LYNDA RAHIM Presents Moonlight Mile Inspirasi Cinta !

LYNDARAHIM KUALA LUMPUR | presents Moonlight Mile, a destination themed wedding collection! I'm really enjoyed with this fashion show and so excited with this themed. Maybe i can grab it for my wedding ? Ouch! hehe Soon !
Actually, i am really addicted with white color , so yeah, this make me excited to focus on LyndaRahim Collection! Its so fantastic Wow! All the white dress is so perfect. 

Inspired by Bianca Jagger-a quirky and fun loving icon for fashion . The 70's on its own was a defining point in the development of fashion as we know it today, and her choice of wedding attire was set far apart from the stereotypical ball-gown dresses of this era. She chose a single buttoned blazer ( of course wearing absolutely nothing inside), paired with an ankle length skirt, peep-toed Mary-Jane heels and a wide brimmed sun hat detailed with rosettes and a face veil. Not to mention, a flower chain for a bouquet.
 Oh this so crazy! Wanna this beautiful dresss please! 


 Simple but nice right?
 Sexy and gorgeous!
 Look so elegant!
Very detailed and Love that flower! 

Steering clear of Lyndarahim KL's usual, this collection features a cohesive blend of silhouettes and attires-short dresses and long bridal dresses, pant suits and jumpsuits, off shoulder cuts, clean lines as well as low necklines and backs. The collection is aimed at destination themed wedding- Hence, there is no sight of the brand's usual modest and traditional cuts. Most of the detailing is different from LRKL's usual hand embellished laces as well. This time around, the collection incorporates large flowers, petals and wispy feathers, as well as Shimco's luxe beaded laces and Rhea Tan's shoes.

The materials used in this collection are extra special as they have been specifically sourced for internationally by the luxe fabric retailer, Shimco Brunei. The choice of fabric includes French Laces, Beaded Laces, Dutchess Silk, Organza Silk, Fine Tulle, French Crepe, Shantung Silk and etc. Shimco, a luxe fabric atelier, carries the most exquisite and luxurious fabrics from the finest of silks to the most intricate applique laces- adorned with Swarovski crystals and other embellishment. All these fabrics exude opulence and are handpicked by Shimco's buyers, who look for only the best quality to supply to their important clientele, including members of Brunei's royal household.

This ideology has been the inspiration for this collection and collaborations- in line with Lyndarahim KL'S continuous efforts to step out of the classic design identity the brand is always associated with-not because the Lyndarahim KL does not want to continue making its saccharin sweet, girly and super flowy dresses the brand is famed foe, but to show that one in a while, a little difference can be refreshing too.
All the Models with Datin Lynda Rahim (Black blazer)



Congratulation Datin Lynda Rahim, really enjoyed with your fashionshow. One day, i want grab one from Lynda Rahim collection! 
So guys, for more information please visit their social media okay : 

INSTAGRAM@lyndarahimkl


Ibu Ayah Wajib Bertukar Kepada Produk Bayi Bella Booo .

BELLA BOO MALAYSIA | Hi Semua, mesti kenal usahawan berjaya Bella Alyahya  kan? Pemilik brand fesyen terkenal Bella Ammara. Kini beliau dan partner telah melancarkan produk best untuk bayi pula, Apa yang lagi tertarik sebab produk bayi yang mereka keluarkan dihasilkan dari minyak kelapa dara, bestnyaaaa.  Jom baca lagi!

BELLA BOO | adalah produk terbaik untuk bayi yang dihasilkan daripada bahan bahan semulajadi. Terdapat 3 produk terkini Bella Boo keluarkan iaitu Bella Boo Head To Toe, Bella Boo Baby Powder, Bella Booo Baby Oil. Dan ada 2 lagi produk yang akan bakal dikeluarkan iaitu losyen & purfume. Memang set lengkap bila dengan Bella Boo, so ibu ibu kat luar sana tak perlu risau untuk fikirkan produk produk bayi nanti, hanya ambil set Bella Booo sahaja. Walaupun Mar belum berkahwin tapi rasa sangat tertarik dengan produk mereka, lagi lagi bau yang harum . Oh yaa, ibu ayah sendiri pun boleh pakai taw. So dont worry!
     BELLA BOO HEAD TO TOE | BELLA BOO BABY POWDER | BELLA BOO BABY OIL
Semua produk ini tanpa bahan kimia yang berbahaya, sebaliknya Bella Booo dihasilkan daripada bahan bahan semulajadi iaitu minyak kelapa dara, minyak daun eukaliptus globulus, susu kambing, minyak buah planifolia vanila, minyak elaeis guineensis, pappermint,  myristica fragrans dan banyak lagi. Manakala, baby powder pula bedak yang sangat baik kerana ia menggunakan kaolin clay ( sama macam tepung ubi) ia bukan dari serbuk bedak seperti di pasaraya taw. Ianya membantu  menjaga kulit bayi (masalah kulit ekzema), sesuai untuk kulit sensitif  dan merawat kesihatan kulit anak anak kita semua.







 Bila beli produk ni anak anak juga akan dapat hadiah dari Baby Boo iaitu Story Book dan lain lain. Bestnya!
Okay ada lagi benda yang menarik tentang produk Bella Booo ni sebab produk ni memperkenalkan 5 karakter comel yang mewakili setiap produk mereka . Antaranya :
-Ruby The Bunny 
Rafi The Giraffe
-Eddy The Elephant
-Vivi The Duck
-Buzz The Bee
Mar pasti ia akan membuatkan anak anak kita tertarik untuk menggunakan produk ini lebih lebih lagi karakter tersebut berwarna warni . Wahh memang comel sangat!
Jadi, Mar dah decide bila dah ada anak nanti nak guna Baby Boo je, semuanya mudah & bagus . Tak ada kerisauan lagi lah. hhe Ibu ibu kat luar sana dah buat keputusan belum? Jom bertukar ke Baby Boo. Untuk anda semua yang nak dapatkan boleh terus ke laman web mereka untuk buat pembelian taw .

