Jom Makan & Menang Hadiah Kat Klang Parade !

Hi Gais! Korang yang suka sangat makan tu , Mar nak ajak korang lepak makan dekat Klang Parade pulak! Makan makan makan & dapat hadiahhhh . Syokk nyaaa!

#JOMMAKAN

Yup, kalau korang pergi dari 16 September ke 15 Oktober ada program Jom Makan & dapat hadiah taw. Setiap RM30 yang dibelanjakan (maksima 2 resit) di mana mana restoran dalam klang Parade korang boleh tebus 1Unit Micro Thermo . Uih bestjugak!

Then yang paling best adalah bila korang berbelanja RM80 ke atas. 
Korang boleh submit resit korang untuk dapatkan 1Unit Micro Thermo & layak untuk Lucky Draw taw. Mana tahu bertuahhhh . Nak join jugak T_T .

Tengoklah hadiah Lucky Draw dia memang best! :
HADIAH UTAMA x 1
Ogawa Tens Theray Electromagnetic Foot Massager bernilai RM1,999
HADIAH KEDUA x 1
Ogawa Mobile Seat XE Plus -XD Tech Massage Cushion bernilai RM1,198
HADIAH SAGU HATI  x 10
SSF cash vouchers bernilai RM50 setiap satu . 


So kalau korang ke KLANG PARADE . Mar ada beberapa restoran best untuk korang try. Yang penting dalam KLANG PARADE tu banyaklaa yang best best . Ini kedai kedai yang sempat Mar jejakk ..

VISION CAFE- LEVEL5
Kedai best iaitu VISION CAFE, Mar dapatla try nasi goreng dia . Pergh sedap! Nampak simple tapi okayy notbad taw .Tengok gambar ni pun dah rasa nak jilat screen kan. hihiks!



SECRET RECIPE -GROUND FLOOR
Then, lepas dah habis makan dekat vision . Mar & kawan kawan jenjalan shopping kat Klang Parade ni sebab barang barang kat sana murah murah jugak . Then lepas penat jalan rehat jap sambil makan secret recipe! Bila dah lalu kedai favourite ni wajiblah berhenti hhe sebab ada kek fav Mar! Tuu haaa Redvelvet! hhew


TEA LIVE-GROUND FLOOR
Sebelum balik Mar sempat singgah TEA LIVE . huyoy best rupanya! Macam macam perisaa. Next time pergi nak try perisa lain pulaaakkk! Tak rugi tryyyyy .

BLACKBALL -LEVEL 5 KLANG PARADE
Oh ya, kat sana ada juga kedai BLACK BALL taw. Alaa kedai dessert camtu . Disebabkan bawa kawan Mar yang hantu dessert sempatlah dia try dessert kat sana. Boleh tahan la . Sedap . Harga pun berpatutan .

#JOMMAKAN
Oh ya, korang juga boleh ke pesta tanglung yang berlangsung pada 30 September 2017 taw. 
Bolehlaa tengok bermacam macam jenis tanglung kat sanaa . Mest bestttt punya!
________________________________________________
So korang yang nak datang KLANG PARADE. Pergi makan banyak banyak then jangan lupa tebus resit tu . Rugi lahhh macam macam hadiahh ada tawwww. Mana tahu bertuahhhhhhhh . Jomm gais!!!

Bye gais. See you there,
Much Love,Mar .

Kenapa Mar Suka iPhone7?

Hi guys! Ramai yang cakap Mar ni hantu gadjet la apa la . Memang banyak gadjet kat rumah terutamanya kamera kan. Sekarang ni kadang nak pergi memana malas nak bawak kamera . So Mar pikir memang Mar kena cari handphone yang terbaik


Banyak juga handphone yang Mar usha sebelum ni & paling berkenan adalah iPHONE 7 hihiks! Cantiknya lahaaaiii T_T . Korang mesti teringin juga kan. Lagi lagi yang gigirl mesti nak warna rosegold . pinky2 gittew ! 


KENAPA iPHONE 7?




1) KAMERA
Ofcourse la kamera dia kan, sensor belakang 12-megapixel & sensor hadapan 7-megapixel. Bahagian belakang iphone7 turut menawarkan integrasi Quad-LED yang mempunyai pencahayaan 50% lebih jelas berbanding 6s tau . Biasalah  Mar seorang Blogger kan mestilah kena ada handphone yang ada kamera yang berkualiti untuk tangkap gambar. Nak berselfie cecantikss jugaa! hhiks 


2)REKABENTUK

Bila tengok bentuk iphone 7 ni Mar berkenan sangat sebab tak kecik tak besar sangat. Mar jenis tak suka handphone yang agak besar . So Mar rasa iphone7 okay . Like sederharna comel jer . hehe Ofcourse nak juga yang nipis kan.



