Kurasi Outlet di Quill Mall Kuala Lumpur | Japan Fashion!

Hello Semua! Siapa peminat  fesyen japan style kat sini? hehe Mar suka gila, lagi lagi banyak trend trend fesyen up to date sekarang dengan japan fesyen gittew. hhe! So Mar share satu tempat best untuk korang yang kaki fesyen trendy ! 


Untuk pengetahuan anda semua . Outlet KURASI di Malaysia bakal dibuka tak lama lagi di Quill Mall pada 21 Sept 2019 Nanti! KURASI adalah sebuah butik pakaian terkemuka yang menjual pelbagai pakaian berkonsepkan Japan Fashion. Pakaian yang di jual semuanya up to date & trendy mengikut fesyen fesyen terkini . Sesuai untuk anda semua yang suka style pakaian ringkas & versatile taw tak kira peringkat umur dari pakaian kanak kanak sehingga lah dewasa. Semuanya ada!





 PEMBUKAAN OUTLET KURASI :


TARIKH : 21 SEPT 2019
MASA : 10 PAGI
TEMPAT : KURASI , QUILL CITY MALL, 1st FLOOR , LOT 1-30 A

Jangan lupa okay terjah ramai ramai pada hari pembukaan nanti sebab banyak hadiah untuk pelanggan yang bertuah taw! Wehoo Mar nak pergi lagi lah alang alang dekat dengan rumah ni  . Ehee . Baju baju KURASI semua lawa lawa, korang boleh tengok gambar gambar kat bawah okay! :


ANTARA FESYEN PAKAIAN YANG ADA DEKAT KURASI : 






























Yey!!! Dah siap shopping. Hehe.
Semua Staf kat KURASI ni sangat friendly taw, jadi kalau korang ke KURASI 
jangan segan, jangan malu nak minta bantuan atau nak tanya pape okay! 
Diorang bagi layanan tip top punya!


Mar dah shopping 4 pakaian kat KURASI. Yang pastinya semua fesyen kat sini tertarik hati Mar . Uhuk. Can't la, i rasa nak pergi lagi. Ada lagi yang i nak beli kat KURASI ni . Korang boleh tengok pakaian yang Mar beli kat KURASI dekat gambar kat bawah ni . Cantik kan?




LOKASI : KURASI MALAYISA
 KURASI , Quill City Mall, 1st Floor, Lot 1-30 A
Jalan Sultan Ismail, Bandar Wawasan, 50250 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur.

FACEBOOKKURASIMALAYSIA
INSTAGRAMKURASI_MALAYSIA 

Jangan lupa okay datang hari pembukaan nanti! See you there! xoxo



Kulit Tiada Masalah Dengan Safi Balqis Oxywhite !


Hey Girls! apa brand Fav korang since sekolah rendah ? Me? Ofcouse this one! . 
YUP! sekarang pun Mar selalu amalkan SAFITak tahu la kenapa suka sangat . HEHE!

__________________________________________________

Dan, sekarang Mar cuba pula SAFI BALQIS OXYWHITE-HYDRATING LOTION ni. 
Fungsi 2 dalam 1 iaitu menyegarkan dan melembapkan kulit. Suka Suka! Tak perlu lah nak beli banyak banyak produk kan?, pakai satu ni je dah okay. 



Cara menggunakan Safi Balqis Oxywhite – Hydrating Lotion adalah sangat mudah. Hanya tuangkan setitis dua di telapak tangan dan sapukan keseluruh muka. Dapkan secara lembut dengan jari bagi memudahkan ianya meresap secara sekata dan tidak merasa melekit di kulit muka. Boleh digunakan siang dan malam.

SAFI BALQIS OXYWHITE – HYDRATING LOTION (100ML)

Gabungan formulasi penyegar & pelembap dalam satu langkah untuk penjagaan kulit yang ringkas untuk memberikan kesan lembapan yang optimum.
Safi Balqis OxyWhite Losyen Pencerah Menghidrat bertindak:

-Memberikan 2x penghidratan dan kesegaran dengan satu penggunaan.
-Meningkatkan rintangan perlindungan kulit untuk mengunci lembapan secara mendalam dan optimum sepanjang hari dengan 5 jenis Hyaluronic Acid
✔️ Macro Hyaluronic Acid
✔️ Nano Hyaluronic Acid
✔️ Bio-Hyaluronate
✔️ Oligo-Hyaluronic Acid
✔️ Super Nano Hyaluronic Acid

✔️ Mudah meresap ke dalam kulit tanpa meninggalkan kesan melekit
✔️ Mencegah kulit menjadi gelap akibat radiasi infrared (IR) dengan pelindung IR.OXYWHITE = NANO OXYGEN + NANO BIOWHITE
Nano Oxygen membebaskan oksigen tambahan ke dalam epidermis kulit agar segar, bermaya dan berseri manakala Nano BioWhite memperlahankan kesan pembentukan pigmentasi untuk tona kulit sekata dan cerah sempurna.

