Teruja dapat Cincin Ukir Nama dari Asia Silver !

Assalamualaikum Korang!

Akhirnyaa sampai juga cincin emas silver dari ASIA SILVER ni . wOww! Cantik sangat korang! Mar dah lama teringin nak ada cincin yang ada ukir nama sendiri ni . huhu Yey!
Akhirnya dapat juga merasaaa .hehe Korang semua mesti teringin nak ada jugak kan?

Before tempah, Korang kena tengok dulu jenis jenis cincin yang mereka buat. Semua cantikkkk tak tahu nak pilih yang mana taw. Lepas dah pilih Mar cakap je nak cincin ukirkan nama MAR & juga saiz jari . Tengok hasilnya!

Wah , cantikkk kan!! Mar suka sangat. Rasa nak pakai hari hari taw. Sebelum ni Mar suka pakai cincin silver, dan Mar suka juga cincin emas. Then yang ni terus gabungkan sekali . Tak sangka cantikk rupanya. hhe berbaloi sesiapa tempah dengan ASIA SILVER ni . Kalau korang nak tahu dekat ASIA SILVER ni boleh tempah rantai atau gelang ukir nama juga taw . Lepas ni nak rantai ukir nama laaaa. heheh


Memang Mar puas hati sangat! Terima kasih ASIA SILVER hadiahakan Mar cincin emas silver ni!
dengan ukiran nama MAR tu rasa teruja sangat nak pakai . Ahaa, kalau nak jadikan cenderahati kat kawan kawan pun cantik taw sebab harga dia sangat murah korang.

Kalau korang nak tempah walk in kat kedai dia terus pun boleh .
Yes kedai dia kat kelate . Off course la. Geng kito . hhehhe Korang boleh follow mereka untuk dapatkan maklumat tentang jenis cincin & harga okay.

ALAMAT:
ASIA SILVER
G-L1-22, GROUND FLOOR, BAZAR TUAN PADANG, LOT 962,
SEKSYEN 11, 15000, Kota Bharu,KEL

Instagram: @asiasilver
Official instagram : asiasilverhq_official


CONTACT:
016 940 3330 (sha) – produk custom made
012 813 7330 (azi)-customer service
017-9496330 (fatin)-produk ready made

____________________________________________

#Viral : Si Mata Biru Jadi Tumpuan Malaysia!

Walawei! Cantiknyaaa!
Hehe

Itulah first impression bila tengok famili bermata biru ni . Mar pernah tengok berita & dalam akhbar beberapa tahun lalu (Zaman sekolah ) berita orang yang  mata berwarna ni.  Siap simpan keratan akhbar tu sebab unik sangat! hhe.  Dulu kan bukan zaman viral so orang maybe xtahu pasal famili yg tu .

 Inilah kanak kanak yg bermata biru yang Mar pernah tengok suatu ketika dulu . Dan gambar bawah ni mereka dah besar ! Lama dahh rupanyaaa berita tuu . Tengok hensem je kan .Hehe

and Now!

Viral famili bermata biru ni dari Beufort, Sabah. Wow . Ibu , Anak perempuan & Anak lelaki.
Kata ibu " Mungkin ia dari keturunan neneknya org pakistan , sebab org Pakistan kan ada yg mata berwarna. Ooo. Patotlaaa . Dan mata berwarna mereka Doktor cakap tiada apa apa masalah .


From Metro .

Kalau lah dapat mata berwarna ni memang semua orang nak kan. Hehe Hensem & Cantik . Ada juga wanita yang pregnant pergi ke rumah mereka sebab nak tengok . Mungkin nak dapat baby macam mereka hhe. Ini juga kuasa tuhan kan . SubhanAllah !

Mar juga pernah jumpa kanak kanak yang mata berwarna coklat oren camtu dekat Kota Serimas . Jumpa depan mata la. Siap selfie lagi . Gambar selfie tah kat mana dah . Memang suka sangat tengok . Takyah pakai contact lens nak dapatkan mata cantik dah . Hhehe


Bye guys!

