Resort Tepi Pantai Cantik & Mewah | Sand & Sandals Resort

Pertama kali Mar kunjungi Sand & Sandals Resort ni taksangka sangat cantikkkk korang. Ia resort yang sangat besar di tepi pantai. Mar sampai malam taw kat sini bila malam pun menarik sangat boleh lepak kat pool sambil layan muzik. Ouch! best kan? . Hehe tapi tapi bila dah sianggg. Wahhhh rasa nak lompat lompat keluar bilik! . Jom tengok suasana resort berkonsepkan SPA ditepi pantai ni.
Antara tempat rehat sambil minum minum di tepi pantai 
Bangunan resort dari luar.
Bilik-Bilik kat sini ada konsep yang berbeza.
Cantik kan? Antara bilik yang sesuai untuk ber honeymoon hhe


Bilik yang sesuai untuk keluarga & anak anak yang sukakan kartun comel ni. Sis yang besau ni pun teringin hhiks


Bilik yang Mar menginap kat sana, sederhana tapi sangat luas taw.

SPA DESARU BEACH
Sand & Sandals ni ada Spa yang yang sangat best, kalau datang sini rugi lah kalau tak try, boleh pilih nak indoor atau outdoor taw. Kat sini korang boleh nikmati macam macam pakej taw .
Antaranya :
( Bliss Therapy) Foot Spa, Foot Massage, Body Scrub, Body Wrap, Body Massage, Milk Bath.
(Detox Theraphy) Foot Spa, Ginger Body Scrub, Ginger Body Mask, Herbal Bath, Body Massage 
and etc



















Petang Petang boleh ambil angin kat tepi pantai. OMG. Bestttttt.
Siap ada buai lagi taw, sumpah best tak tipuuu. 
Oh ya guys kat sini, boleh juga nak main ATV taw, sebenarnya banyak lagi aktiviti yang kita boleh join kat sini antaranya adalah :
Outdoor : ATV, Bon Fire, Paintball, Bon Fire, Telematch 
Indoor: Game Room, Kids Play Room.
Water Sport: Banana Boat, Viper, Jet Ski, Canoe
Sightseeing&Tours : Fireflies Experience Tour, River Cruise, Fruit Farm Tour, River Fishing Trip

CAFE DI SAND & SANDALS



Mar rasa resort ni resort tepi pantai paling cantik Mar pernah pergi . Korang yang nak datang sini boleh dapatkan maklumat di media sosial di bawah :

Alamat: 
Lot 2263, Jalan Desaru, 81930 Bandar Penawar, Johor, Malaysia
Tel: (607) 822 2222 Fax: (607) 822 2223
Website: www.sandandsandals.com
Email: enquiry@sandalandsandals.com

Facebook: sandandsandals
Instagram: sandnsandals

Kenapa Perlu Buat Analisa Kulit Muka? | Skin Valet

Hi, Assalamualaikum Guys!

SIAPA CAKAP KULIT TAKDE JERAWAT, TAKDE MASALAH?

Biasa selalu orang cakap kulit Mar cantiklah, okay je tak de masalah pun. Tapi sebenarnya 
empunya diri  je  tahu kulit sendiri bukannya okay sangat pun.  Kalau kulit Mar okay, takdenya bila keluar tepek foundation tebal tebal jugak nak nampak cantik, glowing  & sebagainya hhu. Sebenarnya Mar teringin sangat taw keluar rumah make up biasa je takyah pakai foundation pun. Yela, bila make up tebal tebal ni rimas kadang bila nak solat susah nak kena buang make up dah berjam . Memang susah la wanita yang ada experience macam Mar je yang akan faham macam mana. Huhu

Jadi bila fikir balik, penyelesaiannya Mar  nak sangat ada kulit yang cantik, kulit sihat bila keluar tak perlu pakai foundation sebagai alas dah. So first Mar nak tahu condition kulit Mar & cara penjagaan kulit yang paling terbaik, sebab Mar ni bukanlah orang yang rajin jaga kulit pun sebenarnya huhu .
So bila search kat internet Mar jumpa satu tempat yang boleh bantu semua permasalahan kulit taw. Iaitu dekat SKIN VALET , yes all about skin . Mar nak share kat korang Mar buat analisa kulit dekat sana. Setiap dari kita memang kena buat analisa kulit, baru lah tahu jenis kulit, masalah dan cara penyelesaian untuk masalah kulit kita. Bila kat sana DR  akan consult kita dari semua aspek.

