Re-Brand kan balik jenama Butik Online - HEARTBEAT.KL

Hai korang . Before ni ramai yang tanya Mar bila nak berbisnes balik . Mungkin ramai yang tak tahu...

Hai korang .

Before ni ramai yang tanya Mar bila nak berbisnes balik . Mungkin ramai yang tak tahu masa kat universiti dulu Mar ada satu butik Online . Dan selalu jugak bukak booth kat universiti  . Kongsi dengan member yang ada butik Online jugak share tapak untuk bukak booth . Best memang best korang! hhe *tetiba teringat zaman muda muda kat U* Ehhhh T_T


Sape kata berbisness ni tak best . 

'Insha Allah kalau kita ada keinginan , kita rajin , kita ada usaha , kita mesti boleh' -Mar  
Bila di final year & sibuk praktikal memang Mar tak sempat nak update . Bila kerja pulak kadang lagi busy . Lebih lebih lagi Mar banyak pulak invitation event , busy berblog  sekarang ni . Tak sempat .

TAPI .

Silap, Mar silap kalau cakap tak sempat . Nak berbisness, kita tak boleh ada satu pun alasan . Kalau kita ada keinginan kita kena fight dengan semua tu betul tak? kalau kita tak start sekarang bila lagi? kalau kita xcari masa, then bila lagi? 


Okay Mar dah RE-Brand kan balik jenama Butik Online Mar . Insha Allah . Dengan sokongan anda semua boleh?

Perkenalkan .





Kenapa HEARTBEAT? 
sebab ini adalah satu dari degup jantung Mar . Insha Allah . Heartbeat akan release kan Tudungs & Apparels . So stay tuned okay korang .


Follow Instagram :
 ( @heartbeat.kl  )

Mana tahu ada hadiah untuk follower HEARTBEAT.KL ni . hhe Thanks semua 

Doakan Mar dimurahkan rezeki ya :)

Alhamdulillah syukur 

Mika Aaron Jenewein - Model lelaki kacukan Malaysia Australia

Lama kan aku tak update bab fashion .  Hari ni aku nak berkongsi pasal Model hot Kacukan Malaysia ...


Lama kan aku tak update bab fashion . 
Hari ni aku nak berkongsi pasal Model hot Kacukan Malaysia vs Autralia . 
Before ni tak pernah tahu pun nama Mika Aaron ni dalam dunia Modelling .

Tak sangka rupa-rupanya Mika ni Model Malaysia famous kat luar negara . Antara negara yang Mika bergiat aktif sebagai Model adalah Milan & Austria . 

Macam mana terlibat? Wow ibu Mika yang nak Mika jadi Model . Puan Azra support 100% & hantar penyertaan untuk Fresh Face kat luar negara. Hebat ! 


 Namo den Mika - Hahha asal nya nogori semilan .
Pandai cakap nogori okay . Walaupun ada pelat pelat omputihnya .


Name : Mika Aaron Jenewein 

AGE :
18
ETHNICITY :
White/Caucasic
GENDER :
Male
HEIGHT :
190cm / 6´3”
EYES :
Dark Brown
CHEST :
87cm / 34"
WAIST :
79cm / 31"
HIPS :
94cm / 37"
SHOES :
44 EU, 9½ UK, 10 US






Baru baru ni Mika buat peragaan jugak untuk KUALA LUMPUR FASHION WEEK 2016 (KLFW2016) . Seronoknya kalau boleh tengok dia kat pentas Memang tak sangka lah kalau tengok paras muka dia rupa rupanya orang melayu rupanya . Tahun ni  tak dapat pergi tengok KLFW sebab travel ke penang time KLFW berlangsung . Fuh tengok gambar kawan kawan Model Muslimah je yang pergi .  Memang awesome !



 Hai Mika , Awak makan budu tak? Kalau makan budu bolehla jadi orang kelantan . 
Ehhhhh . Tak tak . gurau je . Hhaha . Sempat lagi Mar!


  
Suka tengok gaya gaya TOP Model posing . Yang paling suka gaya muka yang exclusive vogue  cangini .  Hheh 
Kalau kita tengok Model model Top atau Model antarabangsa memang tak senyum bila fashionshow atau posing photoshoot . Itu yang paling exclusive . 

Kena dengan suasana & keadaan . Kena dengan fashion yang mereka gayakan . Kalau ikut experience Mar dalam fashionshow & photoshoot sebagai Muslimah model ni dia agak berbeza siket. Ada brand yang nak model semua senyum bila catwalk . Sebab nak suruh nampak manis gayakan baju yang sopan . Sebab tu Mar cakap dia kena sesuai dengan apa yang brand nak sampaikan . 

Tapi bagi Mar sendiri . Memang suka kalau posing without a sweet smile . hahah . 




Eh , ini bukan Mika . Ini Mar. hhe . Mana tahu one day boleh jumpa Mika dan photoshoot sama sama kan . Ewah kemain . hhe . 

“Fashion is not necessarily about labels. It’s not about brands. It’s about something else that comes from within you.” — Ralph Lauren

Bye semua! .


Tak pernah sambut besday? Yeke?

Assalamualaikum semua .  Mesti seronok kan kalau dapat sambut besday dengan famili! Urm . Seumu...


Assalamualaikum semua . 
Mesti seronok kan kalau dapat sambut besday dengan famili! Urm . Seumur hidup serious tak pernah sambut . Memang dalam famili tak pernah sambut besday sesiapa pun . Sambut besday ni biasa je . Macam biasa . Tak penting sangat pun . 

Biasa kalau orang yg selalu sambut ni mungkin diorang memang pentingkan untuk mengingati hari kelahiran setiap adik beradik, anak, anak, ibu bapa & yang lain . Sebab sambutan hari jadi ni kan asalnya dari orang bukan islam. Sebab tu tak penting kot bagi kami anak beranak . Lagipun takperlu membazir kan. Lagi lagi aku yang adik beardik ramai ni . Huhu 


Tapi sebenarnya best kalau sambut untuk ada memori. 
Lebih lebih lagi aku yang suka kenangan ni . HEEE .
Dalam hidup aku .  Dalam famili pernah sambut besday Mak aku . Masa aku di sekolah menengah . Memang best . Itu aku lah yang buat suprise . hhe


Thanks kawan aku di universiti yang beli kek besday depan mata aku ahhaha . 
Atleast ada jugak aku kek hari jadi . hahha kelakar pulak . 
Masa ni sambut besday aku yang ke 21 . Wahhh sekarang umur berapa dah? Ce teka .


Memanglah kalau ada orang yang tersayang wajiblah sambut kan . ada kek & hadiah tu wajib . Bila berjalan sendiri sekarang ni aku pun tak ingat dah besday aku bilaaaa . Wahahah . 
Serious la ni . 

Biasa kalau besday celcom akan bagi plan hari jadi untuk kita kan . Memang dia akan mesej untuk reminder kita untuk accept YES  or Not kan . Tak silap aku dah lama aku tak accept YES . sebab aku tak tahu nak call sape sekarang ni huuu . Sedih la pulak . 

Ceitt .
Dahla . Bye .
Ingat sape tah malam malam buta nih .

Selamat Malam Saudara .

p/s : impian nak sambut besday dengan famili & suami . Ewah .
Mar pernah je sambut besday . Tipu la kalau tak pernah sambut . hhu