Produk DYXY By Siti Fatimah Meor Paling Berkesan!

Holla pretty! .
Cantik cantik kat luar sana yang selalu pm Mar tanya pakai produk apa ni haaa DYXY !
Mar biasa guna zaman universiti dulu tapi tak konsisten . Macam pemalas gittew . hhu Tak tak bukan, sebenarnya sebab susah nak dapat sebelum ni T_T .Hhu
Tapi .. Sekarang tak lagi taw!!
Alhamdulillah nasib baik Kak SITI FATIMAH MEOR ada . Dia agent terbaik untuk DYXY ni taw!
Semua ni favourite Mar . 
Ada BC CREAM, BRUSH, EYEBROW/EYELINER PENCIL, FACEMIST, SEXY NUDE LIPSTICK dari DYXY  ni.
BB CREAM DYXY
BB Cream ni sangat lah best awak, sebab ALL IN ONE taw! 
(BB Cream+Concealer+Foundation) 
So pretty semua xyah susah susah nak pakai concealer & etc lah . Pakai je BBCream DYXY ni siap! Tak perlu pun pakai bedak lagi taw
Apa yang special sangat DYXY BCCREAM ni :
✔bukan jenis foundation cair. Ianya MOUSSE CREAM
✔Foundation matte glowing serta merta
✔Natural look tapi coverage tinggi dan tahan lebih 8 jam
✔Dengan hanya sekali sapu tutup segala cela
✔Ada concealer sebab tuh tak melekit
✔Makeup jadi ringan sebab ada kandungan Waterbased. Sebab tuh berpeluh pun tak bercapuk mantain sampai malam😍

Paling best bccream bole tahan sehingga 3-4 bulan dgn penggunaan harian. Lebih tahan 5-6 bulan jika apply dengan BRUSH DYXY .              
DYXY BRUSH
Okay brush ni serius best . Sebelum pakai amik face mist sembur sembur dulu kat brush ni then baru amik BC Cream . Bila sapu mudah sangat  rata kat kulit muka kita . Takyah tonyoh kuat kuat dah . Mudah sangat sebati .

SYNTETHIC BRISTLE
Disebut juga bulu sintetik & pastinya bukan dibuat dari bulu binatang...
Katerianya adalah :
🎈Dibuat daripada NYLON ( pada umumnya ) & TYLON ( contoh : Ecotools )
🎈Penampakkanye BERKILAT.
🎈Warnanya pelbagai.
🎈Perawatannya mudah kerana tidak menyerap pigmen @ air.
🎈Pengunaanya lebih sesuai untuk aplikasi makeup cair seperti foundation kerana tidak menyerap banyak cairan.
🎈Relatif lebih lembut. Tapi, Semakin LEMBUT Semakin MAHAL                
🍃 DYXY Face Mist  160ml++ 
Sangat best! Biasa Mar akan pakai sebelum & selepas make up . Sebab Mar suka bagi kulit ni lembap lembap dulu rasa fresh je sebelum make up . Bila dah siap make up Mar akan pakai utk finishing spray . Kasi tahan lama make up & effect glowing . Kalau kat pejabat pulak . Mar akan sembur je Face Mist DYXY ni bila rasa kulit kering dek aircond yg melampau lampau sejukkk sampai ke tulang tuu . Hhu . Korang boleh baca kelebihan dia sangat banyak taw .
.
🌏 MINERAL GREEN TEA 🍃 .
~Melembapkan Muka sesuai utk kulit kering dan mengelupas
~Effect Glowing serta merta
~Bau Green Tea yang WANGI dan FRESH
~Makeup Tahan lebih lama ( finishing spray )
~Boleh dijadikan makeup based
~Mengandungi zat mineral .
~Membantu mengurangkan alahan pada muka sesuai utk muka sensitif
~Membantu mengecutkan jerawat pada muka
~Sesuai utk lelaki dan perempuan
~Boleh digunakan bila2 masa .
~Sesuai untuk semua jenis kulit termasuk kulit SENSITIF .
~Tahan 2-3 bulan ikut rutin pemakaian    
EYEBROW/EYELINER PENCIL
okay yang pencil ni pun best pakai , yang kaler nude ni boleh buat concealer untuk tutup kening yang berserabut kat bawah tu bila dah lukis . hhe . Korang pun pandai lukis kening tak pakai pun xpe . Yang penting 2in1 .Yeyyy! hhe
DYXY LIPSTICK (SEXY NUDE)
Yes! Ni la warna lipstik yang Mar paling suka. Alaa bukan Mar sorang je kan yg suka warna nude canggini? hhe Caye lah semua pretty kat luar sana suka kan ! Wuuu Nasib baik DYXY ada lipstick Sexy Nude ni . Serius best ! Nak beli satu lagi . Macam dah nak habis dah sebab tiap hari pakaiiiiiii hhe . Okay actually DYXY bukan ada Sexy Nude je taw & kelebihan dye tiptop!  Baca kat bawah

