Malam Penghargaan Sukarelawan Muslim Volunteer Malaysia 2018

Malam Penghargaan Sukarelawan, Keluarga Asnaf, Pekerja, Penaja, Rakan NGO, Rakan Media Muslim Volunteer Malaysia 2018

Assalamualaikum Semua!
Beberapa hari lepas Mar ke Majlis Penghargaan Sukarelawan, Keluarga Asnaf, Pekerja, Penaja, Rakan NGO dan Rakan Media Muslim Volunteer Malaysia . Mar teruja sangat dapat turut serta dalam Majlis ni taw . Sebab apa? Sebab Mar selalu ikut perkembangan MVM ni yang mana dari sekecil kecil pernubuhan sehingga lah mempunyai nama yang cukup besar & hebat sekarang! Well done ! Mar bangga sangat dgn NGO ni yang mana ia ditubuhkan oleh anak muda dari Kelantan iaitu Tuan Muhammad bin Jantan .  


Sebelum ni Mar ada handle satu  NGO Volunteer kecil dan Mar teringin sangat untuk bekerjasama dengan NGO MUSLIM VOLUNTEER MALAYSIA ni taw. Tapi disebabkan kekangan masa tak dapat untuk laksanakan impian tu . huhu. Mana taw one day kan! Hhe
Pada tahun ini, VAA 2018 telah diadakan di The Royal Ballroom, Bizmilla Wedding Centre, One City, Subang . Pertama kali okay Mar ke Bizmilla Wedding Centre ni. Cantikk sangat! Macam nak buat wedding kat sini je. EH! Hahha sempat!  Kali ni ramai sangat yang hadir kat VAA taw, mereka yang terdiri daripada orang awam, sukarelawan MVM, keluarga asnaf, tetamu jemputan VIP, para penaja, rakan NGO, rakan Media, dan selebriti jemputan. VAA 2018 kali ini bertemakan “A Night of Appreciation dan berkonsepkan “Garden”.


Pada majlis tersebut,  Presiden MVM, Tuan Muhammad bin Jantan telah memberi sedikit ucapan sekaligus merasmikan VAA 2018. Istimewa pada kali ini, Tuan Muhammad telah  merasmikan 3 inisiatif baru MVM untuk tahun 2019 iaitu Pusat Tuisyen Salam, Sistem Auto debit sumbangan, dan projek penulisan #PenaMVM. Wahhh! Makin banyak kemudahan yang dilakukan oleh MVM ni! Hebatttt .

Kalau korang nak tahu, Pusat Tuisyen Salam merupakan satu inisiatif untuk memberi pendidikan percuma kepada anak-anak asnaf Pure Heart dan juga dibuka untuk orang awam dengan bayaran yang berpatutan. Ia juga merupakan salah satu inisiatif bagi menjana ekonomi MVM untuk menampung kos operasi. Sistem Auto debit pula merupakan salah satu alternatif lain yang diusahakan untuk memudahkan orang awam menghulurkan sumbangan untuk program-program kebajikan dan misi kemanusiaan anjuran MVM secara tetap setiap bulan. Sistem auto debit ini boleh digunakan melalui website donation MVM iaitu www.donation.mvm.org.my dengan memilih tetapan monthly donation. Seterusnya, projek #PenaMVM pula merupakan satu projek penulisan bagi mencungkil bakatbakat penulisan dalam kalangan sukarelawan MVM. Sukarelawan MVM yang berminat untuk menyertai projek #PenaMVM hanya perlu menghantar artikel atau cerita mereka berdasarkan topik yang dikeluarkan setiap bulan.






Pada kemuncak  VAA 2018 ada sesi penganugerahan bagi menghargai jasa para sukarelawan MVM, pekerja MVM dan juga keluarga asnaf. Sebanyak 6 anugerah yang telah dipertandingkan iaitu anugerah Jasa Bakti, Inspirasi, Sukarelawan Harapan, Institusi Harapan, Sukarelawan Siswa dan Di Sebalik Tabir. Manakala 5 anugerah khas yang telah diberikan kepada sukarelawan MVM yang paling komited, keluarga asnaf MVM dan juga idola sukarelawan negara.
Anugerah khas tersebut adalah anugerah Dato’ Dr. Fadzilah Kamsah, anugerah Prof. Dr. Muhaya, anugerah Inspirasi Pure Heart, anugerah Inspirasi Keluarga Mithali, anugerah Top Seller Jualan Tiket VAA dan anugerah Tokoh Kemanusiaan.

