Fesyen Terkini Eja Shahril menakutkan tapi unik!

Baru baru ini, Asia Islamic Fashion Week - AIFW telah berlangsung dengan jayanya di KLCC Kuala Lumpur.  Lagi menghangatkan suasana bila  pereka fesyen tempatan Eja Shahril telah memperkenalkan hasil sentuhan yang sungguh unik di fashionshow Asia Islamic Fashion Week .  Serius mengujakan mata Mar! 
 Sungguh unik kan hasil sentuhan pereka fesyen Malaysia. Mungkin pada pandangan orang lain nampak negatif tapi bila kita lihat dari sudut positif memang perfect !  Hanya orang yang berani dan berjiwa besar sahaja yang boleh realisaikan fesyen yang macam ni. Terbaiklah kak Eja! Siapa kata pakai tudung tu wajib? tutup aurat tu yg wajib sebenarnya. 

 Lebih bagus, dari fesyen fesyen islamik yang lain yang  terdedah situ sini dan menonjol sana sini. Guys, kita semua jangan anggap fesyen  sarang burung ni yang akan dijual . hhu tidakkk . tapi ia hanya digabungkan dalam pentas peragaan sahaja untuk menunjukkan satu konsep yang pereka fesyen bawa . So janganla pelik taw awak. Bila awak berada dalam dunia fesyen awak akan faham sendiri. 
 Haaa, takkan lah tirai rumah ni yang akan dijual pulak. Ini hanya elemen di pentas peragaan . Siapa tak nak nampak lain dari yang lain kan . Seni fesyen yang patut kita fahami dari sudut positif . Kalau Mar jadi model tirai macam ni pun Mar terima dengan hati terbuka. SYOookkk okayyy! hhe 
Anyway Congratulation sis EJA SHAHRIL yang berani membawa konsep fesyen lain dari yang lain di Malaysia. Dan kepada Model Muslimah yang menggayakan pakaian ni pun sama. Korang memang superb! 
Keep it up! 
Hopefully, one day Mar dapat gayakan juga koleksi seram ni. Eh hhe 
Thanks sudi singgah baca :')
LOve : @puterymemory

PH Fashion - Fesyen Muslimah Paling Murah

Hai semua | Minggu lepas first time Mar ke GM KLANG taw.  Nasib baik PH FASHION ni invited Mar ke majlis pembukaan kedai kat sana , dapat juga la merasa ke GM Klang pusat borong kesukaan ramai tu kan, hhe .  Thank you PH FASHION! Dulu PH FASHION ni memang terkenal dengan nama Pearlhabour . Dannn masa study dulu pun selalu beli baju pearlhabour . Heyyy mestilahhh sebab murah sangat sangat! 



Tengok  peplum kurung yang kat patung tu, cantik kan? Mar dah grab satu yang tuu. Nak tengok Mar ootd? Kena la follow ig Mar k @puterymemory . Hashtag #fashionblogger . Ecehh hhe
Allahu  Murahnya. Nak grab banyak banyak boleh? T_T
 Kat kedai ni ramai sangat cust sebab mereka pun suka dengan baju baju dari 
PH FASHION ni.

 Murah sangat sangat ni awakkkk . Tolonglaaaaaah tak tahan tengok hhe.



Awak semua | PH FASHION dah hebat tahu sekarang, siap ada portal sendiri lagi untuk kita beli secara online. Dalam website ni ada design design terbaru yang cantik . Cuba tengok . Memang boleh cari baju untuk raya tahun ni. Murah sangat . Lagi teruja bila Model dalam website ni kawan Mar sendirikk! hhe  

JOM BELI  ONLINE : www.PearlHarbour.com.my

 Memang sesuai dengan tagline mereka - "The best price for muslimah fashion" \++/
So jom beli baju raya rayaaa awaaaa! hhe Nak ootd pun xperlu baju mahal mahal. Baju PH Fashion ni dah sangat berbaloi & cantekkkkkks!