DYXY Lipstick ada juga :
SEXY NUDE • FLIRTY ME • CHERRY RED
💄Moistkan bibir walaupun matte
💄Long lasting tahan lama lebih dr 8 jam
💄Selesa pakai dan kurang melekat pada cawan
💄 Bau fruity yang wangi
💄 Kombinasi colour yang menarik dan sesuai utk semua warna kulit    
Tengok sukaa gila Mar bila pakai DYXY ni . Rasa fresh rasa flawless je sepanjang masa . Korang cuba jugak taw . Mar memang akan konsisten ! Pomisss
Okay kat bawah ni Mar bagi details harga untuk senangkan korang pilih nak pakej yang mana nanti :

 FLASH LADY D COMBO DEAL
♥OFFER TERHEBAT AFTER RAYA ( valid sehingga 15hb sahaja)
♥ DISCOUNT POTONGAN HARGA LEBIH DARI RM50 hingga RM100 UNTUK SETIAP COMBO
♥ GRAB CEPAT LAJU3 SEBAB STOK TERHAD LAKU KERAS
♥ FREE GIFT SPECIAL AND LIMITED
♥ DAPATKAN THE BEST SET EVER OF DYXY YANG TENGAH VIRAL TEROKK SKRG NIHH

👸🏼 GLAM LADY COMBO
(  DISCOUNT RM100 Off )
Before : RM350
🌟 Now : RM265 ONLY
DYXY BCC x 2
DYXY FM x 2
DYXY LIPSTICK x 2
FREE PAPERBAG
FREE GIFT
FREE POSTAGE SM

♥ RECOMMENDED TO DYXY LOVER 1st time everrrrr get now
👸🏼 SEXY LADY COMBO
(  DISCOUNT RM55 Off )
Before : RM265
🌟 Now : RM210 ONLY
DYXY BCC x 1
DYXY FM x 1
DYXY BRUSH x 1
DYXY LIPSTICK x 2
FREE PAPERBAG
FREE GIFT
FREE POSTAGE SM

👸🏼 LIMITED LADY COMBO
(  DISCOUNT RM45 Off )
Before : RM220
🌟 Now : RM175 ONLY
DYXY BCC x 1
DYXY FM x 1
DYXY BRUSH x 1
DYXY LIPSTICK x 1
FREE PAPERBAG
🎁 FREE GIFT
📦FREE POSTAGE SM

❤BEST SELLER
SET COMBO ASYALIEE 
RM145 ( np : RM180 )
1 x Bc cream
1 x Face mist
1 x Brush
1 x Free gift🎁
 FREE POSTAGE SM

SET SYAFIQAH AINA 
RM115 ( np : RM140 )
1 x Bc cream
1 x Face mist
1 x Free gift🎁
 FREE POSTAGE SM