SKIN VALET
Bila sampai je , first diorang akan buat SKIN ANALYSIS dulu. Bila DR check segan pun ada. Hahha. Sebab apa? KANTOI! Sebab DR  tu tahu Mar sebenarnya tak rajin buat routine harian untuk penjagaan kulit. Aduhaii kantoi malunyaaaa. Then, bila check lagi kulit Mar sebenarnya bukan gred A taw, nampak je kulit Mar macam tak de problem tapi fuhhh bukan Gred A   T_T.  Tu la malas lagi jaga muka. Hhu nak tahu gred apa? Baca sampai habis






By the way, bila buat skin analysis kita boleh tahu semua keadaan kulit kita taw, tahap kecerahan kulit kita pun boleh tahu. Eh banyak lagi laaah . Nak cerita semua tak reti pulak nak explain panjang sebab tu korang kena datang sini sendiri boleh tanya macam macam dengan DR ni.

Okay bila DR dah siap cek, jadi DR akan decide treatment apa yang sesuai untuk kulit kita. Untuk kulit Mar kena buat treatment OXYGEN CRYO THERAPY . Nak tahu apa yang best terapi ni? Baca kat bawah taw.


TREATMENT - OXYGEN CRYO THERAPY
Terapi ini  sangat bagus, ia akan membantu  menjaga kulit dari persekitaran yang tak sihat kat luar sana. Ia jugak boleh memulihkan tekstur kulit kita jadi lebih lembut. Manakala oxygen yang digunakan adalah untuk menyegarkan  kulit yang kelihatan penat, menghilangkan kedutan di muka, menghidratkan kulit dengan vitamin, bagi nutrien untuk kulit muka, memulihkan kulit muka dari sunburn dan banyak lagi.
_________________________________________________________________________
So apa lagi jom ikut Mar buat treatment! :D Tasabarrr!! eheh
Mula mula masuk therapist akan bersihkan semua kotoran kat muka kita, then baru lah proses Oxygen Cryo Therapy dilakukan. Kat bawah ni Mar share proses dia. Syok sangat hampir
tertidur >< huhu

(1)SCALING ( Facial & Scalp) Cryogenic Activator with Deep Sea Water
Bila buat proses ni kulit muka Mar rasa sejukkk sangat, seakan kulit muka ni dia masukkan ais , hehe sumpah best tak tipu. Tak pernah lagi rasa macam tu hhu


(2)SKIN NOURISHING WITH OXYGEN
(Oxygen Formula/ Hydrating Formula/ Anti Acne Formula/ Anti Pigment Formula/Recovering solution, hydrating)
Proses ni pun sama, paling best bila proses ni dilakukan therapist akan urut muka dengan lembut sekali, dimanjai sangat on that day! :D


(3) MASK (OXYGEN / PURIFYING) Oxygen Mask-Mask (Purifying, HA Gel). Oxypeptide Serum.
Seterusnya, topeng oksigen diletakkan di bahagian muka untuk meningkatkan lagi penyerapan proses tadi. Rasa macam power rangers merah jap. Eh? Hahha  memang best, proses ni amik masa sikit Mar sempat la terlelap jap. Hahha please datang try sini taw awak sebab rasa macam 100% oksigen meresap masuk dalam kulit muka yang selalu terdedah ni.