So sekarang ni bila nak keluar je Mar alas make up dengan 
Safi Balqis Oxywhite – Hydrating Lotion dulu, best, cuba try !

_______________________________________

Korang yang nak mencuba boleh dapatkan produk Safi Balqis Oxywhite – Hydrating Lotion ni di super market, hyper market, farmasi, Watson, Guardian dan sebagainya. Sebotol 100ml dengan harga mampu milik hanya RM23.50 sahaja taw! Murah kan? :)
Untuk info lanjut, boleh layari website Safi Malaysia:

https//safi.com.my



Facebook: SAFI.MY
Instagram: SAFI Malaysia





Elianto Make Up Membership | You Beli You Dapat Cash!

Hai Everyone | Untuk korang semua yang ikuti sosial media Mar, minggu lepas Mar ada ajak awak semua ke ELIANTO Make Up Store dekat Sunway Piramid kan? Haa rugi lah korang tak pergi . Kenapa? Sebab korang memang akan bawa balik produk ELIANTO berserta dengan Pendaftaran Membership PERCUMA taw. Jom baca lagi. 
ELIANTO MAKE UP salah satu make up kegemaran Mar sampai sekarang, Mar suka sebab range harga dia tak mahal sangat, around RM20 & ke atas, alaa sesuai sangat kalau nak beli basic make up tu. Harga berpatutan & make up dia best! 
Okay, On that day, 
Mar ke ELIANTO Make up store Sunway Piramid bersempena dengan MEMBERSHIP DAY . Ia membuka peluang kepada korang untuk mendaftar MEMBERSHIP secara PERCUMA taw. Selepas ni korang yang ingin mendaftar perlu membayar RM100 untuk menjadi ahli. 
Mak ai! Mahal sangat kan.
Okay tak pe, sesiapa yang tak sempat pergi hari tu, ada berita baik buat korang semua, korang boleh mendaftar secara percuma lagi, sebelum ianya ditutup! . Korang boleh tengok cara mendaftar dekat gambar di atas. . Cepat ikut step tu okay! . 
oh ya! 
MEMBERSHIP REWARD PROGRAMME ELIANTO MAKE UP 
banyak keistimewaannya untuk kita semua.
sebab 
"YOU BELI YOU DAPAT CASH"
konsep dia, 
"the more you buy the more you earn"
Wohooo! sape tak nak kan? Mar dah daftar taw! :D
Okay macam ni, bila korang beli mana mana produk ELIANTO secara talian atau kat mana mana store, secara automatik korang akan enjoy 10% cashback. Ia akan masuk dalam e-wallet korang dan yang paling best korang boleh guna pulak untuk beli barang lain atau withdraw cash! Wuuu
Bestttt kan?! 
Dan korang juga boleh menjana pendapatan sampingan dengan ELIANTO membership ni taw, Meh mar ajar, Korang boleh share pasal ELIANTO Membership dekat kawan kawan untuk korang dapat commission juga. Setiap kali kawan buat pembelian, korang pun akan dapat point jugak Ahaaa, syok KAN?! So apa tunggu lagi cepat lah daftar. ehe!

Sambil sambil korang usha website Elianto tu, Mar nak share 6 produk best ELIANTO :
6 Produk ni sangat best & hot sale dekat ELIANTO sekarang, kalau korang pergi kat mana mana store korang boleh cuba dulu, memang best. Mar suka sebab bila pakai rasa natural & tiada bahan kimia yang digunakan. 

(1)GLOWING PRE MAKE UP AMPOULE
Produk pertama korang perlu apply sebelum memulakan make up, Ia menggantikan serum taw, ia sangat mudah menyerap ke kulit wajah & memberi effect glowing. 

(2) PORE COVER Face Primer
Dan apply primer ni untuk menjaga kesihatan kulit, 
ia juga boleh buatkan make up nampak smooth & kulit kelihatan cerah. Oh ya! ia kaya dengan vitamin E sebab tu lah ia akan menjamin kulit kita dalam kondisi yang sihat.

(3) PERFECT COVER Fixing Cream Foundation SPF 35 PA++ 
Foundation paling best yang Mar jumpa, sangat pekat. 
Ambil secalit je dah boleh apply satu wajah. Ia membantu untuk hilangkan kesan kesan jerawat atau cela. Berbaloi sangatlah kalau yang nak make up tebal untuk photoshoot atau mana mana majlis.

(4)LUMINOUS 3D Cushion SPF 50 PA+++ 
Untuk korang semua yang kulit okay tiada masalah atau tak nak pakai foundation korang boleh apply 3D Cushion ni je, kombinasi warna yang buatkan kulit kita nampak sekata! Fall in love weyhhhhh!

(5)HD POWDER 2WAY CAKE
Okay benda paling wajib untuk bawa ke mana mana adalah powder kan? Sangat mudah nak apply , bila ada pula 2 way cake ni lagi lah special. Jimat & berbaloi kan? Hiks nak satu 
yang ni. 


