Belayar & Bercuti Dengan Kapal Mewah Dream Cruise Kini Dari Port Klang!

Hey Guys,
Thanks sape yang ikuti story instagram Mar! Okay sekarang Mar nak share gambar gambar dalam Dream Cruise! Serius mewah sangat ! Dream Cruise kini dari Port Klang ke 4 destinasi . Iaitu Penang, Singapore,Phuket Thailand and Bali Indonesia ! Wah tak sangka dah ada Kapal mewah kat Selangor!
Mesti semua teringin nak bercuti dalam kapal mewah macam ni kan!  Belayar sambil bercuti . Eh syoknya awaaaaak ! 
Okay jom masuk!! 


Mar dah sampai dalam cruise, fuh level dia!
Sebelum ni Mar tahu pasal Star Cruise yang hanya ada 9 level . Dan sekarang Mar masuk cruise yang sangat mewah & besar iaitu mempunyai hampir 20 level! Fuh , pancit . Tapi memang sangat berbaloi sesiapa yang holiday atau honeymoon sambil belayar dengan Dream Cruise ni . Mar tak larat nak round & snap gambar dalam cruise ni sebab besar sangat, Like hotel in hotel gittew , Fuh  T_T

Sekitar dalam Cruise . Jom tengok beberapa tempat yang Mar sempat snap !




Dalam Dream Cruise terdapat event space, meeting room, business centre yang sangat luas serta eksklusif!



CRYSTAL LIFE SPA dalam Dream Cruise















CRYSTAL LIFE FITNESS 
Boleh exercise/workout sambil tengok permandangan laut yang luas . Bestnya!

BOWLING , KARAOKE, PARTY SPACE & etc for entertainment 



SHOPPING DREAM 
Kat dalam cruise juga terdapat Shopping Centre untuk korang yang suka shopping barangan mewah!


TOILET dalam cruise


MAIN POOL DECK,KIDS WATERPARK,WATERSLIDE PARK & etc




best sangat bersantai kat sini, banyak tempat untuk landing landing sambil tengok anak mandi kat pool . hhiks

 PRIVATE PLACE FOR  PALACE GUEST ONLY
Okay kat bawah ni pula Pool for palace guest only!  Yey ! Mar dapat masukk . hehe


Ini lagi eksklusif nak landing bersantai dengan outdoor bed set  Belayar dengan tenang la . hhu
Memang selesa sangat! Landing sambil hirup udara segar .







GARDEN PENTHOUSE
Mar dapat snap beberapa je gambar dalam ni . Yang pastinya semua mewah!




PRIVATE CAFE FOR PALACE GUEST ONLY

Mak ai, cafe ni kami xsempat turun . Tengok dari atas pun dah nampak mewah sangat!




DREAM CRUISE CAFE
Kat dalam cruise ni sebenarnya terdapat banyak cafe & juga restaurant . Ada juga ala ala foodcourt!
Menu yang best dekat cafe ni! Mar bagi 100% Sedap . Tak sangka ada juga masakan melayu . 
Satay, Ikan bilis, Murtabak , Thai Young Mango tu sedap . Dan satu tu lagi abelone tu  Mar tak suka . Heeeee
Ayam Bertutu! Klasik nama . hahaha yang pasti Mar makan half of ayam. Anak ayam kot hahah sedap weyh awak . Sambal dia sedap . Ayam dia sangatlah lembut. 
Okay gambar sebelah (kiri) ni sedap sangat sup labu emas bersama aneka jenis makanan laut sotong pun ada, memang sedap sangat . Mar suka! Dan pic sebelah (kanan) pulak Leg Crab , Pun ranggup !


Telah dirasmikan dan kini akan belayar dari Pelabuhan Klang . Tahniah Genting Dream!

PRICE DREAM CRUISE 
Harga Promosi untuk belayar bersama Dream Cruise.
Pilih Guys! Yang bawah sekali paling murah ya ikut jenis bilik. Garden Penthouse paling mahal .
Sorry guys, kalau tak banyak gambar , Mar dah taklarat nak snap sebab besar sangat . hhe . Please vist their website for more photo okayh!