LOOSE PRICE
RM50 SM
BC CREAM RM80 SM
FACE MIST RM55 SM
BRUSH RM45 SM

Pendapat tulus ikhlas dari Mar, memang Mar recommend sangat pretty kat luar sana pakai DYXY product sebab produk ni paling jimat & mudah sangat flawless kan kulit muka . Then, Kualiti produk pula setanding antarabangsa & of course la mampu milik hehe Mar xleh cakap yang mana paling syok sebab semuanya besttt , dari BC Cream foundation nya best sebab dapat menutup cela terus lagi lagi untuk buat photoshoot pun Mar guna BC Cream ni je . Then Face Mist pun mar suka sebab sembur sembur je dah cantikk taw . Rasa fresh je sebab dia hydrating kulit kita taw . Lipstick dia memang wow . Tak yah sembang banyak korang tgk Mar pakai pun cantik jee warna dia kan.


Korang boleh terus contact kak @SITI FATIMAH MEOR taw
k.tim jugak boleh COD area KL
Contact : 017 3307788
Follow : 
Instagram Sitifatimahmeor
FacebookSiti Fatimah Meor
Hashtage : #lovedyxybytim


Nak bercuti kat Ha Noi City Vietnam T_T

Hello Guys! 
Sekarang busy kerja tapi rasa macam nak pergi holidayyy jee . Ofcourse laaa nak yang murah je . Penat kerja ni.. kalau dapat bercuti memang syokk sangat. Hmm. Mar banyak dah listkan tempat tempat menarik hati & best untuk bercuti sebenarnya .hhiks! Ada yang kat dalam Malaysia ada yang luar negara. 
Atleast kita plan dari awal & saving laa duit uolls . Mar pun bukannya adaa duit sangat nak pergi bercuti ni hhuk . 
Okaylaa Mar share satu list negara yang Mar nak pergi sangat adalah 
HA NOI CITY VIETNAM

KENAPA HA NOI CITY? 

-CUACA TAK BANYAK BEZA 

sebabnya adalah cuaca di negara mereka tak banyak beza dengan negara kita. hahha Mar taknak pergi negara yg  sejukk sebab Mar ni kulit bukannyaa tahan sejukkk bolehh sakiit nanti hhu . 

-SYURGA MEMBELI BELAH MURAH
(Cho Dong Xuan Market )
pic from kakiberangan.blogspot.com
Tapi itu bukan sebab utama la Mar teringin nak pergi Vietnam . Yang paling utamanya sebab Mar nak pergi shopping kain kat sanaaaaaa . Memang kat sana murahh sangatt . Lebih lebih lagi nak buat bisnes bolehlaa dapatkan kain kain cantik & murah . Alaaa semua orang tahu kan kat sana murah . Jomlaah sape nak pergi sama! hhe .

 -HA LONG BAY 

Kat sana ada juga Pulau best ! Iaitu Ha Long Bay . Memang tempat ni agak popular di seluruh dunia ! ianya juga tapak warisan dunia UNESCO terletak kira-kira 170km di timur Hanoi (utara Vietnam). Kepulauan ini yang terdiri daripada 1,969 pulau-pulau ! fuhhhh dikelilingi oleh pulau pulauu memang cantekkk lah uolls!

Teluk Ha Long ni terkenal dengan keindahan topografi batu kapur lautan dan dianggap sebagai salah satu keajaiban alam semula jadi di dunia. Ada pelbagai cara untuk anda menikmati keindahan di Ha Long Bay, iaitu dari bot pelancong Bai Chay, pelayaran bajet dan pertengahan, ataupun pelayaran mewah. Pilih je lah ikut kemmpuan kitaa kan . Nakk naikk cruiseeee!!! pleaseeee T_T 

-BITEXICO FINANCIAL TOWER SKY DECK

Pic from google
Then, kat Vietnam ada  SKY DECK juga taw . SKY DECK dekat BITEXICO FINANCIAL TOWER.  Sebelum ni kan Mar dah pernah naik dekat KL Tower tuu . Nak try juga naik bangunan tertinggi kat Vietnam tuu T_T . Tinggi menara tu 265 meter dan terdapat 68 tingkat . View kat sana sangat menarikk dan boleh view 360 darjah permandangan bandar HCMC . Syoknyaaa! 

