Baju Raya Paling Hot & Trending Tahun Ini.

Dalam memilih baju raya ni semua pening kepala kan? konfius sebab semuanya cantik cantik tak tahu nak pilih yang mana. Mar pun sama! Hhu Sekarang pun masih konfius sebenarnya TAPI TAPI Mar ada berkenan koleksi baju raya ni. Nak tahu yang mana ? baca sampai habis. Tahun lepas Mar menggayakan kurung moden warna gold & black , agak agak tahun ni Mar nak pilih baju raya warna apa pula ya ? biasanya Mar Suka cari warna yang belum pernah beli. Okay before beli baju raya, ni TIPS Mar setiap tahun taw . 




TIPS BELI BAJU RAYA 
-Ikut trend semasa
-Ikut warna tema tahunan atau warna yang belum pernah beli lagi. 
-Material kain yang best,tak panas.
-Boleh dipakai untuk pelbagai majlis
-Sopan menutup aurat

Hhehe itu tips Mar, setiap tahun mesti Mar akan tengok tengok apa yang trendy dulu sebelum nak pilih baju raya. Aah memang suka ikut trend, orang kata selalu up to date, Eceh heheh. So bila cari Mar perasan ada satu butik ni koleksi dia sangat memikat hati Mar, memang sangat hot & trendy!

CIRGARO
Butik ini menampilkan baju raya yang ikut trend semasa, ringkas & nampak mewah. Antara baju raya  hot & trending CIRGARO tahun ini adalah : 

WOMEN'S LEBARAN COLLECTION :

-ADALIA LACEY KURUNG
-MINI KURUNG CAMELLIA LUXE
-QUEEN LUXE KURUNG
-ROSETTA LUXE PEPLUM
-BATIK CIRGARO KEBAYA

MEN'S LEBARAN COLLECTION :
-BAJU MELAYU
-KURTA TELUK BELANGA KLASIK
-KURTA KING LUXE
-KEMEJA BATIK

Okay kat bawah ni antara koleksi HOT & TRENDING dari CIRGARO & baju sedondon yang memikat hati Mar!

(1) BAJU KURUNG MODEN CAMELLIA LUXE PEPLUM & KURTA KING LUXE
Okay kurung ni Mar suka sebab design bajunya nampak mewah, kalau korang nak tahu ia daadaptasi pakaian tradisi masyarakat Melayu iaitu Baju Kurung taw, elemen moden dalam rekaan Mini Kurung Camellia Luxe mengekalkan konsep asas baju kurung iaitu sopan, selesa & 'effortless'.  Mar suka material yang digunakan iaitu dari material brocade bermotif floral keemasan yang timbul "embossed golden lame lurex woven" membuatkan ia nampak mewah dan bergaya kan?  
Mini Kurung Camellia Luxe
Untuk tengok warna lain boleh tengok SINI  
Bahagian mini kurung ni mempunyai potongan puteri(princess line) di bahagian hadapan & belakang memberikan ilusi kurus & ramping kepada si pemakai taw.  Terdapat pula lapisan (lining) kepada material utama untuk  memberi keselesaan kepada kita semua. Korang perasan tak, jahitan 'handmade' 3D flower decorative detailing membuatkan busana ini nampak lagi ekslusif. Dan Mar suka sebab zip lengan kurung ini memudahkan kita untuk ambil wudhu taw . Nak beliii! T_T  Dan ia sesuai dipadankan dengan Kurta King Luxe dari CIRGARO ni .


