KITSUI Boleh Mengurangkan Kolestrol Dalam Badan.

KITSUI MALAYSIA
Supplement Kesihatan yang paling dipercayai!

Hi, Okay hari ni Mar nak cerita satu produk yang Mar amalkan beberapa bulan yang lepas. Iaitu KITSUI MALAYSIA. KITSUI MALAYSIA adalah satu supplement kesihatan yang paling dipercayai, ia hadir dalam supplement untuk kecantikan, kesihatan juga untuk mengurangkan berat badan . 


Mar minum dua flavour ni iaitu Kitsui Meal Replacement iaitu perisa sprulina & Kitsui Royal Lipo Trim iaitu perisa Manggo . Memang dua flavour ni favourite Mar lah! . Sebab rasa dia sederhana je, tak rasa kuat sangat sprulina & juga manggo tu.Tak masam sangat & tak manis sangat. Sedappp . Siap boleh buat breakfast lagi taw kalau tak sempat breakfast!

KELEBIHAN 2 flavour ni adalah : 

KITSUI MEAL REPLACEMENT
-Sihat dan sesuai untuk diet
-Tinggi dalam protein dan serat
- Rendah dalam kalori dan gula
-Menghalang atau melambatkan penyerapan karbohidrat & lemak yang berlebihan dalam sistem penghadaman anda.
-Boleh digunakan utk satu hingga dua hidangan setiap hari

KISTUI ROYAL LIPO TRIM
-Melambatkan pertukaran karbohidrat kepada lemak
-mengawal mengurangkan selera makan
-Mempercepatkan rasa kenyang
-Membakar lemak yang berlebihan
-Lebih sihat selepas pengambilan kerana mengandungi anti-oksida
-Tiada kesan sampingan kepeningan atau menggangu tidur
-Tiada kesan sampingan dengan degupan jantung yang lebih tinggi.

Oh ya awak! 
Ini ada peringatan untuk korang yang ambil Kitsui nanti taw : 
1.      Untuk masalah jerawat sila pantang susu, makanan bergoreng dan kicap soya.
2.      Elakkan pengambilan kefein sebab boleh mempercepatkan penuaan.
3.      Masa period better stop sbb sistem pnyerapan badan masih lemah jd bazir jika minum.
4.      Boleh jarakkan waktu pengambilan selama 5 jam jika ambil ubat dari hospital/klinik.
5.      Sesuai diambil selepas kandungan/baby yg berusia 4 bulan keatas untuk ibu mengandung/ ibu mnyusu.
6.      Amalkan minum air masak 2-3 liter untuk kesan terbaik.

Cara pengambilan: 
Boleh bancuhkan dalam 150ml air. Boleh bancuhkan dalam air biasa, air suam ataupun air sejuk tapi pastikan betul2 larut dulu sebelum minum. 


Okay why Mar amalkan KITSUI ni? Sebab Mar dah lama sangat cari produk yang boleh menjaga kesihatan badan, meningkatkan tenaga , mengurangkan kolestrol , part yang mengurangkan kolestrol ni Mar nak, sebab Mar ni seorang yang suka sangat makan & makan. Hehe . Orang cakap makan banyak tapi tak gemuk gemuk. Untunglah kau kurus nak makan banyak banyak pun boleh. Ala semua orang tak tahu, Mar makan banyak berat badan Mar ni meningkat jugak. 

Tapi walaupun kurus jangan ingat semuanya sihat dan terjaga taw. So bila Mar amalkan kitsui ni Mar rasa tak risau dah. Hehe .
Jom guys, jaga kesihatan badan. Jaga kolestrol anda okay!