Anugerah Tokoh Kemanusiaan ini merupakan kali pertama diperkenalkan oleh MVM dan telah diberikan kepada Tuan Haji Ahmad Azam bin Abdul Rahman, Presiden Wadah Pencerdasan Umat Malaysia (WADAH). Beliau merupakan inspirasi tokoh sukarelawan negara yang menjadi contoh kepada anak-anak muda yang ingin bergiat aktif dalam bidang kesukarelawanan.



Selain itu, Kat sana juga  diraikan dengan cabutan bertuah dan juga persembahan selebriti jemputan iaitu Lah Ahmad dan kumpulan nasyid Inteam taw! Kita dah la peminat Lah Ahmad! Hhe terujaa!
Dalam kemeriahan dan keseronokan malam VAA 2018, MVM juga tidak melupakan saudarasaudara pelarian Syria yang kini menderita kesejukan di kem pelarian Syria. MVM telah mengadakan satu slot “5 minutes that counts di mana kutipan dana dijalankan untuk kempen Misi Bantuan Musim Sejuk : Syria, Kami Datang 3.0. Syukur kepada Allah swt, dana yang terkumpul pada malam VAA ini telah mencapai RM4,755.70 . Alhamdulillah !


Baru baru ni ramai yang tanya Mar macam mana nak bagi sumbangan juga kan. Untuk anda semua yang nak memberikan sumbangan secara ikhlas boleh terus masukkan ke akaun sumbangan MVM  :
Akaun Sumbangan:
Nama: Pertubuhan Sukarelawan Muslim Malaysia:
Maybank (56480 164 7699)
CIMB (8602 5378 07)
Bank Islam (1230 0010 0030 65)


Dengan izin Allah, pada tahun 2019 ini MVM menyasarkan 118 program kebajikan dan kemanusiaan dimana 90% adalah di dalam Malaysia dan 10% di luar negara. Wah bestnyaaa! Sebelum ini Mar pernah join sekali sahaja sebagai Volunter untuk Muslim Volunteer Malaysia. Harap lepas ni dapat sertai lagi aktiviti sukarelawan ni. Insha Allah.  Semoga segala usaha dan komitmen yang diberikan oleh semua MVM menjadi saham di akhirat nanti. Ameen !


Sebarang maklumat boleh diajukan melalui:
Telefon: 603-8074 0434
Alamat: 
Pejabat Urusan Muslim Volunteer Malaysia No 12-1, Jalan Merbah 2, Bandar Puchong Jaya, 47170 Puchong, Selangor
Dan
Layari laman web Muslim Volunteer Malaysia :
Media Sosial
Laman Rasmi: http://www.mvm.org.my
Laman Sumbangan: https://donation.mvm.org.my/
Facebook: https://www.facebook.com/MuslimVolunteerMalaysia
Instagram: https://www.instagram.com/muslimvolunteermalaysia

AINAA CLEANSER & AINAA SERUM Merawat Semua Masalah Kulit

NSA BEAUTY merawat semua jenis kulit | Hi Semua, dah dekat sebulan Mar cuba pakai Cleanser & Serum Syafiqah Aina & Hafiz Mahamad ni. Nak try juga sebab produk ni viral weyh. Mesti semua terfikir, okay ke tak? menjadi ke tak kan? Jadi bila Mar suka sangat pakai serum,so Mar cuba dapatkan kedua dua produk NSA BEAUTY ni . Yup! Mestila nak try!

Bila bukak je dah bau best, wanginyaaaaaa!. 
Alhamdulillah bila Mar pakai rasa okay dengan kulit muka taw. Setiap orang ada jenis skin berbeza keperluan dalam penjagaannya. Bukannya pakai sebab pengaruh orang jadi kita perlu bijak dalam memilih produk yang sesuai taw✨ Kalau nak tahu okay tak dengan kulit muka korang, jadi korang kena cuba sendiri :)


AINAA CLEANSER
Kenapa Mar nak Cleanser dia sebab korang pernah terfikir tak, pencuci muka tapi boleh juga dijadikan make up remover? Serius best sangat sebab 2 IN 1 . Tak perlu lah Mar keluarkan duit lebih nak beli make up remover lain lagi . Dengan AINAA CLEANSER je dapat jadikan pencuci
muka & make up remover . yey!
PENGGUNAAN AINAA CLEANSER :
Picitkan ainaa cleanser ke tapak tangan atau dekat kapas then urutkan kat seluruh muka sehingga kesemua make up tertanggal. Then ambil wet tissue atau kain bersih lap di seluruh muka then cuci muka lagi sekali dengan AINAA Cleanser .