(2) BAJU KURUNG MODEN ALLYSA LUXE PEPLUM & BAJU MELAYU MODEN
Koleksi ni juga sangat letopss di CIRGARO, Mar percaya bila pakai kurung ni akan buatkan kita nampak berbeza dengan orang lain. Koleksi ni paling ideal untuk dinner ,wedding, atau mana mana event. Yes! Sangat exclusive look kan?. Peplum Alyssa Luxe adalah rekaan yang menampilkan gaya moden iaitu kain potongan duyung atau "mermaid" yang pasti tampak anggun dan lebih kurus taw. Bila lihat peplum ni ia ada satu lipatan "box pleat" di bahagian hadapan yang mana sesuai dan sangat comel dipakai bagi wanita hamil. Manakala jahitan 'handmade' 3D flower decorative detailing yang akan buatkan busana ni nampk lagi ekslusif dan nampak 'hidup' .
Allysa Luxe

Untuk lihat warna lain boleh tengok SINI


(3) BAJU KURUNG QUEEN LUXE & KURTA KING LUXE  
Bila lihat baju ni ia nampak simple je kan tapi materialnya Mar suka sangat. Jadi sesiapa yang menggayakan kurung ni mesti nampak lembut je. Kurung Queen Luxe ni sebenarnya mengetengahkan rekaan sofistikated dengan dekorasi jahitan 'handmade' 3D flower decorative dan chunky beads detailing di bahagian lengan. 

Queen Luxe
Potongan baju labuh hingga lutut menutupi pinggul dan ada potongan 'kembang payung' bagi skirt memberikan gaya yang sopan dan elegant kepada si pemakai taw. Walaupun rekaan klasik menjadi tema utama, sentuhan moden minimalis tetap diberi. Mar suka bila ianya tampak ringkas dan bergaya tanpa imej sarat. 

Untuk tengok warna lain boleh tengok SINI


(4) BATIK CIRGARO KEBAYA & KEMEJA BATIK CIRGARO
Okay yang ni  Mar paling suka dia punya corak batik klasik & tampak moden. Bila sedondon dengan kemeja batik lelaki tu semakin naik seri warna. Suka lahai. Try korang bayangkan bila pakai sedondon ke event, memang korang yang akan nampak paling menyerlah taw, sangat lawaaaa. Omg! Kebaya Batik Cirgaro ni adalah rekaan yang menampilkan gaya terkini iaitu kain batik bercorak ‘floral marble' potongan kipas di bahagian depan skirt yang pasti nampak lebih anggun, klasik dan bergaya!. Dan ianya  hadir dengan 3 warna sahaja iaitu ( Red, Brown, and blue black) . Mar nak yang blue black tu!
Batik Cirgaro Kebaya


Untuk tengok warna lain boleh tengok SINI
                                             

(5) KURUNG ADELIA  LACEY  &  KURTA MODEN UNO V3 
Baju kurung ni Mar suka sebab ia akan membuatkan si pemakai tampil langsing. Dengan design yang beralun dan corak bunga yang memikat hati pemakai untuk tampil anggun. Corak lace yang lembut seakan 3D dan lebih flowy kan?.Ia juga mempunyai bahan pelapis (lining) kepada material utama supaya dapat memberi lebih keselesaan kepada pemakai. Manakala, ia dihiasi pula dengan batu Kristal Swarovski yang dipilih khas  yang mempunyai ciri-ciri warna sama dengan motif lace bagi menaikkan kemewahan busana ini. Baju ni sesuai juga untuk majlis bertunang kan? hehe Boleh beli kat CIRGARO je lah nanti hehe.

Adelia Lacey


Untuk tengok warna lain boleh tengok SINI
                                                

(6) KURUNG MODEN PEPLUM ROSETTA  & KURTA KING LUXE
Bila tengok skirt Peplum Rosseta ni seakan-akan bulu merak yang berbentuk 3D kan? Sangat Unik! . Dan bila ada lapisan (lining) kepada material utama ia dapat buatkan kita selesa.  Suka kurung ni sebab ia nampak kontemporari & ada signature klasik, ringkas, & mampu milik. Kalau korang perasan peplum ni mmepunyai lipatan yang membentuk 'curved' di bahagian hadapan baju jadi dah tak risau penampakkan perut dah lepas ni hhe
Peplum Rosetta

Untuk tengok warna lain boleh tengok SINI


BAJU SEDONDON / COUPLE SET
Hurm, agak agak awak nak tak sedondon dengan saya tahun ni? Hehe. Mar suka sangat tengok baju couple atau baju sedondon ni, memang teringin nak pakai sedondon Haha, so maknanya kena cepat cepat cari pasangan hidup la ni kan? Hehe. Semua koleksi kat CIRGARO ni boleh di dipadankan antara satu sama lain taw. Tengok koleksi kat atas tu semuanya menarik kan bila pakai sedondon !