Mar syorkan sangat korang ambil Kitsui Malaysia ni, terutamanya wanita kat luar sana yang  sedang amalkan diet . Untuk sesiapa yang food craving always pun korang patut ambil hhe. Untuk maklumat lanjut korang boleh follow Kitsui Malaysia di media sosial taw:

KITSUI
(HEALTH. SEDUCTION.BEAUTY)


 Nanti tengok video post kat Ig Mar juga taw . 
Bye xoxo

Ada juga produk muka dari Teh Hijau? | Pelancaran STEA BEAUTY

Hai Awak semua, Sabtu minggu lepas Mar sempat ke pelancaran STEA BEAUTY di Concorde Hotel Shah Alam. Sangat Meriah awakkkk. Hehe Emcee nya yang sangat sporting gelak pecah perut Mar . hahaha  Puan Mastura pengasas STEA ni pun sangat humble orangnya. Mar suka sangat tengok usahawan yang berjaya ni sebab kita boleh amik semangat dari beliau !
Dan, tak sangka kat sana ada performance dari Amylea AF3 taw. First time tengok Amylea dekat dekat. Patotlah cantik berseri amalkan STEA  rupanya! 
Jom Say HI to STEA BEAUTY Guys!

Pengasas STEA, Puan Mastura banyak menceritakan tentang kelebihan STEA ni dan offcourse kita semua tahu ianya sangat baik untuk kesihatan kan. Dan banyak juga testimoni yang berjaya & berkesan bila menggunakan produk dari STEA ni . 

Untuk pengetahuan semua, Produk STEA yang berasaskan Teh Hijau ni didatangkan dalam 2produk  iaitu STEA TEH HIJAU dan yang terbaru adalah STEA BEAUTY di mana ia mengandungi 2 produk iaitu sabun & serum untuk kesihatan kulit wajah kita .

Teh Hijau keluaran STEA ini adalah teh hijau yang asli yang dibawa dari Negara Jepun. Ianya dihasilkan oleh pakar-pakar hebat bagi menghasilkan rasa yang berkualiti tinggi untuk kita sebagai pengguna. 

Yang menariknya untuk STEA Teh Hijau ini, didalam setiap uncang, terdapat serbuk teh yang disebut 'matcha' dimana matcha ini diketahui mempunyai kebaikan untuk kesihatan dan juga kecantikan. Apabila korang minum matcha, korang akan menikmati keseluruahan daun teh dan mendapat 100% kebaikan teh hijau itu sendiri. 

Matcha dikatakan mempunyai 137kali kebaikan berbanding daripada teh hijau biasa dimana antara kebaikannya adalah seperti berikut:
  1. Agen anti penuaan
  2. Tinggi dengan anti oksida
  3. Boleh menambahkan tenaga
  4. Menghalang pengumpulan lemak
  5. Melawaskan proses pembuangan
  6. Mengawal berat badan
  7. Mengurangkan kolestrol
Kiri : STEA TEH HIJAU  kanan : STEA BEAUTY

Ini adalah STEA BEAUTY, Sebelum ni, Mar pernah try produk muka dari kopi je. Tak sangka ada produk muka dari Teh hijau tau korang. Memang agak excited la  sebab Mar suka gila Teh Hijau ni. Tasabar Mar nak pakai . Korang yang nak tengok testimoni dari Mar kena la follow (ig @Puterymemory )  okay . Nanti Mar buat story! 

STEA Beauty ini adalah produk perawatan wajah dimana didalamnya terdapat 2 produk lain iaitu sabun dan serum yang mana produk ini diformulasi dengan teh hijau.

Yang menariknya didalam sabun STEA Beauty ini terdapat serat-serat teh hijau yang bertidak sebagai skrub semasa korang memcuci wajah korang. Serat teh hijau ini akan membantu menanggalkan kulit mati dan juga menageluarkan kotoran didalam pori kulit korang.

Manakala Serum STEA Beauty pula bertidak sebagai agen merawat kulit korang yang mengalami kerosakan. Didalam serum ini mengandungi extact teh hijau, aleo vera, kologen, stem cell apple dan banyak lagi bagi memberikan kesan yang terbaik untuk kulit korang.