INSTAGRAM bellabooohq 
FACEBOOKbellabooomalaysia 

Bye,
xoxo
PuteryMemory 

Buffet Ramadhan RM60 & Promosi Perkahwinan RM30 di The Grand Campbell Hotel

Hai awak semua, minggu lepas Mar try Buffet Ramadhan dekat The Grand Campbell Hotel Kuala Lumpur, first time Mar ke hotel ni rupa rupanya ia berada di tengah tengah Kuala Lumpur taw. Siapa kenal Shopping Complex Sogo? Aha tepi Sogo je awak ! hehe So memang sangat senang siapa yang nak berkunjung dekat sini.

Alhamdulillah  menu buffet Ramadhan yang berkonsepkan sajian nostalgia kat sini semua sedap sedap, rasa macam nak menginap kat sini je Ramadhan nanti hehhe. 
BUFFET RAMADHAN 2018

















 Semuanya menyelerakan & sedap . Ramadhan nanti siap ada live stall taw, lagi lah syokk dapat makan makanan panas panas. Uwwww tasabar!


Siapa yang tercari cari Buffet Ramadhan dekat KL ni boleh cepat cepat booking dengan harga Early bird ni taw. Sangat berpatutan hanya RM60 sahaja. Rugi lah kalau lambat. Ia bermula pukul 7.30 malam sehingga 9.30 malam yang boleh memuatkan 700 orang pada Ramadhan nanti . 


PROMOSI RM30 UNTUK MAJLIS PERKAHWINAN
Oppps. Mar & Naff siap posing di pelamin kat The Grand Campbell hotel ni . hhe

Gambar tu hanyalah lakonan semata mata, Mar nak share kat sini The Grand Campbell Hotel ada promosi RM30 untuk buat majlis perkahwinan dekat sini taw. 

The Grand Campbell Hotel menyediakan Dewan Bunga Raya berkeluasan 13,800 kaki persegi mampu memuatkan 1000 orang tetamu untuk hidangan buffet. Bagi memberi pilihan kepada raja sehari, hotel ini tampil dengan pakej perkahwinan serendah RM50 per pax. 

Yang paling best pada tahun 2018, Hotel ini menawarkan promosi istimewa buat 50 orang terawal yang menempah pakej perkahwinan di sini. Harga istimewa yang ditawarkan ialah RM30 per pax untuk 1000 orang tetamu termasuk kemudahan lain. Wah. warga kl cepat cepatlah booking taw!

Bagi sesiapa yang berminat boleh terus hubungi The Grand Campbell Hotel 
Email : sales@grandcampbellhotel.com
Contact : 011-26062560/0126871518/01162034457 
Facebook@grandcampbellhotel 


Terima Kasih Sudi Singgah Baca Sini.
Follow @puterymemory
xoxo

Resepi : Sayur Air Kulit Tembikai

Hey guys! 
Hhe Lepas Masak sempat Mar buat entri resepi untuk awak yang takpernah makan Sayur Air Kulit Tembikai ni. Setelah mar buat survey kat instagram tadi, half of anda semua tahu tentang sayur ni & half jugak takpernaah makan. Jom try okay!

Bahan Bahan :
Kulit tembikai (buang kulit hijau, potong panjang )
Ikan bilis
Bawang merah (hiris)
Bawang putih (hiris)
Garam/Gula

Cara Cara:
Rebus air dalam periuk ,bila dah mendidih masukkan terus kesemua bahan tersebut (Kulit tembikai,Ikanbilis, bawang putih,bawang merah,garam/gula/perasa) . Biarkan lama sehingga kulit tembikai dah empuk, then siap! Huk alos senang sangat awak main campak campak je pun . hhe



Selamat Mencuba taw awak awak semua! Ini bukti Mar tak cerewet bab makan hhe

Thanks reading
Follow Instagram :  @puterymemory
xoxo 


Dua Hotel Terbaik Di Perak !

M ROOF HOTEL
TRIP PERAK | Hari 1 & Hari2 Mar menginap di M ROOF Hotel . 
Hotel yang paling exclusive di Perak.
Bahagian lobi hotel yang sangat exclusive



 THE DELUXE ROOM
Bilik yang super duper selesa.


Sangat Selesa, Servis yang terbaik. Mar bagi 10/10% untuk semua servis. 
Korang yang nak stay dekat sini boleh terus survey website :
untuk membuat tempahan segera taw. 


M BOUTIQUE HOTEL
HARI ke 3, Mar menginap di M Boutique Hotel, Hotel yang sangat urban style ! Paling suka, & Favourite hotel lah! Dari luar pun dah nampak unik, masuk dalam lagi gempak taw!


Waaah! Lawa kan? Suasana dalam hotel yang urban & klasik 
 Dalam bilik pun sama, mengekalkan style sama di setiap sudut hotel . Unik sangat!






 Bahagian Toilet dekat lobi pun sangat style! Its fantastic & cool!
Boleh visit website : https://www.mboutiquehotels.com/ untuk pilih bilik yang cool! hhe 
Mar bagi 10/10% untuk semua servis hotel ni! Terbaik sangat!
Address2, Hala Datuk 5, 31650 Ipoh, Perak
Bila stay di Perak mestilah nak berkunjung ke tempat menarik kan? Baca SINI 
Dan wajib nak singgah kat tempat makan best! Baca SINI

Bye guys
xoxo