SESUAI UNTUK SEMUA MAJLIS 
Bila Mar tengok semua koleksi CIRGARO ni sebenarnya ia sesuai untuk semua majlis bukan setakat untuk hari raya je. Betul tak ? Mar tertarik tengok koleksi lelaki tu jika dipakai sedondon ramai ramai untuk dulang boy, cantikk kan? Yes segak sangat! So boleh dipadankan terus sedondon dengan dulang girl juga. Mar akan pilih baju raya bila ianya sesuai untuk semua majlis taw. Senang lah lepas ni, dah habis raya pun masih semangat lagi nak gayakan! 

Untuk Maklumat Lanjut :

CONTACT : +60176055338

ALAMAT :
-Butik Cirgaro Apparel , Lot F4A, First Floor Plaza Shah Alam , No. 2, Jalan Tengku Ampuan Zabedah E9/E, Seksyen 9, 40100 Shah Alam, Selangor
-Booth Raya di Ground Floor Plaza Shah Alam ( berhadapan Giordano) & Booth Raya di Ground Floor Aeon Shah Alam ( berhadapan Padini) 


WAKTU 10 pagi - 10 malam 

Happy Ramadhan & Happy EidFitri!

2018 xoxo.




Hadiah untuk Hari Ibu - Natasha By Dr. Fredi ada Set Promo!

Assalamualaikum Semua:)
 Korang tahu tak 13 Mei nanti kita akan sambut Hari Ibu? Bila dengar je Hari Ibu mesti semua dah tak sabar nak beli hadiah untuk ibu masing masing kan? Mestilah, Mar pun tak sabar nak balik kampung ni nak bagi hadiah kat Mak hehe. 
Yang paling best bila Mar dengar produk NATASHA BY DR FREDI ni ada buat promosi sempena MOTHERS DAY ni taw. Kalau korang nak tahu Mar dah guna hampir 3 minggu dah produk yang terkenal dekat Indonesia ni. Yup! Bila Mar guna maknanya bestlah. 
____________________________
Mar akan pastikan produk tu bagus untuk kulit Mar, terbukti secara klinikal baru Mar akan konsisten pakai taw. So kalau nak tahu sesuai tak korang kena lah cuba guna & rasai sendiri dulu. Korang boleh baca dekat SINI untuk tahu tentang produk NATASHA yang Mar dah gunakan. Bila okay pakai  so Mar decide nak hadiahkan Set Promo untuk ibu Mar !  Yeyy!
Ini dia Set Promo NATASHA BY DR. FREDI.
Sekarang hanya RM299 
SET SKINCARE + FACIAL + LAT + BUNGA . 
Wah pakej yang sangat best, siap ada facial, siap ada bunga! Isk mana nak dapat macam ni korang? Sebab tu lah Mar ambil set promo ni, siap boleh bawak ibu kita pergi facial. Untungkan! :)

Dalam Set Promo Natasha By Dr Fredi ni korang akan dapat :

1)Facial Cleanser Oxygen Bubble - Yang ni boleh apply terus pada muka, tak perlu basahkan muka pun. So convenient esp kalau travel & nak basuh muka! Letak then nanti bubble akan form then settle!
2)Toner Ianya penting selepas cuci muka.  Skincare paling basic adalah cleanser & toner. .
3)CC Cream - Bagus sebab ada sunblock & apply sikit je, dah neutral look!
4)Krim Leher - Bukan hanya pada mereka yg expose je, ini boleh digunakan untuk jaga wrinkle & tekstur leher. Orang cakap umur boleh dilihat pada leher kita? hhe jeng jeng jeng! 
5)Extra Moisturizing Cherry Lip Care- Paling best untuk bibir sebab ada vitamin c, ianya untuk melembabkan & juga mencerahkan bibir kita taw. 