________________________________________________
Then, Mar biasa guna Apps traveloka je kalau nak booking untuk travel ni . Dannnnnnn.  kat sini Mar nak share dengan korang semua Traveloka ada promosi untuk pergi Ha Noi taww!!! Wuhuu best besttt! *sengihsampaitelinga heheh*
Ada pakej yang menarik untuk korang semuaa taw sekaranggg !  Mar percaya dengan pakej traveloka ni sebab ia pakar dalam pelancongan di Asia, malah tawaran yang ditawarkan lebih hebat dari Matta Fair. Fuhhh! *maaftercakappulak* heee

Korang, jangan lepaskan peluang taw untuk diskaun menarik hanya 3 hari, promosi potongan harga (discount) sebanyak RM188 untuk hotel dan penerbangan hanya melalui Traveloka app taw . 

Syarat-Syarat: 
-Hanya penerbangan ke Ha Noi city (Vietnam) melalui Traveloka App sahaja
-Buat tempahan penerbangan dahulu dan dapatkan potongan sebanyak RM50 (guna  kupon SEALFLYHAN ). Kemudian selepas pengesahan tiket, terima email untuk kupon  potongan harga hotel sebanyak RM138. Minimum spend flight RM150 dan hotel RM300  untuk 2 malam.
-Booking period (flight):  28 Julai (Jumaat) - 30 Julai (Ahad)
-Booking period (hotel): selepas terima email selepas pembelian tiket penerbangan sah  sehingga 31hb Julai.
-Travel period: anytime
-Harga terakhir yang ditunjukkan di Traveloka App adalah harga termasuk tax, tiada harga   tersembunyi
-Traveloka adalah app yang boleh dipercayai di Asia Tenggara dengan 15million muat  turun (15million download)
-Untuk destinasi lain, sila layari traveloka 
-Dapatkan tawaran hebat ini hanya di aplikasi  Traveloka (klik: https://www.traveloka.com/e n-my/promotion/walao-eh )


So awak semua yang nak pergi bercuti cepat cepat booking awal dengan Apps Traveloka 
k ! Entri sebelum ni pun Mar pernah cerita pasal Apps best tuuuuu . Download & booking nOW! Promosi kali ni buat Mar rasa excitedd pulakk haahaha . Jomlah nak p sama vietnam! hehhe . Opps jangan lupa guna kupon yang Mar bagi tu k ! 

Much Love,
Mar

BFF Holiday kat Kg Serkam Melaka!

Assalamualaikum 
awak semua yg masih sudi baca blog Mar!
MARxMALACCA
Jom baca Holiday Mar dekat Kg Serkam Melaka! Best sangat sangat korangg rasa macam taknak balik . Hahhaha Eh . Sebab apa? Sebab ada kebun durian depan rumah jaa. Jom baca lagi .


Alolo tomelnyaaaaa hahhahah 
Ini kawan Mar, Chipmunk a.k.a faizal invite kami ke rumah beliau lepak lepak makan durian & Asam pedass . Katanya Maknya nak masak .Uuuuuuuwww besttttnyaaaaaaa
 mestilah excited lompat lompat bintangg gittew . Hhahhaha! 

Pukul 8 pagi Mar, kicap & fairusado bertolak dari kl ke Melaka. Si shauki bertolak dengan wife nya *ehem pengantin baru la katakan * hee . Si adib pulak bertolak dari bangi & the last one yang pandai buat suprise kat kami si Natrah tuu katanya xjadi dtg , at lasst muncul belakang dapurrr . Siyess aar nak nangessss T_T heeeee. Thanks guys sudi turun ramai ramai lepaak samaaaa  ..