How to Activate Maybank2u & Cimb Click







Activate Maybank2u :

1- Go to Atm Machine.
2- Select Maybank2U/Phone Banking
3- Select Maybank2U Application
4- Enter 6 digits temporary pin no
Internet
5- Go to http://www.maybank2u.com.my , click “LOGIN” and select “FIRST TIME LOGIN”
6- Read the Term & Conditions carefully and click “ Accept”
7- Enter your “Access Number” – ( 16 digits ATM card no) and “ Pin No” – ( Enter 6 digits temporary pin no) then click “Activate”
8- Select your preffered “Username” – (6 to 12 characters) and “Password” –( 8 to 12 characters)combination of numbers & alphabet then click “confirm”
Please use this “Username” and “ Password” for future access
**New : http://mobile.maybank2u.com.my for mobile banking

p/s : Never login to Maybank2u.com via email link. This link might direct you to fake site. Always type manually our URL address www.maybank2u.com.my  . Maybank2u.com DOES NOT communicate with customer through emails on matter relating to security or your accounts.

For enquiries, call Customer Care hotline
1-300-88-6688 or 603-78443696(overseas) any time,any day (that includes holidays)




_______________________________________________________________________________________




How to register for CIMB Clicks?

Firstly, go to ATM Machine & press:
1) Others
2) CIMB CLICKS
3) TAC (Key-in your HP NO)

1)Click On “ONLINE REGISTER”
2)Clicks on “REGISTER NOW”
3)Key in your ATM CARD NO
4) Key in your ATM PIN NO
5)Key in the words that appear in the BOX
6) Clicks on “ I agree”
7)Clicks on “ SUBMIT”

Lastly on the top appeared your HP NO (e.g : 019-620xxxx, if okay then follow the step below :
1)Create ID ( alphanumeric min 6 & max, 32 characters)
2)create password & Re-enter password (alphanumeric 8 characters)
3)Mother Maiden Name & E-mail Address
4)Create SECUREWORD


That's all, Hopefully helpful you guys!




Ayam Penyet Sedap di Wisma Central KL (Tepi Klcc)

Assalamualaikum Kaki Foodies,
Sape kaki foodies kita geng. Hehe . Bagi Mar tak semua orang boleh jadi kaki foodies walaupun dia makan untuk hidup . Hhehe . Orang yang boleh  dipanggil kaki foodies ni adalah :
-Orang Yang Suka Makan
-Suka cuba macam macam makanan 
-Sanggup pergi cari makanan yang dia nak/ cari kedai makan tu sampai dapat . hhehe
Contohnya macam dak Mar ni! > < hehe

Mar dari rumah ambil GRABCAR RM4 je, semata nak pergi lunch ayam penyet ni. Sebab mengidam sangat lama tak makan! Haha inilah dipanggil #KAKIFOODIES . Dan Mar sanggup je p makan sorang sorang . Hm, ada ke orang sanggup? No need teman Mar, Mar okay je. Nak tunggu kawan? berabad . hehhehe 