Korang, bukan itu sahaja taw, untuk first trial, ada 50% discount untuk facial & 20% utk other treatment ❤️ Facial insyallah jadi around RM60++ Sahaja☺️  So cepat cepat contact NATASHA BY DR FREDI untuk dapatkan Set Promo & juga diskaun okay! Yes, Mar recommend untuk korang try produk ni sebab best, sesuai dengan kulit muka taw :)

For more info :
Follow INSTAGRAM : 
 @natashaskin_my ❤️

Bye! Happy Mothers Day to all mothers out there!
xoxo


Banngkok Bukan Di Thailand, Banngkok Di Kuala Lumpur!

Assalamualaikum Semua ;)
Okay kali ni tempat lepak makan best mana pula yang Mar jumpa? Tahu kan seorang Mar ni sangatlah suka makanan Thai dan Mar baru tahu ada kedai makanan Thai di Setapak! Yes, paling best sebab dekat. Sebelum ni Mar suka cari makanan Thai/ menu thai food dekat kampung baru je . Itu pun kena jejak satu satu kedai, sebab tak semua menu ada.  
RESTORAN BANNGKOK 
 Dan kali ni, teruja sebab Mar jumpa Kedai Makan Banngkok yang ada macam macam menu makanan thai! Tak sangka kedai ni tersangatlah besar. Dan kedai makanan thai ni so hipstur sisturrrrrrr gittewww . hehehhe Ala awak awak yang kaki kedai hipstur tu mesti nak makan sini punye, hhiks . 

Mestilah tengok deko kat kedai Banngkok ni sangatlah unik, klasik, urban, hipstur, vintage apa lagi yang seangkatan dengannya heheh . Dan lagi menarik bila tengok staf staf diorang pun sangatlah style! hehhe 
 Bila masuk je, mesti tak tahu nak pilih seat mana satu, semuanyaa cantik cantik. Yes cantik nak snap gambar la wahai instagramer. Mar lah kaki bergambar kan, awak tak. hhu 


Ada juga seat luar, if korang nak lepak makan kat luar taw.
Okay Jom tengok antara Menu Songkran yang menarik dekat Banngkok ni

MENU MENU DI BANNGKOK
Guys, menu menu thai kat sini semuanya sedap & ada juga menu yang tak pernah Mar rasa lagi, tapi alhamdulillah semuanya okay. P/S : Sorry if Mar lupa nama Menu hehe

Menu ikan kat bawah ni Mar lupa nama, rasa dia sangat terbaik. antara banyak banyak lauk, Mar makan nasi dengan ikan ni je sebab sedap , yes sos dia sedapp. 


HOYTOD (CRISPY OYSTER OMELETE)
Dapat telan satu oyster hari tu, fuh sedapnyaaaaa sos dia sangatlah memainkan peranan. Orang Thai ni memang pandai buat sos kan .
MIX LUK CHIN 
( Grilled Squid, Fishball, Meatball, Prawn Ball, Crab Stick)
Pun sedap, kalah masakan sendirik. Eh hhe
 KHAO YAM 
( SOUTHERN THAI NASI KERABU WITH FRIED CHICKEN)
Nasi kerabu ni Mar sentuh sikit je sebab kenyang sangat hari tu, ayam goreng dia sangatlah sedap boleh tahan.
HOYTOD 
(Crispy Oyster Omelete)
Heyyy, telurrr pun sedap, apa rahsia ni?
YAM MAMUANG KAI KROB 
( Green Mango Salad, Crispy Chicken, Sweet Sour Spicy Dressing)
Menu ni macam rare juga, simple je tapi nice.
PUU OB WOON SEN 
( Baked River Water Crab, Glass Noodles, Spring Onions)
Rempah masakan ni macam lain sikit, Mar cuba makan okaylah boleh makan, cuma rempah dia terlalu kuat, ada juga orang yang tak suka mungkin sebab tak biasa dengan rasa ni, tapi kalau dah terbiasa okay je. 