INSTAGRAM@phfashion_official
📲 WHATSAPP:+6010-7604666 /+6018 - 2170388.
PH FASHION SHOP : Kenanga Wholesale City & GM Klang

Thanks sudi singgah baca awaa:')

Nak Beli Kondominium The Greens di Subang West

Hi awak! Semalam Mar sempat melawat tapak rumah kita nanti . Ehh hhe *berangan dulu pun takpe awak* hhe . Seronok dapat ke show room Kondominium yang bakal dibina 2018 nanti. Mar & beberapa blogger lain dijemput untuk tengok sendiri showroom Kondominium Residensi Hijauan atau The Greens Subang West , memang wow sangat!

  Ini adalah adalah sebahagian gambar Model Kondominum THE GREENS @ SUBANG WEST .





Kondominium ini dalam proses pembinaan taw sebanyak 646 unit di atas tanah seluas 7 ekar dengan jumlah kasar berharga RM400 Millions. Kondominium ini juga tersedia dalam 8 jenis susun atur dari 3 bilik tidur, unit teres dan penthouse yang dibina dari 915 -1,830 kaki persegi. 
Ahaa, nak tahu harga dia tak? jeng jeng!hehe
Harga bermula dari RM568,800 ke atas dan 'expected' siap pembanguan pada June 2018. Fuh! Grablah cepat cepat okay!

          SHOWROOM KONDOMINUM THE GREENS
 RUANG TAMU ( Rumah Contoh)
KAMAR TIDUR (Rumah Contoh)
KAMAR TIDUR ( Rumah Contoh)
KAMAR TIDUR (Rumah Contoh)
 BILIK MANDI BERSERTA TANDAS (Rumah Contoh)
BILIK MANDI BERSERTA TANDAS(Rumah Contoh)
DAPUR MASAK (Rumah Contoh)
RUANG MAKAN (Rumah Contoh)
Peewit Cik adik Manis makan apa tu?! hhe Sempatlah posing kat showroom ni. Seronok pulak.

Kalau nak tahu di belakang Mar ni lah tempat pembangunan Kondominium THE GREENS kat Subang West ni . Bakal siap 2018 okayh . Mohon bakal jodoh cepat cepat beli rumah untuk anak anak kita . hhiks! 

 Ada pula kempen Cabutan Bertuah - 'TWO-RIFFIC BONANZA'  di The Greens @ Subang West selama 4 bulan cabutan bertuah yang akan berlangsung setiap bulan dari Februari sehingga Mei 2017 dengan 1 Cabutan yang Grand pula akan berlangsung pada June 2017 taw awak! Mohon take noted hhe.

Hadiah Cabutan Bertuah sangat lumayan termasuklah Honda Jazz, Mac Book & Ipad serta cabutan bertuah bulanan termasuklah Iphone 7 dan juga  hadiah misteri. So ramai ramai join okay . Mana tahu ada rezekiii! hhe 

JOM LAYAN! 
Terpesona sangat . Nak beli rumahhh T_T

Seronok je layan video diorang ni. Dan yang penting The Greens ni memang terletak di lokasi yang strategik. Memang boleh jadi rumah idamanlah!  Hanya perlu bayar RM5,688 Untuk BOOKING - 3 bilik dari hanya RM482,000 . 
So apa lagi? hhe 

Untuk maklumat lanjut, sila layari :
www.thegreens.com.my
atau sila dail :
03-50366060


Terima kasih sudi singgah baca :)