KELEBIHAN AINAA CLEANSER

-Anti Jerawat
-Menanggalkan Makeup
-Membersihkan liang roma
-Menyegarkan kulit
-Membersihkan lebihan minyak dan kotoran  

KANDUNGAN AINAA CLEANSER
-Castor oil- Coconut- Lecithin-Avena seed extract


AINAA SERUM
 Serum pula, Mar pakai before make up, jadikan alas make up . So make up smooth dan tahan lama, kalau terus pakai foundation atau bedak rasa macam xbest, rasa kulit muka ni cepat sangat pudar atau make up jadi mudah crack . 
PENGGUNAAN AINAA SERUM
Senang sangat nak pakai serum ni, picit je kat tangan dan korang dab dab rata kat seluruh kulit muka. Nak pakai kat leher pun boleh . Yup! Memang bau dia wangi sangat. 


KELEBIHAN AINAA SERUM
-Anti Penuaan dan kulit kelihatan lebih muda
-Kulit lebih cerah
 -Meremaja danmemperbaharui kulit
-Mengurangkan pigmentasi  & memudarkan parut
-Meningkatkan pembaharuan sel kulit
-Mengecilkan liang pori- pori
-Kandungan berasaskan bahan semulajadi sesuai untuk semua jenis kulit

KANDUNGAN AINAA SERUM 
- Timun-Alor vera-Soapwort-Lavender-Asparagopsis Armata 



HARGA :

Ainaa Cleanser | RM45 | 50 ml

Ainaa Serum | RM65 | 15 ml



Bagi Mar, untuk jaga kulit muka dua benda wajib kena ada adalah cleanser & juga serum taw, kalau korang ada baca entri Mar yang lepas Mar ada pergi spa untuk check kesihatan kulit . Baru i tahu bila kita selalu guna cleanser & buat urutan dekat muka ketika cuci muka tu adalah bagus taw. Ia buatkan kulit muka kita lagi sihat & tegang. Yup setiap hari kena ada pergerakan dekat kulit muka baru lah kulit muka kita sihat . 

Jadi kalau korang nak cuba produk AINAA ni, boleh terus
dapatkan & layari laman sosial mereka okay!

Untuk Maklumat Lanjut Layari :

INSTAGRAM : nsabeautyofficial 
FACEBOOK: NSABEAUOfficial 
WEBSITE : https://www.nsabeau.my/


#IDAHCANTIKYOUBILALAGI :)
Thanks for reading xoxo

Steamboat Paling Murah Di Shah Alam | D'kayangan Steamboat

Hey Guys, untuk korang yang tertanya tanya restoran steamboat yang murah kat mana, 
ni salah satu restoran steamboat yang paling murah dekat Shah Alam Mar pergi baru baru ni . 
Nak share ni kali kedua Mar ke Dkayangan steamboat taw!


Steamboat BBQ Buffet D’Kayangan | Sesuai untuk dikunjugi bersama satu keluarga & kawan kawan yang ramai. Orang kata baru syokk makan ramai ramai! hhiks. Kali kedua Mar ke sini sebab bagi Mar kedai ni sangat murah & best untuk layan steamboat taw!. Heyy lagi lagi sekarang ni musim hujan, ofcourse best layan steamboat panas panas . hehe . 

Kat sini pengunjung diberi 2 pilihan sup atau tomyam sebagai kuah rebusan untuk nikmati bersama-sama aneka makanan laut yang segar. Pilihan Mar mestlah tomyam, memang hantu tomyam sangat kan. hehe Sape geng suka tomyam? 