Assalamualaikumm ada org takk?hhe ni la rumah chip . cantikk kan :)
 tepi dapur pun jadilah Mar tangkap gambar hee

Sampai Melaka dalam pukul 12 tak silap . Weyhh sib baikk sempat , nakk belajarr masak ngn Mak Faizallllll (Chipmunk) . Hehhe Sampai je kami dihidangkan dengan bihun goreng, roti jala & 3jenis air . Pergh acik ni terbaikk laah . hhe  jarang orang nak hidang air pelbagai jenis ni . Tapi okay lah sebab Mar xminum coffee . so bolehla minum teh . 


Then lepas makan, kami apa lagi terus excited nak pergi kutip buah durian . Tanya chip kat mana kebun dusunnyaa . Loh! rupa rupanyaa kat depan rumahhh jeee . Okay memang sumpah excited rasa nak berlari lari hahhaha . Excitedd macam bukan orang kg . Lol! hahaha kat kg Mar xde kebun camniiii  kasi can laaaa T_T
Taraaaaaaaaaaaaa doyaaaan kamiiiii ! Adib, Mar & fairussss
kicap, friends & duriannyaa haha 
Fuhhh semua posing ngn doyannn hhe
Hhashhahamboihh esaiteddd semuaaaaaa .
Rasa jugakla pengalaman kutip buah durian ni .
Awal awal kami dapatlah dalam 4 biji then kena tunggu dye jatuh petang sikit . Memang banyakk rupanyaa buah durian tuu berbuah . Rezeki sangat . Kalau nak beli memang idokla kan . Okay thank you utk chip & mak ayah bagi kami rezeki . Baikk ngattt .


Then , lepas dah puas main kejar kejar kat dusun durian tu kami terus masuk dapur nak tolong acik masaaak! . hahhaa 
Senyap senyap rupa rupanya faizal nih p dapuqq p tolong Makkk diaaa potong ayamm. Waduh waduhh Bolehlah sesape nak jadikan menantuu .


Haaa yang ni pulakk bolehlaa sesapa jadikan nya hantu. Eh!
salahh jadikan menantu laa awook . Si Adib ni Cepatt belajoo siang ikan pari walaupun gagal 3kali . hahah tgk gigihtuuuu . Hihiks!
Pergh kami, geng kupas bawang, halia & kentang . Naklaa jugak gambar wlpn xde gambar snap dari atas . hhuu T_T
Hari tu Mar dapat belajar nak buat Asam Pedas Ikan Pari Melaka, Kari Ayam Berempah, Sambal belacan resepi rahsia hhe . Syokk taw belajar masak . Memang suka sangat !

Seketul Adib & pari parinyaaa .







Then, Nat & fira (kicap)  belajar how to basuh ikan pari ! hhe .
kitorang pun dapat belajar sekali . 

Kari Ayam berempah in makinggggg . Wohooooo!!




Satu Kari Ayam berempah Satu Asam Pedass . Pergh chip tunjukk skill kee hahha
 Waahhh semua nak tunjuk skill masaaak nii hhe . Depa ni semuaa pandai masaak cuma tanak tunjuk skill je . Ehhhh hahahha
Sambal belacan ni rare taw! tak pernah lagi makan letakbelimbing buluh . First time try . Seriously not bad laaa . Nanti nak buat juga kat rumahhh . 