3) KALIS AIR
Kalau nak selamat memang Mar kena beli iphone7 sebab kalis air kan. Mar ni orang nya lasak. Then suka pulak pergi travel & hiking so lepas ni dah tak risau kalau kena air hujan ke apa kan . Iphone7 ni bagus kerana ianya  hadir dengan piawaan IP67 yang menawarkan perlindungan daripada air dan juga debu.

4) SPEAKER
Kalau korang nak tau, pada iphone7 telah disertakan sokongan speaker stereo yang baru.  So okayla bunyi dia 2x ganda kuat berbanding dengan iphone 6s. Speaker iphone7 juga  turut mempunyai kualiti panggilan yang lebih tinggi melalui speakerphone. Mar suka pasang lagu dengan handphone kat rumah kuat kuat hehe . So kalau ada iphone7 rasanya lagi gempak! hhe




5) TIADA LAGI AUDIO-JACK
Kalau korang perasan Iphone 7 dah tak ada lagi port untuk audio tau. Apple dah gantikan dengan gunakan port Lightning untuk mendengar audio.  Mar rasa ianya satu kebaikan sebab boleh hilangkan tabiat Mar yang suka sangat dengar lagu dengan cas handphone . Kadang, sambil dengar lagu sambil cas dekat powerbank kalau naik kereta. Kemain nak save bateri . Tapi tak elokk kan. Okayla kalau iphone7 hadir macam ni . hehe Mar lagi suka!




5)BUTANG HOME
Kalau tengok butang home yang sebelum ni lebih pada bentuk boleh ditekan kan . Semua tu boleh bawa pada kerosakkan selepas guna  secara kerap kan . So Mar pun dah risau juga sekarang. Tapi bila dengan smartphone iphone7 ni ia boleh mengatasi masalah tu tau sebab ia mempunyai butang Home dengan rekaan statik yang menggunakan Taptic Engine dalam boleh memberikan tindakbalas seumpama menekan butang. 








So Korang doakan Mar dapat beli iPHONE 7 ni ya. Mestilah boleh kumpul duit sikit sikit hehe . Sekarang banyak website jual smartphone Apple  ni dengan harga yang berpatutan so dah tak risau la kan :)

Thank you for reading : )xoxo


Resepi : Air Asam Daging Paling Mudah



BAHAN-BAHAN:
Daging (Potong Dadu)
Bawang Merah (Hiris Halus)
Cili (Potong kecik)
Tomato (Potong dadu)
Belacan (Hancurkan , amik ikut sukatan kuah air asam yang nak dibuat, kalau suka letaklah banyak hhe )
Limau (Potong & perahkan, kalau nak masam letak lebih sikit asam limau)
Garam (secubit  je)
Ajinomoto (sikit jaaaaaaa T_T, taknak letak pun takpe)

CARA CARA:
Senang sangat! heheh
Rebus daging biar empukk, kalau boleh letaklah air banyakk ya, sebab air daging nanti kita akan guna . Lepas dah empuk & siap potong, masukkan kesemua bahan kat atas tu tadi dalam mangkuk besar dan masukkan air daging . Kacau sebati . Siap! hehe Mudah like ABC la awak!




 Biasa buat air asam perut kan. Tapi kalau tak da buat daging pun boleh ahhaha . 
Ini daging korban yang ibu Mar bekalkan . Thank you MOM ! 
Love you more:')