ANEKA JENIS LAUK 
Pilihan yang tersedia SANGATLAH BANYAK taw, tentunya udang besar, kupang, kepah, kerang, sotong, isi ikan, bamboo lala dan banyak lagi. Pelbagai bebola, sayur-sayuran, aneka mee dan juga fucuk turut disediakan untuk pilihan pelanggan.  Mar tak tahu nak ambil yang mana satu, semuanya nampak sedap, and lastlyy Mar try semuaaaaa! HAHA . Semuanya bestttttt T_T

Terdapat juga pelbagai pilihan sos yang dibuat sendiri oleh Chef seperti Sos Cili Pedas, Sos Thousand Island, Sos Cili Thai, Sos Cili Manis, Sos Bawang Putih, Sos Lada Hitam, Sos Yong Tau Foo dan macam-macam lagi. Datang sini korang try la semua okay, nanti balik rumah nyesaal. huhu


Chef Shahnizam iaitu seorang Chef yang berpengalaman lebih 25 tahun didalam bidang kulinari telah membuat pembaharuan dengan menu grill perapan istimewa ayam / daging, udang, sosej, ikan dan sotong di DKayangan Steamboat taw. Jenis-jenis perapan yang digunakan adalah campuran daripada Cili Giling, Bawang Putih, Lada Hitam dan beberapa rempah-ratus herba yang lain bagi menaikkan lagi rasa dan bau perapan tersebut. Diantara menu grill yang disediakan adalah seperti Chicken Mozza, Chicken Castello, The Toretto Meat, Cappucino Meat, The Krusty Crab, Super Prawn, Squidward, Keli Yolanda, Dory Drive, Patin Annabel, Pari Perry dan paling menarik Kambing Grill yang diperam dengan 15 jenis rempah. Chef Shahnizam yang arif tentang rasa makanan telah membuat pembaharuan dengan menggunakan masakan stail Cina dan India didalam bahan-bahan perapannya. Pengunjung boleh merasai sendiri kelainan perapan tersebut dengan bahan-bahan asli yang digunakan. Kesemua ini amat bersesuaian untuk dimasak menggunakan grill yang disediakan kerana aroma rempah ratus dan bahan-bahannya menjadi lebih harum dan memikat selera. Fuh patotlah sedap!



Beberapa menu yang menarik juga ditambah di dalam buffet seperti, hirisan ikan segar bersama sos Air Asam, Ikan Pari Assam Nyonya yang diperap didalam kertas aluminium, Kepak Ayam BBQ dan juga 12 jenis ais krim termasuk perisa Oreo dan Mint sebagai pencuci mulut. Yang paling terbaru, ada juga menu tenpayaki (takde dalam gambar) dekat sini. Pada yang suka makan teppanyaki boleh cuba makan dekat sini specialnye dimasak secara panas-panas ayam, daging dan sayuran semua segar .

Pelbagai aneka mee, Mar penggemar mee taw.
Rojak serta buah buahan Segar.
Kat sini juga ada makanan berat seperti nasi, mee/kueh teaw goreng, spagheti. Jadi kalau sejenis yang macam tak boleh tak makan nasi atau makanan berat bolehlah datang sini.  Sangat menepati citarasa lah.
Sayur Sayuran Segar
ABC Kegemaran Mar
Aiskrim pun ada taw, banyak perisa kegemaran anak anak kecil. 

READY UNTUK MENIKMATI 
Yummy! TASABAR! . Mar makan berdua je, Mar try semua jenis lauk kat sini taw, memang sangat menepati citarasa. Next time kena bawa famili makan ramai ramai baru lagi best. hehe!



RUANG MAKAN LUAS & KUANTITI MEJA BANYAK
Kat sini meja disediakan sangat banyak untuk para pelanggan, ada di luar & juga di dalam. Jadi untuk korang yang nak booking meja pilihan kena la call awal awal sebelum datang taw. Mar sebelum pergi memang buat tempahan awal awal taw takut penuh! 
Suasana ruang makan kat dalam
Suasana ruang makan kat luar

Susasana meja di ruang tengah, santai untuk berdua.


