#FamilyMart : Kedai Serbaneka Jepun di Malaysia!

Assalamualaikum Pembaca Blog Mar!
 Before this, Mar pernah travel ke Thailand & kedai serbaneka yang Mar selalu singgah adalah Family Mart taw. Dan korang tahu tak sekarang dah ada kat Malaysia! Wuhuuu  memang syokk la bila dah ada kat sini kan, Yes orang yang pernah pergi ke Family Mart je tahu betapa syoknyaaaa kedai pelbagai barangan jepun ni hhew!
Lokasi : Family Mart Midvalley.
Family Mart dah buka banyak cawangan taw, ni Mar sempat singgah di FamilyMart Midvalley baru baru ni.
Kat Family Mart semuanya ada dari fresh food, instant food. So dont worry korang yang bekerja nak lunch & breakfast kat sini pun boleh. hhe
Woot Woot! So freshhh!

Kat sini variasi jenis roti ada dan korang kena tahu roti kat sini semua best best , Tengok roti cheese ni nyummm! rasa nak ngap jee semuaaa. Fuhh Sabar Mar . hhu
Oh ya, penggemar skincare body care pun ada kat sini . Yang penting semuanya favourite awak semuaaa kan ! Tak perlu cari kat kedai lain dah. Kat kedai serbaneka ni semua ada.
Makanan Segera OMG!
Kebetulan Mar nak cari sampul surat hari tu, tetiba tengok kat sini ada , so Mar terus amik lah baru ingat nak ke kedai buku  hhu. Tengok betapa bagusnya Family Mart ni kan. 

Aiskrimm!


UDON FAMILY MART
Hoyey! Guys tengok apa ni! hhe Percaya tak Mar ke sini semata mata nak cari udon & cucuk cucuk ni ? Sebab tu lah Mar siap Highlight kat atas tu hhiks. Kat sini korang kena beratur dan bagitahu akak comel ni nak udon atau nak pilih yang mana satu favourite cucukcucuk korang taw! 
Kat sini korang boleh pilih kuah samaada nak yang tomyam atau original . Wajiblah Mar pilih Tomyam kan sebab memang penggemar tomyam gila dak ni hhe
Harga Udon RM5 , kalau cucuk cucuk tu around RM1.30 - RM3.00 . Harga dia tak mahal guys, hhu sangat berpatutan.
 So Mar pilih UDON Set RM5.00 + Vegie Fish RM1.80 + Fried Fish Ball RM0.60 + White Fish Ball   RM0.60  
Bila dah pilih order, korang boleh ambil & bayar di kaunter pembayaran taw. 
Yang paling syok, kat Family Mart disediakan kerusi & meja. Tak banyak tapi bolehlah untuk korang makan udon tu! Nasib baik ada kerusi kosong. Yey! 
Urmmmmmmm. Dapnyeeeeeeeeeeeeeeee
Ada satu lagi . AISKRIM Green Tea kat Family Mart ni pun sedap . Murah je korang RM2.90 . Tengok Mar dah siap ngappp dahh hhe tetiba terbeli 2x . Sebab sedap sangat hhu!

Nak pergi lepak lagi kat sini. Jom sape nak ikut Mar! Sedap & kenyang . Alhamdulillah .
Udon & Aiskrim Grean Tea ni korang wajib beli . hhe 

FACEBOOKFamilyMartMY
INSTAGRAM familymartmy

Bye Guys!
Thanks raeding .
Much Love,
Mar

#SHIZENS: Hadir Dengan Konsep Baru di The Garden Mall !

Assalamualaikum Guys! 
12hb Mar ke pelancaran Shizens di The Garden Mall, sebelum ni Mar pernah ke Shizens Pavillion . Kali ni bersebelahan dengan MidValley sahaja taw. Dan tak sangka shizens ada konsep baru sekarang!

Wah! Tengok sape yang hadir tu korang, Syatilla Melvin in the house yoww! hehe . Kalau nak tahu Tilla juga pengguna Shizens dan beliau sempat buat sharing session kat sana . Patutla cantikkk kan!
FACIAL TREATMENT di SHIZENS
Sebelum ni Mar hanya tahu Shizens ni berkonsepkan produk sahaja. Dan kali ni tak sangka Shizens juga ada konsep terbaru iaitu hadir dengan facial treatment. Di Shizens The Garden Mall telah disediakan satu bilik khas untuk buat facial treatment taw.




Ruang menunggu yang begitu exclusive. Cantik kan!
Mar antara pengguna Shizens, memang best dan kalau nak tahu Shizens mempunyai semua jenis produk untuk semua jenis kulit muka taw. 
Half off that, Mar dah adaa hehe
Jumpa dengan Blogger Aida Sue kat sana. Hai sista . Nice to meet you . Best borak borak dgn sis. Thanks sharing pasal pregnant and beranakkkk . Waaa tetibaaa excited hhu. Opps salah channel ke hhiks.