Okay korang, ini ayam penyet lain dari yang Mar pernah makan . Sebelum tu Thanks untuk kawan Mar Ilham sebab pernah ajak Mar try kedai ni. 
Ini lah kedai dia dalam Wisma Central,Tingkat bawah . 
RESTORAN SELERASA 
Kalau taknak order ayam penyet, kat sana ada macam macam jenis laukkk .
Boleh tahan . Memang buat korang terliur nak try semuaa kalau lunch . Hahaha
Kebetulan Mar pergi depa baru siap masak & orang tak keluar lunch lagi . hehehe Heaven!
AYAM PENYET RESTORAN SELERASA
Pergh Ayam penyet diaaa. Nampak simple tapi sedap!
Ayam penyet , sambal,kobis ,Asam limau .Bila order, dia akan bagi sup sekali, Air tu korang boleh ambik sendiri (LAYAN DIRI) 
Bismilllah . Gulp! Dah tertelan air liur dah? hhu
Okay Korang, Kenapa Mar cakap Ayam Penyet kat sini lain dari yang lain & sedap? 
Sebab dia punya sambal tu lain bukan sambal dari cilimerah yang pekat tu . Walaupun sambal simple macam ni tapi serius sedap! Pedas+ Manis + Masam (kena perah asam limau) memang rasa sebati . Ugh! Nak p makan lagi lah. 
Makan dengan tangan je baru syok! hhe
Okay , Kalau korang nak makan . Ada cara dia hhehe 
Pertama : Korang perah dulu limau dalam sambal dia .
Kedua :Then baru ambil ayam tu
Ketiga : Dan cicah dengans sambal tu . Pastikan sambal dah sebati dengan asam limau tadi baru laa makan dengan nasi , Kobis tu korang boleh buat ulam cicah sekali dengan sambal . Jangan lupa makan dengan sup yang dia kasi . Wuuu Sedapnyaaa!
Ni suasana dalam kedai dia sebelum orang keluar lunch, hey kalau time lunch korang memang takde seatla nak dudukkkk T_T . Serius cakap . hhu . Sebabtu la Mar pergi awal awal. 
Hhe tengokla Dak Putery Memory ni pakai simple2 je nak p lunch kat sana, then balikk dengan kenyaaang! hehhe Syabasss girl! Next time nanti nak pergi lagi . 

Lokasi :
Restoran Selerasa, Wisma Central KL
(Tepi KLCC)

Bye all the kaki foodies
Much love,
Mar

#AsianicHalal : Produk Pilihan Untuk BerSPA Dirumah

Hello guys,
Korang pernah dengar tak produk ASIANIC ni? Sebelum ni Mar pernah tengok Reen Rahim yang menggunakan produk ni. So sekarang ni Mar try sendiri. Produk yang Halal dan Lulus KKM! .
ASIANIC hadir dengan dua pilihan iaitu SUSU BERAS & BUNGA SAKURA. So Mar pilih ASIANIC Susu Beras punya! Mar kan peminat susu! Produk yang berasaskan susu semua Mar nak pakaiiii. Heheh #MilkAdict 

Syoknya, ada shower krim, Body Scrub, BodyLotion . Yes! Mar dah cuba . Memang best . First sekali korang boleh pakai krim mandian dulu, lepas tu korang pakai pula skrub badan,dan bila dah siap mandi korang boleh susuli dengan memakai losyen badan Asianic ni. Untuk dapat kesan yang terbaik korang kena pakai secara konsisten iaitu hari hari . Memang sesuai sangat jadikan penjagaan badan korang & family.


ASIANIC produk ni terdapat campuran estrak dari Susu Beras & Bunga Sakura. Ia diformulasikan pula dari bahan bahan terbaik seperti daun lidah buaya dan Akar Kayu Manis . So korang semua mesti tahu kan, semua bahan bahan tu membantu menanggalkan lapisan kulit mati dengan lembut & berkesan . Dan yang pasti, akan buatkan kulit kita lebih cerah dan nampak muda. Ehem mestilah nak awek muda kan . hhe .



(1) KRIM MANDIAN  
Bau dia sangat wangi. Bila pakai mandi rasa macam berSPA je! A,ah cam sama pulak bau kat SPA tu. hhu. Bestt sangat krim mandian susu beras. Ini first time Mar guna produk yang berasaskan susu beras taw. 

(2) SKRUB BADAN
Bila mandi skrub badan ni macam wajib pakai taw. Itu kalau Mar la. Sebab bila pakai skrub ni rasa macam semua daki daki kat badan hilang . Hhehe. Lagi best bila pakai skrub badan dari susu beras ni. Memang rasa bersih sangat lepas pakai . 