ELAKKAN PEMBAZIRAN
Okay guys, kalau datang ambil makanan yang nak dimakan sahaja atau ambil sedikit sedikit, sebab kalau dah kenyang semuanya membazir betul tak? Sayang pulak kalau makan tak habis T_T . Mar sokong sangat Dkayangan buat denda macam ni hhiks! Siap awak kalau membazir . heeee 

Suasana Dkayangan Steamboat pada malam hari. Kalau korang nak pergi better pergi petang lagi taw, malam Mar nak balik memang kedai ni dah sesak sebab ramai orang . Huhu
Steamboat BBQ Buffet D’Kayangan menawarkan lebih 150 jenis hidangan bagi pengunjung setiap hari. Dengan ruang makan yang santai, restoran ini boleh menampung sehingga 600 orang dalam satu masa iaitu seramai 200 orang dibahagian dalam dan 400 orang di bahagian ruang terbuka.

APA YANG KORANG KENA TAHU ! : 

Apa yang menjadikan restoran ini lain dari yang lain : 
🌝12 jenis seafood segar disediakan setiap hari
🌝Pelbagai pilihan Yong Tau Fu yang boleh di pilih
🌝Menu 'rare' seperti ABC, aiskrim dan kek turut disediakan. Yummy!
🌝15 Jenis pilihan jenis sos 🌝2 pilihan sup seperti tom yam dan sup ayam
🌝24 jenis perapan yang terdiri daripada ayam,Ikan, daging dan kambing

Kenapa anda wajib datang ke restoran Dkayangan Steamboat :

✨'Refill' soup unlimited!! 

✨Suasana makan yang tenang dan selesa sama ada dalam atau luar 
✨Boleh bersantai bersama kawan-kawan dan ahli keluarga.
✨Ruang parking berlambak
✨Kemudahan Surau disediakan di dalam premis

Steamboat & Grill BOOK NOW!!!




🥘All You Can Eat Steamboat & Grill !!!!!!
Harga:

Dewasa: RM33.00 nett 
Kanak2:RM 12.50nett
Kanak2 bwh 4thn : PERCUMA !!
 Waze : 
Dkayangan Steamboat & Grill
(2 mins from Stadium Shah Alam)

⏱5pm - 11.30pm (Mon & Fri)
⏱3pm - 11.45pm (Sat & Sun)
📞012-2971091 


Instagram : D'Kayangan Steamboat  

Milagro Kopi Patawali Penawar Kencing Manis

COFFEE PENAWAR | Hi Semua! Mar pasti korang semua mesti suka sangat minum coffee kan? lagi lagi suka lepak di kedai kedai kopi hipstur sekarang ni. hehe TAPI kalau dapat kopi yang boleh buat sendiri kat rumah lagi best KAN?! tak payah lagi bersesak sesak hadap jem semata nak minum coffee. Lepas tu lagi best bila dapat Coffee yang Sihat pulak KAN? Mar share dekat korang semua, coffee sedap dan sihat ni iaitu MILAGRO COFFEE PATAWALI .


Mesti semua tertanya tanya kenapa minum coffee ni boleh sihatkan tubuh badan kita? 
Ya BETUL! Korang 
Minum 2 Sachet Je Lepas 3 Jam Bacaan Gula Dalam Darah Dah Turun !


Milagro Coffee Patawali | Milagro coffee adalah minuman biasa, 7 in 1, halia garam gunung dan lada hitam bersama robusta dan arabica dan bahan istimewanya adalah EXTRACT PATAWALI . Patolah ianya memberikan kesihatan terbaik terhasil dari PATAWALI rupanya.

Satu penyelidikan saintifik telah dibuat mengenai rawatan bagi pesakit kencing manis menggunakan herba dalam Milagro Coffee yang telah dilakukan oleh penyelidikan dari UITM Puncak Alam, Selangor, Mereka mendapati bahawa terdapat pengurangan yang ketara pada bacaan gula dalam darah selepas meminum Milagro Coffee secara konsisten selama sebulan.

Fakta kajian UITM dari Puncak Alam Shah Alam :

Kajian Patawali/akar seruntun/ batangwali adalah unsur seperti unsur insulin  tetapi secara asli insulin tumbuh-tumbuhan. Ia membantu untuk menurunkan gula, control dan maintain bacaan gula dalam darah, mencegah darah tinggi, alahan, asthma, gout, sakit sendi, demam malaria, tenaga batin, awet muda (antioxcidant) dan meningkatkan sistem imune dlm badan. Khasiatnya juga seperti makan ulam ulaman.