(4)SV SIGNATURE BLUE MASK

Dan Mar tak sangka untuk terapi ni dapat pakai mask juga. Yey! Tak pernah lagi pakai mask yang berwarna biru bau pulak macam mint like a cwing gum gittew, rasa macam nak jilat siket hahha . SV Signature Blue Mask ni banyak sangat manfaat antaranya :

·         Mencerahkan wajah dan memberi efek glowing dengan segera
·         Menyegarkan kulit wajah
  • Proses penghidratan dan penyembuhan
  • Sesuai untuk kulit kering

(5) FINISHING STEP (Serum, Cream,BB Cream / Sun Block Cream)
Akhir sekali pakai serum, sun block cream apa semua  rasa fresh sangat, licin, keyakinan pun meningkat,EH tiberrr! Heee serius rasa konfiden macam ni la Mar nak taw. Lagi lagi, beauty therapist kat sini buat sangat lembut, pandai buat urutan muka, tak sama dengan SPA lain yang Mar pergi, then nak tanya banyak banyak pun boleh. Thanks awak! :D


Bila dah habis treatment, mesti tasabar nak tengok cermin kan? Hee Mar pun sama . Alhamdulillah bersih sangat, glowing j. Then, Mar decide balik tak nak pakai any bedak atau foundation pun. Hehe Yes! Confident sangat.   Oh ya, korang nak tahu kulit Mar gred apa tadi kan? Kulit Mar gred B, hope lepas Mar dah jaga kulit, rajin buat routine lepas ni dapatlah kulit lagi terbaik. Sape tak nak kulit gred A kan? Hehe So nanti nak datang lagi SKIN VALET untuk cek & analisa kulit.


Apa itu Skin Valet?

Skin Valet adalah medispa patuh syariah, spa muslimah dan semua pekerja adalah beragama Islam.  Rundingan kecantikan diberikan oleh doktor atau Beauty therapist yang terlatih taw. Rawatan yang akan dicadangkan adalah berdasarkan apa yang diperlukan oleh pelanggan. Manakala, produk yang digunakan oleh SKINVALET pula halal dan selamat. Korang jangan risau Mar dah rasai sendiri memang rasa best & selesa. Oh ya, bilik yang berasingan digunakan semasa merawat pelanggan lelaki dan wanita taw, ahli terapi wanita akan mengenakan sarung tangan ketika merawat pelanggan lelaki. Perkara yang paling penting ialah SkinValet dikendalikan oleh pakar-pakar yang mempunyai latar belakang yang mantap dalam industri perubatan, aesthetic dan farmaseutikal yang menjanjikan rawatan yang terbaik untuk semua pelanggan. Lepas ni Mar akan jadi pelanggan tetap kat sini sebab best sangat! eheh


Mereka menyediakan pelbagai terapi kecantikan untuk sesiapa yang mengalami masalah 
wajah seperti :
jerawat, pigmentasi, jeragat, parut, kulit kering/ berminyak serta mencerahkan kulit.

Termasuk menyediakan rawatan kecantikan seperti:
SV Aqua Peel, SV Fruit Peel, SV Acne Peel, SV Signature Blue Mask, Carbon Peel Laser, Oxycryo, Diamond Silk Peel, Skin Tightening, dan banyak lagi.


SKIN VALET WANGSA MELAWATI
Jom tengok SKIN VALET yang Mar pergi ni, cantik sangat nampak moden dengan deco English style nya! Mar ke cawangan Wangsa Melawati sebab dekat dengan Mar. Buat pengetahuan korang semua, SKIN VALET ada 9 cawangan taw iaitu di Ampang, Rawang, Langkawi, Bangi, Ipoh, Wangsa Melawati, Kota Damansara, Klang dan Johor Bahru. Jadi Korang boleh ke cawangan yang berdekatan untuk buat analisa kulit korang okies!
 Kaunter di hadapan bila masuk. 

 Ruangan menunggu nampak exclusive kan?
 Ruangan menunggu & juga tempat untuk Hi-Tea.

 Kat sini juga banyak bilik taw, so jangan risau nak datang beramai ramai dengan kawan pun boleh taw:)
 Ini pula bilik untuk treatment tadi, luas sangat!
 Ruang menunggu & ruang untuk HI TEA . Lepas treatment SKINVALET sediakan Hi Tea untuk pelanggan taw.