Pengalaman yang best dapat naik Dream Cruise! Ai Ai kapten . hhu 

So guys, untuk dapatkan Dream Vacation korang , 
contact travel agent atau boleh call
Contact : 03 23021288 
Email : kl.sales@dreamcruiseline.com 
Visit :

Thanks singgah! 
Much Love,
Mar


Cara Nak Add Channel Astro Untuk Pengguna NJOI

Sesiapa yang nak masukkan NJOI kat rumah akan dikenakan harga sebanyak RM350 macam tu. Mar tak sure details harga yang tepat, Tapi dekat dekat harga tu la. Guna secara free je lepas tu . Yang tak best dia takbanyak sangat channel ahha .


NAK TAMBAH CHANNEL .

Nak tambah channel korang kena beli  kad tambah nilai 7 Eleven atau beli secara online .

Masalah :
Okay permasalan Mar , Mar xboleh keluar pergi cari kad topup tu . Then Mar nak buat secara online banking je. huhu Then ada pulak masalah . Okay baca . Mar kongsi .

CARA BELI Secara Online:

Mula mula Mar beli dekat Maybank2u , Kat dalam maybank2u ada untuk beli godek godek la sikit guys, then pilih Njoi. Lepas dah payment akhirnya  berjaya  dapat kod. Dia hantar kod melalui no hp yang kita letak masa pembelian tadi.

Then kena bukak Channel 200 untuk pilih siaran yang kita nak .

So . Mar nak add channel 104 Ria sahaja .

So kat situ ada dia tunjuk Step SMS dgn kod dia bagi . (Yes kena SMS lagi,kemahen njoi ni makan duit orang )

Lepas dah sms. tetiba PROBLEM!

Tetiba sampai sms reply macam ni

-

berulang benda yang sama. Hm

So SOLUTION nya.
mar kena tukar no lain, guna no orang lain .

So guna no lain . Alhamdulillah dah dapat!
YEY! So easy sebenarnyaaa .
Cuma masa tak dapat tu Mar call customer services Njoi ( kena duit lagi nak call pun T_T hhu ) dia ajar cara macam tu & berjaya . So kalau korang ada problem macam Mar try tukar SMS guna no lain taw .

Bye Guys!

Pak Chu Tomyam Keramat Kedai Makan Wajib Pergi!

Assalamualaikum korang!
Setiap orang mesti ada satu kedai best yang dekat dengan rumah kan. Okay Mar nak share satu kedai best dekat area rumah Mar kat keramat . Kalau korang yang stay keramat KL ni mesti familiar dengan kedai ni .

Kat sini Mar paling suka dia punya MEE CELUP . setiap kali datang kedai ni WAJIB Order hhe .

Sedap, kuah dia best, lauk pun banyak dia taruk ayam,daging, limpa macam macam lagi la , always Panas! hhe Then taruk pulak lada jeruk & cili serbuk tu . Perghh lengkap! Sedapnyaaaaa Sekarang ni pun rasa nak pergi kedai tu. Diri sendiri cerita pun tertelan air liur huh! . hahaha

Okay ada satu hari tu Mar try Nasi Kerabu. Sedapnyaaaaaaa pandai akak tu buat dia punya bahan bahan dalam kerabu tu , dari isi kelapa yang digaul bersama ikan tu, dari budu dia, tambah sambal dia pulak. Fulamak . Minta pulak ayam bahagian paha . Mar nak habaq kat korang nak best makan nasi kerabu amikla paha ayam hhi . Mesti termimpi mimpi punya . Sedap & Sedap . Then nasi kerabu nak makan kena gaul kesemua bahan bahan tu baru sedap , then kalau Mar , Mar tambah satu lagi cara iaitu Mar akan perahkan asam limau dan gaul semua . Cuba korang buat , memang menyengatlah semua rasa ada . Hurm , dapnyaaaaaaaaaaa T_T .




Bab Makanan Mar bagi 100% sedaplah . Kalau tak, xde Mar nak datang selalu kat sini . Hehe. Pekena pulak air bandung cincau ni . Hmm . Dahla nak p makan sat! hhe  Oh ya, Mar tak try lagi tomyam dia, kawan cakap sedap jugak. So korang pergi la cuba okay . 
credit pic : zomato.com
LOKASI :
Near, Masjid, Al Akram, Kampung Datuk Keramat, 54000 Kuala Lumpur, Federal Territory of Kuala Lumpur

Bye awak semua .
Love,
Mar