Hai Tilla! You are so kind taw . Second time jumpa dia. Memang cantikk kulit pelolesss gittew . Nak cantik macam dia pakai lah Shizens uolls . hhe 
Location : Shizens Isetan -The Garden Mall

Thanks reading and lets watching me at youtube kays guys! 
hhe Jom tengok video Mar dekat pelancaran Shizens ni
Klik :

Resepi: Cara Buat Jeruk Lada Sedap,Mudah & Rangup!


BAHAN-BAHAN
-Lada Besar (Lada buat Solok hahha tak sure lada apa)
-Cuka
-Garam/Gula
-Air
CARA-CARA
Potong lada besar , bila da siap masukkan dalam bekas/botol , masukkan cuka,masukkan sedikit sahaja  garam atau gula, dan akhir sekali masukkan air . Then, siap!

TIPS NAK LADA JERUK RANGUP?
P/S : Guna lada hijau jenis ini, kalau guna lada lain mudah lembik dan makan pun tak best . heheh




       Biarkan dalam peti ais & Selamat Mencuba guys ! ehhe

Festival Makanan Antarabangsa Thailand-Malaysia 2017

Assalamualaikum pembaca setia blog Mar! 
Maceh sudi jengukk lagi kat sini hehe
Okeh guys, Jumaat lepas Mar dan BFF Mar sempat kunjungi Festival Makanan Antarabangsa Thailand-Malaysia yang berlangsung dari 28 September sehingga 8Oktober 2017. Sangat bestt sebab Mar ni peminat tegar Makanan lik siyeeee tuhh . Haaa kan dah keluar loghat. hahah . Taktahu kenapa suka gila makanan Thailand! nak cakap ada celup(kacuk) siam takdakk. hahah Mar Mek Kelate asli deh. hhu
Mar sampai after jumaat, nasib baik x ramai lagi waktu tu. Maybe sebab hari kerja kan. Then Mar   taksuka sesaksesak ni nanti nak makan pun taksyiokkk. hehe Masa yang tepat kami sampai yeyy! 
Yes! Memang banyak sangat pilihan citarasa Thai. Antaranya adalah segala jenis kerabu contohnya kerabu maggi (hurmmm favourite Mar!), Kerabu Kaki Ayam(huh favourite Mar juga!), Kerabu Seafood(Eh,favourite jugaklah). Hehe macam macam lagi kerabu yang depa bawa mai, yang pastinya rasa dia tu mengancammm! Pedas + Masam + Sedap!
Ada juga Somtam, Pelbagai jenis somtam, seperti somtam mangga, somtam betik dan lain lain. Pulut mangga pun tak ketinggalan tawww.
Fuhh! Kemahen variasi cucuk cucukkkkk ni. Peminat tegar cucuk cucuk ni mesti heaven gila , hahah tapi Mar tak berapa suka sangat. Makan je, tapi tak fanatik macam korang. Ehh hhe
Waduhhhh nasi diaa buat orang semua terliuqq jaa kan. Tapi Mar lalu je sebab kalau makan nasi nescaya dah tak muat nak makan yang lain hhe. 
Ehemm, Kerabu kaki ayam satu kaaak!!
Ada juga gerai yang menjual pelbagai aneka sambal thai taw. Sambal kering pun ada. Biasalah kalau sambal dari thai ni memang kaw punya. Nak buat masak pun sedappp. Urm!
Hoyey! Kerabu kaki ayam Mar siap! Mar bagi 10/10 kerabu ni sebab sedap gila nak matikkk . hehhe rasa pedas dia kalah ramen korea. Lepas ni kalau nak buat challenge bole buat kerabu kaki ayam yang ni hahha sebab bila makan byk2 macam berasap telinga. hhiks wlpn pedas tahap dewa tapi SEDAP!  Itu yang kita mahuuu hhew Dan Kawan Mar sempat beli telur puyuh, dia takpernah makan camtu. heee tapi Mar dah pernah try laa. Notbad. Bole buat kat rumah nanti taw firaaa :* Nanti bagi Mar siket ahhahaha 
Oppps, Tomyam kun ni macam kureng siket , maybe sbb kuah dia yg agak berlemak macam letak susu camtu then mee kuning dia keras. hhu Takleh nak ranking lah yg ni kan firaa? haha
Then, lepas tu, Mar p carik gerai yang Tomyam sedap! Hehe before beli siap usha usha lagi apa yg dia letak, so rasanya ni tomyam kaww punya . Then benda yang wajib beli adalah Aiskrim Kelapa. Biasalah kalau depa ni buat memang kaw habiss, lemak berkrimm dia tu pergh. hhe
Finally! Paling sedap. Yummy! Aiskrim Kelapa 10/10 . Tomyam Kaw Thai 9/10
Thanks Babe jalan jalan carik pasal sesama! heheh Asal maness sangat senyuman tu fira? ke sebab kau makan asikrim kelapaaaak ituu? hhhhiks 
Syafeera ni BFF Mar, masih single sape berkenan pm tepi. Eh hahah 
Happy Tummy sangat tu :)
KAKIFOODIES | KAKIMAKAN | FOODADDICT | FOODMAR
So lepas ni nak lepak makan kat mana pulak?

Any Foodreview,restaurant review kindly email/Dm Mar taw.

Thanks reading guys!
Much Love
xoxo