PULUT AYAM 
Yang ni kegemaran kawan kawan Mar berselera diorang makan, Mar try ayam dia sangat sedap pandainya lahai buat rempah sedap!
 KRAPAW SET 
( BRASIL MINCED LAMB, CRISPY EGG, NACHOS, RICE, BREAD, VEGE, THAI SAUCE)
Ini pula, sangat rare juga hehhe. Sebab ada macam macam dalam 1 menu, Mar suka masakan daging dia, sedap weyh tak tipu. 
BANGTO 
( Cashew Chicken, Chap Chai, Omelete, Rice)
Ini presentation dia sangat klasik, suka lah! teringat pula kat kampung kan. Ini pun boleh tahan sedap. Order set ni pun dah kenyang boleh makan 2-3 orang taw.
 SOTONG STIM
Sotong stim dia sedap, cuma sotong je Mar kena struggle sikit nak kunyah hahah
QUAIL EGG ( with Thai Fish Sauce)
Telur puyuh ni ada pencicah dia, on that day, Mar je yang habiskan telur puyuh ni hahah

 BIHUN CELUP & KUAY JAB 
Kat sini pun ada bermacam macam mee celup. Rasa dia macam kat luar juga, Tapi Kuay Jab dia lain, rasa dia sedap walaupun first time try. 


TOMYAM
Okay tomyam ni, sedap & sangat pedas hhe. 
TOMYAM 
Tomyam yang ada santan Mar kurang sikit, sebab tak makan yang bersantan sangat, ada rasa sikit hari tu okayla not bad.

KERABU MAGGI
Kerabu manggi kat sini rasa dia manis taw, Mar suka kerabu maggi yang masam masam pedas, siapa yang suka manis okay sangat. 

 BURGER 
Favourite! if tak makan nasi, Mar dah habiskan semua ni hehhe. Nanti pergi lagi nak makan ni je hee
CUCUK CUCUK
Sos dia Mar suka!

MIANG KHAM
Ini favourite, Should try sape yang jakun tak pernah makan, hhe Kat sini sambal dia sangatlah sedap, sebelum ni Mar tak pernah lagi rasa yang bersambal macam ni taw, biasanya hanya ada sos ikan yang seakan madu tu. hhu bila makan dengan sambal lagi sedap. P/S : Daun kaduk bukan daun sireh ya. hehe

PANCAKE BANANA SPECIAL
Oh so sweet! Sedap gilee heeeeeeeee


DURIAN ICE CREAM ( WITH STICKY RICE, KUEH BUNGA ROS)
Antara banyak banyak desserts, yang ni paling sedap. Rasa durian dia power!


MANGO BING COOL
( MANGO, YOUNG COCONUT, CEREAL,MILK,SHAVED ICE)
Wajib order juga kalau datang sini.

 JACK BLACK ( BLACK RICE ICE CREAM SMOOTHIE)
Yang ni Mar try aiskrim je hari tu, So yummyyyy! lain dari yang lain kan?


COCONUT SHAKE
Pekat sedap, tak tahu nak cakap apa lagi sebab sedap sangat haha


BIG TOM MOJITO
Air paling rare Mar jumpa, hehe tak pernah okay minum air bercili macam ni heeew
(Rasa dia masam + manis + pedas)

GREEN TEA
Paling best, sebab rasa dia 2x kaw air dekat starbuck tu . hhu

CHA YEN YAI ( THAI ICED TEA SERVED IN THERMOS)
Teh Thai kat sini pun power hehhe


 Ini range harga dekat kedai ni, maaf la Mar tak sempat nak snap semua harga dekat kedai ni. Harga yang berpatutan. Tak murah & tak mahal sangat hehe!


Alhamdulillah, seorang Mar makan dengan jayanya kat Banngkok ni, banyak menu yang sedap sedap dan ada banyak lagi menu yang Mar tak cuba lagi, Haih kena pergi lagi ni. Jom guys! Sangat Recommneded taw !

More info visit : 
INSTAGRAM: @BANNGKOK 
BANNGKOK SONGKRAN BAZAAR : 3pm-12am Everyday 
Location : Platinum Walk Setapak KL

Bye!
xoxo