Untuk produk STEA Beauty ini terdapat banyak kebaikan sekiranya korang mengamalkan penggunaan produk ini. Antaranya:
  1. Antikoksida yang tinggi bagi merawat wajah
  2. Mengecutkan jerawat dengan singkat
  3. Memudarkan jeragat dan parut jerawat
  4. Mengecilkan pori-pori
  5. Menghilangkan kulit kusam
  6. Meratakan tona kulit menjadi sekata
  7. Mencerahkan kulit
  8. Mengurangkan kedutan pada wajah


So korang yang berminat lekaih p beli okaih . Harga dia murah je awak 
STEA TEH HIJAU RM60
STEA BEAUTY RM89

Btw, Tahniah Puan Mastura untuk pelancaran produk yang sangat bagus . Mar memang addict dengan produk produk yang berasaskan Teh Hijau ni . Hehe So guys, nak tahu lebih lanjut boleh dapatkan maklumat dari : 

FACEBOOKsteamalaysiahq
INSTAGRAMstea_malaysia_hq

New Year Countdown 2018 di Citta Mall bersama Artis & Kpop Malaysia !

SAMBUT TAHUN BARU DI CITTA MALL 

Hey korang, Mar tak pernah sambut tahun baru . hhe  . Tahun ni apa kata jom sambut tahun baru kat Citta Mall Ara Damansara ! Korang mesti suka shopping kat sana kan? So Mar decide lepas lepak lepak makan sana nak tengok bunga apiiii tuuuuuuuu!

Paling best, tahun ni Citta Mall akan menyajikan persembahan dari para artis & juga kpop! Howwah awak yang suka kpop tuu mesti sukaa gila kan. Heheh . Dan bukan itu sahaja kat sana ada banyak lagi aktiviti & persembahan yang menarik  antaranya  street magician,romantic mushroom,kpop dancers, fire eater show & ada banyak hadiah yang disediakan taw!

Korang jangan lupa bawa kamera okay , snap banyak banyak firework tu! Wuuu syoknya! Hhe Mar wajiblah bawa kamera . Nak amik gambar & juga videooo! Kita tunggu fireworks sama sama okay!!
CITTA Mall 2018 New Year Countdown
TENTATIF
TARIKH : 31 Disember 2017 -1 Januari 2018
MASA : 20.00 malam -00.30 pagi
TEMPAT  : CITTA MALL, ARA DAMANSARA

Sebelum ni Mar dah pernah lepak makan sana . Korang mesti ada baca blog Mar kan ada banyak kedai makan best kat Citta Mall! . Antaranya adalah BUBBA GUMP SHRIMP CO ni!  Korang pun boleh try makan kat sini nanti taw . Mar paling suka rekaan dalam restoran ni . Memang cantikkkk sangat! Menu dia pun best woooo . hehhehe



Sedapppp nyaaaaa! Sambil tunggu fireworks nanti nak lepak sini lagii T_T .. 
Meleleh air liurr  . Wuuuu
Boleh klik blog Mar utk baca details Makan Makan Di Citta Mall



So korang yang berhampiran & semua yang  ingin menyambut tahun baru , Jom beramai-ramai ke Citta Mall bawa kawan kawan & juga family taw ! Jangan risau korang boleh tengok event kat facebook juga taw .   Boleh klik :

Citta Mall Address: 
1, Jalan PJU 1A/48, PJU 1A, Ara Damansara, 47301 Petaling Jaya, Selangor
Telephone: 03-7662 5000
Website: 
www.citta.com.my
Facebook: 
www.facebook.com/CITTAMall

Guys! Kalau korang nak tengok video countdown party kat Citta Mall tahun lepas boleh tengok kat youtube taw . Memang syok habis!
So jumpa kat sana guys!

xoxo



Belayar & Bercuti Dengan Kapal Mewah Dream Cruise Kini Dari Port Klang!

Hey Guys,
Thanks sape yang ikuti story instagram Mar! Okay sekarang Mar nak share gambar gambar dalam Dream Cruise! Serius mewah sangat ! Dream Cruise kini dari Port Klang ke 4 destinasi . Iaitu Penang, Singapore,Phuket Thailand and Bali Indonesia ! Wah tak sangka dah ada Kapal mewah kat Selangor!
Mesti semua teringin nak bercuti dalam kapal mewah macam ni kan!  Belayar sambil bercuti . Eh syoknya awaaaaak ! 
Okay jom masuk!! 