(6)PRO MAKE UP FIXING MIST
Okay, make up mist perlu untuk bagi make up tahan lama, Mar dah cuba make up nampak lagi natural & kulit rasa fresh , yang penting ia siap dengan sunblock UV protection  taw. 

TIPS UNTUK BERTUKAR PRODUK :
Okay Mar selitkan siket tips untuk korang semua yang nak try produk baru,sebelum cuba produk baru untuk kulit muka, pastikan kulit korang relax dulu seminggu, means tak pakai mana mana produk, lepas tu baru lah korang cuba produk baru okies. InsyaAllah, ni biasa Mar buat untuk elakkan kulit dari jerawat atau 'terkejut'. Eh? hee



Korang yang nak dapatkan aplikasi mudah untuk 
shopping ELIANTO boleh terus download melalui :
Apple Store: 

Google Play:

Untuk dapatkan maklumat lanjut boleh ikuti sosial media mereka di :
Facebook: Elianto Make Up
Instagram: @elianto_make_up

Dan untuk buat duit dengan ELIANTO boleh terus klik SINI taw! Bila dah daftar, jangan lupa share dekat kawan kawan korang okies! Bye! Moga murah rezeki korang! xoxo



Jenama Mewah Louis Quatorze Lancarkan Koleksi Handbag Spring / Summer 2019

Hai Everyone!
Mar baru je ke pelancaran jenama mewah Louis Quatorze di Metrojaya Midvalley.
Louis Quatorze telah melancarkan koleksi SPRING / SUMMER untuk tahun 2019. Untuk korang yang belum pernah ke Louis Quatorze di Midvalley ianya terletak di Level Ground Floor Metrojaya MidValley Megamall .
 
Are you ready guys for Louis Quatorze new collection?!
Nampak tak dalam box hitam ni? Yes! Koleksi baru Louis Quatorze. Excited! 
Majlis pelancaran dimulakan dengan meriah sekali dan Louis Quatorze memperkenalkan koleksi SPRING/SUMMER yang sangat menambat hati Mar. Teruja & excited bila pihak Louis Quatorze merasmikan dan membuka kotak hitam tersebut.


Koleksi Spring/Summer  Louis Quatorze 
SIMPLE-EXCLUSIVE-TRENDY-MODERN
Rekaan koleksi ni memang trendy & cheerful vibe. Sesuai untuk semua peringkat umur, remaja hingga ke orang dewasa. Paling penting ianya nampak moden walaupun simple kan? Koleksi ini juga sesuai untuk semua majlis samaada majlis besar atau pun kecil, ia juga sesuai dikenakan dengan fashion street wear. Kalau pakai memang stylo habis !
Koleksi Summer/Spring - HITAM
Okay masa pelancaran tersebut, LQ melancarkan salah satu koleksi yang berwarna hitam, memang Mar cair sangat T_T. Please someone buy for me! Warna kegemaran handbag adalah warna hitam. Walaupun banyak kat rumah bag warna hitam tapi akan tetap nak beli warna hitam juga. Lawaaa sangat kan? #FavouriteColourForever!


Koleksi Spring/Summer - Warna Biru Muda
Dan ini pula warna biru muda ala ala turquoise kan? entah, hehe tapi macam lawa juga taw! Nampak soft je. Kalau beli kat Ibu Ibu ni mesti suka gila. Mar pun suka jugak warna ni tapi warna hitam tadi lagi buat Mar terpikat . Ianya hadir dalam bermacam jenis bentuk & style yang berbeza. Ala ala Clutch pun ada. Love semua lah! err .

ANTARA KOLEKSI KOLEKSI MEWAH DI LOUIS QUATORZE, MID VALLEY



Sumpah semua lawa lawa, memang cair habis. ekekke . Oh ya, buat pengetahuan anda semua, Louis Quatorze - Louise adalah nama salah seorang anak raja french & Quatorze pula adalah angka 14. So maksud LQ ni adalah anak raja ke 14 mungkin tahun ke 14, if i'm not mistaken la. Kalau suka jenama ni mestilah kena tahu history -the meaning of LQ taw taw. 

Ehem! dah berkenan ke tu Mar? bag yang Mar pegang tu RM1xxx . Sebelum shopping kita kena window shopping dulu sampai lebam okais?

LEATHER-MAKING WORKSHOP
Masa majlis tersebut, ada bengkel untuk buat bag comel ( card holder) ni taw. Best dapat pengalaman ni. Thankyou Louis Quatorze

Putery Memory bersama Puteri Awani (Both ur princess?) eh!
So untuk anda semua yang berminat dengan koleksi ni Mar syorkan korang terus ke
Louis Quatorze di Midvalley taw.
Visit Now! : 
LOUIS QUATORZE
Metrojaya MidValley Megamall Ground Floor. 

INSTAGRAM

@louis_quatorze

Thanks reading !
Love. xoxo