



(3)Black Suede Square Toe Vintage Flat Loafers for Women US Size 3-15


RED LOAFERS FOR WOMEN
then this is my favourite red loafers guys! OMG, so sexy!

(1)Burgundy Patent Leather Block Heel Square Toe Heeled Loafers for Women


(2) Red Pointy Toe Low Heel Loafers for Women US Size 3-15


(3)Burgundy Patent Leather Platform Stiletto Heeled Loafers for Women


Check it out this website guys! Everyday i want to open this T_T, i don't know why . Maybe because of their shoes so perfect fit. Very comfortable. Great quality.  haha
we can reward our self every month with buy perfect loafers in this FSJ website :)



Perfect Shoes Website For All.
Bye! xoxo

Coway Run 2018 Kembali Lagi !


Hey Korang! Bestnyaa larian COWAY 2018 kembali lagi taw! Dengan bertemakan "Beat The Heat" pada tahun ini COWAY membuka peluang untuk kita mengamalkan gaya hidup sihat & elemen yang lebih 'cool'! .  Paling best projek larian ni menyokong projek CSR COWAY "Happy Water Project" , yang mana projek ini membekalkan bekalan air  bersih untuk komuniti yang terlibat. 


Acara larian COWAY 2018 kali ini akan disertai oleh Model Fitness Malaysia taw iaitu Jordan Yeoh, wahhh bestnyaaa! So jom kaki marathon kat luar sana kita sama sama turut serta dalam larian kali ni. Mar dah daftar taw! ianya akan berlangsung di :

GATE2, MAEPS MARDI SERDANG 
SERI KEMBANGAN, 
SELANGOR 


Sesi perkongsian bersama Mr James Park (Guest of Hanour & Director of Global Business Division, Coway Korea, HQ), Mr Kyle Choi Ri Yong (Managing Director, Coway Malaysia) dan Mr Ryan Jung Tae Seung (Head od Division - Communication Division of Coway Malasyia).

Kat pelancaran tersebut, Mar dapat tonton video klip acara Larian COWAY tahun lepas yang telah sukses dijalankan. Ramai sangat join & meriah ! Okay tasabar ! hehe

Jangan risau guys! kat sana ada pelbagai kategori dipertandingan dengan hadiah yang sangat lumayan. Antara kategori COWAY RUN 2018 adalah: 

-5KM FUN RUN 
16 YEARS OLD & ABOVE 
-1OKM CATEGORIES
-INTERNATIONAL MEN'S & WOMEN OPEN-16 YEARS OLD & ABOVE
-MEN'S & WOMEN'S VETEREN 40 YEARS OLD & ABOVE
-MEN'S & WOMEN'S OPEN -16-39 YEARS OLD
KIDS OBSCTACLE RUN






HARGA TIKET:
Harga Tiket boleh rujuk pada jadual di atas, Promosi yuran yang sangat murah kan? Dengan setiap pembayaran yuran anda semua, sejumlah RM10 akan didermakan kepada 'Happy Water Project' taw . So sangat berbaloi kalau join nanti .





UNTUK INFO LANJUT & UNTUK PENDAFTARAN  
LARIAN COWAY 2018
 korang boleh klik di 
Website :

Jumpa korang kat sana okay!!
xoxo


Jom Menangi Pakej Umrah Sempena Kempen Skim Thohir 2018

Assalamualaikum .
Awak semua dah bayar zakat pendapatan? Sekarang ni banyak sangat kemudahan kan. Mar baru je balik dari PUSAT PUNGUTAN ZAKAT -MAIWP (PPZ-MAIWP) untuk faham dengan lebih lagi tentang kemudahan untuk pembayaran zakat pendapatan. 

Kewajipan berzakat itu adalah sesuatu yang dituntut oleh Allah S.W.T kepada kita sebagai hambanya. Hanya 2.5% sahaja yang Allah perintahkan untuk sama sama kita berkongsi rezeki yang Allah amanahkan kepada kita dengan orang lain. Kita perlu sentiasa ingat, setiap rezeki yang Allah limpahkan kepada kita, bukanlah milik kita 100%, 2.5% adalah hak asnaf sepertimana dalam kalam suci Alquran. 