💥Ada Halal Jakim
💥Tested Nutrition fact By SIRIM
💥KKM di Bawah BERVERAGE & FOOD lulus under trial 1 year
💥100% safe dan natural tumbuh2an.
💥Buatan Malaysia
💥Minuman berformula sangat di rekemen

 Milagro Coffee Patawali Di TV Al Hijrah

CARA MINUM:
Perlu di amalkan secara teratur setiap hari .  .
Cara minum 2 x sehari . Pagi & juga Petang
1) Pagi Perut kosong sebelum sarapan
2) Petang pukul 2-6 petang sahaja jangan minum malam hari.

TINDAKBALAS

Cara pengambilan dan Tindak balas atau Healing Crisis
                                                                                                                                                            Cara pengambilan:-
Jika bacaan gula lebih drpd 8 di syorkan 2 kali sehari pagi perot kosong sebelum sarapan dan minum petang antara pukul 2 -6 petang . Jangan minum malam sekiranya tidak melakukan aktiviti berat.

Jika bacaan bawah 7 keatas, di syorkan 2 kali sehari.( Bila dapat bacaan Dan cantik hendaklah tetap maintain minum Milagro Coffee 1x sehari pun cukup memadai)

Jika ada makan ubat hospital/insulin,jarakkan masa pengambilan 1-2 jam, minum panas2  (jika Ada tindak balas itu biasa untuk menserasikan dan membuang segala yg toksid  tersimpan di badan. Beberapa Hari akan hilang. Kerana sebenarnya Khasiat Patawali sedang berkerja, Sekiranya gula tiba2 tinggi jangan risau kerana proses pemecahan lemak sedang berlaku dan minggu ke2  atau ke3 akan ada penurunan . Dan penurunan level by level( berperingkat2) Ada yg penurunan drastik dan kurangkan ubat spital. Dan tetap minum teratur dan konsistant, Mengikut tahap seseorang punya ubat2an.

Simton tindak balas Seperti:-

1)Muntah2
2)sakit2 badan,
3)Sakit kaki,hujung tangan, hujung kaki, sakit sebelah tangan, hujung kaki, sakit kepala serta pening sedikit atau membuang air besar dan kecil , sekirannya yang ada sakit jantung akan ada rasa getaran di jantung ketika minum hendaklah mundar mandir khas untuk yang ada sakit jantung agar jantung tidak terkejut  selalunya  bergantung kepada tahap kritkal sipesakit itu sendiri, jika tidak ada banyak masalah penyakit tidak ada rasa apa2 dan proses membaik pulih sistem yg dah rosak serta melancarkan aliran darah . Setelah itu mengambalikan tenaga dan akan ada perubahan selepas 2 atau 3 minggu . Ada yg 3, jam ada yg 3 hari ada yg 6 hari seminggu atau 3 bulan.  Mengikut tahap serious mana penyakit yg ada di dalam tubuh badan pesakit itu sendiri.

Selalunya bukan kerana tidak sesuai dengan produk kerana itu bertanda baik yang mana sistem sel2 bergerak memperbaiki saraf2 yang rosak dan membuang toksid2 kerana khasiat patawali sedang berkerja memperbaiki sistem yang didalam tubuh badan yang rosak

TESTIMONI MILAGRO COFFEE :
Korang semua boleh tengok semua testimoni di bawah, yang mana Milagro Coffee Patawali ni memang membantu  mereka yang ingin dapatkan kesihatan terbaik . Alhamdulillah . Mar pun tumpang gembira taw. Nanti nak bagi ibu Mar sendiri cuba. Moga moga boleh turunkan kadar gula dalam darah.




Mar beli hadiahkan untuk ibu taw! Sesiapa yang nak cuba Milagro Coffee ni boleh terus dapatkan  sebab ianya sangat murah. Mar sendiri pun dah cuba rasa sangat berkhasiat & pekat. 

HARGA :-
1) 1 kotak untuk RM59 untuk 10 hari (20 sachets)

 2) 2 kotak untuk RM118 untuk 10 hari (40 sachets)

 3) 3  kotak untuk RM177 untuk 10 hari (60 sachets)


CONTACT : 
 60192702676 
012-3702676 
013-5122676
INSTAGRAM milagro_coffee
TWITTERMilagro Coffee


ATAU

Check out Kopi Patawali
( Milagro Coffee ) for RM55.00.