@puterymemory

Lenguh Badan Dah Okay Bila Guna The PS LOVE

Hi Awak Awak semua | Pernah rasa tak sakit sakit badan terutamanya bahagian belakang, atas leher macam tu? Muda muda pun dah lenguh lenguh badan kan. Mar memang sakit badan sokmo kalau tak cukup rehat .  Kadang kalau duduk kat kerusi lama lama pun akan rasa sakit sakit badan ni. Lagi satu kalau bawak backpaker . Urmmm. Lasaaaak sangat diaa ni . hhe sakit sakit badan pun tak pedulikkkkk T_T 
Kalau kat office memang akan rasa lenguh sangat , yelah kalau kerja non-stop, nak rehat pun tak sempat memang macam ni lah jadinya. Bawak backpakers balik kg atau travel jalan jauh pun sama. Yang hairannya lenguh tu lambat pulak nak baikk . Suruh kawan urut badan pun tak hilang lenguh lenguh tu . Korang pernah tak camtu? hhu kadang boleh murung 1 hari hahhaha . 

Minggu lepas, tak sangka Mar dapat hadiah dari Singapore taw! Teruja bukak bukak ada PS LOVE ni. Memang hilangkan murung Mar . Eh Memang hilangkan lenguh lenguh badan Mar , PS LOVE ni ada 3jenis tahu . Neck Heat , Back Heat dan MenstruHeat .
Bukan untuk lenguh lenguh badan je ,banyak kegunaan lain lagi. perfect sangat !

BACK HEAT



NECK HEAT


Tengok ni, kalau nak potong dua bahagian pun boleh . Nanti letak kat bahu kanan 1, dan bahu kiri 1 .

MENSTRUHEAT


Awak semua yang nak dapatkan bolehla order tahu. Mar da try rasa okaayyy sangat. Rasa haba dia buatkan lenguh lenguh tu hilang. Memang selesaa.  Thank you PS LOVE . Love you lah! Hadiah dari jauh ni memang membantu hidup Mar hhe . Nak kena beli lah lepass niii. 

Ohh ya! Sebelum terlupa 
Korang yang nak beli boleh dapatkan 20% off bila guna promocode "puteryoff" taw .  
hhe khas untuk pembaca blog Mar ni! Best nyaaaaaaaaaaa ! Jangan lupa tarikh (expires on 31st May) 
 Lets shopping with www.pslove.co


WEBSITEpslove.co
FACEBOOK@pslove.co
INSTAGRAM@psloveco_my/ & @pslove_co/

Thank you sudi singgah baca :')

HAQQI.COM.MY | Portal Online Shopping Patuh Syariah Pertama di Malaysia!

Assalamualaikum penggemar fesyen ! :)
Ada yang bermasalah ke dalam bab berfesyen ni? 
Ada yg cakap tak tahu nak up to date dengan fesyen macam mana, susah nak cari fesyen fesyen islamik pulak . Ahaa awak semua, jangan risau k, Mar dah jumpa portal fesyen islamik untuk kita semua taw. Dalam portal ni ada fesyen fesyen yang up to date, so takrisau lah nak berfesyen lepas ni lebih lebih lagi ada pula keperluan haji dan umrah. Sempurna sangat! 
 Mesti teruja kan hhe duk rumah je dah boleh shopping. Jom kita cuci mataaa!
Kenapa HAQQI diwujudkan
sebab ia memudahkan bakal jemaah haji & umrah mendapatkan keperluan asas ibadah melalui pembelian di atas talian taw. Terbaik sangat! Apa lagi ajak orang kampung, makcikpakcik, abangkakak, mak ayah kita online je hhe. Dalam HAQQI bukan ada keperluan asas haji je taw . Ada juga fesyen islamik  pelbagai jenama yang menepati hukum syariah. Sebab tu Mar kata best .

Try tengok website dia , perggghh lawaa lawaaa semuaaa !
Mar hari hari bukak web ni sebab nak pilih baju rayaaaa . Kemahen kan, raya lambat lagi dah start mencarikk . Heee
KLIK : 
 { www.haqqi.com.my }



Mar dah jatuhh cintaaa T_T
Tengoklah brand artis kegemaran korang pun ada kat sini taw. Apa lagi kita nak dustakan? Ehe.  Antara jenama yang menjadi vendor Haqqi ialah 
Owl by Nora Danish, Dara by Fathia Latiff, Izzuexlusive, Ameera Zaini, El by Elfira Loy, Sir Nasin , Zareeth Zehra dan korang kena stay tuned dekat website ni sebab banyak lagi jenama hebat yang bakal bertapak di haqqi.com.my taw. Tasabarnyaaaaaa!