 Kalau korang nak tahu PPZ-MAIWP telah memberi kemudahan kepada kita semua untuk buat pembayaran zakat melalui Potongan Gaji Zakat ( Skim Thohir 2018) taw . Untuk sesiapa yang tak faham lagi apa itu skim thohir boleh baca kat bawah:

SKIM THOHIR merupakan kemudahan saluran bayaran zakat pendapatan untuk menggalakkan lebih ramai menunaikan kewajipan berzakat dengan saluran potongan gaji.
Melalui SKIM THOHIR ni , kakitangan swasta atau kerajaan dapat menunaikan zakat tanpa bertangguh & menjimatkan masa untuk mendapatkan keberkatan di sisi Allah SWT.  Dengan kutipan zakat ini ia membantu lebih banyak golongan asnaf . 

Mar percaya , setiap dari rezeki yang kita perolehi ada juga rezeki orang lain, bila kita memberi inshaAllah lagi banyak yang kita perolehi dalam kehidupan kita contohnya, hati tenang( kebahagian), dapat rezeki yang tak disangka sangka & banyak lagi .

KENAPA POTONGAN GAJI?
-Senang Berzakat
-Tidak tertangguh dan menjimatkan masa
-Rebat Bulanan atas potongan Cukai berjadual (PCB)
-Belanja tunai terancang
-Pendapatan berkat & hati jadi tenang

MACAM MANA ?
        Korang boleh rujuk jadual Skim Thohir kat website, manakala isi borang kebenaran potongan zakat PPZ 052(SKIM THOHIR) & serahkan borang kepada majikan ( Bahagian Gaji) atau layari portal PPZ ( Menu Bayar Zakat) . P/S: Bagi anggota tentera perlulah lengkapkan Borang Kebenaran Potongan Gaji Zakat PPZ 052 ATM (Skim Thohir) & serahkan kepada PPZ.

 PELANCARAN SKIM POTONGAN GAJI ZAKAT 
( SKIM THOHIR) 2018



Pelancaran Kempen Skim Potongan Gaji Zakat (Skim Thohir) telah disempurnakan oleh Ketua Pegawai Eksekutif PPZ-MAIWP, Tuan Haji Ahmad Shukri Yusoff  di PPZ pagi tadi. 

JOM SERTAI KEMPEN SKIM THOHIR!
Korang jangan lupa rebut peluang ni okay, sambil korang berzakat korang juga boleh sertai peraduan Kempen Skim Thohir untuk memenangi 10 hadiah percutian menarik termasuklah pakej menunaikan umrah - Tajaan  FIVE ESTEC TRAVEL SERVICES SDN BHD yang bernilai RM28000. Para  pemenang kempen bakal diumumkan sewaktu karnival Zakat pada bulan November akan datang . Wahh bestnyaaaaa! Nak sangat pergi umrah T_T 

CARA PENYERTAAN KEMPEN:

PORTAL PPZ 

-Isi borang Skim Thohir secara online di www.zakat.com.my 
atau
MAJIKAN
Hantar borang Skim Thohir ke majikan anda & emelkan salinan borang ke skimthohir@zakat.com.my
atau
KAUNTER PPZ
-Isi borang Skim Thohir di 11 kaunter PPZ
atau
KAUNTER ZAKAT BERGERAK PPZ
-Isi borang Skim Thohir
atau
TALIAN ZAKAT
-Hubungi 1300 88 5757

SYARAT & CARA PENYERTAAN KEMPEN : 
-Membuat potongan gaji zakat ATAU penambahan potongan gaji zakat dengan mengisi Borang Potongan Gaji Zakat (Skim Thohir) melalui:
+ 11Kaunter PPZ-MAIWP
+Portal PPZ-MAIWP, www.zakat.com.my
+Kaunter Zakat Bergerak PPZ-MAIWP
+Majikan di syarikat atau organisasi
+TALIAN ZAKAT – 1300 88 5757

CARA MENGIRA POTONGAN ZAKAT :
Cara untuk mengira potongan zakat pada setiap bulan , korang boleh ke :
-Portal PPZ_MAIWP, www.zakat.com.my
-Berkunjung ke 11 Kaunter zakat PPZ-MAIWP
-Menghubungi Talian Zakat 1300 88 5757
-Kaunter Zakat Bergerak PPZ-MAIWP

Jadi kita semua sebagai umat islam  yang mempunyai pendapatan untuk menunaikan zakat melalui potongan gaji, jom kita kembalikan hak asnaf sebanyak 2.5% yang terdapat dalam harta kita agar kehidupan & rezeki kita lagi berkat di sisi Allah . Insha Allah, Ameen . 

UNTUK TAHU DENGAN LEBIH LANJUT BOLEH FOLLOW :

INSTAGRAM: 
Pusat Pungutan Zakat
YOUTUBE
PPZTV

“PPZ-MAIWP Memudahkan Anda Berzakat”