Markets21 Jaya One kembali lagi!

Hi korang, tahu tak MARKETS 21  kembali lagi ! Mungkin korang terlepas nak lepak lepak kat MARKETS 20 kan ? It's okay tahun ni MARKETS akan berlangsung lagi di JAYA ONE taw. !





Kat Markets ni banyak benda korang boleh cari taw. Makanan, baju , aksessori, buku, cenderahati dan banyak lagi. Sebab MARKETS 21 is the largest lifestyle bazaar in Klang Valley taw! syoknyaaa. Ada foodtrucks  & lebih 80 vendors join Markets ni fuyoh! Excited .
Okay guys yang nak tahu MARKETS kat Jaya One tu macam mana. 
Jom tengok throwback MARKETS20! #Markets20 Shots!




Wow, taksabar nak shopping, korang yang kaki shopping tu jomlah datang sini . Window shopping pun okay girls! 



Korang boleh tengok video ni, memang seronok weih boleh cari benda benda yg rare , tak pernah jumpa! 

Banyak acara kat pentas Markets ni rugilah kalau tak join. Korang boleh tengok kat SINI 


To those Vendors yang takde Kedai or onlineshop like blogshop/instashop, 
why not go & see Pop by Jaya One??  Jumpa kat sana okay!!

Follow: 
Facebook  :  @Markets  & @POP by JAYA ONE

Congratulation Mohd Faiz Subri - Fifa Puskas Award Winner 2016

Dah tidur . Bangun balik semata nak tengok siapa menang .
Finally! 

Tahniah 
MOHD FAIZ SUBRI, 
 FIFA PUSKAS AWARD WINNER 2016
Alhamdulillah beliau telah mengharumkan nama Malaysia di mata dunia. Bangga sangat . 
Bila tengok jaringan beliau memang patot beliau menang. Penjaring gol tercantik sepanjang 2016 dan merangkul trofi Anugerah Puskas Fifa 2016.


Terkedu bila faiz subri nak berucap. hhe bukak handphone xjumpa text, Ehhh can i help you? 
ahahha kata host cantik tu . Anyway, bagus beliau bagi salam & syukur dulu before berucap 
( Assalamualaikum, Alhamdulillah .... ) & berterima kasih kepada semua dalam ucapan beliau . Tak pe baca text pun okay . hhe Faiz Subri memeriahkan suasana pentas fifa semalam . hhe . Berdebor jugak Mar tgk dia nak baca text tak jumpa. It's okayy la! Salute Faiz Subri .


Faiz Subri , isteri & anak anak .



Anyway!
Tahniah juga untuk 
CRISTIANO RONALDO 
THE BEST PLAYER 



Tahniah CARLY LIOYD 
THE BEST FIFA WOMEN'S PLAYER


okay itu je yang i sempat tengok ,
Thanks baca blog Mar .
Bye guys!
@puterymemory

Jom ganti ucapan kita dengan doa

                        GANTI UCAPAN KITA DENGAN DOA

Jangan ucapkan "0kay"
👉ucapkan "In sya Allah"
اِنْ شَآ ءَ اللَّهُ

Jangan ucapkan "wow"
👉ucapkan "SubhanAllah"
سُبْحَانَ اللهُ

Jangan ucapkan "hebat"
👉ucapkan "Masya Allah"
مَاشَآءَاللّهُ.

Jangan ucapkan "saya baik2 saja"
👉ucapkan "Allhamdulillah"
الْحَمْدُ لِلَّهِ

Jangan ucapkan "Terimakasih"
👉ucapkan "Jazaka(ki,kumu)llahu Khairan"
 جَزَاك اللهُ خَيْرًا

Jangan ucapkan "Hati2 ya...sampai jumpa"
👉ucapkan "Fii Amanillah"
فِي أَمَانِ الله

Jangan ucapkan "Hello"
👉ucapkan "Assalamu alaikkum Warahmatullah"
 السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ

Doa yg indah untuk berterima kasih pada Allah pada semua kesempatan

"allahumma a'inni 'ala dzikrika wa syukrika wa husni  'ibadatika"
اللَّهُمَّ أَعِنِّى عَلَى ذِكْرِكَ وَشُكْرِكَ وَحُسْنِ عِبَادَتِكَv

Semoga bermanfaat :)
Thanks love!
-Mar Mokhtar  a.ka. Putery Memory

My Town Shopping Mall anjur contest selfie RM10K

Hai uolls!
Tahu tak ada Shopping Mall baru akan dibuka? hhe bestnyaaaaaa kan! Jomlaaaa kita shopping kat sana pulakkkk . Kalau korang nak tahu MY TOWN Shopping Centre, bersambung dengan IKEA Cheras akan dibuka awal tahun 2017 ni taw. 