Fuhh pekenaa air saaatttt
Ehhh banyaklaaa kitorang dapat tipsss kat dapur tu tadi . memang tak rugilahhh  datang . Tq banyak banyaaak Makcik & pakcik , dua dua peramah . Ayah chip lagi lah sportingg . Pandai melawak pulak hahah semua habis terkena bahan tanpa sengajaaa hahaha 
Okay nanti Mar share resepi untuk korang semua okayy .
lepas dah habis masak tu kami terus hidangkan untuk makan beramai ramai . 
Kari Ayam berempah
Sayur goreng bersama Tempe
Sambal belacan
(Belimbing buluh bukan belimbing besi yaa haha)
Ni ulam rajaaa kan . HAHHA tetiba Mar confuse
Ikan goreng pun menarikkk ni chippppp haahha


Tunggu asam pedass siappp . Part yang paling best  bila dapat makan bersila je atas tikar ramai ramai . Alahai rindu sangat nak makan ramai ramai bersilaaa macam nii .
 Shauqiiiiii sabar shauqiiii (Si coki coki telan air liur daahhh) hahaha
                 

 Bismillah jom makannn . Wuuu semua sedap sedappp emm .😋😋😋 




Alaaa dua ketul adib & shauqi ni malu malu lak nak tambahh heheh 

Mar bagi 100% laah Asam pedas ikan pari , kari ayam berempah & sambal belacan mak Faizalll . Serius sedap tak tipuuuu . Kaki Foodies ni takpandai menipu taww T_T . Balik tuu rasa macam alaaa nakk lagii jeeee boleh patah balik dakkkk hahahhaha sengall Mar! (SengalSokmo hahha)
Dah habis makann apa lagi lepak lepak luar amik angin sambil pekenaa doyannn la pulakkkk . hehhe

Seketul nat yg kerugian sbb xmakan doyan . Nat nape nat napee tenung doyan tuu .hahhahaha 
(Nat : kenapa lah aku hidup atas dunya ni xleh makan doyan nii) Ehh haha
Emmm Dapppnyaaa! Durian kg kan ni? Sedapp ! Mar lagi suka durian kecik kecik macam ni dari durian besauu ngatt . 


Sambil makan lepak borak borak dgn Ayah kami . EHH Chip bagi tak kami panggil ayah? haha ke tak bagi jugak macam sebotol kicap . hahah


Hahhaha banyakk gilaa makaaannnn


Semuaaa kusyuk dapat makan doyannnn


Perghhh dah selesaaaiiii . 



Okay kemain banyak kami makan durian . Maafkan kami habiskan duriann tu acikk yaa . Hhehe 
Bukan tu je, siap dapat bawa balik lagi buah duriaann  T_T alaaa baiknyaaa nak nangissss . Cehh asyik nak nangis terharu je Mar . Nangis tak pun hhu . Tu laa perasaan bila ada orang baik baik dengan kita . Tak tahu nak balas macam manaaaa . Ecehhhhhhh pooodahhhh hhu .

Fuhh Marrr . hhe hasil Mar & kawan kawaan . Isk isk dasaaat !


Then lepas dah siap solat asar . Chip bawak kami ronda ronda kat Jeti Nelayan Pantai Siring taw . Permandangan dia cantik sangat . Then masa tu pulak cuacaaa baikkkk jeee . So apa lagi tangkap gambar puas puas laaa kat sanaa hhe . JOmmm!


Alaaaaa ada orang tgh bercintaa lak kat sini hhe . Okaylaa bagi peluang pengantin baru ni hehew
Alooooo org depan ni nak sweet jugakk ke . Ehh hahha

 Ni la BFF Mar . 
Okay laa letak pic seketul coki bersama wifenya Ayuni . Nanti depa nak tinggalkan kami daah T_T 
k fineee coki fineee . ahhaha (dia nak sambung study kat oversea daaa)


Ehem semua masih single kecuali Ayuni hha 
Thankss Chip & Mak ayah belanja kami sakan T_T
Forevermore 
thenn bila dah penat jenjalan, Kami minta izin utk balik dulu .Seharian jugak kami lepak holiday kat Kg Serkam Melaka ni ! Tq .
Holiday kat situ pun dah puas hati . lagi lagi dengan kawan kawan 1 kepala . 
Bye guys .
Tq habiskan masa sama sama . Nanti set time lagi .
And jangan kawin awal awal sangat nanti xde masa nak lepak lepakk camnii dah T_T

Much love,
Memories