Bukak www.haqqi.com.my boleh buat semua jatuh cinta la . Website ni semua keperluan haji umrah ada dari telekung, jubah,barang barang keperluan penjagaan diri ketika menunaikan haji umrah. Boleh katakan semua ada laaa, jadi bolehlah shopping untuk ibu ayah yang nak pergi haji umrah kan.  Mak mertua jugakk . EHHH
Tengok ni, Parcel  Mar shopping kat www.haqqi.com.my dah sampai taw.  Servis dia memang  terbaik Mar bagi 100% yay!  Jom kita ber ootd .
 BAJU KURUNG ZAREETH ZEHRA 
Dahh siap pakai dahhh awak. hhe Nasib baik baju kurung hitam ada kat www.haqqi.com.my  ni. Dah lama carik. Thank you memang boleh buat raya tahun ni sekali ! hhe Tengokk sampai tertidur dahh alahai .
Kain dia tak mudah kedut . Iloikee!  Nak duduk pun selesa. 
Alhamdulillah thank you Zareeth Zehra & Haqqi.com.my . 

________________________________________________________

Untuk korang yang nak beli kat website boleh terus daftar okay. 
Senang meh Mar ajar: 

KAEDAH MEMBELI BELAH DI PORTAL HAQQI
1.1. Daftar akaun anda dengan mengisi alamat email dan klik daftar
1.2. Click - Pilih dan klik produk pilihan anda untuk disimpan di bakul impian. Check - Periksa alamat penghantaran. Choose - Pilih kaedah pembayaran sama ada melalui kredit, debit mahupun pengelola pembayaran 7 Eleven.   
1.3. Setelah selesai dan berjaya membuat pembayaran, pelanggan akan mendapat email dari pihak www.haqqi.com.my. 


HAQQI DALAM APLIKASI 'THIJARI' 
 Korang www.haqqi.com.my ni juga boleh diakses menerusi aplikasi‘Thijari’ dan laman sesawang KTHB www.kthb.com.my taw . Memang mudah sangatlaaa!


BUTIK FIZIKAL HAQQI
Haqqi juga turut  melancarkan butik fizikal pertamanya di Seksyen 7, Shah Alam, Selangor taw . Untungnyaa yang berdekatan bolehla singgah cuci mata nanti k! Cawangan pertama ini merupakan perintis bagi pembukaan 5 cawangan lagi di Bangi, Kuala Lumpur, Kota Bahru, Kuala Terengganu dan Johor Bharu. Owwahh hebattt dok?hhe !
Mar sempat singgah kat butik HAQQI taw. Terjatuh cinta dengan telekung telekung kat sana pulak. Memang banyak pilihan. Yang penting material dia sejuk & sejuk juga mata awak memandang.hiks!  Suka suka suka suka serius. 
Bawak mak ayah awak datang sini mesti diorang suka lah .
PORTAL BELI BELAH ANDA
Layarilah haqqi.com.my untuk membeli belah keperluan ibadah dan fesyen kegemaran korang taw! Jika ingin melihat sendiri koleksi pilihan terbaik, korang boleh kunjungi butik fizikal di alamat berikut:

Butik Haqqi,

No 13 & 15, Jalan Plumbum S7/S, Seksyen 7, 40000, Shah Alam , Selangor
(Sebaris dengan JAKEL Shah Alam)
No. Telefon: +60 3-5523 4798


Ikuti perkembangan Haqqi di Media Sosial:



"Terima kasih membaca dengan hati yang indah"