“Antara Pandai Make up Cantik & Kulit Cantik, Mar pilih kulit cantik, bila kulit cantik, tak yah bazirkan duit lagi nak beli make up foundation untuk tutup permasalahan kulit muka kita kan.
Thank you SKIN VALET!
Untuk maklumat lanjut tentang SKIN VALET, korang boleh layari laman sosial :
_____________________________________________________
Facebook:
Instagram:
Official Website:
ALAMAT SKIN VALET WANGSA MELAWATI:
11, Jalan Dataran Wangsa 1, Wangsa Melawati, 53300 Kuala Lumpur, 
Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur

Bye Thanks reading! 
xoxo


Hotel Jen Puteri Harbour Hotel Mewah Di Johor

Antara Hotel yang paling terbaik di Johor adalah Hotel Jen Puteri Harbour ni. 
Tersangat ekslusif, Mar round satu hotel taw, Jom Mar kongsi gambar yang sempat Mar snap kat sana. Macam rugi sangat stay kejap je. Huhu T_T





Permandangan di bahagian tengah Hotel .


Permandangan di bahagian luar, Cantik sangat!
Nak rest & relax kat sini pun boleh. Fall in Love lah!
Of course la ada SPA juga, untuk yang berkunjung nak rasai dibelai dimanjai mesti singgah di SPA ekslusif ni taw. Semua staf SPA ni sangat peramah, Mar pasti korang akan dapat layanan 5star! hhe

TAMAN TEMA SANRIO HELLO KITTY TOWN
Mar tak sangka hotel ni macam macam ada, ala ala mall & ada taman tema. Tak rugi datang sini boleh bawa anak anak main dekat Taman Tema Hello Kitty ni. Bila masuk ke sini umpama mengembara dalam dunia Hello Kitty taw, orang dewasa macam Mar pun teruja! hhiks.
Ada juga cafe Hello Kitty, ouch comel kan?
Kat sana korang akan temui karakter2 kartun favourite, bukan hello kitty je ada taw, ada Angelina Ballerina, ada Pingu, ada Bob And The Builder, ada Barney, ada Thomas & Friends dan macam macam lagi. Taman tema ini juga menyediakan pelbagai hiburan seperti persembahan pentas, tarian menarik, teroka binaan hebat, susun suai gambar, meneroka rumah comel hello kitty, tea cup ride dan bermacam macam lagi. 

Pembelian tiket pula boleh dibuat di website : www.puteriharbour.com
FACEBOOK: Sanrio Hello Kitty Town
INSTAGRAM: Sanriohellokittytown

ANTARA BILIK MEWAH YANG DISEDIAKAN DI JEN PUTERI HARBOUR : 
Mestilah ada bilik bertemakan hello kitty juga, untuk anak anak yang sangat menyukai hello kitty. hehe comel kan? :D
Dan kat bawah ni Mar kongsikan jenis bilik bilik mewah lain, semuanya sangat ekslusif & Mar pasti korang tak tahu nak book bilik yang mana satu nanti . heheh . 














CAFE HOTEL 
Cafe dalam Hotel Jen Puteri Harbour ni sangat memuaskan, semua menu sedap. Kalau korang nak tahu dekat sini juga terdapat banyak cafe-cafe lain di bahagian bawah, jadi kalau malam malam nak lepak ambil angin boleh makan di cafe & restoran di bahagian bawah . 


Jadi sesiapa yang berminat untuk berkunjung di Hotel Jen Puteri Harbour Johor ni, Bolehlah membuat tempahan dengan segera taw. Antara hotel yang paling besar & mewah yang Mar pernah kunjungi Hotel Jen Puteri Harbour ni taw! :)

PHONE: (60 7) 560 8888
EMAIL:
hjph@hoteljen.com
ADDRESS
Persiaran Puteri Selatan, Puteri Harbour, Iskandar Puteri,79000 Johor Darul Takzim, 79000, Malaysia
CHECK-IN / CHECK-OUT
Check-in: 3PM
Check-out: 11AM