Tq singgah! xoxo 

Bagus Ambil Sarapan Berat Bila Ada Susu Dutch Lady

Hi Guys! Assalamualaikum & Morning! 
Dah breakfast?! Semua tahu Susu is favourite Mar forever kan! hhe So kat sini Mar nak cite why susu tu banyak manfaatnya jika kita amalkan .
  Satu gelas setiap pagi untuk permulaan yang kuat! 
Kalau korang nak tahu, Kajian menunjukkan menambah segelas susu Dutch Lady PureFarm dalam hidangan sarapan kegemaran korang membantu memenuhi keperluan pengambilan TENAGA & NUTRIEN yang disyorkan untuk dewasa & kanak kanak taw!
_______________________________
Boleh tengok analisis perbezaan  jika bersarapan 
tanpa Susu Ducth Lady & sertakan segelas susu bersama sarapan korang! :
Sarapan berat tanpa Susu
Sarapan berat + SUSU Dutch Lady
SUSU DUTCH LADY PUREFARM mengandungi nutrien penting :
1)PROTEIN : membantu membina dan membaiki tisu supaya otot kita sentiasa berfungsi dalam keadaan yang baik.
2)VITAMIN A: membolehkan mata berfungsi dengan sempurna dan membantu kita memberi tumpuan dan perhatian , di sekolah & juga tempat kerja!
3)VITAMIN B2:menyokong pelepasan tenaga daripada karbohidrat, lemak, dan protein.
4)VITAMIN D:membantu menyerap dan penggunaan kalsium & fosforus.
5)KALSIUM:penting untuk membina tulang dan gigi yang kuat bagi kanak kanak serta membantu orang dewasa mengekalkan jisim tulang yang sihat untuk gaya hidup yang aktif.
 So lepas ni dah tak perlu risau nak makan nasi lemak, nak makan mee goreng, nasi goreng, roti canai atau kuih muih yang berlemak tu sebab bila korang ambil segelas susu setiap pagi ia akan memberi tenaga & nutrien . Kalau ambil makanan berat tu TANPA pengambilan susu memang kurang elok lah untuk kesihatan kita kan . 
So let's decide from now! :)




Mar pun memang sentiasa amalkan susu Dutch Lady setiap pagi . Memang seronok & bertenaga taw! Susu Dutch Lady ada pelbagai perisa kan. Tapi Mar paling suka yang kat bawah ni hhe
FULL CREAM MILK!
 kalau boleh taknak kongsi dengan sesapa hahah . 
For more info click:
www.dutchlady.com.my
So jom kita amalkan gaya hidup yang sihat okay. Minuman wajib yang ada kat dalam peti ais! hehe. Thank you awak semua sebab singgah blog Mar!

Much Love,
xoxo

Rasa CoolBlog Flavour Baru!

Assalamualaikum hai gais! 
korang tahu tak COOLBLOG ada flavour baru sekarang?! Bukan satu, tapi 5 flavour taw! Urrmm tertelan airliur plk . Hehe . Sesuai sangat bagi sesape yang suka manis manis taw. Mar dah try 3 flavour!




Semalam Mar ke pelancaran Rasa Rasa Malaysia . Seiring dengan HARI MALAYSIA, COOLBLOG melancarkan  aneka perisa yang memenuhi citarasa rakyat Malaysia! Kat sana juga ada persembahan dari Altimet . Ooo baru tahu Altimet tak makan durian hhe . Ruginya sape tak makan durian sebab antara flavour coolblog terbaru ada CENDOL DURIAN SMOOTHIE. Nyum!

3 FLAVOUR :

1) COCO YAM PULUT HITAM SMOOTIE
Siapa yang fikir buah kelapa & keladi boleh digabungkan? Team COOLBLOG  telah gabungkan kedua bahan tempatan tu jadikan 1rasa unik taw uolls! Sebagai bonus,smoothie dihiaskan dengan pulut hitam untuk jadikan ia sempurna! Wahh Mar dah try semalam taw. Manis dan boleh kunyah kunyah pulut tu pulak eheh!

2) CENDOL DURIAN SMOOTHIE
Aha, inilah gabungan rasa Durian & Cendol memang terbaik . First try Mar amik yang ni taw. Rasa dia macam tengah makan cendol bawah pokok . hehe kalau kalau tak jumpa cendol tepi jalan. Pergi je COOLBLOG! hehhe . Ada pula cendol kat dalam tu . Yummmy!

3) COCO KACANG CHOCOLATE SMOOTHIE
Kelapa & coklat kan dua bahan yang selalu dikaitkan bersama . COOLBLOG telah gabungkan bersama kacang yang dikisar halus so memang crunchy la bila minum flavour ni! Sure ni fav Mar antara yang lain .





Tengok kemahen dahaga tu . Hehhe Korang boleh cuba jugak nanti k! 
Pastikan minum time dia sejukkkkkkkk. 

More info :
FACEBOOK : @coolblog.my

Thanks reading guys xoxo




Enjoy Jadi Pengapit Pengantin Merdeka Viral!