Yang lagi best, My Town telah menganjurkan pertandingan Selfie #GooseySelfie contest koraaaaaang! Uwww best best mar dah join . Korang jomlah join juga . Mana tahu ada rezeki menang RM10 000 . wOW! naaaak menang hhe

Kalau korang nak join boleh ikut panduan kat bawah :

Panduan #GooseySelfie contest:

1) Korang  buka website :  https://www.gooseyselfie.com.my/

2) Kemudian Klik  “Join Now”

3) Diikuti dengan Klik “Start”

4) Kemudian korang "Log in" dengan  akaun facebook masing masing

5) Barulah upload gambar selfie dari galeri korang sendiri / ambil selfie guna phone/webcam

6) Korang boleh start edit gambar korang dengan element yang disediakan

7) Kemudian klik “Submit”

8) Dan akhir sekali korang Share ke  Facebook – guna hashtag (#GooseySelfie) okay .


Mar dah join taww! Nanti cari pic Mar kat galeri . hhe .

Setiap minggu 10 peserta akan di pilih sebagai pemenang. Bestnya!  Korang nanti bolehla kita lepak & shopping kat My TOwn Shopping Mall pulak kan. Nak singgah IKEA pun boleh nanti . Waaaa tasabarnyaaaa!

FACEBOOK PAGE :mytownshoppingcentre
WEBSITE :  https://www.gooseyselfie.com.my/

Thanks baca . Bye love!

Tempat makan best di Kelantan - Anjung Muara Pantai Sabak

Hai Foodies! Hai Food Hunter! 
Mar sempat cari tempat makan best balik kelantan baru baru ni taw . 
Macam hobi pulak suka cari tempat makan sedap sedap ni .HHe 
Thanks babe bawa Mar kat Anjung Muara. Ika & Ikah . Miss you korang! Nanti kita lepak lagi nanti Mar balik kelate Okay :') Sobss.
Tau tak apa yang Mar teringin sangat nak makan? hhe Akhirnya tercapai jugak !
Mee Tiram & Mee Telur Sotong . OH LOVE! *Nangesss* hhe
Kat sini macam macam makanan ada rupanyaa. Haih . perut tak muatt dahhh!
 Korang datang sini nanti rasa tak tahu nak order apa taw sebab byk sgt makanan yg best best . Mencikkkk! hhe Semua sedap sedap Okay. Haishhh . 
*lalalalalala * sambil bukak lagu sedih & gumbiraa  hhiks*
Nak makan ringan ringan pun boleh . Peh meletOp! ni kitorang kongsi bertiga sebab makan Mee tu kenyangg sangat. Penuhh perot sampai tapau bawa balikk hhe
Hmmphh! Ni ni laa. Favourite sangat . COCONUT SHAKE SPECIAL. Fuhh terbaikk laaaa Rasa dia pekat. tak manis sangat then ada aiskrim orea sekali dalam tu . Oppps ada pulak isi kelapa minum rasa crunchyyy mak aih! Nape Mar cite kat korang pun dah tertelan air liur ni camne?! 
Adakah kena balik kelate sekarang jugak !? hahah  takleh jadi ni .

Tempat dia biasa je bila sampai tu. Biasalah tepi pantai kan. Masuk je pagar kedai ni . Boleh tahan jugakk meja meja diorang sediakan. Menarik.. Makan tempat santai macam ni la best . Customer bukan main ramai. Hebat penangan Anjung Muara ni .
Okay nak repeat lagi . Banyak menu lagi tak dapat order . Bye guys .