Mar dah sampai dalam cruise, fuh level dia!
Sebelum ni Mar tahu pasal Star Cruise yang hanya ada 9 level . Dan sekarang Mar masuk cruise yang sangat mewah & besar iaitu mempunyai hampir 20 level! Fuh , pancit . Tapi memang sangat berbaloi sesiapa yang holiday atau honeymoon sambil belayar dengan Dream Cruise ni . Mar tak larat nak round & snap gambar dalam cruise ni sebab besar sangat, Like hotel in hotel gittew , Fuh  T_T

Sekitar dalam Cruise . Jom tengok beberapa tempat yang Mar sempat snap !




Dalam Dream Cruise terdapat event space, meeting room, business centre yang sangat luas serta eksklusif!



CRYSTAL LIFE SPA dalam Dream Cruise















CRYSTAL LIFE FITNESS 
Boleh exercise/workout sambil tengok permandangan laut yang luas . Bestnya!

BOWLING , KARAOKE, PARTY SPACE & etc for entertainment 



SHOPPING DREAM 
Kat dalam cruise juga terdapat Shopping Centre untuk korang yang suka shopping barangan mewah!


TOILET dalam cruise


MAIN POOL DECK,KIDS WATERPARK,WATERSLIDE PARK & etc




best sangat bersantai kat sini, banyak tempat untuk landing landing sambil tengok anak mandi kat pool . hhiks

 PRIVATE PLACE FOR  PALACE GUEST ONLY
Okay kat bawah ni pula Pool for palace guest only!  Yey ! Mar dapat masukk . hehe


Ini lagi eksklusif nak landing bersantai dengan outdoor bed set  Belayar dengan tenang la . hhu
Memang selesa sangat! Landing sambil hirup udara segar .







GARDEN PENTHOUSE
Mar dapat snap beberapa je gambar dalam ni . Yang pastinya semua mewah!




PRIVATE CAFE FOR PALACE GUEST ONLY

Mak ai, cafe ni kami xsempat turun . Tengok dari atas pun dah nampak mewah sangat!




DREAM CRUISE CAFE
Kat dalam cruise ni sebenarnya terdapat banyak cafe & juga restaurant . Ada juga ala ala foodcourt!
Menu yang best dekat cafe ni! Mar bagi 100% Sedap . Tak sangka ada juga masakan melayu . 
Satay, Ikan bilis, Murtabak , Thai Young Mango tu sedap . Dan satu tu lagi abelone tu  Mar tak suka . Heeeee
Ayam Bertutu! Klasik nama . hahaha yang pasti Mar makan half of ayam. Anak ayam kot hahah sedap weyh awak . Sambal dia sedap . Ayam dia sangatlah lembut. 
Okay gambar sebelah (kiri) ni sedap sangat sup labu emas bersama aneka jenis makanan laut sotong pun ada, memang sedap sangat . Mar suka! Dan pic sebelah (kanan) pulak Leg Crab , Pun ranggup !


Telah dirasmikan dan kini akan belayar dari Pelabuhan Klang . Tahniah Genting Dream!

PRICE DREAM CRUISE 
Harga Promosi untuk belayar bersama Dream Cruise.
Pilih Guys! Yang bawah sekali paling murah ya ikut jenis bilik. Garden Penthouse paling mahal .
Sorry guys, kalau tak banyak gambar , Mar dah taklarat nak snap sebab besar sangat . hhe . Please vist their website for more photo okayh!


Pengalaman yang best dapat naik Dream Cruise! Ai Ai kapten . hhu 

So guys, untuk dapatkan Dream Vacation korang , 
contact travel agent atau boleh call
Contact : 03 23021288 
Email : kl.sales@dreamcruiseline.com 
Visit :

Thanks singgah! 
Much Love,
Mar