Bila aku rajin baiki selipar jepun putus

Aku pelikk jugak dengan Housemate aku ni . Haha .  2 Hari aku tak de kat rumah . Balik tengok sel...

Aku pelikk jugak dengan Housemate aku ni . Haha . 
2 Hari aku tak de kat rumah . Balik tengok selipar dapur boleh putus.Yang helokk je selama ni . Eh korang gigit eh selipar dapur tu? ke korang potong? haha baik je terputus macam kena potong pisau.


 Bila masuk dapur takde selipor ni . Tak best jugak . Kalau rumah sendiri okay je . Ni rumah sewa lain macam sikit rasa . Biasanya kalau selipar putus wat tak heran je . Beli la baru selipar jepun je kot kan . 
Tah macam mana aku boleh rajin fikir macam mana nak baik pulih selipar ni . 

Hurmmm . Cari punya cari tali dalam rumah jumpa pun . Tali Rafia ni . ahhaha  Tali rafia eh nama dia? Kalau aku, aku panggil tali ropia . Haaa loghat kelate gittew .


Then , amik amik garfu untuk cucuk lubang hidung dia  . Opps . Panas kan dulu kat api dapur gas tu . Then cucuk! yeahh . Akhirnyaaa . Hhew bukan lubang hidung lah . kat selipar yang terputus tu buat lubang untuk sangkut tali kat situ . hhew 

Tarrra siap! tak yah nak membazir sangat p beli selipar jepun baru. Kemahiran baik punya . hahha . Orang perempuan pun kena ada skill jugak . Kalau yang ni pun malas nak baikpulih . Susahla nanti . Aku ni kadang bukan rajin pun nak betulkan  then tah kenapa tetiba TERRR insaf . ehhh . hew 

Ok bye . Tu je nak cite sebab takde cite .

Manfaatkan masa dengan KEKK 2016

Hello semua! buat apa weekend ?  Mar ahad lepas ke Karnival & Ekspo Kemahiran Kebangsaan (K...

Hello semua! buat apa weekend ? 
Mar ahad lepas ke Karnival & Ekspo Kemahiran Kebangsaan (KEKK) . Siapa yang nampak Mar  post status kat Mar Mokhtar Facebook? 

Ahah, jangan kata Mar tak hajak pulak kay . Tak kan nak tidur makan kat rumah je . Eheh .
Sometimes, we need something good & benefit for our day ! 

Mar nak ajak korang kat Pentas Utama KEKK ni , sambil layan konsert kat sini banyak benda yang best kita akan dapat . Kat sini banyak pameran & pertandingan kemahiran kebangsaan yang korang boleh tengok . So first kita enjoy dulu dengan Artis Undangan Noraniza Idris (NIPVSB) kat pentas utama! 

Ayda Jebat performance 
Salute lah kat Ayda Jebat, dia ni kemain buat penonton terpukau taw . Aku pun terpegun tengok dia hebat tarik perhatian penonton dengan nyanyian & petah bercakap tu .  Haih, panas panas terik orang makin ramai . 
Khai Bahar . Artis baru yang makin meningkat naik . Kenal Khai ni sebab dia duet lagu dengan Siti Nordiana . Untunglah badan . Hehe Memang suara dia power . Hai Khai awak umur berapa yerk? Eh tetiba nak berkenalan . hahah .  







Tarian Seni adik adik cilik ni . Kakak tak pandai menari dik . Hebatnya korang buat kakak terpegun dengan macam macam tarian tu . 



FADZLEE SUFRI
artis baru NIPVSB dari Singapore taw .




  Kemain Fee Haiqal , Adik Dalili Amerda & Ihab Ismail buat persembahan . 
Ada video klip ! Nanti nak search . Kalau korang nak tahu mereka artis bawah naugan Noraniza Idris Production Ventures Sdn. Bhd  taw . ( NIPVSB)

Hari tu masa sidang media sempat aku zapin, huh kemain tak pandai. ahhahah . Dah kena belajar zapin lepas ni . Mohon la sesape ajar . ahha . Keras macam kayu batu angat ni . El-Ihab pulak cakap ahah zapin jerk . memang aku belasah la zapin . ahhaha 



Congrates Noraniza Idris Production Ventures Sdn Bhd 
kerana memartabatkan lagi genre etnik & tradisional dalam industri Muzik Malaysia . Kalau takda Kak Ani , Aku rasa pupus wal mati dah keunikan tradisional Malaysia . Jomlah kita support sama sama untuk selamatkan genre etnik kat Malaysia . Huh korang orang Malaysia zapin pun tak pandaiii . Aihh . aku nak p belajaar dah . korang? ahhaha segan jugakla tak pandai ni . Krik krik je aku rasa hhu .



Thanks reading . 
I love you more silent readers!



Sarapan Dutch Lady : Bubur Nasi Sayur campur + Susu Dutch lady

Breakfast 7day Challenge by Dutch lady . Day 1  Bahan-Bahan yang sangat simple : Bera...


Breakfast 7day Challenge by Dutch lady .
Day 1 


Bahan-Bahan yang sangat simple :

Beras + Sayur Campur + Perasa



Macam mana nak masak sarapan simple sangat ni?:
 Awak senang sangat ni tak kan tak tahu ? hehew

Masak nasi biar sampai mendidih & masukkan sayur campur . kacau sampai sebati .
Masukkan sikit garam . No need more salt okay . Kurangkan masin dalam masakan itu lebih baik kan. Kalau uolls nak letak ayam pun boleh .


Then hidang .
Kalau rushing nak ke office, ini masakan breakfast paling sesuai korang boleh siapkan cepat .

Dan .
Jangan lupa ambil satu SUSU DUTCH LADY okay. PERFECT !


Bila sarapan ada susu dutchlady ni rasa kenyang sampai lunch .

Selamat Mencuba untuk esok !
Love healthy life style .