FB PAGE :
ALAMAT :
               Anjung Muara Cafe
Pantai Sabak

Kota Bharu, Kelantan
Malaysia

Milagro Coffee Patawali - bukan kopi biasa

Hai semua. Sihat? :) Hoppefully semua sihatt hokeh. \oo/ hhe
Alhamdulillah Mar nak share dengan korang semua ni, Mar ada jumpa kopi best. Hari tu, tercari cari jugak minuman harian yang sesuai untuk keluarga.  Akhirnyaaaa jumpaaa pun, hhe mestilah gumbira!

MILAGRO COFFEE PATAWALI -MINUMAN KESIHATAN
(Buatan Malaysia & sesuai untuk lelaki & wanita)
Dan yang paling penting kopi ni banyak manfaatnya. Manfaat macam mana? Ahaaa. Korang.. mestilah bukan setakat hilangkan dahaga je tapi bagus untuk kesihatan tubuh badan kita. Mar rasa Mar nak pilih MILAGRO COFFEE jadi minuman harian 1 family Mar. Nak tahu kenapa kopi ni lain dari yang lain?
Tengokkk kotak, plastikkk diaaa pun dahh berseleraaa. Eh heehee
Aduhai, Mar baru tahu banyak sangat manfaat MILAGRO COFFEE  ni .
Coffee ni boleh mencegah :
-KENCING MANIS -DARAH TINGGI  -SAKIT SENDI -ANTI KANSER -KERADANGAN
-DEMAM MALARIA. 
Guys! Coffee ni jugak TINGGI ANTIOKSIDAN taw. Boleh
MENGUATKAN SARAF , SISTEM PERTAHANAN TUBUH BADAN, MENGEMBALIKAN TENAGA DENGAN SEGERA . Bagus sangat kan, minum kopi ni je boleh kuatkan tenaga.
Mar yakin dengan MILAGRO COFFEE ni taw. sebab apa?
 ada satu penyelidikan saintifik telah dibuat mengenai rawatan bagi pesakit kencing manis menggunakan herba Tinospora Crispa dalam Milagro Coffee yang telah dilakukan oleh penyelidikan dari UITM Puncak Alam, Selangor, Mereka mendapati bahawa terdapat pengurangan yang ketara pada bacaan gula dalam darah selepas meminum Milagro Coffee secara konsisten selama sebulan.

Alhamdulillah dengan izin ALLAH kan. Mar pun nak ibu minum MILAGRO COFFEE PATAWALI ni.. Insha Allah nak ibu sihat dari kencing manis. Sekarang Ibu Mar selalu jaga dalam bab makan. Nasi pun dah kurangkan. Hope kopi ni membantu . Mencari penawar tu kan bagus. .

Dari Abu Hurairah Radhiallahu anhum, bahawasanya Nabi Sallallahu Alahi wa sallam bersabda:
 "Tidaklah Allah menurunkan suatu penyakit, melainkan dia juga menurunkan Ubatnya" ( Sahih Bukari No. 5354 )

Insha Allah sama sama kita cari penawar taw. Daaaan jangan lupa sentiasa berdoa agar Tuhan menyembuhkan setiap kesakitan yang dialami . Ameen :')
Korang tahu tak ..
Setiap bulan abg Mar mesti akan belikan Ibu something, yang paling utama abg selalu belikan ubat untuk ibu sihat . Kadang, jelesla jugakkk . hhuuuuu 
Tapi ...
Bila Mar jumpa kopi ni, rasa seronok pulak ! hehe sebab kopi ni kan boleh jadi penawar untuk kencing manis. Wuuuu  tasabar nak bawa balik hadiahkan kopi ni untuk ibu . Bukan tu je, Kopi ni memang sesuai untuk semua peringkat umur so sesuailah jadikan minuman harian family kan. Sekarang Mar dah start amalkan. Kopi ni pun boleh KUATKAN ANTIBODI  jugak taw :)
Mesti korang nak cuba jugak kan?. Best rasa dia pahit berlemakk lemakkk gitewww. Sedap . Sambil lepak baca buku petang petang pun boleh minum. Pehhhh Sedapppp.  

Kalau korang semua berminat nak cuba jugak .
Bolehlah buat pembelian terus melalui :

CONTACT : 0123702676 (Puan Salmah)
INSTAGRAM : milagro_coffee
TWITTER: Milagro Coffee
WEBSITEhttp://milagrocoffee.com.my/en/

Thanks baca blog Mar. Nanti Mar share lagi benda best best hokayy .
Bye