(3) LOSYEN BADAN
Bila da siap mandi, Mar wajibkan diri untuk terus pakai losyen badan taw. Kalau korang nak dapatkan badan yang sentiasa wangi, kulit yang lembut terus pakai losyen sebagai rutin harian taw. Bagi sesiapa yang dah kahwin mesti suami tak lepas punya! Ehhh ahhaha . Yup betul la kan, sebagai seorang wanita memang kena jaga badan biar wangi wangi. Sebab itu juga untuk kebahagian hidup kita . Tengok review produk sekali pakej bagi kaunseling motivasi rumah tangga . HEHHE . Kbye . 

Dah siap nak mandii tuuu! Hehe

So untuk korang yang tercari cari produk best ni korang boleh dapati di semua pasaraya besar di Malaysia seperti Aeon Big, Aeon Wellness, Giant, Guardian, Tesco, farmasi dan kedai runcit.  Ia juga boleh dibeli melalui talian Aladdinstreet.com, Lazada, Zoomall, 11 Street, Shopee, coopmall.my taw. 

Dan korang juga boleh terus membeli melalui:

Facebook : Asianic Halal
Instagram : Asianic Halal

#Makeup : Cubaan Kali Pertama Make Up Muka Orang

Assalamualaikum guys,
Dah lama Mar nak try make up muka orang ni . hehe . Kalau before this nak make up muka orang takde barang make up sangat. So tak dapatlah main conteng conteng ni. Then sekarang bolehla try dengan barang make up Mar yang tak seberapa nak banyak ni. Biasa la kalau barang make up kena beli sikit sikit sebab mahal , then alhamdulillah ada yang bagi product make up review kat Mar so bolehlaa jadi koleksi hhe .

Korangg! hhe Actually Mar tak pandai make up muka orang sebenarnya . Kalau muka sendiri bolehlaa . Bila muka orang ni faham faham laa, agak kekok siket kan . hhehe. Kadang nervous! huh .


Hari tu, Mar minta kawan tadahkan muka beliauuu. Hhe Terima kasih babe sudi tadahkan mukaa . Mar make up dekat rumah je sebab kebetulan kawan Mar datang nak lepak lepak.

Tadaa! Hahaha . Okaylaa ni first time kan. Hahah . Next time nak belaja banyak lagi look! 
Kalau nak make up skin tone macam ni Mar gunakan foundation yang tak terlalu putih , pakai beige code punya pun okay. Kadang kalau nak jadi MUA kena ada banyak foundation . Sebab kita akan jumpa macam macam jenis skin tone kan. Dan kulit muka kawan Mar ni licin so agak senang sikit nak make up tak perlu taruk foundation tebal tebal. Dan kalau kulit muka yang berjerawat Mar rasa Mar tak reti nak bagi flawlessss. So nanti Mar nak try belaja lagi untuk macam macam jenis kulit .


Nampak tebal ke tak tebal? Hhe nampak biasa je kan. Tapi ni pun dah tebal .hhehe



MAKE UP MUKA SENDIRI
 Hehe . Okay Korang , ni Mar make up sendiri . Lulus ke idok? hhhe
kalau make up muka sendiri Mar rasa boleh bagi rate 50/50 kot . Ceh bagi sikit jaa. Sebab banyak lagi perlu diperbaiki. Tapi bagi Mar kalau make up muka sendiri tak susah sangat kalau make up muka orang jeee takotttt! hhe  Mar biasanya suka make up pinkish pinkish camtu then natural look. Tak suka sangat kalau orang make up kita jadi mukaa orang lainn. Uwaaaa . Setiap kali photoshoot mesti rasa tak bestt je kalau orang make up. hahah Oppss. Fahamfaham je la. So lepas ni Mar nak belajaa Make up so senanglaa kalau nak phoshoot make up sendiri. Then kalau sesape nak suruh Mar make up kan nanti bolehlaa PM tepi . hhe . Murah je. Newbie kan . Eh ahhahah.

Bye awak semua.
Thanks taw singgah!
Jangan lupa follow blog & instagram Mar 

Much Love,
Mar
xoxo