Alhamdulillah selesai sudah majlis Ekim Zakaria & Sharul . 
Untuk korang yg tertanya tanya tu. K.ekim ni kawan Model Mar. Dulu pernah jumpa time catwalk sekali . Zaman kegemilangan model 2013 2012 lagi . hehe Ceh throwback lak. Actually,  Dah lama dah tahu k.kim kawin bulan 8 ni tapi tak tahu pulak pilih 31 OGOS & tak sangka jugak dia pilih nak buat tema KEMERDEKAAAN! hhe Well,  all the bridesmaid Excited taw! 

Alhamdulillah cantikk sangat! 
Mar pun tak tahu juga bridesmaid kena pakai ikut tema pada mulanya . Then k.kim kata setiap orang akan pakai baju warna one of bendera. Wahh! Excited! Masa tu tak leh emagine lagi kan , cantik ke tak tapi dah excited melompat2 dah dalam hati sebab mesti unik gila! hhe Memang suka kalau lain dari yang lain ni . Buat apa nak malu, kena la berani ! hhe  Lagipun ia menunujukkan semangat kita utk sambut hari kemerdekaan . Bukan utk jatuhkan martabat negara pun . Eceh hhe Sorry Mar tak layan komen komen kritik negatif ni . 
Yang penting time belarok ni . Pengantin dua dua sporting gila . Bukan senang weyh nak cari pasangan yang satu kepala T_T . Kalau kita suka kadang suami tak suka buat kan . Tapi kali ni Mar rasa pergi wedding yang gempak & sporting 100% hahha . Masa ni pengantin kena laungkan "MERDEKA" dan dituruti oleh para rombongan. Weyyyh Mar pun excited taw . Sportingnyaaaa semuaa ! Mar wajib lah akan sporting hhe . Semangat sangat bila laungkan Merdeka tu . Thanks kak kim pengalaman yang seronokkk bebeh! hhiks Yang paling penting belah laki pun sporting! Alahai mana nak cariiii hhhuuu


Time ni Mar jadi pengapit untuk pengantin & berjalan utk tengok persembahan silat . Guys! Kalau nak tahu persembahan silat tu buat kat tempat panas & banyak pulak persembahan team silat tu . Tapi nak cakap pengantin & yang lain enjoyy je tengok silat walaupun cuaca panas . Ni la orang kata semangat! Panas ke apa tak kisahh! 
Eh, Mar wajiblah suka tengok silat sebab ayah Mar kan tok guru silat ! hehe balik rumah tu ayah nak tgk video live update yg silat tuu . 


TAHNIAH K.kim . 
U did it! Terbaik sangat . Lawaaaaaa, rasa macam nakkk jugaaaak hhe 


Dress Merdeka ni cantik, kalau korang tengok dekat dekat rasa macam weyh nak pakai jugakk . A,ah cantik potongan dress dia cutting dia buat pun lawaaa . Korang yg nak kawin 31 OGOS pergila cari memang cun habess!
Gambar ni pun viral kat page siakap keli . ahahha sape yg mention & cam tuu terima kasih daun keladi hhu T_T


Tahniah kak kim & sharul moga perjalanan suami isteri diberkati Allah . 
"Abe sharul kito tu jago kak kim molek molek deh . k.kim dio pulok jadi isteri yang terbaik okaihh".
Huk alos, bagi can siket Mar kecek kelate. Kecek diluar sokmo! hhu 




Btw, ni la barisan pendekar musang berjanggut yang rakam detik detik lawaaa ohsem meletop viral tu! hhe Terbaiklah team @Sweetpictures_kl ! Goodjob Gais!!!!

Oh ya, sebenarnya pengantin bukan pakai baju merdeka je taw, banyak lagi persalinan baju pengantin yg lain . So janganla kecam sangat hehe . Nanti kalau Mar buat unik unik camni nak kecam jugak? Kemon la Malaysia . Think la positif. hehhe 

More info klik sini :
LIVE UPDATE SIAKAP KELIhttp://bit.ly/2gFWo8u
GAMBAR DI SIAKAP KELIhttp://bit.ly/2x75mCM
OFFICIAL PHOTOGRAPHER  : sweetpictures_kl
PuteryMemory IGputerymemory

LOCATION : KG.GAAL PASIR PUTIH, KELANTAN .

                                      Thanks sesape yg puji tema baju bridesmaid cantikk lain dari yg lain! 
                                                                               Much love xoxo :')